20. února 2023

Hromadné - Já se o to postarám! - část 1.

(TMPD)






Gackt


Gackt udělal přesně to, co mu poradil J a zjistil toho nakonec docela dost. Lezl na oddělení, kam neměl, ptal se lidí, kterým by se měl vyhnout a dokonce se mu jednou podařilo vlézt přímo na protidrogové, ale hodně rychle ho odtud vyhnali a tak nepřátelské obličeje snad nikdy neviděl. Podařilo se mu ale vypátrat, kde přesně jsou ukryté Rukiho složky a možná ještě mnohem víc. Byly na protidrogovém. Na místě, kde naprosto neměly co dělat. Nejraději by šel hned za Takeshim, ale něco mu říká, že oficiální cestou by neprošlo vůbec nic a tak se s J znovu spojil, aby mu o tom řekl a dozvěděl se cosi šokujícího. Aqui se rozhodl mluvit, usvědčil viníka a to jméno s Gacktem tak zamávalo, že se musel snad na půl hodiny zavřít na záchodě a tiskl si dlaň na otevřená ústa. Ani na vteřinu nepochyboval, že by Aqui nemluvil pravdu. Na to se za ním hnalo až příliš mnoho lidí a najednou to dávalo dokonalý smysl. Včetně toho, co říkal J, totiž že tahle hra se hraje na nejvyšších místech. Neexistovala šance, jak to udělat legálně a proto o tom Hydovi nic neřekl. Dokonce si Hyde za celou dobu ničeho ani nevšiml, což bylo hodně divné, protože jinak byl všímavý až moc. Tedy… Gackt si to myslel. Gackt ho do toho nechtěl za žádnou cenu zatáhnout, ale zároveň mu vnitřní smysl pro spravedlnost velel, co má udělat. A za policajta to nešlo. Aby se jim podařilo všechny ochránit a zároveň potopit toho hajzla, museli se pro ty složky dostat, ale Gackt to sám nedokázal. Hakuei nevymyslel nic lepšího, než tam s ním poslat Ju-kena, protože to oddělení znal jako vlastní boty a protože tušil, kde najít kódy a další věci. A taky J, protože byl jeho očima a ušima. Hakuei to sváděl na to, že by mohli potřebovat ochranu, kdyby byli odhaleni, ale Gackt si spíš myslel, že mu nevěří a Ju by na to nemusel stačit sám, kdyby Gackt chystal past. Nejraději by mu vzkázal, proč nejde taky, ale to by ho J asi zastřelil na místě a to přece jen nechce. Udělat si tu noc volno nebylo složité. Bylo to jako tehdy, když šel za J poprvé. Jenom tentokrát s sebou pistoli měl. Dostat je do budovy bylo mnohem horší. Přes vrátnici mohl projít jenom on sám, ale museli s Ju-kenem naplánovat, kudy je vtáhne dovnitř a vyžadovalo to přístup do zamčených skladů ve sklepě a dost obratnosti a parkouru, aby tam kluci slezli. To okénko bylo tak malé, že měl Gackt vážné obavy, že se tam zaseknou, tedy hlavně Ju-ken. S odřeninami se ale dostali dovnitř všichni a cesta skrz budovu, která byla precizně hlídaná na oddělení, které bylo ještě větší pevností, mohla začít. 
"Kdyby ty vaše ksichty alespoň nebyly tak profláknuté." Sepsuje je Gackt, když k tomu má tak skvělou příležitost. 
"Nikoho po cestě zabíjet nebudeme!" Nabádá ještě J. Kdyby byl tohle hotel, strčil by je do pytlů se špinavým prádlem, ale tady žádný takový laciný trik použít nemohli. Přesto s sebou Gackt přinesl několik běžných policejních uniforem, které si tady dával čistit a pánové se museli převléknout. Neseděly jim moc dobře, protože Gackt byl proti nim docela dost hubený, ale na výšku to šlo a nějakou chvíli si snad nikdo na kamerách nevšimne, že se tu pohybuje někdo, kdo nemá. Že detektivové dělali práci v noci, nebylo zase tak divné. Spíš bylo divné, že k tomu Gackt potřeboval uniformované kolegy, ale jinak to nešlo. 
"Musíme to udělat hodně rychle." Řekne jim, když vycházejí se skladu a s sebou nesou stoh papírů do tiskárny, jako že mu ti dva pomáhají se spisy nebo tak něco. Gacktovi to všechno připadalo tak strašně pitomé, že čekal alarm každou vteřinou. Jak v nějakém blbém filmu. +Tohle plánování je jak z první třídy...+ Posmívá se sám sobě, ale dost spěchají. Lidé mohou umírat každou vteřinu. +A Hakuei je doma sám… máma je v práci.+ Baví se v duchu nad J.

