28. července 2019

Hromadné - To je naposledy - Část 1.

(Tábor)




Reita, Uruha, Hyde, Kaz, Miyavi

Déšť přešel po konfliktu v přístřešku celkem brzy. Všude bylo sice mokro ale vzduch se velmi pročistil a nebylo takové horko, alespoň prozatím, což všichni vítali. Každý si svým způsobem hleděl svého.
Rei strávil polovinu odpoledne lítáním po ostrově a hledáním Kaie, nakonec ho našel na jednom z odlehlých míst, kde seděl se smutným výrazem a očividně stesk po domově snášel nejhůř ze všech nebo to na něm alespoň bylo nejvíc vidět. Snažil se ho ukonejšit a dodat mu potřebnou jistotu, že to všechno bude dobré. Trvalo mu celé odpoledne a obloha pomalu potemněla, když ho konečně přesvědčil, aby se vydaly zpátky do tábora, kde panovalo zvláštní dusno. Jediný kdo u ohně nebyl, byl Gackt. Ten trávil poslední dobou úplně mimo a nikdo nevěděl, co se děje.
Rozhlédl se po ostatních. Pohled mu jako první zakotvil na Rukim a Miyavim, kteří se k sobě nějak moc měli a on úplně nechápal, kdy nastala ta změna. Teď tu vypadají jako dvě největší hrdličky.
Miyavi samozřejmě za celé odpoledne využil jakékoliv chvilky, kdy byli s Rukim o samotě. Cítil se v jeho přítomnosti opravdu skvěle, dokonce se přistihl, že začal přemýšlet, jak to všechno bude, až se odsud dostanou. Teď když sedí u ohýnku se k němu nakloní, vydechne v blízkosti jeho ouška.
" Co si udělat po večeři ještě jednu a kousek ehm…dál?" Neubrání se poznámce provokativním hlasem a je mu úplně jedno, kdo na ně kouká, prostě si začne pohrávat s konečky jeho vlasů. Je z něj úplně mimo a ještě dlouho bude, po tom, co s ním měl tu možnost zažít. To, že se kluci porvali, to už je pro něj dávno zapomenuto.
Za to Uru to měl pořád v hlavě. Za první, pořád ho hřál pocit, že se ho Hide zastal, i když se nemusel zrovna prát ale…bylo to super. Celý zbytek odpoledne se drží v jeho blízkosti a má to hned dva důvody. Tuší totiž, že on to Kazovi rozhodně neopustil, takže ho hlídá a druhá stránka věci, není si úplně jistý, že to znovu neodnesla jeho hlava. Co kdyby se mu náhodou přitížilo? Večer u táboráku si vybere místo v jeho blízkosti a po očku ho pozoruje. Kaze zatím nikde vidět není ale slyšet opice jde moc dobře, takže se blíží. A taky, že ano.
Kaz se po rozhovoru s opicemi odebral na pláž něco nachytat k večeři. Asi za půl hodiny se k němu připojil Hyde, doteď s ním příliš času netrávil a on ho podezříval, že jeho zájem je úplně někde jinde a taky mu to pak sám potvrdil. Však jemu to žíly rozhodně netrhá. Snaží se velmi nenápadně z něj dostat, co přesně se stalo a on mu to nakonec vyklopit. Tu část s Hidem samozřejmě, to s Gakkem si zarytě nechával pro sebe. Jen nemohl přijít na to, jak se o tom dozvěděl. Nenapadlo by ho, že ho Aoi naprášil a poslal ho za ním. Pomyslel by si, že je to od něj hezké, jenže takhle jeho hlava nefunguje. Vlastně si s Aoiem měl poslední dobou nejvíc, co říct. Měl z něj pocit, že jemu se tu taky víc, než líbí. K večeru se přeci jen rozhodl Kaz vrátit zpátky a usednout v povzdálí od kroužku. Krátce se rozhlédl, na chvíli zakotvil na Hidovi s posměšným výrazem a pak už se věnoval jen vyřezávání, okusujíc upečenou rybu, pro kterou si došel k ohni. Hledal pohledem ještě jednu osobu, velmi nenápadně ale neviděl ho. Ret už má jako kačer Donald a tvář taky pěkně barevnou, no co…maskování.
Hyde už si začíná o Kaze dělat starosti delší dobu. Začíná mít pocit, že se až příliš sžívá s životem trosečníka a to nevěstí nic dobrého. Sdělil své obavy Aoiovi ale ten nad tím pořád jen vrtí hlavou. Začíná ho vážně podezřívat, jestli spolu něco nekují. Sedí v tureckém sedu na složené malé dece a tváří se hodně zamyšleně, vlastně je úplně mimo realitu jen si po chvilkách něco broukne. Krátce střelí pohledem ke Kazovi a stáhne obočí ještě víc. +Tady je něco špatně. Měl bych s ním po večeři promluvit a zjisti, jak to je a s Hidem taky. Takhle to přece nejde.+

