16. července 2020

Epilog







Král Démonů mrtev!!!


Setkání nejvyšších představitelů rodin Yakuzy dopadlo tragicky. Ve městě už dlouho probíhala válka dvou největších mafiánských klanů, rodiny Draka a Démona. Policie očekávala vyostření konfliktu už dlouho, ale nikoho nenapadlo, že by se rodiny mohly spojit. Společným jmenovatelem se stala čínská větev podsvětí, která v Tokyu úspěšně obchodovala a čile přerůstala Yakuze přes hlavu. Tomu se bossové rozhodli učinit přítrž. Celý konflikt eskaloval krvavým masakrem v tokyském Chinatownu, kde přišly o život doslova desítky lidí. Překvapivě nebyl nikdo z hlavní leadrů dopaden. Šlo o spiknutí mafie s policí nebo jen policie dorazila příliš pozdě?
Mezi obětmi konfliktu nebyl pouze čínský nejvyšší představitel mafie, ale také nechvalně proslulý Gackt Camui, kterému patřila většina města. I přesto, že by se mohlo zdát, že si tokyská policie oddechne, nechal se její ředitel slyšet, že to není zase tak radostná novina. 
"Yakuza smrtí Camui nezanikne. Rodiny potřebují vedení a pevnou ruku, kterou Král nepochybně byl. Ač se to může zdát nemožné, šlo s ním vždy vyjednávat a domluvit jisté hranice, které nepřekračoval. Můžeme se jen domnívat, kdo se postaví do čela mafie teď a jak to změní tvář obchodu i bezpečí města." Tvrdí tiskový mluvčí kriminálního oddělení Yamamoto Atsushi. To by pro Tokyo mohla být tvrdá rána, protože bylo nedávno prohlášeno za nejbezpečnější město na světě.
Po Králi zbylo obrovské množství majetků, které bude dědit jeho přeživší dcera Mirai Camui. Jeho rezidenci zabral Hideto Matsumoto známý také jako Rudý Drak. Těžko říct jestli právem nebo ne, ale momentálně je jedním z hlavních adeptů na Královo místo.
Mezi obětmi rodiny byl i Uruha Kouyou, kterého Král před deseti lety skandálně pojal za chotě, i když byl dříve ženatý se ženou. To jenom vypovídá o zhýralosti kriminálních živlů. Kouyou spravoval všechny Královy majetky a byl páteří celé organizace. Rudý Drak se tak bude mít co ohánět, aby tohoto nebezpečného muže nahradil.





Další oběti krvavého 
masakru!

Setkání nejvyšších představitelů japonské mafie, nemělo na svědomí jen život obávaného Krále, Gackta Camui. Stálo životy mnohých podřadných členů. Mezi nejzajímavější jména patří Inoran Kiyonobu a Aoi Shiroyama, kteří padli v boji za údajné osvobození Japonska ze spárů čínské mafie, která poslední měsíce ovládala značnou část Tokya. Inoran byl proslulý svými řidičskými schopnostmi a taky útěky, tento mu očividně nevyšel. O Aoiho postavení v řadách mafie nemáme bližší informace. V dřívějších dobách byl často viděn po boku Gackta a nepřáteli byl nazýván jeho doplňkem. Slova o vražedné kráse však jistě mají i další podtext. Poslední roky se oba zmiňovaní nezdržovali v Japonsku a jejich návrat je spojován s posledním bojem o území. Příčinou budou nejspíš staré svazky. Pro zajímavost by bylo na místě zmínit vyprávění o jejich lásce a útěku za hranice před hněvem samotného Gackta. O to víc je překvapením, že se nakonec rozhodli vrátit do rodné země. Obřad uctění jejich smrti proběhl na utajovaném místě a za přítomnosti jen vybraných osob. Nám se podařilo dostat až na jeho konec, kdy byla jejich ostatky přeneseny na loď nesoucí jméno Odetta, která kotvila v přístavech Karibiku. 
Na jejím boku nás překvapila slova haiku a její původ sahal do dob jejich útěku za hranice. Loď společně s nimi vyplula na moře, kde ji nechali klesnout na dno. Ohromila nás krása a lehkost s jakou bych jejich konec pojat. Snažili jsme se zapříst rozhovor s někým z přihlížejících, dostalo se nám ovšem jen rozohněné reakce jedné z dívek se zelenými vlasy, která na nás vytáhla šroubovák. Jejich smrt nejspíš zasáhla blízké okolí víc, než bychom si mysleli. 
Podle dostupných informací na internetu brzy vyjde kniha, popisujíc jejich příběh o nekonečné lásce, která překoná všechny nástrahy. Kdo je autorem, však zůstává skryto.








