29. července 2019

Aoi x Tetsu; Hyde x Gackt -Umlátíš mě kytkou?

(Bistro)






Aoi, Gackt

Aoi už si zvykl, že druhá směna v bistru, která ho měla střídat, vydržela za tyhle peníze a podmínky pracovat tak týden v kuse a pak byl dlouho zase na všechno sám. Bohužel v situaci, v jaké vyrostl, si nemohl dovolit poptávat něco lepšího. Vyrostl totiž na okraji, stejně jako rodiče před ním a byl div, že odchodil alespoň elementární školu. Nic dalšího se už nekonalo, i když by býval chtěl. Tak nějak uvnitř sebe podvědomě cítil, že by mohl mít na víc, než na rozlévání kávy a nošení lívanců k snídani, ale v tuto chvíli byl rád, že si vydělal dost na to, aby měl kde spát. A tak bez řečí chodil do práce ve dne v noci, dělal dvanáctky i horší směny, potkával špatné i horší lidi, většinou ale taky dost hloupé. Jeden z mála těch, které tu vídal rád, byl Hideto. Kluk asi o hlavu menší, než on sám, o něco starší a v podobně beznadějné životní situaci, jako byl Aoi. Nikdy si s ním vlastně nepovídal o tom, proč si mimo prodávání růží, vydělává ještě tak, jak vydělává, ale cítil z něj, že je mu podobný. Totiž žádný idiot bez kousku morálky. Což bylo v jeho profesi docela odvážné tvrzení. Jenže Aoi to tak cítil. Hideto si rád nechával říkat Hyde. Tedy když šlo o jeho noční práci a ne tu denní. I Aoi si brzy zvykl, říkat mu tímhle způsobem a nevadilo mu to a teď se spokojeně usměje z poza pultu, když zvoneček nade dveřmi cinkne a on vstoupí do bistra. Aoi má za sebou noční a hodlá pokračovat ještě do oběda a Hyde měl za sebou... evidentně noční, ehm. Asi jde na snídani? Nebylo to tady úplně bezpečné místo, dost často se tady motala taky Yakuza a nejeden chlap do něj hustil, aby do toho se svou postavou šel, že by se u nich měl rozhodně líp. Jenže Aoimu se představa něčeho podobného z podstaty dost příčila. Oni by mu mohli dát jakýkoliv úkol a nikdy z toho nebyla cesta ven. Nikdy. Jen nohama napřed.
"Dobré ráno, Růženko." Pozdraví ho s unaveným úsměvem a ještě unavenějšíma očima a automaticky sáhne po konvici s kávou. První šálek mu nikdy neúčtuje, však by nebyl jediný, kdo tady nezaplatil, výtržníků sem chodilo dost a kafe se dalo dobře maskovat. Ne jako počet kde čeho, který si majitel pečlivě zapisoval a strhával mu z platu kde jaké rozbité vajíčko. Hydova tvář byla krásná jako vždycky. Chlapi i ženské z něj doslova šíleli, ale Aoi si občas maloval do kalendáře, kdy dojde na to, že ten kluk chytí HIV. Hyde se ještě ani neposadí na své obvyklé místo, když dveře cinknou po druhé a objeví se tu dva muži, jaké snad nikdy v životě neviděl. No... nikdy. Oba dva dokonale a na první pohled draze oblečení, oba na nose sluneční brýle a plno drahých šperků, oba zapálení do vášnivé diskuze, aniž by jim dvěma věnovali jediný pohled, a když se Aoi podíval skrz sklo za vchodové dveře, přeostřil na bílého mustanga, který tam parkoval a kouřilo se mu z kapoty.
"Tak to nepotěší." Prohodí pro sebe velmi tiše. V tu chvíli se na něj letmo otočí pohled toho vyššího z nich, když si oba muži sedají a v Aoim hrkne, že ho slyšel. Jenže se baví dál. Gackt zrovna utěšuje Tetsuyovu naprosto rozhořčenou náladu, protože to auto je jeho, ne Gackta. Poprvé v život je rád, že se nechal ukecat, aby neřídil. Potřebovali spolu urgentně projednat tenhle obchod, kdy měl Tetsu zájem natáčet v jeho Casinu, oba dva tlačil čas a něměli prostor čekat na náhradní vůz a na to, až se přemístí někam jinam. Takže vešli sem. Gackt se snaží nevypadat moc nápadně, když kontroluje, zda si nesedá do něčeho vylitého a zda si lokty neopírá o nalepené žvýkačky, ale Tetsu se tváří, že do minuty umře na otravu jen ze zdejšího vzduchu. Aoi omluvně kývne na Hyda, obejde pult a s utěrkou za pasem a konvicí v ruce dojde k nim. Postaví před ně dva šálky a bez ptaní jim nalije. Tak se to tu dělá. Jiné kafe stejně nepodávají. Pak se na ně vážně podívá, přeskočí mezi nimi očima a zeptá se.
"Budete chtít ještě něco dalšího?" Ukloní hlavu mírně k rameni, jak vyčkává a cítí na sobě zkoumavý pohled Hideta na barovce opodál. Asi čeká, co z tohohle vyleze. Gackt vypadá konsternovaně z jídelního lístku, pootevře rty a přeskakuje očima po nabídce.
"Přijdu za chvíli." Odtuší trochu víc unaveně Aoi a chce se otočit k odchodu.



