7. srpna 2019

The Gazette - Biography



The Gazette, stylizováno jako The GazettE, je japonská rocková kapela spadající pod visual kei. Založena byla v roce 2002 a v současnosti je to jedna z nejslavnějších kapel na visual kei scéně. Jejich úspěch dokonce přesáhl tuto škatulku a nějakým způsobem se probojoval do hlavního proudu japonského hudebního průmyslu. Není zase tolik jednoduché, zařadit hudební styl této skupiny, protože se jich tu prolíná opravdu mnoho, ale v podstatě jde o heavy metal, alternativní rock nebo nu metal. Občas je to ale taky trochu jazzy, trochu funky, trochu progresivní rock a trochu punk rock, také glam rock a pop rock, prostě co skladba to něco jiného. Dokonce tu najdeme skladby, které jsou trochu do dubstepu, hip hopu nebo rapu, který členové kapely také poslouchají. The Gazette jsou opravdu velmi známí tím, že použijí všech dostupných prostředků k tomu ,aby dosáhli nových zvuků, melodií a stylů, včetně různých syntetických možností. A ano, nezapomeňme na překrásné balady.

Kapela prodává vlastní zboží pod značkou Black Moral a zakoupit jde přes e-shop RAD MARKET. Posílají i do zahraničí! Členové spolu také rádi diskutují na Radio Jack, on line je mraky překladů a některé perly stojí za to.

U zrodu kapely stáli tři její současní členové. Ruki = zpěv, Reita = bassa a Uruha = lead kytara. Tito tři přísahali sobě navzájem, že pokud se kdy Gazette rozpadnou, nebudou hrát s žádnou jinou skupinou. Později přibrali ještě Aoiho = rytmická kytara a Yuneho = bicí z rozpadlé visual kei kapely Artia. Od ledna roku 2002 vystupovali v této sestavě.

Jejich prvním singlem bylo Wakaremichi a první videoklip se objevil 30.4. 2002. V září následoval druhý singl a druhý videoklip a v říjnu měli první živé vystoupení. Na Vánoce vyšla kompilace jejich pěti písní s názvem Yougenkyou moon a píseň Okuribi.

Začátkem roku 2003 Yune opouští kapelu a je nahrazen novým bubeníkem – Kaiem. Gazette přecházejí pod PS Company a v květnu vychází jejich první CD Cockayne Soup. Následuje první tour pod kapelou Hanamuke a Gaze s nimi vystupují ve dvou písních. Druhé turné absolvují s kapelou Vidoll. S touto kapelou se také objevují v listopadovém čísle časopisu Cure, který se zaměřuje na visual kei kapely. V prosinci vystupují s kapelou Deadman na jejich show. 28.12. 2003 vystupují na Beauti-fool’s Festu časopisu Fools mate. Toto vystoupení je k mání na DVD!


V květnu roku 2004 vydává kapela EP Madara a umisťuje se na druhém místě na Indie Oriconu. Následuje DVD se šesti videoklipy kapely a dokumentární nahrávkou ze studia. Kapela se také objevuje v Expect Rush III časopisu Shoxx o nezávislých visual kei umělcích. V Září vychází DVD Heisei Banka z koncertů. Následuje tour s kapelami Kra a BIS. 13. října vychází první studiové album Disorder a drží se střídavě do pátého místa na Indie Oriconu.

Na jaře roku 2005 se Gaze vydávají na Standing Tour 2005 Maximum Royal Disorder, jehož závěrečné vystoupení se odehrává na Shibuya Kokaido. V březnu také vychází nový singl Reila. V červnu vychází další DVD a také šesté EP Gama. Kapela vzápětí vyráží na Standing Tour 2005 (GAMA) the Underground Red Cockroach. 20. října vychází první photobook kapely Verwelktes Gedicht, který obsahuje CD se songem Kare Uta. V prosinci vychází první singl pod velkou značkou Cassis. Propagační video k tomuto klipu bylo natáčeno v Rakousku! V prosinci vystupují s ostatními kapelami PS Company na Peace and Smile Carnival 2005 Tour.