Ruki, Aoi, Kai, Hide, Gackt

Kai začínal mít celého ostrova pěkně plné zuby. Nebylo to tím, že by nebyl houževnatý a nedokázal si tu poradit nebo jíst týden v kuse ryby a spát s deseti lidmi v pokoji, ale stýskal si po domově a všech lidech tam, po kapele a životu, jaký znal. Ne, tohle pro něj nebylo a čím dál víc se začínal přiklánět k Hideho názoru, že tady je jen tak někdo nenajde a že by svému štěstí měli jít trochu naproti. Alespoň na ten zásobovací ostrov, kam občas někdo jezdí. Trosečničit můžou i tam. Rei ho nakonec našel na skalách nad pláží, strávili tam spolu pěkné odpoledne a pro tuto chvíli si opravdu nehráli. Potřeboval se prostě nechat ukonejšit a přijít na jiné myšlenky a Rei se uměl přepínat z módu dominant do módu normální Rei opravdu dobře. Povídali si, mazlili se, řešili spolu, co s touhle situací a on se na večeři vracel už v o hodně lepší náladě a s ním za ruku. Už na to kašle. Dělo se tu tolik věcí, hlavně Uru a Ruki, tak co by on ne. Ruki s Miyavim už tam seděli a hlídali ryby, které se pekli na klaccích, tiskli se bok na bok a něco si špitali a pořád se smáli. Očividně moc neřešili svoje okolí a Kaiovi to kouzlilo spokojený úsměv na tváři. Ruki zrovna Miyavimu na něco spiklenecky přikyvoval.
"Ale všechno je mokrý..." Slyší říkat Rukiho a radši nechce vědět, co mají v plánu. Hide sedí na druhé straně od nich, třímá v rukou jeden klacek, předloktí opírá o kolena, která má široce rozkročená a je duchem trochu nepřítomný, jinak by mu už hodně šrotovalo v hlavě, proč sedí Uruha sice poblíž, ale ne tak, jak sedí Ruki u Miyaviho. On se snad Miyaviho půjde zeptat, jak to udělal, aby to taky zkusil. Jeho myšlenky ale patří především jedné věci. Zítra se sebere, poptá ty, kdo mu chtějí pomoct a začne stavět ten vor, loď, cokoliv to bude. Kdo chce, ať sedí tu a on popluje. Už dost tohohle všeho. I Aoi má hodně o čem přemýšlet a není to zrovna situace, která se tu semlela a to, že se jim přiostřují vztahy. Mohou si nalhávat, že tohle je dovolená, ale není a on je to vlastně asi úplně přirozený vývoj. Nicméně strávil s Hydem hodně volných chvilek, ale žádnou takovou jako když byli spolu poprvé u vodopádu. Ne, že by si o ni sám