21. února 2023

Hromadné - Já se o to postarám! - část 2.


(TMPD)




Ju-ken, J, Hyde


Hyde na Gackta přivře oči a znovu si ho přeměří pohledem. 
"Byl bych na tebe hodný, i kdybys mi do oka nepadl. Tohle se nedělá." Stojí si za svým názorem a je jasné, že ho jen tak něco nepřesvědčí. Ju a J z toho mají tak akorát legraci, ale naštěstí už na žádný výbuch smíchu nedojde, to by si zavařili ještě víc. Ga to moc nevylepší, když začne hanit kávy, na kterých si po letech v autě, kdy je to rozhodně lepší volba jak ze stánku, vypěstoval závislost. To jsou věci, u kterých se asi budou přít až do smrti. Ví, že existují mnohem lepší, ale po desítkách hodin na sledovačce, je Star Bucks to nejlepší kafe na světě. Však on to pozná a taky pak vezme za vděk i jídlem z obyčejného bistra. Nejlepší jsou ta, co nezavírají nikdy. Co by ho však nenapadlo je to, že se mu Ga bude bránit. To ještě víc vystupňuje jeho míru podezřívavosti. Dělali to v moři kousek do lidí a teď se bude ostýchat za zavřenými dveřmi, které se dají zamknout? To je blbost, na to už ho dobře zná. Něco se děje, prostě to cítí v kostech. Podívá se a něj s trochu něžnějším výrazem, protože to, že měl o něj starost, mu vlastně věří a těší ho to. I když to podle něj nebyl úplně pravý důvod. 
"Měl bych odpočívat, když jsi ty v práci? To by nebylo moc fér." Naznačí mu, že by to stejně nedělal. Už už se chystá sáhnout po připraven kávě, když ho Ga zničehonic popadne za ruku a vleče pryč. A už je zase u toho podezření, protože se chová divně. 
"Můžeme jet společně, počkám tu na tebe. Těch pár minut už mě nezabije." Nenechá se jen tak odradit. Je připravený do auta sednout objet pár ulic a vrátí se zpátky, aby zjistil, co se tu krucinál děje. To, co se stane vzápětí, mu jeho myšlenky jen a jen potvrdí. Propálí Gackta pohledem. 
"Sám tam nepůjdeš." Houkne na něj a musí si popoběhnout, aby jeho dlouhým krokům stačil. Je to občas vážně k vzteku výt tak malý. To je jak v té vodě, kdy se málem utopil. Zastaví zavírající se dveře výtahu a vklouzne za ním dovnitř.
"Tak to vyklop a dělej." Nařídí mu přísně. 
"Nejsi tady kvůli žádným papírům, ani proto, abys šikanoval podřízené." Už si zase zakládá ruce na hrudi. 