Hyde, Tetsuya

Dnešní noc byla pro Hideho stejná jako všechny ostatní. Noční město pro něj nemělo vřelou náruč a on brzo začal nenávidět i hvězdy na obloze. Znamenalo to totiž jediné a to, že musel do -práce-. Už je to dávno, co zjistil, že ho prodej květin ho nedokáže uživit a pak potkal Hira, kluka z ulice, který se život jiným způsobem, než by ho kdy napadlo. Prozradil mu, jak by si někdo s jeho obličejem mohl vydělat. První ho poslal do háje, než dlužil na nájmu tolik, že mu začali vyhrožoval s vyhazovem. Jiný podnájem by rozhodně nenašel, tak na to kývl. Je to už pár let a on se od této práce pořád nedokáže odprostit. Nemá přátele, nikam jinak nechodí. Má jen jeden rituál, kterého se nechce vzdát a to je ráno v bistru a pak na druhou směnu k růžím. To je to málo, co mu dělá radost. Těší se na Aoiho jako vždycky a už přede dveřmi má úsměv na tváři, jen mírný, vypadá trochu unaveně ale zvláštně klidně, skoro jakoby žádné starosti ani neměl.
"Dobré ráno Popelko." Broukne měkce příjemným hlasem s nádechem pobavení, hodně jeho zákazníků mu říká, že by jim stačil jen jeho hlas a on jim v duchu odpovídá něco trochu pernějšího. Jeho oslovení mu vykouzlí úsměv na tváři a postaví na pult kytici, kterou vzal po cestě sebou. "Růženka ti přinesla dárek, ať to tu nemáš tak smutné." Mrkne na něj s blýsknutím v očích a najednou vypadá, jak kdyby v noci spal a ne…S cinknutím dveří, se ohlédne nepřirozeně šedým pohledem po příchozích a mírně pozvedne obočí, vůbec nechápe, co tu dělají ale pochopí to brzy už z konverzace. Otočí se radši rychle zpátky a usrkává svého kafe. Samozřejmě ho jako první napadne možnost velkého výdělku, který by se mu rozhodně hodil ale musí s to v hlavě první pěkně srovnat.
"Je to týden nové auto, to nemyslí někdo vážně?" Vrčí Testu, už od té doby, co vylezli z auta.
"Tak já si pořídím nového mustanga a on za týden nejede?! Tohle si někdo šeredně odskáče." Mluví tiše ale s jasně patrným vztekem v ledovém hlase. Tak dlouho mu trvalo dosáhnout na takový život, jaký momentálně vede a absolutně nesnáší, když mu něco nevychází. Ani snahy Gakka ho uklidnit nedopadají na úrodnou půdu. Přece nebude vyřizovat své obchody někde tady?? Co to je nějaká nonstopka? V takové už nebyl tak deset let a do konce života už do podobné nevkročí, nikdy!! Celou věčnost zkoumá, jestli si vůbec může sednout.
"Jestli přijdu s flekem kdekoliv, srovnám to tu se zemí." Dodá ještě s protočením očí v sloup, pohled mu pomalu vystoupí k příchozímu mladíkovi, který tu momentálně obsluhuje. Utkví na něm pohledem do chvíle, než jim nalije kávu.
"Tak tohle rozhodně pít nebudu." Zamručí s jasnou nespokojeností, když zakrouží hrnkem, čímž rozvlní obsah a velmi opatrně ke kávě přivoní, okamžitě mu naskočí husí kůže.
"Něco lepšího tu nemáš? Kam jdeš?" Chytne ho za zápěstí, když se Aoi snaží odejít.
"Počkáš, až si vybereme, nebudeme pak na tebe čekat týden." Ten dotek v něm vyvolá zvláštní reakci, stejně jako pohled do hlubokých očí. Tohle se mu dlouho nestalo ale v momentě je zpátky jeho maska.
"Být Tebou tak ho pustím." Ozve se melodický hlas od pultu. Hyde to samozřejmě všechno viděl a ne, že by byl schopný se prát, ale kamaráda přece bránit bude, i kdyby toho idiota měl vzít tou konvicí po hlavě. Je sice malý ale rozhodně by to nenechal tak, v očích mu zaplane zvláštní starost.
"A když ne, tak co? Umlátíš mě kytkou?" Opáčí mu vzápětí s mírně pozvednutým obočím a je jasné, že odpor není vůbec zvyklý.