řekl, ale čím víc si kluci okolo hledali vlastní cestu tím víc si myslel, že touhle dobou budou pár číslo jedna. To jsou ta jeho přehnaná romantická očekávání. Pravda byla taková, že taky strávil hodně času s Kazem, dost si povídali o svých životech a shodli se na tom, že jim Tokyo zase tak moc nechybí. Ne, že by tu chtěli žít v těhlech podmínkách,
ale oba měli dost peněz na to, aby si pořídili loď a postavili tady normální dům. On klidně kontakt s civilizací přeruší a bude tam jezdit jednou za měsíc na nákup. Přišel na to tady. Do té doby si život bez obchodů neuměl představit, ale teď? Nevypadalo to, že by ostatní sdíleli podobné myšlenky, naopak si hodně tesknili po domově a vymýšleli, jak se odsud dostat, takže si to s Kazem nechávali pro sebe. Teď si k němu přisedne a začne s ním tlumeně rozebírat dnešní den i jejich malý plán. Odněkud z lesa se konečně ozvou i Gacktovy kroky. Držel se posledních pár dní dál od ostatních, rovnal si myšlenky v hlavě a vyhýbal se konfliktům ať už s Hidem nebo s Kazem, potažmo s kýmkoliv, na koho by v téhle náladičce mohl vyjet. Hydovi se nějak podařilo vyšťourat jeho místo pobytu a přesvědčit ho alespoň o večeři, ale taky se od něho dozvěděl o té roztržce z domku. Na Kazovi mu záleželo víc, než si byl ochotný nahlas připustit. Odkýval Hydovi, že přijde, ještě před ním držel sám sebe na uzdě, jako že se ho nic netýká a všechno je v pořádku, vyprovodil ho s milým úsměvem a pak uvnitř vybouchl. Z ničeho nic se objeví u Aoiho a Kaze a vezme Kazovu tvář něžně mezi prsty. Natočí jí směrem k sobě a prohlédne si ty modřiny. Pak se něco v jeho očích zatvrdí, on ho beze slova pustí a za doprovodu nechápavých Aoiho očí vykročí rovnou k zadumanému Hidemu.
"Hey, Hide." Osloví ho tiše, ale velmi výhružně svým hlubokým hlasem.
"Tohle jsi trochu přehnal." Dodá a excelentním pravým hákem mu natáhne rovnu do nosu, čímž ho odešle naznak z pařezu do trávy. Gackt trénuje hodně a často a to i tady a samozřejmě umí bojové sporty, na rozdíl od ostatních, takže přesně ví, jak a kam mířit. Hide se drží za nos, ze kterého lije krev, tlumeně pro sebe skučí a není schopný se ani zvednout. Gackt ještě chvíli stojí nad ním a mračí se.