Ju a J se mezitím dostali ke dveřím, ke kterým potřebovali. Samozřejmě oba ví, že jsou tu kamery, ale vypnout je nemůžou. Doufají, že pánové u kamer spíš podřimují a nebude jim to divné. Zatím spíš obhlíží chodbu a nenápadně přemýšlejí nad úhlem kamer. Potřebovali by to trochu obejít, podle plánků by to mělo jít, jenže dveře jsou samozřejmě zavřené. J nemá problém to otevřít, jenže to bude víc než podezřelé, když si tu dřepne a začne se v tom vrtat. 
"Věděl bych o možnosti, ale…" Ozve se Ju s pobaveným výrazem a mírně pozvednutým obočím. 
"Ani ve snu! Řekni Aquimu ať si klekne." Štěkne po něm J a ošije se. Ví, že si z něj Ju střílí, ale stejně je to příšerná představa. S ním rozhodně. Oba dva přejdou k dalším dveřím, které jsou naproti výtahu. Oba dva se jako na povel otočí, když se dveře otevřou a Ju se podívá rovnou do očí Hydovi. 
"No do prdele." Okomentuje to dost jasně a asi by tu situaci lépe popsat nemohl. 
"Jsi naživu." Vydechne Hyde vlastně i dost překvapeně. Říkalo se, že není pravděpodobné, aby to přežil. Hydovi se viditelně ulevilo a zároveň mu dochází…Přeostří vedle a J pozná okamžitě. Sáhne po zbrani za pasem, kterou na něj namíří. 
"Co se tu krucinál děje?" Tentokrát už se ptá všech a hlavně Gackta, protože je mu jasné, že o tom ví. 
"Nechcete si vy dva odskočit, ať se trochu uklidní. Určitě to máte natrénovaný." Ozve se J a kývne hlavou na Hyda a Ju-kena, o tom, že by měl spíš říkat někoho jiného, to ho ani na vteřinu nenapadne. Hyde se trochu zarazí, ale tohle není zrovna dobrá chvíle na to, aby tohle řešili. +Ani teď ani nikdy jindy.+ Ujasní si to během vteřiny. 
"Jediný směr, kam půjdu, je s tebou a do vazby." Mávne hlavní, aby se J pohnul od Ju-kena. Pořád nechce moc věřit tomu, že tu vážně je zrovna s ním. V očích mu naštvaně zaplane, protože díky němu zažil vážně krušné chvíle. 
"Hyde-chan. Prosím, trochu se uklidni, všechno ti vysvětlím a on taky. Jen nám dej možnost." Zkouší Ju zachránit situaci. 
"Je tady mnohem vetší a děsivější problém, než je J." Dodá ještě a J se po něm ohlédne.
"Tak problém, to nezní špatně." Očividně mu tahle situace vrásky nedělá. Sám už přemýšlí, jak se Hyda zbavit. Čeká jen na povel, aby dal ruce za hlavu, jen to by mu stačilo, aby dosáhl na nůž schovaný mezi lopatkami pod límcem. Pravý koutek se mu téměř neznatelně pozvedne a nic děsivějšího asi nikdo z nich vidět nemohl. 
"Budeš mi vykládat moje práva? Mlčet se mi nechce." Provokuje ho J, aby zavelil to, co zrovna teď potřebuje.

