15. května 2024

Epilog - Strýček Tetsu ti poskládá pexeso. - část 2.

(nový dům)




Tora, Hyde, Uruha, Tetsuya, Kamijo


Uruha pozvedne obočí opravdu vysoko. Aquiho poznámka je neskutečně roztomilá, ale on mu to vážně nevěří. Přece musí vědět, co se děje v jeho domě. 
"Dělá to i ze spaní." Dokončí svou myšlenku s protočením očí v sloup. Je jak Gackt, bez jakékoliv vize na ovládání minimálně svého okolí by nemohli usnout. Jsou jak malí. Uru se trochu zarazí, když mu Aqui začne vyhrožovat a malinko se nefoukne.
"Dělám ti tu nejlepší reklamu." Prohodí, ale trochu se uklidní, bez Aquiho kousků by nemohl žít, to je prostě holý fakt. 
"Jen pojď, my si tě rádi vezme s sebou." Ujišťuje ho Uru mile, aby věděl, že jeho společnost má opravdu rád.
"Aoi bude taky rád." Dodá ještě a není v tom ani trochu lži. Uru má co dělat, aby se nezačal smát, když se začnou nahánět po pokoji a je až k podivu, že se Saga nerozbrečí, občas byl hrozný, když nemohl běhat taky. Tetsuya se chvíli tváři naprosto klidně, než zahlédne výraz Aquiho na jeho poznámku o vytváření potomstva. Dojde mu, jak to celé mohlo vyznít a že si to mohl Aqui vzít mnohem víc k srdci, než měl původně v plánu. Dobře, tohle je po dlouhé době první věc, kterou tak trochu neodmyslel. 
"No, možná bych věděl, otázkou je, jestli to vyjde." Není to úplně vykrucování, ale sám si to musí dost dobře přebrat v hlavě. Hlídání Sagy je jedna věc, ale vlastní potomek…Měl by zase něco navíc, co ostatní nemají, to nezní vůbec špatně.
"Později, Aqui-chan, později." Odloží to na dobu, kdy budou v místnosti sami a je jasné, že to řádně proberou. Tetsuya si dlouze povzdechne, když se do domu nahrnou i ti hráči a vypadají spokojeně, takže má s poznámkami, kterými by se jim vysmíval smůlu. Tohle ho vážně štve a ještě víc, když mu Tora chce vzít Sagu. Tohle se nedělá, on se na to vážně těšil. Nahlas to samozřejmě nepřizná. Tora se zarazí, Aoi si z něj nic nedělá a navíc mu oznámí, že jdou ven.
"Ty chceš jít teď pryč, zrovna když jsme přišli?" Rozhodí rukama a nasadí výraz netopýra vyhozeného na déšť. Pomalu stočí pohled na Gackta.
"To jsme mohli vydělat ještě pořádný balík a já se tak těšil na se…Odměnu." Očividně ho výhra dost nabudila a potřebuje tu energii nějak vybít.
"Ale když pánové s radostí pohlídají, já se stavím za pár známýma." Je jasné, že první vyplení své tajné skrýše a dnešní výhru ještě trochu doplní. Kamijo se zatváří překvapeně, jakmile je mu zabráněno v odchodu a pak pohledem skenuje Manu a Hyda. Ramenem dloubne do Gackta a ještě kývne hlavou, jak kdyby on mohl vědět, co ti dva spolu kují za pikle.
"Já jsem se narodil proto, abych si užíval úplně všechno." Opraví Kami Aoiho tvrzení.
"Ale samozřejmě nemám žádný lepší program, než být s Manou." Podívá se na něj svýma modrýma očima.
"Hyde má jistě taky spoustu práce." Ano, i on může žárlit, i když je to většinou spíš takové popichování. Přijde k Manovi a políbí hřbet jeho dlaně.
"Nějaké novinky, které bych měl vědět?" Opatrně z něj tahá moudra a Tora už se usmívá.
"Nejspíš mu hned vyklop, co jste s Hydem dělali, Mana-sama." Decentně si dokašle a pak zatahá Aoiho za rukáv.
"A nemůžete vyrazit za hodinu nebo dvě…Víš, když máme hlídání." Zkouší trochu loudit, ale má obavy, že se to nesetká s úspěchem. Tetsuya už stojí u Aquiho a Sagy. Tyhle tahanice ostatních ho příliš nezajímají. Začíná to být nuda, jak je to pořád stejné.
"Pexeso, tak dobře. Ale rychle, nebo nám Aoi dá Torovy ponožky, abychom je skládali ks obě a budeme rádi, že aspoň na jedné nebude díra." Rýpne si tentokrát do Tory, aby mu to třeba nebylo líto. 
"Dám si k tomu skleničku, abych to přežil." Ne, vůbec ji nepotřebuje, ale musí přece zachovat tvář. Hyde překvapeně zamrká a pak se usměje. Očividně žádné žárlení.
"Ty jsi můj hrdina." Trochu přehání, ale Gackt to má rád. Užije si pusu na tvář a pak se mu pověsí kolem krku.
"Už to nebude dlouho trvat a dočkáme se. Nemohl jsem si vybrat líp." Natáhne se, aby ho mohl políbit, což se určitě nebude líbit nikomu v místnosti. Tora ještě jednou zatahá Aoiho za rukáv, ale nakonec jen proto, aby mu do ruky dal svou vlastní kartu.
"Já se taky dost snažil. Kup si cokoliv chceš." Cítí se dobře, že to může udělat, něco už má samozřejmě bokem na jednu konkrétní a důležitou věc. Hyde pozoruje Gackta a má co dělat, aby se nezačal smát.
"Měl bys ho vzít do ložnice, Hyde-chan. Aby ses ujistil, že Manovo vábení nemá takovou sílu. Nebo ho spíš dostat z jeho vlivu." Ozve se Uruha, který právě objímá Rukiho a líbne ho na tvář.
"Co kdybych ti něco koupil?" Láká ho slovy i barvou a tónem svého hlasu. No jo, občas chodí ke Kamimu na školení. Asi mu zase koupí nějakou hru, u které ho bude s radostí rozptylovat.

