10. června 2023

Hromadné - Vůbec jsem si nepředstavoval, že to dopadne takhle. - část 1.

 (areál skladiště)



Show, J, Ju-ken, Takeshi, Hyde

Ještě pár dní uplynulo, kdy měl přijít onen den, který by v podstatě osvobodil Tokyo. V Hakueově domě se to jen hemžilo lidmi a všichni měli plné ruce práce. Nikdo z nich snad ani nespal, hlavně jedna část, kde seděli muži u počítačů a snažili se najít cokoliv navíc. Hyde a jeho informace z oddělní, jim v tom dost pomáhaly. Snažil se najít ve spisech cokoliv, co by šéfa protidrogového usvědčilo. Jenže nepočítal, že se sám stane terčem útoku. Skončil v nemocnici, naštěstí jen s několika pohmožděninami a mohl vážně mluvit o štěstí. Kdyby nepřišli kluci z jeho oddělení, které zalarmoval Takeshi, asi by neodešel po svých. Stejně si ho nechali přes noc, na pozorování. Samozřejmě požádal Takeshiho, aby o tom nikdo nevěděl. Mělo to velmi konkrétní důvod. Nechtěl, aby Gackt měl myšlenky někde jinde, potřebovali, aby se každý stoprocentně soustředil. Až ho uvidí, tak to samozřejmě neutají, protože měl zašité obočí, ale do té doby může být v klidu. Takeshi sám měl plné ruce práce a společně se Senou se snažil dát dohromady všechny známé v Tokyu i ty mimo něj, aby oslabili čínské špehy a zároveň v tichosti pátrali po zabijákovi, který by mohl celou akci ohrozit. Všechno už bylo na spadnutí a jediná chyba navíc by to mohla celé pokazit.
J rozjel své vlastní pátrání a byl na horké stopě, ale mohl ji jen tiše pozorovat. Haku mu zakázal po něm jít právě teď, aby prý nepřišli o sílu navíc. V první vteřině mu měl za zlé, ale pak se trochu uklidnil a sám sebe ujistil, že to bude on, kdo ho zabije. Dřív nebo později rozhodně. Byla tu ještě jedna věc, kterou zařizoval, a na tom pracovali rovnou tři, aniž by o tom Haku věděl. Show za ním a za Ju-kenem přišel s plánem na případnou záchranu jejich šéfa. Bylo to přesně jak Hakueovi naznačil a společně dali dohromady plán, jak ho dostat za hranice, kdyby se cokoliv zvrtlo. Nakonec v tom figuroval i Takeshi, který jim zařídil všechny potřebné doklady a různá povolení na vycestování do růžných zemí. Přece jen se mohlo stát, že na plánované letadlo nenasedne. Měli samozřejmě jako náhradní řešení i loď. Nebylo to jednoduché, ale když to Show v noci naposledy prochází, je si jistý, že by to mohlo vyjít. 
"Musí, prostě musí." Zamumlá si pro sebe a pak už se dají věci do pohybu. Zjistili totiž, že má dojít na plánované předání jisté dodávky. Pokud by to dokázali spojit se šéfem protidrogového, dostali by ho a byl by od něj klid. Oficiálně a se vší parádou. 
J se u sebe v pokoji právě chystá. Ruki se dost zlepšil a musí jít s nimi, za což rozhodně není rád. Z druhé strany by se se svými znalostmi mohl velmi hodit, což uznává i on. Naučil ho nějaké základní věci, které by se mu mohli hodit. Snad to bude stačit, a jestli ne, zabije každého, kdo se k němu jen přiblíží. Ještě naposledy si ho přitáhne za pas k sobě a dlouze políbí. 
"Ten největší výbuch jsi právě ty, nic horšího už nás nečeká." Ušklíbne se a už si strká cigáro do koutku. Společně s ním vyjde z pokoje a málem se srazí s Ju-kenem. Aqui jde taky. V tomhle mají stejný pohled na věc, neměl by tam vůbec být, ale pamatoval si během vteřiny tolik věcí, že…Prostě ho potřebovali. J se podívá do svého telefonu a přečte si smsku od Seny. Krátce se zasměje a pak zveden oči právě k Rukimu, který…No možná z toho baráku neodejde. 