Gackt



Gackt nemá čas zamýšlet se nad tím, co by bylo fér nebo ne, jeho mysl je na jediném místě a to jsou kluci o kus výš u dveří do brány pekelné. A on chce být rozhodně u toho. Chce vidět, co tam najdou. J by byl schopný tam vpadnout, vzít, co potřebuje a zmizet s Ju-kenem, aniž by z toho Gackt cokoliv měl. Prostě by jen využil toho, že je dostal dovnitř, o tom nepochybuje. Než se však dveře výtahu stačí zaklapnout, zase se rozevřou a Hyde se protáhne dovnitř. Gackt už nemá žádnou šanci ještě něco z toho zachránit a když se na něj Hyde utrhne, aby všechno vyklopil, jde z něj na chvíli snad i strach. Nikdy by si nepomyslel, že to řekne, ale na pár vteřin z něj má vážně respekt. Ta krátká cesta trvá sotva pár chvil, takže se nestačí ani nadechnout, natož aby cokoliv odpověděl a už jsou zase na chodbě. O pár vteřin později už Hyde zírá do tváře J i Ju-kena a Gackt se dlouze nadechne, protože tahle situace může vyeskalovat v cokoliv. Ani by se nedivil, kdyby J vytáhl pistoli a prostě Hyda zastřelil, aby mohl pokračovat v práci, ale je to Hyde, kdo pohotově sáhne po zbrani jako první a namíří ji na J. Gacktovi se to vůbec nelíbí, protože mířit na J nikdy není dobrý nápad, ale Hyde se očividně nebojí. Sám honem sáhne po vlastní zbrani, ale nemíří s ní na nikoho, jen před sebe a dolů, připravený chránit Hyda, ať se stane cokoliv. Klidně tady umře, teď mu to navíc i dluží.
"Nechtěli byste s tím jít někam mimo tu kameru? Sice jsem je od ní vykopl, ale za chvíli se můžou podívat zase!" Napomene je ostře, ale J ho neposlouchá. Naštěstí je zatím u legrácek. 
"Odskočíme si, až zafičíš dovnitř a zmizíš od té kamery, ale mám pro tebe novinku, uvnitř jsou další. Domluvíme se takhle. Jakmile se dostaneš skrz dveře, pustíš dovnitř Ju-kena a necháš ho najít všechno potřebné. Sám půjdeš a postaráš se o to, aby kamery vypadly a jejich hlídka si třeba pospinkala a nezapomeň, co jsi mi slíbil. Žádní mrtví!" Diktuje Gackt, co se bude dít. J ho nemusí poslechnout, ale Gackt tajně doufá, že ty mrtvoly nechce ani Hakuei a dal J své vlastní instrukce, podobné těm jeho. Jinak je v háji a je z něj komplic sériového vraha. Jeho ksicht už je taky všude a teď i ten Hydův. 
"Potom vymyslíme, jak z toho Hyda dostaneme. Nejspíš sehrajeme jeho únos. Takže bychom se měli domluvit, že Hyde skloní zbraň, ty po něm vystartuješ a svážeš ho nebo tak něco." Ještě pořád nechce, aby se dostal do podsvětí jako on. Ne, když si to sám nevybral. 
"Moment, co jsi říkal?" Dojde mu to vážně až teď. Hyde si má odskočit, ale J neukazoval na něj, ukazoval… Ve vteřině se otočí celým tělem, zvedne ruce a namíří doprostřed Ju-kenova hrudníku. 
"Ty kamery ještě chvíli počkají." Zaplane mu v očích něco divokého. Hyde jako by neslyšel a zarytě trvá na tom, že J zabásne, ale jakmile ho Ju-ken osloví Hyde-chan, Gackt má pocit, že zbourá budovu vlastníma rukama. 
"Přestaň mu tak říkat!" Najednou není jisté, jestli je šílenější J nebo on sám. 
"To těžko." Prskne, když Ju-ken prohlásí, že je tu něco děsivějšího, než J. Ne, že by mu snad chtěl skládat komplimenty… Kdo ví, kde se v Gacktovi vezme ta obezřetnost, ale najednou si toho Jova úsměvu všimne. Je to blesková asociace, i když neví, co přesně chce udělat, sám se pohne o dva kroky a postaví se celým tělem přímo před Hyda. 
"Nemysli na to." Varuje J a ví, že už nemají skoro žádný čas. J by ho teď zastřelit neměl, ale jsou v pozici, kdy sem při pohledu na kameru vtrhne celé komando. 
"Dostaň se do těch dveří." Zavrčí na něj. 
"Jinak budeš muset doma vysvětlit, proč bylo tohle kecání důležitější, než mise." Fakt si u něj nechce rozházet hračky, ale co má už dělat?