Aoi, Gackt, Ruki, Aqui, Mana


Aqui na oko dotčeně našpulí ústa namalovaná rudou rtěnkou, když Uruha obviní Tetsuyu, že spřádá plány i ze spaní. Byla to samozřejmě pravda a nejhorší na tom bylo, že už to začínal dělat i on sám, ale tím se jim rozhodně nebude chlubit. Pak se usměje. 
"To je pravda, Uru-chan, to děláš." Řekne a je mu jasné, že naštve polovinu domu s Kamijem a Hydem v čele, ale co se dá dělat? Uruha měl jisté charisma, které se projevovalo, když se hýbal a Aquimu ladilo do očí prostě nejlépe. A to i přes fakt, jak moc se mu dřív líbil Tora. Tedy on se mu líbí pořád, ale oba se zamilovali do někoho jiného. 
"Hmm…" Broukne a zvažuje, jestli doopravdy nejít, ale to by nesmělo dojít na debatu o potomcích. Co víc, Tetsu nejen, že připustí, že by to šlo, on dokonce ani panicky neutíká a rezolutně nezakazuje. Řekne mu jenom, že se o tom chce bavit v soukromí a on to moc dobře chápe, takže přikývne a dál nenaléhá, ale něco mu říká, že si na malém Sagovi otestoval, že by to zvládl a že by to možná doopravdy chtěl. Tetsuya byl různé povahy, ale taky byl opravdu dospělý a zodpovědný. Mnohem víc, než kdo koho Aqui znal. Podle něj to byla jedině správná volba. Aoi vstane a dá si ruce v bok. 
"No ano, jistě že chci. Snad si nemyslíš, že se budeš chodit bavit do casina a já tady budu jenom sedět, starat se o TVOJE dítě a čekat a na tebe?" Řekne mu podrážděně. To tvoje samozřejmě myslí jenom na oko pro drama, protože o Sagu by se tahal, jak kdyby býval jeho, snad klidně i u soudu. Ne proti Torovi, to se nikdy nestane, ale kdyby ho nebylo, nedal by ho nikdy nikomu. A Tora to ví, proto si podobné poznámky může dovolit. Vždyť je se Sagou pořád, vážně jako jeho máma. Udělá na něj gesto jako Vidíš, když se ještě začne vztekat, že mohli vydělávat dál. 
"No jistě, o dítě se postará ještě někdo další." Rýpe, ale Aqui se na to před chvílí vyloženě třásl. Vypadalo to, že Tora by mohl odcestovat na půl roku a jemu by to nevadilo. Aoi se doopravdy naštve, když Tora tak rychle otočí a řekne, že teda ještě zase někam odejde a vypadá to, že za chvíli začne opravdová scéna. 
"Ne, ty teď budeš doma se svým synem!" Nakáže mu a Mana vytáhne jedno úhledné obočí. Aoi se nezdál, ale tohle začínalo být zajímavé. Aoi nad tou Kamijovou odpovědí protočí očima, ale už si všímá toho jeho pohledu směrem ke Gacktovi a škodolibě se usměje. 
"Svatoušci nejsou ani jeden." Prohodí zdánlivě pro sebe a Gackt zpozorní. Proskenuje Hyda pohledem. Mana by mu to klidně provedl, měl na to povahu i sex appeal. A nejspíš by si to během chvíle vyžehlil i u Kamija a on? Mohl by mít nad dveřmi parohy ze sedmeráka. Mana se nechá políbit na hřbet ruky a zatváří se nečitelně. 
"Co by se tu asi tak stačilo stát?" Prohodí a moc dobře ví, co chce Kamijo slyšet. Mlčí. Koření ve vztahu prostě musí být. Ruki se hlasitě rozesměje, když Tora nahlas oznámí, že se má Kamijo Many rovnou zeptat a Aoimu hodně cukají koutky. Stín se začne přesouvat k nim, kdyby snad přišel o novinku v něčí posteli. 
"To je snad moje věc, ne?" Odsekne Mana, pohodí vlasy a otočí se na patě. Pro sebe se ale taky usmívá a je mu líto, že na toho svého chudáčka, kterého teď trápí, nevidí. Aoi se po Torovi podívá, když ho tak zatahá a zamračí se. 
"Jdeš za nějakými kamarády, ne? To sis je tady udělal rychle…" Dělá drahoty. Aqui se asi jako jediný tváří spokojeně, když k nim Tetsuya přistoupí a rozhodnou se, že budou hrát. Zasměje se jeho poznámce o ponožkách a Saga už si běží pro pexeso, aby si všichni tři mohli někde sednout a rozložit ho na stole. Mana vypadá v pokušení, že si přisedne k nim. Místo aby Hyde vysvětloval, pověsí se Gacktovi okolo krku a začne vrkat, jak už brzy budou mít svůj dům snů. Gackt se nechá oblbnout během dvou vteřin a pevně sevře jeho pas. Stejně by vždycky zabil Manu a ne Hyda, i kdyby na to došlo. 
"Přesně tak." Řekne a políbí ho. Aoi se mezitím zatváří užasle, když mu Tora dá svou kartu. Nechtěl se na něj mračit kvůli tomu, ale je to krásné gesto a navíc chápe, co pro něj znamená, že mu to sám může dát. Pro to taky neodmítne a místo toho mu padne kolem krku a už se nezlobí. 
"Jen něco malého, hm?" Nikdy by jeho peníze nerozhazoval. Ruki taky dostane nabídku na nákupy a nakonec přikývne a nechá hry na později. 
"Tak jo, půjdeme." Řekne, protože Aoi dostal kartu taky a nakonec půjdou asi oni tři. Jako za starých časů.