Reita, Uruha, Hyde, Kaz, Miyavi

Rei si samozřejmě moc dobře všiml, jaký úsměv Kaiovy vykouzlila na tváři Rukiho spokojenost. On sám mu to přál a jak se zdá s Miyavim mu to hezky sedlo. Nikdy by si sice nepomyslel, že někdo jako on se dokáže tak koukat na jejich vokalistu ale...proč ne. On sám by se nejradši koukal jen na Kaie, který se nepustil jeho ruky ani před ostatními a tak si ho bez váhání stáhne na svůj klín, když se usadí. Jen krátce zabloudí pohledem k Satsuke, která ja samozřejmě rentgenuje pohledem a v očích se mu vítězoslavně blýskne. +Nedám ani za milion+ Pomyslí si naprosto vážně a natáhne se po jenom z klacků s opečenou rybou, aby ho hezky mohl nakrmit. Jestli mu tím udrží náladu, tak je to to nejmenší, co by pro něj mohl udělat.
Miyavi je další z těch, který si může jen spokojeně mlaskat. Za první si řekli, co si řekli, takže je všechno v naprostém pořádku a za druhé Ruki neprotestuje a řeší, že je všechno mokré. Bez váhání mu protáhne paži kolem beder, položí dlaň na jeho bok a přitiskne si jej k sobě jemně ale dost pevně a otře se rty o jeho ucho.
"Potkal jsem pěknou jeskyni kousek odtud…ty, já, tma a deka...určitě uvidíme i na hvězdy." Láká ho vábivým hlasem, určitě mu teď nedá košem. Zatím ani Rei ani Miyavi neregistruje příchod Gakka. Kdo ho ale moc dobře vnímá je Hyde, který se musí pousmát, protože se mu povedlo ho přesvědčit. Vůbec netuší, co se stalo ale začíná si pomalu dávat dohromady spojitost s Kazem. Oba dva se začali ve stejnou chvíli chovat divně. Co je pro něj ještě větší záhadou je Aoi, který už sedí u Kaze a něco si tam šeptají. Opravdu začíná mít podezření, že se jim tu líbí mnohem víc, než by mělo. Tohle nedopadne dobře. Nejradši by popadl Aoie za ruku a zatáhl někam bokem, aby si s ním v klidu popovídal…no popovídal…možná později. Jenže za celou tu dobu se toho událo tolik, že na sebe neměli moc času. Dlouze si povzdechne a podívá se před sebe, alespoň do té chvíle, než si periferně všimne, jak se Gakku zastaví u Kaze a prohlíží si jeho zmlácenou tvář. Kaz sebou skoro až poplašeně trhne. S Aoiem zrovna řešili, co všechno by bylo potřeba zařídit, aby tu mohli zůstat a zas tolik by je to nejspíš nestálo. Rozhodně by to bylo reálně a on se k té myšlence hodně upíná. Teď už hledí do tváře Gakka, který očividně zkoumá jeho ret a i monokl a vůbec nechápe proč.
" Co to u všech papoušků…" Začne pomalu ale nedořekne, protože Gakku už míří směrem k Hidovi. Strávili spolu tolik času, že viděl všechny mimické záchvěvy, které naznačují, co přesně se bude dít. Překvapeně pootevře úzké rty a odloží všechno, co má v rukou, kdyby bylo potřeba, aby vystartoval.Ten hluboko zaražený osten náklonnosti se v tu chvíli zabodne ještě hloub a on je v háji! Tomuhle se chtěl přesně vyvarovat a je to tu zas. Co mu to sakra dělá?
Uru sice sedí kousek do Hida ale je to spíš proto, že si úplně není jsitý, jak co s tím vším chce na světlo. Pořád se babrá ve vlastní hlavě a nejradši by se posunul zadkem blíž, jenže…asi potřebuje víc času. Hide pro něj dělal neskutečně moc a je mu je líto, že se tak chová, ale…nemůže si pomoct. Zrovna se chystal odvážně poposunou blíž a domluvit se s ním, aby si po večeři šli promluvit. Když se v jeho zorném poli objeví vysoká postava s oslovením a Hide se v okamžiku válí na zemi.
"Co si myslší, že děláš?" Zvedne se prudce se vzteklou otázkou a udělá několik kroků Gakkovým směrem, aby ho minimálně prudce strčil do prsou. Bože, nejradši by mu ji natáhl zpátky.
"Zbláznil ses." Křikne po něm ještě vztekle a v očích mu neskutečně zaplane. + Co si o sobě sakra myslí?+ Proběhne mu hlavou, než se raději otočí a přidřepne k Hidovi a začne se rozhlížet, čím by mu to krvácení zastavil. "Vydrž něco seženu."
Stejně jako byl Uru rychle na nohách, vyšvihl se i Hyde a Miyavi, aby mohli zakročit a spustit na Gakkovu hlavu vlnu kritiky. Protože tohle od něj ani jeden nečekal. V tu chvíli se ozve Kazův hlas.
"No co, aspoň se mu rozsvítí, očividně to potřeboval a tohle byla dost dobrá rána." Zastane se ho bez váhání a stojí si v jejich blízkosti jak pán bůh ostrova s papouškem na rameni. Jeho obvykle šílený výraz v očích vystřídá stín náklonnosti a musel by si nafackovat, kdyby se ho nezastal. Navíc byl zatraceně sexy, když mu ji střelil.