Ju-ken, J, Hyde


Hyde periferně zahlédne, jak Ga sahá po zbrani a koutky mu na vteřinu těknou nahoru. Vydrží mu to jen pár vteřin, protože nemíří ani na jednoho z nich, ale do země. Nechce ani na vteřinu uvěřit tomu, že tu vážně přišel s nimi a za jeho zády. 
"Jen ať je hezky vidí a budeme mít klid od obou." Prskne naštvaně a nelítostně. Ju-ken nebo ne, teď jde o práci a tu on dělal vždycky svědomitě. Bez důvodu by je tu pobíhat nenechal, už jsou očividně jedna ruka. 
"O tom si ještě promluvíme." Dodá směrem ke Gacktovi, aby bylo jasno, že společně ještě neskončili. Jeho výraz se nemění ani ve chvíli, kdy na něj mluví Ju a snaží se ho uklidnit. Vůbec, ale vůbec to na něj nepůsobí a tím spíš, že si Ga nevšiml, koho J myslel. Dost se mu díky tomu ulevilo a může dál pokračovat v zatýkání. 
"Paličatý jako vždycky." Sykne Ju k J a ten jen souhlasně pokývá hlavou. Ostatně už měl s Hydem co dočinění, takže ví své. J se trochu narovná a podívá na Gactka, když se mu snaží ordinovat, co má dělat. Vůbec se mu to nelíbí, protože poslouchal jen Hakueie, no teď tak trochu i Rukiho, ale taky ví, že je společně poslal Haku a Ga nejspíš tuhle budovu zná nejlépe. Možná ještě Ju, ale ten zatím zůstává ticho. Odfrkne si po slovech o nulové toleranci mrtvých a je jasné, že mu to není po chuti. Nadechne se, aby s ním teda souhlasil, ale Hyde pořád otravuje s tím zatýkáním. Už mu leze na nervy. 
"Nikam nepůjdou říkám." Stojí si na svém a ani netuší, co na něj J chystá, pokud se nepohne z místa. 
"Nikdo mě unášet nebude, nebudu lhát o tom, co se to tu stalo." Brání se dál podobným plánům. 
"Mě se ta varianta celkem zamlouvá, hlásím se dobrovolné. Co tak jako první roubík?" Navrhne mu J a Hyda tím jenom popichuje. 
"Zapomeň." Prskne Hyde, dokud se Gacktova pozornost nestočí na Ju-kena. Ten vypadá hodně překvapeně. Sice se zas tak moc ničeho nebojí, ale i on dá ruce tak trochu nahoru.
"Jen klid, tohle si můžeme nechat na potom ne?" Zkouší to uhrát. 
"Přesně na to teď není čas a já nemám popcorn. Abych tě uklidnil, tak on má nového ptáčka, kvůli kterému ho málem několikrát oddělali. Můžeš být v klidu, přeběhl kvůli němu, takže…" Práskne J i tohle, čímž by mohl situaci uklidnit, omyl. 
"Moment, cože?" Nafoukne se Hyde, jak kdyby mu to dávno nebylo jedno. 
"Počkej Aqui?" Dojde mu během vteřiny, jinak by to asi bylo moc náhod najednou. 
"Co na něm je?" Čuří se dál, jak kdyby mu Ju zahýbal. Ten už protáčí očima a sleduje, jak Ga brání vlastním tělem Hyda. Ten už konečně stočí pozornost, kam by měl. 
"No výborně a tyhle jsi sem dostal?" Hyde už pomalu sklání zbraň, protože stejně nemá šanci. Nesnesl by pomyšlení, že by se Gacktovi kvůli němu něco stalo. Ju se konečně trochu pohne z místa a vyrazí správným směrem společně s J, který nechá nože noži a vyrazí otevřít ty zpropadené dveře. Hyde se pomalu posouvá za nimi, ale tak aby to nebylo podezřelé, ostatně s Gactkem sem patří. 
"Jestli tohle nebude mít dost dobré vysvětlení, zavřu tě sám." Sykne tiše a krátce těkne k hodinám. Během vteřiny mu něco dojde, ale nemá čas cokoliv vysvětlovat. J už se podařilo otevřít dveře a Ju se protáhne hned za ním. Hyde se mezitím schová za rožek tak, aby byl z dosahu kamer. Gactka tam klidně nechá. Ozvou se kroky a než stačí dotyčný vůbec nadechnout, praští ho Hyde do hlavy hasicím přístrojem. 
"Máme dvacet minut, než ho půjdu hledat. Do té doby to chce skvělou výmluvu, proč se to stalo. Šel by dovnitř." Vysvětlí to honem, než ze dveří nakoukne J. 
"Dělejte, už to máme a kamery mimo provoz." Pobídne je, aby šli dovnitř, než mu pohled padne na chlápka na zemi, kterému teče krev z hlavy.
"Proč on může a já ne?" Narazí na to, jak se Hyde tváří provinile. 
"Tohle vážně není fér." Za stálého brblání se vrátí k Ju-kenovi, který už našel několik podezřelých složek. 
"Něco málo tu je, ale nic usvědčujícího. Šéf má trezor." Dodá ještě a vrhne se kousek stranou k jedné ze zdánlivě prázdných stěn a stiskem se mu podaří otevřít dvířka. 
"Tak a teď mě k tomu pusť amatére." Protáhne se k nim J a sáhne do kapsy pro malou krabičku, kterou připojí k zámku. V tu chvíli už pracují všichni Hakueiovi hackeři na tom, aby to otevřeli.