Tora, Hyde, Uruha, Tetsuya, Kamijo


Uru vypadá, že vůbec nerozumí tomu, co Aqui říká. Ne, že by se tak kočkovali poprvé, ale tentokrát je to přede všemi. Asi se brzo nafoukne jako balónek a pak odletí. Ostatně nebylo by to poprvé. Pořád má však v hlavě myšlenku na Aquiho návrhy, které nosí s radostí. Tohle je vážně příšerné dilema, které teď musí řešit. Jen se mírně pousměje, když na to Aqui nic neřekne. Sežene mu nějaké vzorníky látek na usmířenou a zas budou nad nimi několik hodin sedět a vzdychat. I netopýr v tu chvíli opouští dům, protože to nemůže slyšet. Tetsuya si sice v první chvíli neuvědomil, jak mohly jeho slova vyznít, ale teď už si to připouští. Když vidí Aquiho, jak se tváří, je mu jasné, že jeho návrh byl trefa do černého. Očividně se na to jeho láska cítí a on není ten, který by jí to odmítnul. Navíc bude to dobře i pro něj a pro jeho rodovou linii. Tím ji povýší na úplně jiný stupeň. Ano, myslí i na tento ohled, ale není to jen o tom. Vážně by si dokázal představit, že budou jejich potomka vychovávat společně. Dokonce dokáže zařídit, aby jeho tělo obsahovalo krev obou. Je to starobylý rituál, je vzácnost najít někoho, kdo ho umí provést, ale on někoho takového má a bez mrknutí oka to zaplatí. Tora přejede pohledem všechny kolem a nakonec znovu skončí na Aoim. Nečekal, že mu omlátí o hlavu právě tohle. Rozhodí rukama a očima protočí v sloup, aby bylo nad slunce jasné, jak se na to dívá. 
"Ano, chodím se bavit, ale taky vydělávat. Vždyť s ním blbnu pořád." Snaží se bránit, ale je to marný boj. Brzo to vzdá a spustí ruce podél těla.
"Ale vždyť já vím, že bez tebe bychom se nedožili druhého dne, Aoi-chan." Nejsou to plané lichotky, myslí to vážně.
"Mám problém ho svěřit komukoliv jinému." Střelí pohledem po Tetsuyovi. Ano, myslí právě jeho. Bere ho na milost jen kvůli Aquimu. 
"Jde hlavně o to, abych se mohl později postarat já." Snaží se mu to celé vysvětlit ještě jednou a tentokrát o dost klidněji. S Aoim už není tak výbušný jako předtím, tedy jak v kterém ohledu a situaci. Posune se blíž k Aoimu, položí si hlavu na jeho rameno a foukne mu trochu vzduchu na tvář.
"Vždyť víš, že to dělám jen a jen pro vás." Jistě, baví se tím, ale jeho cíl leží prioritně někde jinde. 
"Ale vždyť hlídání už má, podívej se na strejdu, jak seč na to třese." Pošeptá mu a upře pohled na Tetsuyu, který ho asi brzo zabije. Tohle označení asi říkat neměl.