Teprve v roce 2006 mění kapela psaní svého jména z japonských znaků na romanji. V únoru vychází druhé studiové album NIL. Krátce na to vyrážejí na další japonské Standing Tour 2006 Nameless Liberty Six Guns, které bylo zakončeno koncertem v Nippon Budokan. V květnu vychází první kompilace Dainihon Itangeishateki Noumiso Gyaku Kaiten Zekkyou Ongenshuu, která zahrnuje písně od roku 2002 do roku 2004. O měsíc později vychází i kompilační DVD s videoklipy Film Bug I. 29.7. 2006 mají první vystoupení za hranicemi Japonska a to v Německu na Beethovenhalle v Bonnu. Koncert souvisel s conem AnimagiC. 6.8. 2006 Gazette pořádají Gazerock Festival Burst into a Blaze v Tokyo Big Sight West Hall. Říjen a listopad přinášejí dva nové singly Regret a Filth in the Beauty. Aby pomohli propagaci těchto klipů, vyrážejí na tour Decomposition Beauty. Závěrečný koncert tour byl v Yokohama Arena.

Na počátku roku 2007 vychází singly Hyena a Chizuru. Píseň Chizuru byla použita pro závěrečné titulky korejského hororu Apartment. 4.6. 2007 vychází album Stacked Rubbish, následováno tour Pulse Wriggling to Black. V polovině tohoto tour Gaze oznamují také tour po Evropě, cestovat mají do Anglie, Finska, Francie a Německa.

Na začátku roku 2008 spolupracují s GemCerey na kolekci šperků. Dále vydávají singl Guren a ten dobývá první místo na Oriconu. Následuje DVD Stacked Rubbish Grand Finale (Repeated Countless Error) at Yoyogi National Gymnasium. V listopadu vychází singl Leech a také je první! Také vystupují na Music Japan 2008, kde jsou kapely jako Alice Nine nebo Plastic Tree. V létě pořádají další festival Gazerock Festival Burst into a Blaze at Fuji-Q Conifer Forest. V říjnu pořádají fanclub tour From the Distorted City, kde hrají píseň Distorted Daytime, která má reflektovat sociální a politickou krizi v Japonsku. V listopadu pořádají první tajné vystoupení na Shinjuku Station. Sejde se kolem nich 7000 lidí, kteří zablokují ulice a policie akci ukončí po pouhých dvou písních!

V lednu 2009 pořádá PS Company další festival Peace and Smile, kde vystupují. Následuje tour, oslavující desáté výročí společnosti a zakončeno je v Budokanu, kde kapela oznamuje vydání singlu  Distress and Coma. Také se uskutečnilo vystoupení k sedmému výročí kapely 7-seven v Makuhari Messe Convention Hall. 15.6. 2009 vychází album DIM, následované letním tour, které vrcholí v Saitama Super Arena. V říjnu vychází single Before I Decay. Následují vystoupení na V’Rock Festival 2009 at Makuhari Messe Convention Hall a Vánoční večer A Hymn of the Crucifixion v Tokyo Big Sight.

Rok 2010 otevírají tour The End of Stillness v Zepp Tokyo, následuje fan club tour a hned na to Tour 10 Nameless Liberty Six Bullets, které zahrnuje dva koncerty v Budokanu. I přes svou vytíženost skupina ohlašuje, že přechází od King Records k Sony Music Records. Shiver je tak první singl, který vychází pod novou značkou. Singl se také stává openingem k anime Black Butler. V srpnu vychází DVD Film Bug II. Vychází singly Red a Pledge a skupina ohlašuje, že vrchol turné se odehraje v Tokyo Dome!

V březnu 2011 vyrážejí na fan club tour Two Concept Eight Nights -Abyss/Lucy- a slaví deváté narozeniny v Zepp Tokyo. Také vydávají kompilaci Traces Best of 2005-2009 a live concert DVD The Nameless Liberty. V květnu vychází singl Vortex a poté se Ruki s Aoim účastní PS Carnival Tour 2011 Summer 7 Days at Shibuya. Ruki tu vystupoval s kapelou “Lu/V” a Aoi s “Aoi with Bon:cra-z”. V srpnu se celá kapela zahrála na Summer Sonic festivalu, který se pořádal v Tokyu a Osace a v říjnu následoval Inazuma Rock Festival 2011 with TM Revolution. Plodný rok nekončí, protože vychází singl Remember the Urge a album Toxic. Skupina taky ohlašuje turné Venomous Cell. Odehrají 28 koncertů ve 27 městech a zakončeno je v Yokohama Arena. V říjnu také vyhrají  “The Most Requested Artist 2010” from J-Melo Awards 2011.