Ruki, Aoi, Kai, Hide, Gackt

Kai vypískne a přistane rovnou na Reitově klíně, ale omotá jednu paži kolem jeho krku a s jiskřením v očích se uculuje, když se podívá do těch jeho. Má pocit, že na sobě cítí pohledy celého širého okolí, ale radši se moc nerozhlíží a sleduje, co to Reita dělá s rybou. Poslušně otevře rty, ale vypadá u toho nadmíru spokojeně, když přežvykuje první sousto. Zdá se, že i když si odpoledne řekli, že dneska žádné přehánění, své nové role se nechce tak docela vzdát a Kai se mu nebrání. Proč by. Oba jsou takhle spokojení, jen se mu na tom klíně pořád vrtí jako pytel blech. Rukiho oči jsou jedny z těch, které nepokrytě zírají na to, co to předvádí dva členové jeho kapely. Kai a Rei??!! Dobrý vtip, ha ha ha!!! Moment... co to dělají...? To není vtip? Těkne očima k Miyavimu, když se mu otře o ucho a zase honem zpět k nim, aby mu nic neuniklo, ale do jeho uší už se dostávají Miyaviho sladké nabídky a brzy si pro sebe urve všechnu Rukiho pozornost. Pustí kluky ze zřetele a zase se začne uculovat, když se div neotírá nosem o jeho.
"Nebude to tam nějaké hrozně tvrdé a studené?" Provokuje ho a dělá drahoty, ale samozřejmě, že chce jít! Po tom jejich odpoledni s ním chce být sám, však něco vymyslí... Aoi zírá na Gackta úplně stejně jako Kaz, ale o pár vteřin později už má pusu nepokrytě dokořán a nejen on. Jako kdyby nestačilo, že odpoledne odtrhával od sebe Hideho a Kaze, ještě Gackt? Jenže to už stojí na nohách on i Uruha, který se do Gackta slovně pustí stejně jako Hyde. Raději ztichne a pak se podívá na profil Kazovy tváře, když se ozve i on a Gackta se pro změnu zastane. Reita s Kaiem ani nedýchají, Ruki má obočí až u linie vlasů a zády se opírá o Miyaviho rameno, aby dobře viděl a Hiro je na nohou pro případ, že by bylo třeba ještě jedny ruce. Satsuki se klidí kus stranou, pro případ, že by se jich chtělo prát víc. Všichni mlčí. Hide se ještě pořád válí na zemi a drží se za nos, protože tohle kurva bolí. Nakonec se posadí a oddálí dlaně, které má úplně od krve. Uruha mu říká, aby vydržel, ale on fakt nemíní nikam chodit, teď ne. Mračí se i Miyavi a Ruki se rozeběhne v Uruhových patách, aby mu pomohl.
"Co blbnou? Se úplně všichni zbláznili? Proč Gackt?" Nechápe to. Gackt zarazí Uruhu gestem dlaně a ten se na štěstí zastaví, protože teď by žádný další odpor nesnesl. On ale přijde. Vůbec nečekal, že to bude zrovna Hyde, kdo se do něj pustí, jako by se snad pomátl on.
"Asi už jsi zapomněl, kdo mi o tom řekl, co?" Zvedne na něj hlas, když se po něm ohlédne a Aoi sebou trhne, jako by chtěl vyrazit Hydovi na pomoc, ale zůstane stát.
"To je na posled, co na Kaze někdo sáhl." Oznámí jim do prostoru, propálí Hyda i Miyaviho pohledem a otočí se na patě. Dojde ke Kazovi, popadne ho za předloktí a vleče ho s sebou do tmy. Je na čase, aby si promluvili... Hide se mezitím vyškrábe zpátky na pařez na kterém seděl a ohmatává si nos.
"Co kdyby Kaz příště nestrkal nos, kam nemá, hm? Ušetřil by si ránu!" Křikne za Gacktem neohroženě.
"Třeba proto, že díky němu máš, co jíst!!!" Ozve se ze tmy a pak kroky utichnou. Hide vystřelí na nohy, až se s ním zhoupne svět, vztekle nakopne pařez a odchází přesně na druhou stranu. Má všeho přesně po krk. On by se uživil i bez nich a taky že uživí! Jen, co odtud vypadne! Na Kaze se sahat nesmí, ale na Uruhu jo?