"Hm, strejda Tetsu." Baví se nad tím Hyde a sleduje, jak Uruha umírá tiše smíchy. On sám je zatím v suchu, ale netrvá to věčně. Aoi začne rýpat a Hyde si tiše povzdechne. 
"To jsem nikdy netvrdil." Doplní a tím to asi moc nevylepší. Kdyby však řekne něco jiné, nikdo by mu jeho svátost stejně nevěřil. Kamijo ho probodne pohledem a vůbec není jasné, co si o tom celém myslí.
"Ano, já vím." Doplní s důrazem na slovíčko já. Manovi už všechno o jejich společné historii řekl i důvody, proč to tak bylo. Gackt je nejspíš jediný, kdo detaily nezná. Kamijo se pořád drží u Many, objímá jeho tělo zezadu a hladí ho dlaněmi po protilehlých pažích. 
"Hm, já jen jestli bych neměl dostat nějakou inspiraci?" Nebere to ze žárlivého konce, ale taky má svoje taktiky na to, aby se něco dozvěděl a tohle rozhodně chce vědět. Po očku pozoruje, jak se Hyde snaží. Dělají to vlastně oba, akorát každý hodně po svém. U Gackta to funguje, je zvědavý, jestli bude i u Many. Hyde vypadá hodně spokojeně, když se mu dostane sevření a Gacktovy náruče. Tak to má být. Očka mu zazáří a věnuje mu svůj nejlepší svůdný výraz. 
"Jsi nejlepší, tolik jsi toho už zvládl." Není to tak, že by mu chtěl lichotit, opravdu si to myslí. Byl neskutečně cílevědomý a bylo to sexy.
"Můžeš mi o tom třeba povídat…V ložnici." Brouká mu do rtů a očividně je mu úplně jedno, kdo je vidí nebo slyší. Zdá se, že i u Tory a Aoiho je krize zažehnána. Tora přitiskne Aoiho k sobě, když ho objeme a dlaněmi nenápadně zajede na jeho zadek. Jsou věci, které nedokáže ovládat, prostě to nejde.
"Něco malého, ale drahého. Sice to nevyváží to, jak drahý jsi pro mě ty, taková věc neexistuje, ale chci, aby ses měl co nejlépe." Sám sebe překvapí, co za kompliment dokáže vymyslet a je znát, že je sám se sebou spokojený.
"A když tomu přihodíš i něco drahého za svůj zadek, bude to ještě lepší." Dobře, tohle už zní jako on. Uruha kousek od nich si povzdechne. 
"Radši pojďme, tyhle balící techniky už dávno vyšli z módy." Podívá se pomalu na Rukiho.
"Co myslíš, mám lepší že?" Mrkne na něj a zlehka si oblízne rty. 
"Ano, půjdeme nebo neodejdeme nikdy." Souhlasí, popadne Aoiho za paži a snaží se ho dostat z Torova sevření.
"Pomůžu mu vybrat nějaké sexy prádlo, ale musíš ho pustit. Třeba s tygřím vzorem." Uculí se a zatahá znova.
"Máte na sebe celou věčnost, ale nové kolekce nepočkají. No vážně." Přidává další a další důvody a Iku kýváním hlavou nadšeně souhlasí. Asií proto, že je může později stalkovat v kabinkách.