V březnu 2012 skupina ohlašuje Standing Live 2012 10th Anniversary -The Decade- v Makuhari Messe, který se odehraje 10.3. Dále vydávají album Division, které vychází v březnu v Japonsku a v říjnu v Británii a Evropě. Toto album je následováno tour Live Tour12 -Division- Groan of Diplosomia 01. Ještě před tímto turné stihne kapela absolvovat tour pro fan club Standing Live Tour12 -Heresy Presents- Heterodoxy. V září se účastní akcí A-Nation Musicweek 2012 at Yoyogi National Stadium a Kishidan Banpaku 2012 v Chibě. O měsíc později vystupují na Rising Sun Rock Festival 2012 v Ezu. Také vychází DVD z koncertu k desátému výročí a vyrážejí na první tour tohoto roku Live Tour13 Division Groan of Diplosomia 02, které je zakončeno v Saitama Super Arena. The Gazette také vystupují na Russian rock festival Kubana, který se uskutečnil po páté v  Anapě u Černého moře. Společně s nimi tu vystupovali hvězdy jako Die Ärzte, Scooter, the Guano Apes, Bullet For My Valentine, System of a Down a mnoho dalších. Šlo o jejich druhý výlet za hranice Japonska a první vystoupení v Rusku. Jako třešnička na dortu přišlo ocenění “The Most Requested Artist 2012” from J-Melo Awards 2012.

V červnu roku 2013 vychází DVD Live Tour12-13 Division Final Melt. Později vychází singl Fadeless a v říjnu přichází na řadu album Beautiful Deformity. O měsíc později vyrážejí na tour, které má propagovat nové CD i singl a jmenuje se The Gazette Live Tour13 Beautiful Deformity Magnificent Malformed Box. Součástí tohoto turné jsou i zastávky v Evropě, opět Francie, Německo a Finsko. Navštíví také Latinskou Ameriku.

Během roku 2014 se uskuteční trojice turné s názvem Redefinition, kde se vrací postupně ke svým albům z minulosti a jsou pouze pro členy Heresy. To poslední z nich začíná v den dvanáctého výročí založení kapely. Ruki oznamuje, všechny koncerty budou k dostání na DVD STANDING LIVE TOUR14 HERESY LIMITED — — COMPLETE BOX, které vyjde v roce 2015. Na konci roku 2014 vychází ještě DVD Film Bug III a propaguje především video To Dazzling Darkness.

V březnu 2015 slaví The Gazette třinácté výročí v Nippon Budokan. Zároveň s tím otevírají výstavu, kde jsou k vidění modely jejich hudebních nástrojů, znázorněna historie kapely a umístěna stěna vzkazů. Výstavy se mohl účastnit kdokoliv, ne jenom ti, kdo měli lístky na koncert. Poté kapela oznamuje Project: Dark Age, jehož součástí má být třináct kroků. Prvním krokem je zveřejnění alba Dogma. Druhý krok – Tour s názvem Dogmatic -Un-. Trojka – singl Ugly. Čtyřka – tour Dogmatic -Due-, které trvá až do roku 2016.

2016 - Pětka - DOGMATIC tour final. Šestka – singl Undying. Sedmička – The Gazette poprvé vyrážejí na koncerty do USA a Kanady. Osmička – tour po Taiwanu a Číně. Devítka – tour po Francii, Německu, Finsku a Rusku. Desítka – DVD Dogmatic -Final-. Jedenátka – standing live tour po Japonsku Dogmatic -Another Fate-. Dvanáctka – zlaté lístky uvnitř speciální edice alba Dogma. Tyto lístky jdou slosování a výherci jdou na koncert DOGMATIC -ANOTHER FATE-‘s tour final. A třináctka – samotný koncert.