Gackt



Čím víc dává Ju-ken najevo, že Hyda dobře zná, tím víc to Gackta hněvá a v žárlivém zatmění naprosto ignoruje fakt, že spolu léta pracovali. On momentálně vnímá jenom ty soulože. Naštěstí se od něj Hyde nenechá obměkčit, ale ještě aby ano! Jemu samotnému dá Hyde najevo, že tohle bude mít mezi nimi dohru a Gackt udělá něco jako Nah, ale nebere to na lehkou váhu. Neví, co bude dělat, jestli se s ním Hyde rozejde. +Do vězení ti stejně nic nosit nebude a ještě bude navádět spoluvězně, jak tě mají přeříznout.+ Je si jistý jeho zlomyslností. J naštěstí spolupracuje a i když je mu vidět ve tváři, jak moc se mu Gacktova slova nelíbí, zatím se proti nim nepostaví. Za to Hyde ano. 
"Myslel jsem, že jsi rozumnější, než on." Zamračí se na něj a kývne při těch slovech směrem k J, ale tím si to u Hyda asi moc nevylepšil. Pohled na Ju-kena, zvedajícího ruce nahoru, je pro Gackta velmi příjemná satisfakce a nejradši by ho tu vodil s pistolí v zádech po budově alespoň dvě hodiny a při tom hrál ruskou ruletu. Ju si to vlastně vůbec nezasloužil, ale Gackt to nejdřív musí nějak vstřebat. J ho uklidní, když prohlásí, že Ju-ken si našel někoho jiného a o Hyda už nemá zájem, ale pistole mu málem vypadne z ruky, když se kvůli tomu Hyde nafoukne. 
"Cože?!" Vyjede po něm a rozhodí rukama i s pistolí, čímž přestane mířit na Ju-kena. 
"Tobě to vadí?" Teď má pocit, že snad zastřelí Hyda a nebude ho mít prostě nikdo. 
"Copak? Je asi tvého vrůstu jenom asi tak o třicet let mladší!" Zlobí se Gackt a zapomíná, že i Hyde má stále pistoli. 
"Blond už ho asi nebaví, zkouší změnu." Vpálí mu to, zatímco se ti dva musí královsky bavit. Přesto ho zaštítí vlastním tělem a Hyde konečně povolí. J s Ju-kenem se okamžitě pohnou z místa, zatímco je Gackt s Hydem obezřetně následují. 
"Jediné, co ti teď můžu odpřisáhnout je, že tohle zatraceně dobrý důvod má." Ubezpečí ho šeptem, protože až tohle Hyde uslyší, rozhodně si z toho sedne na prdel a ledacos pochopí. I to, proč mu Gackt nechtěl nic říct. Nikdy ale asi nepochopí, proč kdy za J šel a nechal se do toho zatáhnout. Podle Gackta to byl osud, třeba by jinak neměli šanci na úspěch. Rád věří ve vlastní výjimečnost. Klukům se podaří rychle dostat do kanceláře a je to jen tak tak. Ve vteřině se totiž stane několik věcí. Kluci se díky tomu schovají a Hyde uhne do strany. Gackt zareaguje doslova na poslední chvíli a vpadne do kanclu taky, zatímco Hyde zneškodní hlídku, o které věděl jenom on. Teď se ukázalo, že kdyby ho neměli, skončili by. 
"Proč jsi mě nevaroval?!" Okamžitě za ním šeptem štěkne do chodby, protože si málem nadělal do gatí leknutím. Tohle samozřejmě nahlas nikdy nepřizná. J samozřejmě hned zjistí, co se stalo a Gackt musí rozhodit rukama. Nikdo ho tady neposlouchá! Připojí se k Ju-kenovi a hledá složky, ale je naprosto jasné, kde to všechno bude. Naštěstí je na to J připravený a Hakuei má kolem sebe tajné poklady. Musí s Hydem tiše sledovat jejich práci a doufat, že to stihnou. Hackeři si vezmou docela hodně času, ale nakonec zámek cvakne. 
"Nevěřil jsem, že se to podaří, když uvážíte, co je v sázce a co přesně se tady schovává. Vážně jsem si myslel, že se tam nedostaneme." Přizná šeptem Gackt. Mohlo to všechno dokonce být někde jinde. Sáhne do sejfu a jednou z prvních věcí, co drží, jsou Rukiho složky. 
"Jednoznačný důkaz, jak moc s tím výbuch márnice souvisí." Prohodí Gackt. 
"Všechno vezměte a mizíme." Rukama jich všech procházejí věci, ze kterých snad ani nebudou spát. J odpojí zařízení, postará se o možné stopy po čemkoliv, všichni se pomodlí, že nikomu nevypadlo moc vlasů a nití z oblečení a už jsou na cestě odtud. Oni měli rukavice. Hyde ne. Gackt má trochu strach, aby se jeho otisky nenašli na kolegovi. 
"Dokážou hackeři smazat záznamy kamer?" Pak už by mohli nějak lhát.