"No co, je vtipnej." Brání se a pak střelí očima na Ju-kena.
"Byla to narážka na tebe." Sdělí mu obsah smsky a radši to zase schová. 
"Být tebou radši si podobné komentáře nechám od cesty. Ru vypadá, že ti vyškrábe oči, jestli v tom budeš pokračovat." Je to Show, kdo pronese tu poznámku. Sám už je oblečený a chystá se za volant. Bude to on, kdo odveze Hakueie, kdyby se cokoliv zvrtlo. Má na sobě dlouhý kabát a vůbec vypadá, že jde spíš do soudní síně, než na popravu. V náruči svírá kočku J a Rukiho, chodí za ním pravidelně. Klidně ji hladí po hlavě a vlastně mu vůbec nevadí, že na sobě bude mít chlupy. 
"Všechno je zařízeno, můžeme vyrazit. Takeshi poslal zprávu, že se potkáme na místě. Bude tam i Hyde." Odmlčí se na chvíli a očima najde Gackta. 
"Přemýšlím, jestli bude k užitku, když tě vytočím nebo ne." Pousměje se celkem chladně a prohlédne si ho od hlavy až k patě. 
"Někdo si na něj totiž počkal, už je v pořádku, ale asi bude mít malou jizvu." Pomalu se sehne a pustí kočku. Trochu mu přijde, že s ní vypadá, jak mafiánská máma. Moment, on vlastně je tak trochu mafiánská máma. Mrzuté v jistém ohledu. Ju se na Showa nevěřícně odívá, protože o tom nevěděl ani on. 
"Kdo co?" Zeptá se rovnou, co ho zajímá nejvíc. Show jen zlehka pokrčí rameny. 
"Nejspíš si někdo všiml, že se hrabe v papírech, tak se ho chtěli zbavit. Bránil se dlouho a pak přišli kluci mého otce a pomohli mu." Show už rozhodně nemá problém mluvit o Takeshim. Měli tu možnost spolu mluvit a dá se říct, že své vztahy urovnali. S matkou to bylo horší, ale i to bylo na dobré cestě. Ovšem na rozvod dojde, nejspíš ani jedna strana nemá v plánu pokračovat v té komedii a Show je dost…Prostě je mu to jedno. Má oba rodiče a teď vlastně spíš novou rodinu. Na ničem jiném nezáleží, jsou mnohem podstatnější věci. 
Mezitím o pár bloků dál usedá Takeshi do auta se Senou. Samozřejmě budou u toho a Takeshi předem věděl, že Senu neumluví, aby zůstal doma. Zkoušel to, jen mu to dlouho nevydrželo. Musí přiznat, že Sena má vážně skvělé přesvědčovací techniky, na které je krátký i on. Komu to však výslovně zakázal, byl Hyde. Podle něj nebyl ještě úplně v pořádku a měl by zůstat stranou do toho všeho. Vážně si myslel, že ho poslechne, ale to se pěkně spletl. Když sedá za volant svého auta, někdo zaklepe na okýnko. Je to Hyde, kdo taky jiný. 
"Hezký večer hm?" Usměje se na oba a zapluje hezky dozadu. Zvedne oči ke zpětnému zrcátku, kde vidí trochu podmračený pohled Takeshiho. Skoro to vypadá, jakoby jím napomínal svého syna.
"Ale no tak, vážně sis nemyslel, že zůstanu doma, že ne?" Upře na něj svá ocelově šedá očka. 
"U tohohle šílenství nesmím chybět a navíc, pokud tohle dopadne dobře, beru Gackta sebou a nevrátím ho Hakueovi minimálně měsíc. Tím chci říct, že si beru dovolenou." Uculí se. Má sice příšerný strach, co se dnes stane, ale zatím se to dost dobře snaží maskovat. Podívá se na Senu. 
"Tak co J, už tě ukecal, aby ses přidal do hnízda?" Rýpne si trochu, aby mu dal Takeshi pokoj. 
"Možná by nám tam všem bylo líp, tam aspoň jeden ví, na čem je." Narazí na to, že v budově, kde pracují, se dějí takové věci. Nakonec to možná v mafii s jejich pravidly bylo vážně lepší. 