Ju-ken, J, Hyde


Pro Ju-kena byly poslední dny opravdu zvláštní. Pořád si zvykal na život v Hakueově domě, protože v sobě ten kousek policajta asi nikdy nezapře. Neudělal by však nic, co by jeho bratra ohrozilo, v tom má už jasno. Navíc tu byl Aqui, který byl u něj na prvním místě a tím by ho ohrozil taky. Byl šťastný a nejspokojenější, když se společně mohli zavřít do pokoje a hrozně nerad ho opouštěl, ale nešlo to jinak. Všechno se soustředilo na jediný večer. Po informacích, které dostal Gackt a těch, které jim prozradil Aqui už bylo všechno na spadnutí. Věděl, že dnes bude muset odejít a tak…
"Aqui-chan." Zavolá směrem k ložnici, kde je. 
"Co ještě něco pěkného na dobrou noc." Broukne a opravdu si celé soukromém představení užije. Některé věci Aqui umí skvěle a když vychází z domu, k překvapení všech se opravdu široce usmívá. J to okomentuje pozvednutým obočím a na slova Ju nemusí dlouho čekat. 
"Začíná být vážně zvědavý, co ten kluk umí, že se tak tváříš." Popíchne ho, ale ani to Ju-kena nerozhodí a nevezme mu to dobru náladu, to je vážně divné. J jen protočí očima. On sám něco pro dnešní večer s sebou. Rukiho osobitý dárek je sice jen rozdělaný, ale i to mu stačí, aby měl pocit, že ho má pořád s sebou. I on dostal své malé rozloučení a taky hromadu poznámek, že jestli se mu něco stane, vyléčí ho a pak dorazí. Některé věci by mu rozhodně chyběly, kdyby ho neměl. Oba dva čekají na smluveném místě, aby se protáhli dovnitř. Ju už se zase tváří trochu zamračeně, což značí maximální soustředění a J… Pokuřuje o kousek dál a tahá z bundy placatku, aby si přihnul. Vypadá, že ho vůbec nezajímá, kde je a kam mají namířeno, ale opak je pravdou. Už stihl proskenovat očima celé okolí a ví o každém nejmenším detailu, který by mu mohl v případě nutnosti pomoct. No dobře, jim všem. J leze dolů jako první, aby se mohl protáhnout. Ju ho drží za ruku a dává mu dostatek prostoru, aby se mohl přechytnout a pak se dostat i bezpečně a hlavně dost tiše dolů. Pro něj samotného to je obtížnější, ale J už mu přistavuje bednu pod nohy, aby to neměl tak moc vysoko. Nakonec se jim spolupracuje dost dobře. Dřevo bedny zapraská, ale naštěstí vydrží.
"Chce to víc sexu, něco málo shodíš." Šeptne J a zatím ho kryje, dokud se oba nedostanou za jeden z regálů, kde se obléknou. Ju-ken má neskutečně krátké rukávy, ale to přežije. Jakmile se dostanou ke dveřím, už jim otevírá Gackt. 
"Hned jak se vrátíme, zajdu si na plastiku." Ušklíbne se Ju nad jeho poznámkou. 
"Je pravda, že bys ji potřebovat." Dodá J a pak si povzdechne na to zabíjení. 
"Ani jednoho? Vím, kam ho schovám vážně." Skoro žadoní jako malé sítě, ale po pohledu Ju-kena jen rozhodí rukama. 
"Fajn. Fajn, ani jedna mrtvola, možná nějaké usekané končetiny." Zavtipkuje trochu, než vyfasuje stoh papírů a s hlavou trochu skloněnou a čepicí naraženou co nejvíc v obličeji vykročí za Gacktem. 
"Vážně?" Ozve se Ju na tu rychlost. 
"A já že si dáme i večeři." Uchechtne se s protočením očí v sloup. Zatím se jim celkem daří procházet chodbami. Ono se říká, že pod svícnem je největší tma a na oddělení to platí asi taky. Oba s J vypadají, že práci s Gactkem mají spíš za trest. I když jsou hrozně nápadní, tedy všem to tak připadá, nikdo je po cestě nezastaví a dokonce je pár policistů mine a úklonou. J se tím v duchu náramně baví a myslí si něco o naprostých idiotech, jenže pak se od vzdálených dveří ozve hlas. Ju-ken ho pozná okamžitě a J to sice trochu trvá, ale pozná ho taky.
"Ga-san, co ty tady? Tebe ten workoholismus nějak vzal." Hyde si sebou nese taky několik složek, které si chtěl ještě projet doma a vypadá to, že vůbec nic netuší. 
"Odkdy fasuješ brigádníky?" Zeptá se ještě Hyde a Ju-kena nenapadne nic lepšího, než drcnout loktem do papírů, které drží J v ruce a ty se rozsypají po zemi. Oba dva si dřepnout a honem je sbírají. Tak je alespoň miniaturní možnost, že jim Hyde neuvidí do obličeje. Hyde se trochu vykloní do strany, aby si ty dva nešiky prohlédl a na výrazu ve tváři je vidět, že se mu na tom celém něco nezdá. Přeostří na Gactka a mírně na něj přivře oči, jakoby se ho ptal, co se tu krucinál děje.