Šílený postrach Tokya 
zmizel beze stopy!

Tokyo si nejspíš klidně může oddechnout. Proslulý šílenec Miyavi Ishihara, přezdívaný též Orel, který má na svědomí spousty životů, zmizel z ulic beze stopy. Z tajných ale bohužel nepodložených zdrojů, se k nám dostaly informace, že po masakru v Čínské čtvrti propadl svému šílenství a uzavřel se v novém sídle, které prý před časem koupil. Je jen těžko říct, jestli vyhledal odbornou pomoc. Podle našeho zdroje se k němu nikdo nesmí přiblížit kromě jediné osoby, které není schopný ublížit. Ostatní jsou v ohrožení života. S největší pravděpodobností jsou to pozůstatky nedávného pobytu ve vězení a proslýchá se, že to jeho rukou odešel i obávaný choť hlavy Démonů. Co je na tom pravdy však nikdo nedokáže s určitostí říct. Přesto všechno patří jemu a muži s obávanou kobrou na zádech část Tokya, kterou spravují a vládnou jí. Kdy však vyletí Orel z hnízda a jestli vůbec, není jisté. Kolují i zvěsti o jeho smrti a jistě by to převážná část obyvatel uvítala. Jeden nejmenovaný informátor nám prozradil, že má záběry z dronu, kterým nahrál jeho pohyb v zahradě sídla společně s bývalou pravou rukou Krále, nesoucí jméno Sugizo Sugihara. 
On je prý tím jediným, kdo se k němu může přiblížit, a který rozšiřuje jejich vliv v dané oblasti a shromažďuje majetky. Také se proslýchá, že mu byla svěřena starost o dceru zesnulého Gackta Camui Mirai, která byla viděna před jejich rezidenci při převozu z nemocnice. Záběry však k dispozici nemáme. Můžeme jen doufat, že se návrat obávaného Orla neuskuteční a nepřijdou nazmar další životy jeho proslulým, velmi drastickým způsobem. Pro tuto chvíli je ale život v ulicích Tokya o něco bezpečnější.









Zázrak moderní medicíny. Probuzení po měsících.


Postřelená dívka se po několika měsících probudila z kómatu a učí se zase chodit. Pětadvacetiletou Mirai Camui postřelil neznámý útočník na její promoci. Od té doby ležela v kómatu a nejevila známky možného probuzení. Vinou masivní ztráty krve došlo k odkysličení mozku a dívka tak upadla do vigilního kómatu, kdy je pacient v hlubokém bezvědomí, ale přitom působí dojmem, že bdí, protože má otevřené oči.
Rodina několikrát uvažovala o odpojení od přístrojů, ale dívka nakonec přežila a probudila se. Rodina se to bohužel už nikdy nedozví, protože její členové přišli o život při válce gangů v Tokyu v listopadu minulého roku.
Miraino probrání se z kómatu i lékaři přirovnávají k zázraku. „Většinou pacienti v tomto stavu zůstávají bez jakéhokoli vývoje celé roky až do smrti. Jen opravdu zlomek z nich se začne zlepšovat. To, že by se pacient zcela probral a vrátil se ke svým běžným aktivitám, je za hranicí zázraku,“ říká Amae Sakamoto, primářka II. anesteziologicko-resuscitačního oddělení Fakultní nemocnice Tokyo.
Otec Mirai byl nechvalně proslulý šéf velké rodiny Yakuzy, ovládající Tokyo, jménem Gackt Camui. Dívka po něm bude dědit nemalé jmění a z obou těchto důvodů je v ochranné vazbě, protože si mnozí členové podsvětí mohou myslet, že bude do budoucna hrozbou. Dívka však absolvovala medicínu s vyznamenáním a chce se věnovat farmacii a genetice.
Bohužel se nám nepodařilo vyžádat rozhovor, abychom se dozvěděli, jak se dívka cítí, když ji doma nikdo nepřivítá. Útočník bohužel nebyl nikdy dopaden ani identifikován.