"Hodláš přeběhnout Haido-chan?" Zeptá se Takeshi, ale ne útočně, spíš zvědavě. 
"Já nevím, mám obavy, že bych jim tam kazil morálku." Zavtipkuje, ale je pravda, že o tom poslední dny dost přemýšlí. Jeho ideály vzaly dost za své a navíc…Možná je čas, aby ve svém věku šel tam, kam ho srdce táhne. 
"Tohle mi nedělej, chtěl jsem jít do důchodu." Ozve se Takeshi a jasně mu tím dává najevo, kdo měl jeho místo převzít. 
"Jistě, police je málo zkorumpovaná." Narazí Hyde na fakt, s kým by se dál chtěl vídat, tak by se museli pořád schovávat. Tohle rozhodně není východisko.

Hakuei, Gackt, Ruki, Aqui, Sena

Hakuei byl velice překvapený, že k tomu útoku nedošlo ještě té noci nebo další den. Doopravdy si myslel, že možná ani nedojede domů, ale mafie se očividně zdráhala udělat první krok. Myslel si, že udeří Čína, k ní se přidají japonské klany, které jsou proti němu a pak teprve dorazí policejní složky, aby ze všeho vyšly nejlépe, ale z nějakého důvodu vrah neudeřil. Otáleli… Čím víc se to vleklo, tím byl Hakuei nervóznější, protože měl pocit, že mu něco důležitého uniká a než na to přijde, bude už pozdě. To podivné předávání čehosi se mu vůbec nelíbilo. Podle něj to byla past. Neexistovalo nic podstatného, co by si mohli takhle okatě předávat, prostě je chtěli jenom vylákat ven a donutit je, aby si začali, aby to bylo na koho hodit. Jenže neměli moc jinou možnost, než reagovat, protože co kdyby tam naopak něco bylo? Něco, co by šéfa protidrogového ochránilo nebo ho dostalo do bezpečí? Byli připraveni vyrazit, ale jemu se to prostě nelíbilo, hrozně to smrdělo.
"Vůbec jsem si nepředstavoval, že to dopadne takhle." Mrmlá si pod vousy. 
"Jsi ten poslední, kdo chápe rozmístění na šachovnici, jak se to kruci stalo?" Mračí se, když mluví sám k sobě a jeho muži s ním. Místo předání mají podchycené dobře, ale stejně… Rukiho myšlenky nejdou tak daleko, pořád je koroner, lékař a ne někdo, kdo osnuje tyhle plány a snaží se být o krok přede všemi. Jeho starost je postarat se o ostatní, kdyby byli zraněni a pomoct jim do bezpečí, ale už není ani bezbranný a zbrojní průkaz měl vždycky. Připadá si docela cool, když se na sebe dívá do zrcadla, ale J ho najednou popadne v pase a políbí a celé to naparování mu zkazí. 
"Co to děláš?" Zamračí se na něj a posune si na hlavě vkusný klobouk. Pak se ale pousměje a oba dva opustí pokoj. Na chodbě se potkají s Ju-kenem a Aquim. Ju vypadá hrozivě a Aqui – vypadá jako Aqui. Má na sobě černé džíny a mikinu s kapucí na hlavě, ale na tekuté linky a rudou rtěnku nezapomněl ani teď a Ruki se musí pro sebe usmát. Byl to takový malý kluk s počítačem místo mozku. 
"Dal ti pod to alespoň neprůstřelnou vestu?" Dělá si legraci, ale Aqui přikývne, že ano. Mikina je velká a hodně schová, vážně to není vůbec vidět. Ruki protáhne obličej a zatváří se uznale. On ji neměl a tak hned vrhne vyčítavým pohledem po J, že se o něj málo stará. Od jisté doby si J pořád smskuje se Senou a Ruki se ani nemusí ptát, kdo to je, když se začne smát na telefon. Protočí očima a okázale se podívá na Ju-kena, aby mu dal najevo, jak moc ho tohle otravuje. J byl jako malý. Ruki čeká komentář od Ju-kena, ale je to Show, kdo jim promluví za zády a všichni se zasmějí. 