Aoi, Gackt

Ještě před tím, než Aoi odešel obsluhovat, zaskočeně se podíval na kytici růží, jakou nikdy od nikoho nedostal. Jeho oči byly v tom okamžiku vřelé a měkké, když se stejně měkce usmál na svého jediného přítele a přitáhl si je k sobě. Bohužel už nestačil dojít pro vázu s vodou, ale má to v plánu hned, jakmile se dostane zpět za pult. Tyhle si rozhodně vezme domů, ani ho nenapadne je tu nechávat a zdobit tohle zaplivané bistro. Oslovení Popelko se usměje i on. Zdá se, že si právě nenásilně rozdali nové přezdívky. Co jiného za potěšení jim v jejich životech zbývá, než malá troška fantazie? Někdy si jako Popelka doopravdy připadal. Majitel občas vymýšlel nesmyslné úkoly, jako by ho nechtěl nikdy nechat odejít domů ani spát a čekal, kdy Aoi prostě umře na místě vyčerpáním. Jenže on měl tuhý kořínek. Gackt zrovna odpovídal Tetsuyovi na to, že je to opravdu neuvěřitelné, že takový koncern jako tento podělá možná i celou sérii, a že mě Tetsuya obrovskou smůlu. Znal jeho horkou hlavu, ale podle jeho názoru, dostane nový vůz, je přece pojištěný horem dolem. Zrovna mu to chce říct, když se nad nimi objeví ten kluk. Přeskočí mezi nimi očima a sleduje Tetsuyovu reakci na kávu. Tím míň se mu do ní chce, ale nevypadá to, že by tady měl na výběr?
"Pokud přijdeš s flekem kdekoliv, viníka máš před sebou, když tak koukám na tu utěrku." Prohodí stejně snobsky jako Tetsuya a prohlíží si Aoiho. Ten nevypadá, že by ho jejich chování nějak víc vyvádělo z míry, buď je pitomý, unavený nebo zvyklý. Nebo všechno v jednom. Aoi zavrtí hlavou na znamení, že nic lepšího opravdu nemá, ale pak se Tetsuyova ruka dotkne jeho zápěstí, on sebou trhne a zastaví se, aby se podíval, co mu chce. Ten zvláštní pohled nepostřehne on ani Gackt.
"Počkat, až si vyberete. Bistro je dost malé a jste tu jediný, není důvod čekat." Odpoví dokonce pořád dost na autopilota, ale Hyde se naježí místo něho a on se po něm překvapeně ohlédne. Naznačí mu rty, že to je v pořádku, ať si nedělá problémy, ale to už Hydovy patří veškerá Gacktova pozornost. I v něm trhne, protože takové oči a takové rysy snad nikdy neviděl ani u mnoha krásných žen a že se to jimi v jeho Casinu jenom hemží. Dokonce sáhne na své brýle a stáhne si je z nosu, takže je jasné, že se chytil okamžitě. Modré oči se dál upírají do těch u pultu, když Tetsu pronese svou poznámku, aniž by pustil Aoiho ruku a jemu cuknou koutky. I on by chtěl vidět, co si chce někdo jako ten kluk támhle dovolit, ale Aoi škubne rukou a Tetsuyovi se vytrhne s jasně nesouhlasným zamračením.
"Fajn." Ucedí Aoi, sáhne za pas pro bloček a tužku a naznačí mu ještě otrávenějším pohledem, že tedy čeká. Samozřejmě, že je mu jasné, že si Tetsuya bude vybírat naschvál hodinu, takže se zadkem zapře o protější stůl. Gackt mezitím odvážně testuje chuť kávy. Je levná, ale není vysloveně zlá. Taková černá voda s vůní kávy. Tu kytku si přebere po svém, totiž domnívá se právě, že ti dva musí být milenci. Růže do práce, to zastání, podle něho je to jasné jako den.
"Neboj se, on ti ho nepocuchá." Broukne hluboko posazeným hlasem směrem k Hydovi a Aoi po něm střelí očima, které jasně hlásají odmítání. Totiž, ne že by Hyde nestál za hřích, ale on není na kluky!!! A k tomu jsou přátelé!!! Proboha. Gackt se začte do nabídky.
"Dones mi tu anglickou snídani." Řekne nakonec a riskuje, vajíčka mimo domácí chov, levnou slaninu a mdlá rajčata, ale co už, má hlad jako vlk a za chvíli se mají potkat s modelem, který už se jistě brzy bude chystat ze svého hotelového pokoje. Aoi si to napíše a přeskočí očima na pána tvorstva s výrazem Dělej nebo tvůj kámoš umře hladem.