V roce 2017 vychází další kompilace Traces vol. 2, které obsahuje nové nahrávky jejich nejlepších balad. V březnu skupina slaví patnáct let a k tomuto výročí pořádá akci DAINIPPON ITANGEISHA BOUDOUKU GUDON NO SAKUR v YOYOGI National Gymnasium. Tato akce mapuje celé jejich působení za uplynulé roky. V létě se odehraje festival Burst into a blaze 3, kde jsou k vidění vystavené kostýmy kapely nebo k dostání jídlo, které kapela sama navrhla. Kapela v říjnu odehraje čtyři živá vystoupení k svátku Halloween - HALLOWEEN 17 SPOOKY BOX 2 s koncepty Abyss a Lucy.

V březnu roku 2018 vychází singl Falling. Kapela ho nahrála na své oficiální stránky a byl to takový poprask, že web spadl. Dále vychází deváté album Ninth a umísťuje se na třetím místě v Oriconu. V Evropě je dlouhodobě na prvním místě. Kapela také oznamuje, že ukončuje spolupráci s PS Company a zakládá svou vlastní firmu Heresy, inc. V prosinci roku 2018 kapela ohlašuje svoje nadcházející světové turné WORLD TOUR 19 THE NINTH PHASE #04 -99.999., které začne v dubnu a kluci navštíví USA, Kanadu, Mexiko, Chille, Argentinu, Brazílii, Británii, Francii, Německo a Rusko. Začátkem tohoto roku také vyšlo DVD “HALLOWEEN NIGHT 17 THE DARK HORROR SHOW SPOOKY BOX 2 アビス-ABYSS- LUCY-ルーシー- LIVE AT 10.30 AND 10.31 TOYOSU PIT TOKYO.

Rok 2019 – probíhající celosvětové turné.





Zdroj:


  • https://namelessliberty.tumblr.com,http://the-gazette.com/
  • https://jrocknews.com/2017/06/gazette-opens-burst-blaze-3-tickets-oversea-fans-showcases-tantalising-new-look.html
  • https://jrocknews.com/tag/the-gazette/page/3 
  • https://jrocknews.com/2017/09/food-produced-by-the-members-of-the-gazette-rocked-my-taste-buds-at-burst-into-a-blaze-3.html



By

2 komentáře:

  1. Fakt krásně jsi to sepsala a je za tím obrovský kus práce :33 Přeci jen najít všechno info, zmapovat 17 let jejich práce a života, aniž by to bylo čtení na půl dne nebo jen strohý seznam, není sranda, a tys to zmákla skvěle :33 A když si to člověk pročte... oni jsou prostě skvělí :33 Víme to dobře, ale každý takový článek to znovu připomene a ještě víc ten fakt utvrdí :33 Chlapáci jsou prostě dříči s obrovským talentem, ať už pro hudbu nebo módní věci :)
    Naah, a taky jsem si znovu připomněla, jak mě štve, že nikde není dostupné video z PS Carnivalu 2011 :D Chci slyšet Aoie zpívat! :D :33

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ou děkuju ❤ Jako trvalo mi to déle, než jsem čekala. Rozhodně je to mnohem náročnější, než ty medailonky na jednotlivce. Úplně se děsím, až si někdy vezmu do hlavy X-Japan XD Musím říct, že když jsem to sepisovala, hrozně se mi líbilo, jak se kluci na začátku zakousli a prostě fakt makali na všem, aby se jakkoliv prosadili a dali o sobě vědět. Nejdřív asi čtyři roky něco, něco a najednou bác a super stars! Strašně se mi líbilo to tajné vystoupení, co zablokovalo ulice Tokya XD A teď prostě jedou velké projekty a wow. Snažila jsem se vypichovat to hlavní a zas jen odrážky mi přišly škoda, ale tak je to bio, jde nám o fakta XD Dohledat si některé roky bylo trochu náročnější, asi jsem něco přehlédla, ale tak aspoň něco. A hrozně jsem prožívala každý krůček, jak má člověk najeté klipy i vystoupení XD
      Všichni chceme slyšet Aoiho zpívat a taky ho chceme vidět surfovat kruci XD

      Vymazat