"Sluší ti to." Řekne mu Aqui a pak vtáhne hlavu mezi ramena. To neměl být flirt! Ve stejnou chvíli se k nim pomalu připojí Gackt. Vypadá asi nejvíc cool, na očích mu sedí frajerské sluneční brýle, je vysoký a jeho krok ležérní a nemá ani páru o tom, co se stalo Hydovi. Brýle jdou prudkým pohybem dolů, když mu Show řekne, že Hyde bude na místě s Takeshim. Jistě, že bude, vlastně to věděl, že by ho nic neudrželo doma a stejně má pocit, že ho raní mrtvice. 
"Nemůže se třeba věnovat pěstování rajčat nebo tak něco?" Ucedí a vyslouží si pobavené uchechtnutí od Rukiho. Tu Showovu další poznámku nejdřív nepochopí, ale vysvětlení přijde vzápětí. Někdo si na Hyda počkal? 
"Je zraněný? Co mu je?" Doslova vyjede, jako kdyby to udělal Show, kočka zaprská a Show ji položí na zem. Hned uteče. Ju-ken vyhrkne podobně jako on a Gackt ho propálí pohledem. Je to stejné jako tenkrát, má o něj starost, jak kdyby s ním ještě chodil. 
"Starej se o svoje." Mávne Gackt směrem k Aquimu, který naopak nežárlí vůbec. Spíš je vůbec nechápe. 
"Možná by poznal, kdo to byl. To je docela usvědčující chtít se takhle zbavit policisty." Prohodí Ruki, ale Gackt už teď ví, že tenhle člověk se k soudu nikdy nedostane. Jakmile zjistí, kdo to byl, využije toho, kým se stal a zařídí, že zmizí. Pomalu si stáhne brýle z nosu a podívá se na J, aby mu tím vyslal jasný vzkaz a domluvu. Je si jistý, že zrovna on to pochopí a ostatní nemusí nic řešit a mít třeba černé svědomí. Ví, že by to Hyde nejspíš nechtěl, ale ten taky nic vědět nemusí, stačí, když se bude mít dobře Gacktova hlavička, že je pomstěn.
"Tak jdeme." Prohodí Gackt, když se podívá na hodinky a všichni vyrazí ven, kde na ně čekají přidělená auta, potažmo motorky a taky skupiny, které budou mít k ruce. Hakuei vyjde z jiných dveří, ale připojí se k nim a gesty rukou si se všemi vymění pozdrav a taky přání štěstí. 
"Buďte si jisti, že tam na nás někdo čeká." Řekne jim, než nastoupí do auta, za jehož volantem sedí Show. Nemá z toho radost, protože řidiči to často schytali jako první, aby auto havarovalo, ale tohle auto je opancéřované a Show nebude střílet kulometem z okénka… Když si toho rána Sena sedá do auta na místo spolujezdce a na nos si nasazuje slušivé brýle od Diora, ani by ho nenapadlo, že nakonec nebudou sami. Nechtějí se do toho plést, pokud to nebude nutné, ale hodlají své přátele hlídat ze zálohy a zasáhnout, kdyby jim něco hrozilo. Jakmile kdokoliv pozná, komu přesně pomáhají, Takeshiho kariéra i důchod policejního komisaře by byly ten tam a Sena by se počestným občanem rozhodně nestal, takže je pro ně lepší, když se pokusí zůstat neviděni, ale Sena si nebyl jistý, že se jim to podaří. Nakonec ho J ani nebude muset přemlouvat, poběží oba dva na jeho práh a budou škemrat, aby je vzal dovnitř
"Jak vypadám?" Zeptá se Takeshiho, jako kdyby jeli nakupovat. Oni tak nějak i vypadají, aby nebyli nápadní, ale Sena má svoji zbraň a má ji u sebe na dobře přístupném místě. Lekne se, když jim někdo zaklepe na okno, na vteřinu už si myslel, že je to nějaký policajt nebo snad ten vrah. Tedy… on to je policajt, jenom ne nepřítel. Otočí se na sedačce tak, aby na Hyda viděl a usměje se na něj. Taky by nechtěl sedět doma, zatímco by Takeshi odjel, takže ho chápe a neřekne ani slovo proti. Dokonce chápe i tu dovolenou. 
"Ještě ne." Zavrtí Sena hlavou. 
"Ale bojím se, že tohle jinak dopadnout nemůže." Odtuší možná vážněji, než původně chtěl. Co se dalo dělat, byli v tom namočení úplně všichni. 