Hyde, Tetsuya

Hyde byl samozřejmě rád, že se Aoimu kytice líbí. Nemohl si to dopustit a tyto byly obzvlášť krásné. Bral to jako jakési poděkování, že se k němu chová vždycky slušně a může sem kdykoliv přijít, dokonce dostane kávu zdarma. Nemá mu to čím jiným oplatit a teď se do jeho kamaráda naváží nějaký snob, kterého by v posteli nejspíš nechtěl nikdo. Tohle bude jeden z těch, kteří hledí jenom na sebe, má na to nos prostě.
"Kytkou ne, ale pěstí klidně můžu, když se nebudeš chovat slušně." Zavrní až přehnaně sladce a v tu chvíli se jeho ocelové oči setkají s pohledem muže, který přišel společně s ním. Vidí to zaujetí, pro něj to něj to znamená impuls, že by měl zase z čeho zaplatit nájem. Nakloní hlavu krátce na stranu a koutky mu mírně vystoupá vzhůru, než se špička jeho jazyka proběhne po horním rtu. Nespouští z něj pohled do chvíle, než to udělá Gakku sám. Ale on se neotočí a pohledem kontroluje situaci.
"Ale ano je důvod čekat." Zamručí testu vážně a sáhne po jídelním lístku. Gakka jen propálí pohledem, že si dovolil zaměnit jeho slova. Jemu je upřímně jedno, kdo bude viníkem a vezme to v podobě katastrofy v okruhu třiceti kilometrů. Překvapeně sleduje Gakka, jak upíjí z kafe a netváří se nějak znechuceně, nejspíš by to taky mohl zkusit ale až později. Chvíli projíždí očima lístek a nemůže si vůbec nic vybrat, nakonec ho zaklepne a vrazí ho Aoimu do ruky. Znovu neodolá pokušení o něco déle zakotvit v jeho očích.
"Nechám to na Tobě." Obrátí úplně ale neusměje se ani o kousek, jen střelí pohledem k Hydemu, který je stále čelem k nim. Něco uvnitř se v něm ozve, když je Gakku přiřadí k sobě a k tomu je na něj Hyde ještě drzý. Skoro to vypadá, jak kdyby žárlil? +Proč by mi to mělo vadit+
"Tak to by jsi zkusil jednou a naposledy." Ujistí ho naprosto vážně a sám se zvedne od stolu.
"Jdu si zavolat a vyřešit to." Mávne rukou směrem ke své společnosti a z kapsy už loví telefon a mizí z bistra před dveře na ulici, kde gestikuluje rukama je vidět, že ho to, co slyší na druhém konci vůbec netěší.n Téhle příležitosti využije Hyde, kdy pomalu sklouzne ze židle v dlani svírajíc jednu ze svých růží, kterou vytáhl z kytice.
"Ahoj." Broukne měkce, když se usadí naproti Gakkovi, aniž by čekal na pozvání a krátce si k růži přivoní a nepouští z něj pohled.
"Nemáš moc vřelou společnost." Pokračuje dál, když párkrát jako panenka zamrká řasami a raději se ani nediví na Aoiho, který se sem tam mihne u pultu. Není zrovna nadšený, že by ho při něčem podobném měl vidět. Jenže tohle je příležitost, kterou nesmí zahodit, i když se teď a tady trochu stydí.
"Možná bych věděl o lepší." Nadhodí ještě, když do svého hlasu popustí trochu té smyslnosti a skoro si ani nevšimne, že Testu už je zpátky v bistru. Nemíří ale k jejich stolu ale usadí se u pultu a počká si, až se Aoi objeví u něj.
"Neměl by jsi nějakého panáka prosím." Vypadne z něj úplně jinak, než před chvíli a mne si kořen nosu. Dnešní den je hotové peklo, protože mu právě řekli, že druhé auto dostane nejdřív za týden a on bude pravděpodobně na schůzky jezdit nějakou plečkou. Zatím se na něj nepodívá, jen na stůl položí větší obnos.
"Ber to jako úplatek, když něco vylovíš."



Aoi, Gackt

Aoi znovu střelí pohledem po Hydovi, který se evidentně nelekne snadno. Kdo ví čemu všemu musí čelit, když je s některými těmi lidmi v noci sám. Tetsuya naštěstí nezareaguje tak, jak očekává, jen opáčí cosi a je vidět, že je myšlenkami u auta venku mnohem víc, než u nich v bistru. Sdělí mu, že mu má něco vybrat Aoi sám a odejde ven. Aoimu se uleví, že nechce Hydovi jeho drzost vrátit mnohem razantněji. Jak se otáčí, povšimne si gest, které Hyde dělá na toho druhého a nepokrytě otevře pusu. On s ním flirtuje? Chce ho sbalit? To snad ne? Tohohle? Jenže mu po tom nic není a rozhodně nemíní kamarádovi kazit kšefty a tak zmizí v kuchyni, aby obstaral Gacktovu a Tetsuyovu snídani a v podstatě tak nechá ty dva o samotě. Gackt chvíli zadumaně sleduje Tetsuyu za sklem, než se naproti němu ozve ten melodický hlas a on k němu znovu obrátí oči. Hyde sedí naproti němu, hraje si s růží, jeden by řekl, že s ním flirtuje a za chvíli si to i potvrdí. Takže to není jeho kluk? Proč mu nosí kytky? Vůbec mu to nejde dohromady.
"Ahoj." Prohodí nazpátek a pozoruje každičký rys jeho tváře. Umí si dát do kupy, jaká sociální vrstva sedí naproti i fakt, že je to sice nejkrásnější kluk na planetě, ale kdo ví, v čem se kde válel. Taková škoda. Možná kdyby ho namočil do Sava? Kdyby ho protáhl testy na klinice?
"Hmm, taky by tě nazlobilo, kdyby s zaplatil tolik peněz za něco, co nefunguje. Máme obchody chlapče. A málo času." V podstatě ho slušně a měkce odmítne, ale přesto z něj nemůže spustit oči. Měl mu asi spíš říct něco jako že se úplně zbláznil, že si rajdy domů nevodí a že rozhodně nejsou mužského pohlaví, ale pozdě. Už řekl, co řekl. Natáhne se mimoděk po té jeho růži a sebere mu ji, zatímco si ji plynule strká za vlastní ucho.
"Dal jsi mu květiny a teď mu z nich bereš pro mě?" Podrobuje ho nekonečnému pohledu. Netrvá to dlouho, Aoi se objeví ve dveřích a postaví před Gackta jeho snídani i s příborem, protože k tomuhle jsou hůlky na nic. Vrátí se za dveře do kuchyně a když se znovu objeví, Tetsu už je tam. Sedl si k němu a ne zpět? Nevyhodil Hyda z jeho místa? Postaví před něho misku kouřících rýžových nudlí, není v nich maso, jen dobře ochucená zelenina. Podle něj to je lehké do žaludku a docela zdravé. Uvažoval nad těmi lívanci, ale odmítá čelit narážkám na sladké. Zrovna se chce zase zašít vzadu u stolů a dělat že uklízí, když už Hyde nemá čas, ale Tetsu na něj promluví a dokonce použije slovo prosím??? Aoi na něj několik vteřin hledí se rty od sebe, pak přikývne a chvíli hledá pod pultem. Rum střední kvality je to nejlepší, co tady je, ale co může dělat. On ani dražší pití nezná. Nalije mu panáka a postrčí ho přes pult k němu, zatímco si zaraženě prohlíží jeho tvář a oči, nenápadně se rýsující za skly brýlí. Opírá se oběma dlaněmi o desku a čeká, jestli z toho vyleze ještě něco dalšího. Pak pohledem přeskočí na bankovky, které by zaplatily menu na celý den, ale zatím po nich nesáhne. Ví, že jich má hodně, že by si většinu mohl vzít a nikdo by nic nezjistil, ale prostě to nedokáže.
"Je to jenom auto. Věc…" Pokrčí rameny, ale jeho hlas je tichý a klidný.
"Možná je drahé, ale ne nadarmo se říká, že kdo nic nemá, o nic nepřijde." Kmitne obočím. Je to maličké rýpnutí, ale takové dobře mířené.
"Dokud nejde o zdraví, nejde o nic. Věř mi." Zakončí to nakonec a zavře lahev, aby ji zase vrátil mohl se ztratit, jak původně chtěl. To je návštěva… A to si myslel, že už viděl všechno.