Gackt


Gackt musí posbírat veškeré sebeovládání, aby J neřekl, že ten nos by si plastiku vážně zasloužil. Sám má nosánek jako korálek a kdyby ne, asi by na ni vážně šel. Jenže teď není čas pokoušet se přežít Jův vražedný útok a tak to spolkne. Ještě že má tak silnou vůli. Když vidí Ju-kena, jak je mu uniforma krátká, je to vážně k pláči, ale nedá se nic dělat. Jeho obličej vypadá o něco lépe, ale žádná sláva to taky není… Konečně se vydají na cestu a když J začne škemrat kvůli vraždění, Gackt si hořce povzdechne. 
"Brzy už přijde čas, kdy budeš mít příležitostí víc, než dost." Není naivní, aby si myslel, že k válce v ulicích nakonec nedojde. Dojde… Bude muset už jen proto, aby se pozornost veřejnosti odvrátila od vlády a vedení policie. Mohou se toho hajzla zbavit, ale jedině tak, když si veřejné právo a pořádek zachovají řád a tvář a za zlé kluky budou oni jako mafie. Tedy… chtěl říct kluci, ne on sám s nimi. 
"Třeba si ji ještě dáme, až budeme někde čekat, až ostatní vypadnou, ale steak nečekej. Většina policajtů jí přece koblihy s dírou." Vzájemně se špičkují a Gackt kráčí vepředu, aby to vypadalo, že on je zaměstnaný detektiv, který tady trápí své níže postavené kolegy dlouho do noci. +Není na tom vůbec nic divného!+ Uklidňuje sám sebe a doufá, že nepotká třeba Takeshiho. Možná ale, kdyby mu naznačil, o co jde, by ho nakonec dobře kryl a pomohl jim. Gackta by ale vůbec nenapadlo, koho dalšího by tady ještě mohl potkat. Přece se o tom doma bavili, že Hyde bude dnes v noci pracovat na věcech, které si nanosil do bytu… Gackt s jeho nepřítomností skálopevně počítal, ale to se tedy hodně spletl. Hyde prostě změnil názor nebo něco potřeboval a do práce se buď vrátil nebo z ní nikdy ani nedošel. A ani jednoho z nich tří nenapadlo si to ověřit. Tohle kluci dají sežrat jemu. On je ten zamilovaný, který si to neohlídal. Jakmile ten jeho hlas uslyšel, viditelně to s ním škublo a to se určitě taky neobejde bez poznámek, ale hned potom nasadil vážný obličej a ovládal se. 
"Co já tady? Zrušil jsem tu schůzku, je toho hodně." Řekne, ani se nezačervená, jak lže, ale co… Hydovi se přece přihodilo něco podobného, když je tady. Ohlédne se na své poskoky a nasadí lehce frajerský úsměv. 
"Je noc a není tady vedení, tak je trochu šikanuju, ale co můžou říct?" Prohodí a je to mu to dost podobné.
"Jsem ten mladík po škole, co se dostal moc vysoko až moc zadarmo, to o mě říkají, tak jim ukážu, že to byl špatný nápad." Říká pobaveným tónem, který značí, že to nemyslí úplně vážně. Když se papíry rozsypou po zemi a oba pánové zakleknou, Gackt by se nejraději plácl do čela. Přišlo mu, že mu to docela jde a že by Hyda za chvíli mohli minout a pokračovat třeba chvíli bez něj, ale oni ne… Oni to tady rozházejí, aby to všichni sbírali rok a Hyde to odhalil. Gackt vzápětí čelí tomu klasicky podezíravému pohledu a začíná mít vážné obavy, že Hyde jen tak neodejde. Nemůže se s klukama domlouvat, musí Hyda odvést. 
"Kafíčko?" Nabídne mu, vezme ho za loket a vede ho pryč k automatu na levné kafe. Ty dva tam prostě nechá a co nejrychleji je doběhne. 
"Měl bys jet domů, odpočinout si, nabíráš si toho moc." Naléhá na něj, zatímco mu bere z rukou ty složky, aby to neměl moc těžké. Má to dobrý důvod. Kdyby se tu něco semlelo a oni byli odhaleni, namočili by ho do toho, i když o ničem nevěděl. Svezlo by se to s ním a to Gackt nechce. 
"Doprovodím tě k autu." Počká, až se kelímek naplní a vtiskne mu ho do ruky. Nejraději by ho i políbil, třeba kdyby ho dneska zavřeli a už se nikdy neviděli, ale to tady nejde. +Kdyby něco, miluju tě a sbohem.+