Aoi, Gackt, Ruki, Aqui, Mana

Aoi se zatváří opravdu spokojeně, když mu Tora přede všemi řekne, že bez něj by se nedožili druhého dne. Už na to nic víc neřekne a dělá, že nevidí, jak u toho Ruki protáčí očima. Pousměje se, když se podívá směrem k Tetsuyovi, který se Sagou a Aquim zrovna hraje pexeso. 
"Saga vypadá spokojeně, co ti vadí?" Prohodí. Navíc nejspíš bude mít už brzy upířího skoro vrstevníka. Ani on a nejspíš ani nikdo jiný v téhle místnosti, snad kromě Many, nevědí, že takový rituál vůbec existuje. Kdyby to věděl Gackt, hned by rýpal, jestli je Aqui skutečně z nějaké upírky nebo jestli náhodou taky není výplodem rituálu, takže ten to s jistotou neví. Mana snad ani doopravdy neví, co přesně teď Kamijo sleduje. Prostě mu to nedochází. Nechává se od něj hladit a nechápe, proč tolik naléhá s nějakou inspirací. Místo toho se podívá směrem k té odcházející trojici. 
"Říkali jste nákupy? Myslíte oblečení, doplňky a takové ty věci, ne toaletní papír a úklidové prostředky…" Ubezpečuje se a vypadá to, že nakonec půjde s nimi. Když Hyde začne vrkat na Gackta, kolik toho zvládl a jak je úžasný, protáčejí očima snad už úplně všichni a Saga se tomu chechtá, jako kdyby ve svém věku mohl vědět, o co jde. Ruki si založí ruce na prsou. Chvíli to vypadalo, že odejdou jenom oni tři, ale teď asi nafasují i Manu. Ani neví, jestli mu to vadí nebo ne, ale Uruha chtěl být s Manou chvíli o samotě opravdu hodně a zatím na to zase tolik času neměl. Teď, když byl Mana ve Francii, nemohl se přes něj dostat nahoru a Rukiho na chvíli napadne, aby se sem náhodou nechtěl stěhovat taky? Gackt by se rád nechal přemluvit na odchod do ložnice, ale koutkem oka už šilhá po Manovi, který vypadá, že chce s klukama někam vyrazit sám. S jeho dětmi!! 
"Nechceš si taky něco koupit?" Slyší sám sebe, jak se ptá Hyde a Ruki se prudce nadechne, protože tohle se nebezpečně zvrhává ve výlet celé rodiny. Ano, bohužel, celé rodiny, protože jinak se jim všem už říkat nedá, ať už se to Tetsuyovi a Manovi líbí nebo ne. A ta rodina za chvíli bude mít další dítě. Když uváží, že on sám je v pubertě a Mana skoro v hrobě, jsou tady skutečně zastoupeny všechny generace. Aoi nadskočí a tiše vyhrkne, když ucítí na zadku stisk Torovy dlaně. On sám má jít ven tak jako tak, takže by to neměl dělat, jinak bude mít problém, se kterým se špatně chodí. Pookřeje, když mu Tora řekne, že ta malá věc by měla být i drahá, i když ne tolik jako on a kouzelně se při tom usměje. 
"A co kdybys ty drahé věci na můj zadek i jiné části těla vybral společně se mnou." Broukne horoucněji, než zamýšlel a tak nějak nedomýšlí, jak to zní. Takový příslib zábavy v kabinkách a taky nákupu dalších takových věcí… 
"Hlídání potřebujeme tak jako tak, Aqui-chan." Řekne a odkašle si, protože se přede všemi trochu červená. Iku vpadá jako u vytržení. Očividně nebude vědět, kam má běžet dřív. Aqui už mezitím vstává od pexesa.
"Je mi to jasné. Tak my ho vezmeme ještě na zmrzlinu." Prohodí, protože doma nakonec nezůstane vážně vůbec nikdo. Ruki kmitne pohledem k Uruhovi, když se ho tak zeptá, jestli má lepší balící techniky a polije ho horko. Samozřejmě, že má, pro něj vždycky. Nepatrně se rozhlédne, ale nikdo jim naštěstí nevěnuje zase tolik pozornosti. Nakonec to dopadne opravdu tak, že se na nákupy vydá celé rodina, jenom se v nákupním středisku rozeběhnou každý svojí cestou. Ano, opravdu velká upíří rodina, která nakonec bude tuhle grotesku o Torově nemoci vyprávět jako pohádku před spaním všem svým dalším dětem. Rozhodně ale nebudou přiznávat, jak na to sami naletěli a jak si do poslední chvíle mysleli, že žádné další generace ani nebudou. I s tak mocnými upíry jako byli Mana a Tetsuya. Nejspíš tam někde nežijí dodnes a díky nim jsou ulice od vlkodlaků zase o něco čistší.

Žádné komentáře:

Okomentovat