Reita, Uruha, Hyde, Kaz, Miyavi

Rei chvíli přemýšlí, jestli se taky nezvednout ale z druhé strany má na klíně Kaie a je jich tam už dost, aby dokázali případně zpacifikovat Gakka. Podmračeně celé dění sleduje, jak to tak vypadá, nic dalšího se dít nebude. Samozřejmě mu neušel ani pohled Rukiho ale to je to poslední, co by teď měl řešit, však se taky tulí, tak proč by nemohl on!
"Začíná se nám to tady trochu přiostřovat, možná ten Hideho plán není na škodu." Broukne šeptem Kaiovi do ucha.
Miyavi už je několik kroků od Gakka a čeká, co z toho bude. Ne, že by měl potřebu se prát. Ale jak to tak vypadá, snad poprvé v životě má pocit, že je z těch, kdo tu má nejvíc rozumu.+Bože, to jsem to dopracoval!+Neodpustí si rýpavou poznámku, ale olej do ohně rozhodně přilívat nechce. Těkne pohledem k Rukimu, který už je u Hida a v očích mu zasvítí.+Hezky se stará, ale už by mohl o mě!+ Koutek mu vystřelí vzhůru a založí si ruce na hrudi.
Hyde je samozřejmě na nohách taky. Párkrát překvapeně zamrká, když na něj Gactk uhodí, že mu o tom řekl. Rozhodí rukama v obraném gestu a zavrtí nad ním hlavou.
"Abys měl přehled, co se tu děje! Ne, abys v tom pokračoval, tohle šlo vyřešit i jinak." Stáhne obočí k sobě a už mu začíná pomaličku docházet, o co jde.
"Netušil jsem, jak je to…mm..vážné" Dokončí naprosto upřímně a je mu celkem jedno, jestli tím někoho přivede do rozpaků nebo ne. Dle jeho názoru tohle bylo přes čáru, stejně jako odpolední roztržka mezi Kazem a Hidem.
"Jsme tu už moc dlouho." Zamumlá si ještě pro sebe, než těkne pohledem po Kazovi.
Uru je celkem rád, že se k němu přidá i Ruki a Miyavi. Snaží se pomoc Hidemu ale ten si ještě neopustí poznámku a on dlouze vdechne.
"To neznamená, že si může dovolit všechno!!" Ozve se i jeho hlas, aby podpořil Hideho, který už se zvedá a snaží se odejít.
" Kam jdeš?" Houkne za ním s podmračeným výrazem a začne se zvedat také. Nemůže ho přece nechat jít samotného po takové ráně. Bože, už zase má o něj neskutečnou starost a pohled ostatních už vůbec neřeší. Prostě ho následuje a přidá do kroku, aby ho dohnal.
" No tak…počkej na mě…nemůžeš jít sám." Pokusí se mu domluvit, aby vzal na zřetel alespoň jeho.
Za to Kaz se jen těžko brání tomu, aby se usmíval. Trochu mu koutky opadnou, když zachytí pohled Hyda a je mu úplně jasné, co si o tom myslí. Ať si…on ví houby jaká je to tady divočina, jemu se to rozhodně líbí a být to na něm, tak si dá klidně druhé kolo odpolední roztržky. Jenže nestačí ani vydechnout a Gakku je u něj, papoušek se lekne a uletí a on za ním smutně kouká. Momentálně mu ale nezbude nic jiného, než následovat Gakka do džungle. Když viděl tu ránu, od něj by vážně dostat nechtěl.
"Pěkná rána." Okomentuje to upřímně a za první linií stromů se pokusí vymanit z jeho sevření. Nemůže být tak blízko, taky by po něm mohl skočit. Nasadí svůj typicky široký úsměv, jakože je úplně v pohodě.
Miyavi se mezitím přesune k Rukimu a zamkne ho do své bezpečné náruče, jakoby mu snad hrozilo nějaké nebezpečí.
"Byl jsi k sežrání, už zase!" Oznámí mu mu šeptem a vrátí se k jejich předešlé debatě.
"Však já si vyžeru to studené…tebe si hezky usadím na hřejivé..ale pravděpodobně tvrdé..mm"
Rei už se zase věnuje jen a jen Kaiovi a jak to tak vypadá, nic ho nedonutí, aby ho pustil. Však on vidí tu ženštinu opodál, stačí jen nepatrné zaváhání….
Hyde si dlouze povzdechne a usadí se zpátky na své místo s tváří složenou do dlaní, on tyhle konflikty bytostně nesnáší a nese je těžce.


(Konec první části)

Žádné komentáře:

Okomentovat