Ju-ken, J, Hyde


Ju ani netuší, že myslí přesně na to samé jako Gackt a královsky se nad tím v duchu baví. Kdo by tady asi potřeboval plastiku? No nic. J se trochu ofrkne, když mu Ga všechno zakáže a ještě se tváří, že by si to taky neužil. V tomto ohledu mu nevěří ani trochu. Kdyby ho někdo naštval, podle něj by si taky s radostí bouchnul. Vážně by ho zajímalo, jak dlouho by mu vydržel, kdyby s ním šel do ringu. Ale podle jejich pravidel samozřejmě. J se ušklíbne, protože on zas tolik na sladké není, ale zdá se, že Ju-ken je mlsný dost, aby si koblihy užil. Navíc…Dlouho se jimi živil taky a tohle by si milerád připomněl. Asi se po cestě zastaví pro pár kousků, to určitě stihne. Snaží se nemyslet na to, co se stane, až někdo zjistí, že tu rozhodně nemají co dělat. Je to pro něj vlastně dost zvláštní, když si uvědomí, že sem chodil v podstatě denně do práce. Bylo mu tu dobře, vážně své místo miloval, ale ne za takových podmínek. Děly se tu různé věci a nakonec to málem odnesl Aqui i on. Ne, tohle se musí nutně dotáhnout do konce a ideálně s co nejlepším výsledkem. J si něco mumlá pod nos, ale rozumět mu není. Zostražití, když se objeví Hyde a Ga se to snaží hned vyřešit. Stalo se toho najednou moc, ale on zatím s Ju-kenem dřepí a snaží se, aby byli jen nešikovní, ne nápadní. Hyde si pořád ještě prohlíží Gackta, jak kdyby mu mohl vidět do hlavy a zjistit, co se tam skutečně odehrává. 
"To je." Kývne hlavou, ale je jasné, že je pořád trochu podezřívavý. Něco mu na tom úplně nevoní a Gacktův parfém to vážně není. Nakrčí trochu obočí, když mu sdělí, že je tady tak nějak šikanuje. Na takové věci on sám nikdy nebyl. Spíš se nováčkům vyhýbal, aby na ně nepřenesl svou smůlu. O tom už si s Gacktem povídali. 
"Asi jsem měl šikanovat já tebe." Už si pomalu zakládá ruce na hrudi a zaregistruje tiché vyprsknutí jednoho z mužů. Ju-ken to prostě nevydržel, ještě jedna podobná poznámka a asi umře na udušení z potlačovaného smíchu. I J vypadá dost pobaveně. Hyde po delším váhání nakonec na to kafe přikývne. Bude mít možnost z něj dostat víc. Ještě se jednou ohlédne přes rameno na muže, kteří už vstávají a míří dál chodbou. Ju totiž ví, kam jít zatím to budou hrát na úkol od Gackta, jen doufá, že nepotká někoho, kdo zrovna jeho pozná nebo J. 
"Hyde byl jak naštvaná manželka, jen váleček mu chyběl." Ozve se J. 
"Skoro to vypadá, že Ga bude mít na pořadu večera výslech. Asi mu to ani nezávidím." Baví se tím hodně a Ju se směje. 
"To víš, s Hydem se dá dobře pobavit, ale naštvat ho nechceš." Prohodí něco, po čem se na něj J podívá. 
"Pobavit? Tys s ním spal." Napadne ho jako první. Ju se tváří takovým způsobem, že mu jeho myšlenku jen potvrdí. 
"Objel si celej barák?" Uchechtne se A Ju do něj drcne, aby mu dal pokoj. 
"Co je ti vůbec po tom s kým jsem spal? Máš toho málo?" Vrátí mu to i úroky. Zarazí se malinko, když proti nim vyjde muž v uniformě. Oba dva se jako na povel otočí ke dveřím, do kterých zaplují. Naštěstí to nevypadá divně, je tam kopírka. Mezitím Hyde s Gacktem dojdou do místnosti, kde je kuchyňka a kávovar. 
"Zveš mě na levné kafe a šupej domů?" Narazí na jeho občasné snobství, na které už si tak nějak zvykl, a pak se mu blýskne v očích. 
"Z druhé strany, když už jsme se tu tak pěkně sešli...Nepospíchám." Broukne svůdně, opře si dlaně o Gacktův hrudník a zatlačí na něj, aby zacouval ke dveří a opřel se o ně. Tak zabrání komukoliv, aby sem vešel. 
"Máš pravdu, asi to s tou prací přeháním, ale to ty taky." Oblízne se rty, než se na něj natiskne, trochu se pozvedne a přitiskne se na jeho rty. Potřebuje mu trochu vygumovat mozek a pak z ně možná dostane to, co potřebuje. 
"Mohl jsi napsat, že sem pojedeš." Broukne mu do rtů, když se na chvíli odtáhne. 
"Víš, že bych stejně nešel spát, nemám rád prázdnou postel." Vlastně ho pořád tak trochu svádí a je zvědavý, jestli to bude mít účinek nebo ne.