Hyde, Tetsuya

Hyde možná měl podobnou odpověď čekat. Nejsou nikde v baru a navíc je ráno a to se kšefty většinou nedaří. Ale minimálně zkusit to musel, kdyby to neudělala mlátil by se do hlavy a přemýšlel, jestli náhodou nemohl mít vystaráno. Nakloní hlavu mírně na stranu, když mu sebere růži a trochu nesouhlasně našpulí rty.
"Tvrdší jak máš málo času a růži mi ukradneš." Zavrní nesouhlasně, vstane a nakloní se přes stůl, když vztáhne ruku k jeho tváři, hledíc mu zblízka do očí. Je to několik dlouhých sekund, připadá mu to jako věčnost, než dokončí svůj pohyb a růži mu zpoza ucha zase vytáhne.
"Tahle není na prodej." +Za to já ano.+ Dodá si v duchu trochu posmutněle ale navzdory všem svým myšlenkám a okvětními plátky pohladí a věnuje mu jeden ze svých nejlepší úsměvů, jaký dokáže.
"Já ti ji přece nedal a růže se nekradou, ty se darují; jinak ztratí kouzlo." Opáčí mu ještě, když se natáhne po jeho vidličce a vloží si kousek jeho snídaně mezi rty. Stejně jako on mu drze ukradl růži, Hyde teď drze krade jeho snídani.
"Je dobrý jako vždycky." Zamumlá ještě, když spokojeně žvýká, tak se rozhodl, že ho bude chvíli provokovat, když ho tak hezky odmítl. Možná si to třeba rozmyslí a možná taky ne. Pořád ho odtud nikdo nevyhodil. Krátce těkne pohledem k baru, kde zakotvil Tetsuya.
Ten pomalu zvedne pohled k panáku rumu a pak vystoupá až k Aoiho tváři, kterou si zblízka pořádně prohlédne. Je mladý, jemné rysy a hlavně ty oči, hlubší opravdu dlouho neviděl. Nikdy příliš nehleděl na pohlaví ve své posteli ale taky nikdy s tím nešel do světa. Musí si přiznat, že tenhle mladík za pultem vypadá opravdu skvěle ale není ze stejné vrstvy jako on sám, takže se přinutí utlumit svůj zájem v dravčím pohledu. Vnímá jeho slova tak na půl a téměř neznatelně se ušklíbne, když mu dokonale dojde jejich význam.
"Ano, to máš pravdu to je ale pokud si za něco zaplatím mělo by to fungovat, když to tak není někdo to musí odnést. S tebou se taky nikdo nemazlí, proč bych měl já s nimi?" Nahodí s ledovým klidem a s pohledem upřeným do Aoiho tváře do sebe obrátí panáka. Krátce shlédne na bankovku na pultu.
"Dej mi ještě jednoho." Zavelí nekompromisně a k první plácne ještě druhou. Nakonec obě dvě vezme do ruky, vstane a nakloní se přes pult, aby mohl sáhnout po jeho svršku a mírně si jej přitáhnout. Je to rychlý pohyb a bez dalšího váhání mu vrazí bankovky do kapsy.
"Tohle je dýško." Ani sám neví, proč to dělá, prostě si nemůže pomoct, když se mu v kapse rozezní telefon. Vydechne se zvláštním výrazem, usadí se zpátky kopne další panáka a gestem ruky mu naznačí, že si dá ještě jednoho a to už mu snad bude stačit. Samozřejmě mu pak snídani zaplatí ještě zvlášť.
"Obchody, zdá se nebudou." Uchechtne se Hyde, když kývne hlavou směrem k Tetsuyovi, který už zase telefonu, když vidí jeho výraz, připadá mu, že za chvíli celé bistro lehne popelem.