Ju-ken, J, Hyde



Kdyby byla jiná situace, Ju by se asi královsky bavil nad tím, jak Ga na Hyda žárlí. To už vážně dlouho neviděl, ale pravdou bylo, že kdyby se něco podobného dozvěděl o Aquim, jednal by úplně stejně. Jenže on může s klidným svědomím říct, že s Hydem…Byli prostě přátele, kteří si občas vypomohli navzájem. S tím vším, co se stalo kolem nich, mu to přijde hrozně dávno, kdy seděli u něj v bytě, popíjeli a…No nic. 
"Jasně, že mu to vadí, komu by to nevadilo." Prohodí si spíš pro sebe, nemá v plánu, aby ho kdokoliv slyšel. Jenže J není vůbec daleko a podívá se na něj stylem, zas tolik si nemysli, ta plastika by se hodila. Hyde se snaží tvářit naprosto normálně, když ho Ga přistihne, že mu asi trochu vadí. Nevadí, vlastně vůbec ne, jen…No dobře, asi mu to trochu vadí. Co na tom, že by rád viděl, jak se mu bude stýskat? 
"Dávej si pozor na to, co říkáš!" Napomene Gackta s nafouknutými tvářemi.
"Můžeš si taky najít někoho mladšího. Tomu třeba bude jedno, že se snažíš permanentně zabít." Prskne po něm zpátky, aby bylo jasno, že na sebe štěkat nenechá ani v nejmenším. 
"A vůbec...Aby mě cokoliv nepřestalo bavit, když si takový." Vrátí mu to i s úroky a už se o tom nezmíní. Teda zatím ne, až k tomu zase bude prostor. Pořád musí přemýšlet nad tím, co řekl. Totiž to, že to dobrý důvod má. Ať už se na Gackta zlobí, jak chce, stejně mu věří, i když ho zná jen chvíli. Neměl by být tak důvěřivý, jenže si nemůže pomoct. Když vidí, jak je do toho Ju zapálený…Toho zná přece jen déle, ale přeběhl. +Co je tohle za divný vesmír?+ Zeptá se sám sebe a už pomalu v hlavě vymýšlí výmluvu na to, co před chvílí provedl na chodbě. 
"Kdybych tě varoval, nestihl bych to. Nebuď citlivka." Je znát, že se pořád dost zlobí. J se neudrží a musí se začít tiše smát. 
"Jste horší jak po dvaceti letech manželství. Asi jsem rád, že jsem tě tehdy nedostal." Ozve se jeho hlas. Ne, asi by s ním v posteli neskončil, ale z druhé strany, rozhodně by se nenudil, jak to tak pozoruje. Jenže Hyde není takový správný psychopat jako Ru, nikdo není, to už dávno ví.
"Dobrá rána." Pochválí Hyda nakonec upřímně a se na pár vteřin zatváří potěšeně. Když mu to dojde, jeho výraz je už zase dost kyselý. Jenže za pár vteřin už taky kouká na trezor a modlí se, aby se otevřel. Rozhodně chce vědět, co je uvnitř a za co půjde sedět. 
