22. února 2020

Draci? Ale kdeže...- Epilog











a sedmero ulicemi, v království jménem Tokyo, žili byli tři princové, kteří kuli pikle na své princezny.
Že takhle pohádky nezačínají? A viděli jste už pohádku, kde je jeden z princů mafián v důchodu, druhý na zajíčky a třetí…ještě není po desáté!
Všechno to začalo před dávnými lety.
No dobře, je to teprve dva roky a pár měsíců, kdy se princové a princezny sešli u hranatého stolu, a kde jeden z nich dostal nápad, jak uspořádat velkou slávu. Tajné plánování zabralo spoustu času a mezitím se probíralo i velké překvapení princů na konce této slávy. A že u toho pili a hodovali, až jejich poddaným od úst sliny kapaly. 
Jeden z nich to však měl složitější, než ostatní. Přibyla mu totiž jedna velká a krásná starost navíc. Princezna černovláska si usmyslela, že jejich část království nutně potřebuje dědice a tak se taky stalo. Po potocích slz a přemlouvání, po zapojení hvězdářů a pod pohrůžkou nenaplnění osudu se narodilo princátko, které si pečlivě vybrali a pojali za své. 
Druhý princ vzal Sněhurku do království zvaného Francie, kde je uvítali s velkými ovacemi. Postupem času si je poddaní natolik oblíbili a nechtěli pustit zpátky do rodného kraje. Zdrželi se proto mnohem déle a přivezli spoustu darů, díky nimž byli opěvování a milováni společně s králem všech psů, ctihodným Koronem. 
Za to Růženka se svým milovaným opečovávali svou zemi a pod jejich rukama vzkvétala, stejně jako růže v jejich zahradě. Pod jejich vládou jen bohatlo ale pro ně bylo nejdůležitější, že mají jeden druhého. 
Čekáte, kdy se dostaví sedmihlavá saň? Omyl vážení, tady totiž vládne skrytý démon a tomu se draci vyhýbají obloukem. A ostatní zlé bytosti z pohádek? Ty už dávno princové porazili ve slavné bitvě U dvou rulet. Dva z nich tehdy málem přišli o život a zachránila je, světe div se, Sněhurka. Ale to je jiná pohádka.



Týdny příprav se chýlily ke konci. Svatba všech tří párů z královské rodiny se kvapem blížila. Poslední detaily jim nedávaly spát. Princezny se snažily dostát svému závazku a vypadat v osudný den, co nejkrásněji. Za to princové se spíš věnovali výstavbě svatebního daru, který měl být odhalen pod velkým ohňostrojem. Na tu slávu se těšila celá země. Dokonce se zdálo, že i počasí se přiklání k jejich sňatku a onen se všichni probudili do slunečného rána. Princové už byli na místě a čekali na příjezd svých vyvolených.
Jako první dorazil kočár ověnčený růžemi, ze kterého s velmi smyslným úsměvem vystoupila první nevěsta, Růženka. Druhý se přiřítil vzápětí vykládaný černými perlami a kontrastující bílé holubice se vznesly, aby přivítali další v pořadí, Popelku, která už nikdy svůj střevíček neztratí. A nakonec poslední kočár tažený vzpurnými hřebci, vydal ze svého nitra i poslední z nich, která byla doprovázena svým nejmilejším přítelem panem Kronem, neseným na sametové podušce. Nikdo se nemohl vynadívat na bledou pokožku Sněhurky s rudě nalíčenými rty. Rudý koberec provázel kroky k jejich vyvoleným, kteří na ně čekali uvnitř slavnostního sálu, kde se měla celá událost odehrát. Oddávající už jen s úsměvem přikývl, aby si mohli říct své ano. Společně, stejně jako kráčeli po celou dobu. Jak to v pohádkách bývá, spojilo je neštěstí a nic to pouto nedokáže zpřetrhat. Vše se blýská, všechno září, stejně jako tváře těch, kteří si mají dnes oficiálně patřit.
Cesta do nového života je vystlána okvětními plátky růží. Slavící zpívají, jakoby chtějí slavit společně s nimi. Po prvním tanci jsou princeznám zavázány oči, aby nebyly připraveny o první pohled.
Jak doteď vládli každý na svém zámku, budou spojeni v jeden rod. Každý z princů jim na místě stojí za zády a s kývnutím hlavou se rozzáří nebe ohňostrojem, pak odhalí pro jejich překrásné oči nový zámek. Byl vybudován s láskou, poctivou prací poddaných a s pokorou princů, který mu obětovali svůj čas. Pro ty, kteří s nimi mají po boku zůstat. Tři křídla, spojená v jeden palác.
První s erbem růží, druhý nese holubici s černými perlami místo očí, klidnící démona a poslední….ne, ten se Sněhurce nelíbil a tvoří si svůj.