Aoi, Gackt

Gackt hledí Hydovi upřeně a dlouze do očí, nevypadá to, že by bylo něco, co by ho teď dokázalo vyvést z míry a ta překrásná tvář se k němu najednou ještě víc přiblíží, když se Hyde nakloní přes stůl.
"Já si ji přece nekupuju, já si ji prostě beru." Oznámí mu a těžko říct, jestli by tu mohla být paralela mezi růží a Hydem, ale rozhodně to tak znělo. Růže ho polechtá na tváři, následována tím dokonalým úsměvem, což je rozhodně Hydova silná stránka a Gackt se dozví cosi o tom, že růže a jiné věci ztrácí své kouzlo, pokud nejsou darovány. Dlouze vydechne a zapře se dozadu o opěru téhle sedačky. Opře si lokty obou rukou dozadu a pozoruje toho drzouna jak mu rýpe do talíře a ujídá snídani. Je to dobré? Asi ještě nikdy nejedl nic pořádného a v něm se zvedne trocha touhy mu něco takového ukázat, ale prozatím mlčí.
"Tak si ji nech, jestli ti chutná." Řekne mu naprosto vážně a sám sáhne po svém hrnku s kávou, kde ještě je a napije se. Jeden by si na ten patok snad i zvykl. Kdyby tak jeden tušil, že co se těmhle klukům honí hlavou... do jaké míry je to role a do jaké oni sami? Nemuselo by mu na tom záležet, mohl by si jen užívat vystoupení, ale takový tak docela není. Je jen jeho prostředek, jak vydělat, nic víc a Gackt rád zanechává trvalejší otisk. V duchu si rekapituluje celý dnešní rozvrh a časový plán. "Zítra půl jedenácté večer. Zastávka Bayside Station. Naproti je restaurace, jmenuje se Dynasty. Je to naproti parku mořského světa, nemineš to." Řekne mu a začne se zvedat. Je jenom na něm zda přijde, zda uvěří, že přijde Gackt. Aoi mezitím trochu nevěřícně poslouchá Tetsuyovu odpověď. To myslí vážně?
"Třeba proto, že bych byl rád, aby alespoň chvíli mazlil?" Vypadne z něj docela bojovně a význam jeho slov mu dojde asi o pět vteřin později. V obličeji se mu mihne výraz Tak jsem to rozhodně nemyslel a podívá se někam nad jeho hlavu. Nesouhlasně stiskne rty, když znovu sáhne pod pult, odšroubuje lahev a nalije mu druhé kolo. Zdá se, že mu ten rum docela chutná. A pak ho najednou Tetsuya popadne za tričko, on udělá krůček blíž k pultu, trochu vyjeveně na něj hledí a ucítí jeho dlaň, jak se ho dotkne v místě, kde zapluje do kapsy. Projede jím cosi znepokojujícího a nepopsatelného a oči se mu rozšíří ještě víc. Dýško? Spíš polovina výplaty. Trochu hlasitěji vydechne, když ho Tetsuya zase pustí a zvedne další telefon. Poslušně mu nalije i toho třetího a obrátí tvář za těmi dvěma, protože Gackt se zvedá k odchodu a vypadá to, že nejedl. Tetsuya se k těm nudlím taky nedostal. Asi budou mít s Hydem neplánovanou snídani, ale houby zle.
"Ale budou." Prohodí Gackt, když spontánně pohladí dlaní Hydovu tvář a vykročí za přítelem. Poklepe na drahé hodinky, které má na zápěstí a naznačí mu bradou že musí jít.
"Kolik si účtuješ za tu snídani?" Zeptá se Aoiho a podle odpovědi mu zaplatí. Neprobrali tady vůbec nic z toho, co chtěli, ale Inoran už bude na místě. Musí si vzít taxíka. To zas bude vypadat…