"Kdyby po tobě moc šli, přijď za mnou, práce budeš mít jistě dost." Dodá J a jak kdyby si vzpomněl na doby, kdy lanařil Hyda k sobě. Tehdy úspěch neměl, ale teď možná…Zarazí se, když uvidí, co je v sejfu. Je mu jasné, že tohle je přesný důvod toho, proč márnice vyletěla do vzduchu. Kdyby tam nebyl, kdyby jim Haku nedal zprávu. 
"Vykuchám je čajovou lžičkou." Mumlá si pro sebe, než mu pohled znovu padne na Hyda. Tohle si prostě vyřeší sám a pomsta bude sladká. 
"Dáme ti hezký místečko na spaní a já se občas stavím na panáka. Je s tebou zábava." Kde komu by to mohlo znít jako flirt a možná taky je, jen aby Gackta popíchl. 
"Jdeme." Zavelí radši Hyde, když už mají všechno v rukách, protože J na něj pořád kouká a to se mu líbí a vlastně nelíbí. Ju kývne ke Gacktovi hlavou. 
"Měli by, podle toho co vím. Pár tipů jim můžu dát i já." Sám má některé věci prostě nastudované. Hesla nezjistí, ale soubory pozná, až je uvidí. 
"Půjdeme zadem. Tam je kamera rovnou do zadní uličky. Vy dva vyběhne a Ga poletí za vámi. Já zůstanu tady. Něco vymyslím." Pošle je vlastně všechny pryč, ale plán nemá. Ju se zamračí a je jasné, že ho tu rozhodně nechávat nechce.
"A co budeš dělat? Prostřelíš si nohu?" Je v tom hodně ironie, ale Hyde nevypadá ani trochu pobaveně nebo odmítavě. 
"Vlastně mě to teď napadlo. J." Osloví ho, protože je tu jediný, kdo to bez váhání udělá. 
"Když mě trefí dobře, můžu se k němu doplazit a tvářit se, že mu chci pomoct, jen mi to prostě trvalo." Pokrčí rameny a udělá krok směrem k J. 
"Tak dělej. Já vím, že se na to těšíš." Hecuje ho ještě víc. 
"Za chvíli tu budou všichni. Tady to bude akorát." Přejde k J a vtiskne mu do ruky svou vlastní zbraň. Sevře prsty kolem pažby a podívá se mu do očí. 
"Neříkej mi, že zrovna ty se budeš cukat to udělat." J se na něj hrozivě mračí, ale vypadá to, že se mu do toho vážně nechce. První Haku, teď Ru a nakonec ještě Hyde? Není jich najednou nějak moc, a odkdy on si podobných lidí váží? To už je u nich Ju a vytrhne Hydovi zbraň z ruky. 
"Nikdo na tebe střílet nebude." Zakáže mu to rovnou a sáhne do své vlastní kapsy. Najde malý znak čínské mafie, který ukradl ze stolu svého bývalého šéfa.
"Dej mu na límec tohle. Tím omluvíš úplně všechno. Bude to vypadat, že jsme šli po něčem tady všichni. Akorát jeho jsi nachytal. Možná ještě dostaneš vyznamenání." Pak se podívá na Gackta.
"Ty ne, tobě zdrhneme." Zazubí se a Hyde se tváří, že mu něco zaskočilo, tohle vtipné prostě bylo.