"Nemám v plánu jít do vězení. Nemají tam skoro nic, ani kvalitní čaj." Udiveně zvedne obočí a znovu se pořádně ohlédne, když dokonce i Hyde řekne, že by jim tam bylo lépe. Myslel si, že on je ten, který by stranu nikdy nevyměnil, že to má prostě v sobě a opravdu jednou povede oddělení místo Takeshiho, ale možná to byla jen nereálná pohádka pro děti a i on moc dobře ví, že za tohle všechno už ho i kdyby jen preventivně nikdy nikdo nepovýší. A navíc… Gackt se nevrátí a jak by jejich vztah fungoval? Hyda by vyrazili při prvním náznaku toho, že se spolu vídají a stejně by skončil jako civilista. Podívá se zase před sebe a poslouchá Takeshiho hlas. Ještě se s tím nesmířil, ale smíří. Není hlupák, ví že mají jen málo možností
"Tak jedeme." Řekne s povzdechem, aby se dál neplácali v téhle diskuzi a atmosféře a sáhne po pásu. +Tak to začíná...+

Show, J, Ju-ken, Takeshi, Hyde

J se Rukiho slovům jen zasměje. On mu klidně řekne, co to dělá a co by nejradši dělal, ale nechá si to na nějakou lepší chvíli, ideálně, když u toho bude víc lidí. Jinak to nebude mít ten správný efekt. Líbí se mu, když přivádí  Rukiho do rozpaků a to jde většinou jen před ostatními. Když jsou v soukromí tak ta malá potvůrka vystrkuje růžky, naštěstí.
Ju se podívá na Rukiho, když se zeptá na vestu a svým pohledem dává jasně najevo, že by byl magor, kdyby mu tu vestu nedal. J nevypadá ani trochu dotčeně a připálí si, když se na něj jeho miláček takovým způsobem podívá. 
"Špatně se v tom hýbá. Navíc tihle hoši spíš míří na hlavu, byla by ti k ničemu." J má samozřejmě hned argument na to, proč mu ji nedal. Klasicky v jeho pokřiveném vnímání to vidí úplně jinak. Ju neuhlídá svou reakce a pozvedne obočí. 
"Už vím, J si myslí, že se všichni natolik bojí, že se Rukimu budou vyhýbat obloukem." Dělá si z něj legraci. 
"Tak samozřejmě." Odfrkne si J a má sto chutí tomu psovi típnout cigaretu přímo mezi oči. Show si ještě chvíli užívá společnost kočky, a jakmile se ozve Aqui, upřímně se pousměje.
"Arigato, Aqui-chan." Nasadí svůj nejlepší svůdný podtón. Udělal to schválně, testuje, jak na něj bude reagovat. 
"Tobě to taky moc sluší." Přisadí si ještě a ignoruje trochu vražedný pohled Ju-kena. Skoro to vypadá, že tam ten medvěd není. Ju vážně přemýšlí, jestli to nějakým způsobem komentovat, ale nakonec se rozhodne mlčet. Je jasně vidět, že se mu to ani trochu nelíbilo, ale pak to vyřeší s Hakueiem, aby si tu svou myšku srovnal a držel ho dál od Aquiho. Kdo ví, co by ho mohlo napadnout. Věnuje pohled Rukimu a jen krátce pokrčí rameny. Už i on si všiml, že J se Senou pravidelně komunikují. 
"Asi spolu půjdou na nákupy." Trefí se do J, aby podpořil Rukiho a má co dělat, aby se nezačal smát. Stačí si ho jen představit s růžovou na hlavě. Připojí se k nim Gackt a Ju už se vážně neudrží. Představil si Hyda a rajčata a…Má dost. 
"Kdyby byl zahradník, tak by tě to nebavilo." Okomentuje to po svém s protočením očí v sloup. Pak se dozví, co s ním je a Gacktův pohled klidně ignoruje. 
"Znám ho pořád dýl jak ty." Brání se, aby bylo jasné, proč má o Hyda starost. Pořád je to jeho dlouholetý kamarád a nezáleží na tom, co mezi nimi bylo. 