Hyde, Tetsuya

Tak tuhle odpověď mohl Hyde čekat, vlastně to bylo přesně to, co čekal, že uslyší. Nic víc, nic méně. Zná tyhle osobnosti, není to poprvé, co s někým takovým tráví čas, celkem obratně už rozeznává typy povah a škatulkuje je do svých vlastních krabiček v hlavě. Koutky mu na chvíli vystoupají téměř neznatelně vzhůru, když se mu chystá vracet vidličku, zasekne se v půli pohybu. Nakloní hlavu mírně na stranu a prohlíží si rysy jeho tváře s jistým zaujetím a hlavě překvapením, když mu tu snídani věnuje. S mírně pootevřenými rty velmi pomalu stáhne ruku i s vidličkou k sobě. Muž proti němu je krásný, o tom vůbec není pochyb ale tohle se vždycky snažil utlačovat do pozadí, aby se do svých -pracovních záležitostí -víc nezaplétal."Díky" Vydechne nakonec a v očích mu vřele zasvítí, když si pomalu a trochu plaše přitáhne snídani k sobě. Jenže to očividně není všechno. Už se chtěl trochu hladově a bez dalších rozpaků pustit do snídani, když mu řekne, kdy a kde se sejdou. Zarazí se s vidličkou mezi rty a vzhlédne k němu, musí vypadat …komicky nebo roztomile, to záleží na úhlu pohledu.+Máš práci.+ Proběhne mu hlavou přesvědčeně a bere to jako vždycky, neočekává nic specilálního. Prostě jen další noc s někým z vyšší vrstvy, stává se to, i když ne příliš často."dobře, budu tam." Odsouhlasí mu a věnuje mu ještě jeden ze svých okouzlujících úsměvů, který má tak pečlivě natrénovaný za tu dobu a nechá se od něj pohladit po tváři, samozřejmě si neopustí mírně přivřít víčka, skoro jako mazlivý kocour. Poslední pohled patří odcházející postavě.
Testuya si přebírá v hlavě jeho slova a navzdory tomu, že telefonuje a rozhovor rozhodně není příjemný se mírně pousměje. Jenna okamžik, takovou odpověď opravdu nečekal, o to víc se mu zamlouvá, jak Aoi sám sebe přivedl do rozpaků. Kouká na něj o něco déle, než by v podstatě měl. "Opravdu, tak and tím asi brzo popřemýšlím." Opáčí mu, když pomalu odloží telefon, aniž by si všiml, že Gakku míří jejich směrem, až promluví, teprve se otočí.
"Tu vyřeším já, za ty problémy." Kývne hlavou Gakkovým směrem na znamení, že svá slova myslí vážně a počká si až Gakku opustí jejich přítomnost a jde shánět taxi.
"Tady je za tu snídani, dej si za mě. " Prohodí sebejistým hlasem s krátkým mrknutím, které mu věnuje, možná taky proto, že ho donutil se pousmát. Obrátí do sebe posledního panáka. Naposledy se na něj dlouze zadívá se zvláštním výrazem v očích.+Tetsu, dělá v bistru, to není tvůj styl, i když by za hřích stál.+ Napomene se v duchu, než se otočí bez rozloučení k odchodu. Po dvou krocích si to rozmyslí.
"Sežeň mi lepší kafe, zítra se na něj ráno zastavím." Broukne tak, aby ho slyšel jen on a vykročí s rukou v kapse za svým obchodním partnerem.
Hyde se mezitím se snídaní přesune k pultu a tiše se rozesměje.
"Asi se mu líbíš." Dobírá si jej a snaží se úplně přejít ten fakt, že ho Aoi všechno slyšel a viděl. Byl by rád, kdyby u tohohle být nemusel. Už tak je to pro něj dost těžké.
"To je hodin, měl jsme být u růži..." Zamumlá a nahází do sebe zbytek Gakkovy snídaně, než vystřelí směrem k dveřím.
"Ahoj Popelko, uvidíme se pozítří." Mávne jeho směrem dlaní a vyběhne z bistra rychlostí blesku, už tak přijde pozdě a snaží se nemyslet na to, co ho čeká večer.