Gackt


Vážně hrozí, že se Hyde naštve kvůli narážce na jeho věk, ale on prská spíš kvůli tomu, aby se Gackt nezabil a to je něco na Gacktovo ego. Najednou mu zazáří oči a vypne prsa. 
"Ahá, takže ti na mě záleží! Je to všechno jenom kvůli tomu!" Řekne, jako by to snad sám nevěděl a ten dovětek naprosto ignoruje. Pak už ale berou věci ze sejfu a řeší to varování. Gackt protočí očima. Hyde měl sice pravdu, ale on má kvůli tomu nejspíš prádlo na výměnu. Vážně vtipné! J se tomu samozřejmě směje, ale teď už se na něj Gackt nemůže ani zlobit, protože má kruci pravdu. Střelí po něm hodně varovným pohledem, když J naznačí, že po Hydovi taky koukal. Kromě toho pouštět se do boje o Hyde zrovna s ním… řekněme, že se mu to líbí o něco méně, než tahat se s Ju-kenem. Ne, že by Ju-kena podceňoval, ale je si jistý, že by ho pochopil. Kromě toho J pochválí Hydovu ránu a Gackt má na chvíli pocit, že se ocitl na jiné planetě. Chápe, že oceňuje násilí, ale aby to řekl nahlas a přede všemi? Podívá se na něj, zatímco se J snaží dělat, že se nic nestalo, ale je jasné, že tohle už mu zůstane na triku. J láká Hyda k nimi a i když to říká jenom tak mezi řečí, najednou by byl Gackt snad i radši, kdyby Hyde souhlasil. Nechce mu ničit kariéru ani ho tahat na scestí, ale má tady o něj opravdu strach. Kromě toho ho budou vyšetřovat, vyslýchat, možná ho neprávem obviní a až to vypukne, Hyde bude až moc na ráně. Takhle by ho schoval v Hakueiově pevnosti, kde je Aqui a taky Ruki nebo by ho měl alespoň na očích. Jenže Hyde o tom nechce ani slyšet a místo toho navrhuje šílenosti. Jedním uchem zaznamenal i to, jak se J rozčiloval nad tím, co hrozilo Rukimu a dojde mu, že to jeho starání možná bude mít ještě trochu hlubší význam, ale teď ani nemá čas se na to ptát nebo se divit, od kdy psychopat něco opravdového cítí. Hyde totiž zrovna chce, aby ho J střílel do nohy a než na něj stačí zakřičet, že se zbláznil, udělá to Ju-ken. 
"Přestaň se mi do toho pořád plést, je to můj přítel!" Zamračí se na něj, otočí se na Hyda a použije Ju-kenovu větu: 
"Nikdo na tebe střílet nebude!" Křikne na Hyda taky a hrozivě se zamračí na J, kdyby snad chtěl, ale on kupodivu vypadá, že nechce. Prostě se to nelíbí ani jednomu z nich. Už už chce vzít Hyda za ruku a naléhat na něj, aby šel s nimi, ale Ju-ken vymyslí ještě jiný plán. Gackt by nikdy neřekl, že bude tak rád, že ho vidí a že mu všechno na místě odpustí. Někde měl možnost sebrat ten odznak a teď je to možná vážně zachrání. Tedy Hyda, protože on už se rozhodl trochu jinak. Chce jim pomoct, chce tohle dořešit, ale tady to nedokáže. Tady ho od toho vyženou co nejdál. Už teď do toho strkal nos a měl to zakázané. Zamává své kariéře, ale najednou ho to ani moc nezajímá. Spíš ví, že jestli tady Hyde zůstane, jejich cesty se prostě rozdělí. Co kdyby se už nikdy neviděli? Co kdyby Gackta zavřeli nebo zastřelili? Ta Ju-kenova poznámka je hodně vtipná a vlastně by se kvůli tomu měl nafouknout, protože ještě před pěti minutami se za vyznamenáními honil jako šílenec, ale teď se najednou usměje až moc vážně a možná trochu smutně a přikývne na to, že za nimi poběží. Jenže on chce pokračovat. Až do pevnosti. Podívá se na J, protože ten je jediný, kdo o tom může rozhodnout a zařídit to. Buď ho vezme s sebou nebo ne. Zároveň nechce říkat nic nahlas, protože pokud J byť je neznatelně zavrtí hlavou, že ho nechtějí a nepotřebují, třeba si Hyde ničeho nevšimne. Mají pár vteřin a to doslova.

Žádné komentáře:

Okomentovat