Tokyo se třese strachy. Drak vládne!



Nejčernější obavy tokyské policie se naplnily. Žezlo vlády nad Yakuzou skutečně převzal Rudý Drak, jehož jméno bylo oficiálně představeno na setkání všech mafiánských bossů, které proběhlo někdy během minulého týdne. Bohužel nemá policie konkrétnější informace. Jedno je však jisté, od Hideta Matsumota lze čekat cokoliv. Nepředvídatelný násilník byl v minulosti zdrojem mnoha konfliktů a pouličních přestřelek. Policie se jeho řádění bojí zejména proto, že se nikdy nestaral o osud civilistů, kteří mu přišli do cesty.
I přes Matsumotův nízký věk však dokázal nashromáždit nesmírné bohatství a postupně ovládnout jeden podnik za druhým. Před několika lety dokonce zmizel z půdy Japonska a budoval svůj vliv v Itálii, kde se mu i přes pochybnosti nakonec velmi dařilo. I když se to Matsumoto snaží prodat jako plus, šeptá se, že do exilu odcházejí pouze vyvrženci rodiny. I proto je tak překvapivé, že je nyní u moci. Za jakou cenu? To nikdo neví.
Obrat organizace se odhaduje na 80 miliard dolarů. K Yakuze se celkem hlásí desítky tisíc lidí. Podle některých zdrojů je aktivních členů 60 tisíc, jiné však uvádějí i víc než 100 tisíc. Přestože aktivity mafie jako takové jsou kriminální, organizace funguje legálně skrze legální kanceláře a členské karty.
Policie za vlády Krále Yakuzu tiše tolerovala, pokud mafiáni příliš nezasahovali do života lidí mimo gangy. Nyní však chce zasáhnout výrazněji a postupně omezit její vliv.
Mafiánští vůdci se hájí, že jejich organizace ve skutečnosti snižují kriminalitu a mnohým mladým Japoncům ve skutečnosti vštěpila tradiční morální kodex. Podle něho jsou vychováváni i Matsumotovi dva synové, i přes fakt, že mají druhého otce na místo matky – Reitu Matsumoto.



Nová síť restaurací a clubů. Nepřehlédněte!

Nové podniky rostou jak houby po dešti. Opravují se staré domy, aby dostaly nový lesk a sloužily k pobavení a občerstvení. Když pomineme slova zlých jazyků, že slouží ke špinavým obchodům mafie, rozhodně zvedají úroveň zábavy. Největším z nich se stal club Fénix, přímo v centru Tokya, který se dočká otevření následující sobotu. Majitel si nepřeje být znám, ovšem nám blízký zdroj prozradil, že se jedná o Reitu, který už několik týdnů nese nové příjmení Matsumoto.
Reklamy hlásají bohaté občerstvení, jež zařizuje síť restaurací patřící potomku rodiny Uke s historií protkanou legendami o váženém samuraji. Tento večer bude jistě výjimečný a v jednu noc, se setká moderní doba společně s tradicemi. Rozhodně si nenechte ujít příležitost užít si toto spojení. Společně s ním se dočká nového otevření i několik podniků, které prošly kompletní rekonstrukci a pyšní se velkými očekáváními.
Pokud se chce skvěle najíst, rozhodně nepropásněte příležitost pozřít jídlo z rukou těch nejlepších kuchařů, kterým velí ten nejlepší z nich. Budete-li mít štěstí, potkáte v nich i samotného Kaie, jehož jídlo je přímo pohádkou, dokonce uspokojí i obávané členy mafie.
S jedním z nich prý dokonce sdílí domácnost, stejně jako se svým potomkem, který podle dostupných informací jednou jeho gurmánské žezlo převezme.
Chcete-li ochutnat jídlo chválené samotným členem Yakuzy, rozhodně tyto podniky neobcházejte a s chutí vstupte.
"Jídlo je vražedně dobré." Nechal se slyšet Ju-ken Mishiba, známý pro většinu obyvatel jako Tora. No, kdo by podobné pozvánce odolal?




Žádné komentáře:

Okomentovat