1 Jin Jin | Úterý v 9:51 | Reagovat
Čooooooo? Aký koniec? Snáď To be continued... Toto je skvelé! Povedala som si, že si rozšírim obzory aj na ďalšie príbehy, ktoré budem čítať súbežne s Turné a keď som videla, že toto ste pridali včera, tak som sa pri káve (mimochodom tiež asi takej ochutenej čiernej vode :D ) do toho pustila. A som nadšená!!!! Nadšená, že by som to slovo zaspievala. Toto je skvelé a Gackt, a som hrozná, ale ja som sa do neho zakukala už na tej bočnej ľavej lište a keď sa mi niekto páči, tak si nedokážem pomôcť, ale o to viac ho potom sledujem (film, príbeh, realita). Ale toto celé je úžasné! Ten úžasný kontrast dvoch svetov, ktoré sa náhle zrazia. Jeden, ten, z ktorého pochádza Aoi a Hyde, (inak je úžasné, ako v týchto nových úlohách pôsobia ozaj inak, proste to nemám s Turné nijako spojené, toto je nové a jedinečné) a páči sa mi tá temná stránka toho. Ako sa obaja snažia žiť a prežiť, a tie prezývky nemajú chybu a dokonale vystihujú názov príbehu a ich samotných! Dokonca tá časž ako Aoi myslel na to, ako muž šéf len pridáva a dáva nezmyselné úlohy, akoby si ho tam chcel udržať, až kým nepadne úplne vyčerpaný a potom Hyde, ktorý cez deň predáva ruže (skutočná Ruženka aj pôvabnou tvárou) a v noci svoje telo. Teda dievčatá, pardón, ak poburujem, ale ja mám tento ľahko temno šteklivý štýl veľmi rada. A páči sa mi, aký je Hyde, presne ako nad tým uvažoval aj Gackt, že na takýchto chlapcoch ťažko poznať, čo hovoria len tak a čo je pravda a potom ten krásny kontrast, kde Gackt (prekvapivo pre Hyda, o čom on ale nevie) by rád zanechal hlbšiu stopu a Hyde si zase myslí, že niekto ako Gack je presne ako tí zákazníci, ktorých už mal. A Tetsu, ten je skvelý tým navonok prejavovaným snobizmom, ako tam lamentuje nad autom, inak toto je tiež pekné, lebo Aoi a Hyde sú princezné prezývkami a Tetsu a Gackt zase akoby pôvodom, so všetkým bohatstvom a postavením. A veľmi sa mi páčilo, akým spôsobom si obaja dohodli stretnutie a čooooo, ja potrebujem čítať viac a sledovať, k akým zrážkam, kontrastom a poznávaniu bude dochádzať! Že píšete pokračovanie? O:)
2 Tenshi Tenshi | Web | Úterý v 16:19 | Reagovat
[1]: Ano, máš pravdu, pokračování rozhodně bude. Když jsme tohle začaly psát, vůbec jsme netušily, jakou strašnou mánii si přivodíme a několik dní jsme nebyly schopné psát nic jiného XD Ale nezapomeň, že dnes ti vychází tvá vlastní povídka! <3
Aww děkujeme! Měla jsi to autentické jako kluci v bistru XD Gackt je králem srdcí fanoušků hrozné roky a pokud se ti líbí, musím zase odkázat na Zimní prázdniny. Je tam v nečekaném pairingu a jako nejdřív jsme si myslely, že se zabijí, ale podle nás je to jeden z nejlepších pairů a překvapení, co jsme napsaly XD Z něj se sypou hlášky samy, ten prostě nenudí XD Teda nás XD
Co asi skrývá tajemný pan Hyde, to jméno mu sedí XD Až do Benefice jsme psaly kluky jako muzikanty, tady nás nějak napadlo zkusit si něco nového a jako, není to úplně blbé, co? XD Ještě tam pár překvápek doufám bude XD Tetsu už zazářil v Benefici a od té doby toho zmetka milujeme XD No vidíš, to mi ani nedošlo, že princezny nejsou jen naši uke, ale úplně všichni, jen každý po svém XD Doufám, že tě stejně osloví i naše poslední dvojice této povídky :)
3 Bara-chan Bara-chan | Web | Včera v 21:58 | Reagovat
V první řadě mě vážně zaujal ten název a přemýšlela jsem, jaká povídka to bude... jestli si z kluků budete střílet a bude to spíš komedie, anebo to bude opravdu pohádkové...
A opět jste mě překvapily, není to ani jedno z toho :D I když... pohádkové to skutečně může být, ale to bude záležet i na konci :)
Jak píše Jin, ten střet dvou světů je skvělý. Na jedné straně Aoi, který by makal do strhání, jen aby měl na střechu nad hlavou, a Hyde, kterého nouze dohnala až k takovému zoufalství. Ale moc se mi líbí, že i přes to mají pořád jisté hodnoty. Hrozně moc se mi líbilo, co říkal Aoi :33 A potom taky Hyde, který Aoiovi donesl kytici a pak se ho zastával :33 No a na druhé straně Gackt a Tetsuya, řeší ze svého pohledu pohromu světa, ačkkoli pro jiné uši to až taková tragedie není. Jeden je zazobaný víc než druhý (nebo tak aspoň působí), ačkoli se zdá, že k tomu nepřišli jen tak náhodně. A možná i proto se přeci jen objeví slabost pro ty dvě princezničky, či spíš princátka? :33 Ale taky kdo by odolal Aoiovým temným hlubokým očím a Hydovi, ve kterém se mísí pokušitelství s roztomilostí :33
No, jsem zvědavá, jak budou ty své rozdíly překonávat, jak dopadne Aoiova a Tetsuyova ranní kávička a taky Hydova a Gacktova noční schůzka :) A doufám, že se nebudou ošívat, jako nad tou kávou nebo židlí, a fakt nebudou chudáky kluky "máčet do sava" :D
4 Tenshi Tenshi | Před 8 minutami | Reagovat
[3]: XD Hlavně, když je to tak a daří se nám být alespoň trochu originální! Pohádkové to asi chvílemi bude, ale to bychom nebyly my, abychom tam klukům nepřimíchaly trochu pepře. Koho by to bavilo číst, na růžovou knihovnu už jsme velké XD Awww děkuju za pochvalu na Aoiho slova. Nám se ten střet světů taky líbí a je to jak říkáš, kluci jsou k tomu dohnaní okolnostmi, nic není černobílé a stejně jako oni vlastně nejsou spodina, tak ti nahoře nutně nemusí být ti čistí. Hyde je tady úžasný - jak později řekne Gackt - no to ti vlastně nemůžu říct, je to takové pěkné přirovnání. Nad Aoim drží ochranou ruku, i když působí, že ji potřebuje spíš sám. No náhodička to tak úplně nebyla, ale stejně jako jsem psala Jin, jsem zvědavá, jak se ti bude líbit i poslední pair této povídky XD Heh to poslední mě rozesmálo, Tet a levné kafe, to je skoro na jadernou válku, že ano? XD Gackt je shovívavější - tedy dokud mu Hyde ladí k tričku a autu XD

Žádné komentáře:

Okomentovat