A co bylo dál? Opravdu to chcete slyšet?
No přece…

 a žili spolu šťastně, až do smrti.


4 komentáře:

  1. Aaa, to už je fakt konec?! T__T Jakože nemohla jsem se dočkat toho, jak to skončí, ale zároveň prostě ještě konec nechci T__T I když je takový krásně pohádkový :D :33
    Teda, já se tady z toho řehtám, že nejsem pomalu ani schopná nic napsat :'DD Tohle je prostě... :'DD Asi z toho na místě odpadnu :'D Udělaly jste za celým příběhem prostě geniální tečku :'DD
    Celý příběh byl úžasný, napínavý i prostě k rozpuštění :33 A nemusím ani říkat, jak vtipný :D Moc děkuju, že jste něco takového napsaly, jsem ráda, že jsem si ho mohla přečíst :33
    Vaše nápady prostě zbožňuju, i to, jak skvěle je píšete, a i když budu ještě nějakou dobu myslet na Princezny, už se moc těším na vaše další povídky :33

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zvonec ._. Ale slíbily jsme hezký a to jsme dodržely! <3 Původně to měl být jen krátký počin, ale nakonec těch kapitolek není zase tak málo :)
      Já jsem se taky smála a jsem ráda, že ti to přijde vtipné XD Moooc děkujemééé <3
      Obě se ukláníme až k zemi a jsme ze srdce rády, že jsi s námi přečetla a okomentovala další povídku <3 Těžko to slovy popisovat, ale jako psavec to sama víš, co to pro jednoho znamená <3
      Jsem ráda, že se do tohoho podařilo protlačit dostatek humoru, kluci si očividně sedli jako postavy a namíchali ten správný koktejl, to člověk někdy ani sám nepředpokládá. Jako když se vybírají ti praví herci XD
      Pokud si najdeš čas na naše další počiny, budeme se tetelit blahem a moc se těšíme!
      Arigatooo, máme tě rády <3

      Vymazat
  2. Tak toto bol bez debaty najlepší epiló, aký som kedy čítala :D ♥♥ páči sa mi, ako ste ho poňali, s takým nadľahčením a ten záver s Rukim? Že poslednej princezne sa krídlo nepíčilo, tak si ho prestavala podľa seba :D :D :D to bolo také rukiovské, až som sa rozosmiala, a tak si pritom uvedomila, že je koniec a ostalo mi vzápätí aj smutno a! Toto je môj vlastne prvý oficiálne dočítaný príbeh a celý čas som sa bála, ako sa to skončí, bolo to napínavé, vzrušujúce, smutné, zároveň neuveriteľne vtipné, stále nechápem, ako dokážete písať tie dialógy, je to nápadité a ja som nadšená a veľmi vďačná ♥♥♥ Vďačná za to, že ste to dokončili, že to, do čoho sa pustíte ozaj aj dokončíte a myslíte na to, ako by nám bolo smutno, ak by sme nepoznali záver. Páči sa mi aj tá grafická úprava a kam sa životy každého párika posunuli. A dokonca tam pribudlo aj dieťatko ♥ nooo a ja mám teraz takú otázku O:) čo takto príbehový spin-off? O ich deťoch O:) ♥ ale jasné, samozrejme, netreba tlačiť na pílu a v najlepšom sa má prestať a ja toto považujem z aozaj nádherný epilóg ♥ Ďakujem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A my stále dokola opakujeme, že to my ne. *Tváří se andělsky.* Minule Aku poznamenala, že má v hlavě patnáct chlapů a ani jeden jí nepomůže s taškou, tak k čemu jí jsou. Už to chápeš? :)
      Jinak jsme rády, že se podařilo něco dočíst, že se to líbilo a nebylo to spíš za trest. Tak zatím se nám vždycky podařilo nějaký napsat, tak doufám, že se nám nepřihodí, že ho nenapíšeme.
      Na takový spin off se určitě nechystáme, protože máme rozjetých hodně projektů a asi sama víš, jak je těžké něco přečíst, natož takhe v jednom kuse psát. Měly jsme nějaké v hlavách, ale byly spíš přímo o hlavních protagonistech a zatím si to místo plně berou nové projekty. Až nám někdy dojdou nápady, pak asi bude prostor na podobné věci a navíc děti = nové postavy, zatím netrpíme vyčerpáním z ohranosti kluků XD
      My moc děkujeme za přízeň a všechnu chválu, za práci s komentáři a zpětnou vazbou pro nás!

      Vymazat