"Necháme J, aby toho zmetka vyslechl a bude vyřešeno." Vidí to Ju úplně jednoduše a J spokojeně pokývá hlavou. 
"Tohle si užiju." Ujistí ho, že tuhle práci klidně bere. 
"Zaučím na něm nováčka." Blýskne se mu v očích, když se podívá na Gackta.
"Je to taky umění." Vysvětlí vzápětí. Takové mučení je taky potřeba provádět správně, aby se protáhlo na co nejdéle. Všichni se pomalu dostanou ven a Show zaujme své místo. Když k němu přisedne Hakuei, jasně vidí jeho pohled.
"Nedívej se tak." Napomene ho tiše. 
"Nebudu sedět doma a vážně jsem se zlepšil. Tohle zvládneme." Sleduje ho ve zpětném zrcátku, než vyrazí. Za nimi jedou všichni ostatní.
Mezitím v trochu jiném autě se Takeshi podívá na Senu a dlouze si ho prohlédne, aby nevynechal ani jediný milimetr. 
"Mám chuť se vrátit nahoru." Pokřiveně se pousměje. 
"Přijde ti to jako dostatečná odpověď?" Ano, vážně zrovna v této situaci myslí na to, jak se se Senou vrátí nahoru a ještě chvíli se zdrží. Hyde se pohodlně usadí na zadní sedačce a krátce si povzdechne. 
"Do vězení snad nepůjdeme nikdo." Je to vlastně jeho přání a k tomu taky to, aby se nikomu nic nestalo. Když se auto dá do pohybu, sevře se mu žaludek. Je to hlavně proto, že má neskutečné obavy o života jeho přátel. Tady odtud to spíš vypadá, že jdou na smrt. 
"Měl jsem na jazyku několik vtipů, ale najednou mi ani jeden nepřijde k popukání." Ozve se ještě jednou a Takeshi se krátce uchechtne. 
"Tady by se spíš hodil kvalitní černý humor. Věřím, že jakmile se později potkáme s ostatními, J nás zásobuje hromadou vtipů." Vypadá pořád stejně pobaveně. Obstojně tím kryje své vlastní rozpoložení.
Cesta jim všem chvíli trvá, dokud nedorazí na kraj města. Takeshi, Sena a Hyde míří stranou, kde by jim měli krýt záda. Hyde však auto zastaví několik set metrů od místa, kde by měl být. 
"Vystoupím tady, vím, kde budu." Oznámí jim a než stihne kdokoliv protestovat, vyběhne z auta a za chvíli zmizí za rohem budovy. Takeshi si povzdechne, nelíbí se mu to.
"Hodně štěstí, Haido-san." Popřeje mu šeptem a auto se dá znovu do pohybu. Mezitím už stíhá dávat signály mužům, které do této akce povolal. Je jich dost, ale má pocit, že jich nakonec bude málo. Kolona s Hakueiem je už blízko. Pečlivě se rozmisťují kolem oploceného pozemku s různými sklady. Nejsou daleko od moře. J a Ju-ken, společně s Aquim a Rukim vystupují víc ze strany, aby se nepozorovaně dostali dovnitř. Musí se první dostat přes plot.
"No nic Aquiho a Rukiho přehodíme a my přelezeme." Vtipkuje J a než se oba dva nadějí, už je strkají nahoru, aby přelezli jako první. Když jsou na druhé straně, kývne J k vyšší budově a požárnímu žebříku. 
"Mrkneme na to z vrchu a dáme info ostatním." Nasměruje je J a vyrazí. Zabere jim to trochu času, ale získají potřebné informace. 
Show zatím zastaví na určeném místě a ohlédne se na Hakuiei. 
"Můžu jít s tebou." Nabídne mu. Ve střelbě se hodně zlepšil, ale pořád to není dokonalé. Kolem nic zastavují další auta a vystupují z nich Hakueovi muži. 
"Haku-san." Prohodí vážně. 
"Mám plán, kdyby se cokoliv zvrtlo, dostanu tě pryč. Nezapomeň na to." Nakrčí trochu obočí. 
"Mysli na to, že je tu někdo, kdo to mě i přes všechny výstřelky rád a chce s tebou žít. Ještě tak šedesát let, musím toho hodně vydržet." V očích se mu blýskne.

Žádné komentáře:

Okomentovat