Gackt


Musí nasadit frajerský úšklebek, když chce Hyde ty dva s papíry bránit a strefí se do něj, že on ho taky jako nováčka nešikanoval. 
"Jenže já jsem ti hned padl do oka. Chtěl jsi na mě být hodný. To o těch dvou nikdy nikdo neřekne." Řekne mu samolibě, zatímco pánové vyklízejí prostor. Už bylo na čase. I Gackt si všiml, jak se tomu jeden z nich zasmál, jenom nepoznal který. No výborně, teď si o nich budou šuškat, že doma vládne Hyde. To musí všem zúčastněným vyhnat z hlavy co nejdřív. A začne přímo s Hydem. Zajdou spolu do kuchyňky, kam se tak nějak samy od sebe stočily Hydovy kroky. 
"Ne, chtěl jsem tě pozvat na ještě levnější. Mířil jsem k automatu." Řekne mu a nasadí svůj hezounký, nevinný úsměv, který říká, že tohle všechno jsou přece nevinné vtipy. 
"Teď v noci nic lepšího neseženu, protože všechny dobré kavárny jsou zavřené a kávovar domů jsme ještě nekoupili. Rád bych ti sdělil, že McDonalds ani Star Bucks nejsou dobré kávy." Hyde měl někdy příšernou představu o tom, co je kvalita, to už o sobě navzájem vědí moc dobře. To jediné slovo Nepospíchám Gackta snad i vyděsí k smrti. To ne! Tady Hyde rozhodně zůstat nemůže! Jenomže Hyde ho natlačí ke dveřím a svůdně se o něj opře celým tělem. Gackta polije horký pot a cítí, jak na něj jeho tělo okamžitě reaguje. Za normálních okolností by do toho snad i šel. Je noc a dá se zamknout. Jenže tohle ani trochu nebyly normální okolnosti a vyhazov z práce je to nejmenší, co mu zrovna hrozí. Propašoval sem mafii, hledané zločince a každou chvíli se může něco stát! Hyde se na nic neptá, okamžitě ho začne líbat a jemu se zděšením dojde, že u sebe nejen že má služební zbraň, když dělá papíry uprostřed noci, ale že není jenom jedna a i když má zbrojní průkaz a má na ně potřebné doklady, do práce ty další nepatří. Jestli na ně Hyde přijde, jak se tak k němu tiskne, dojde mu, že tady dělá něco úplně jiného. To už nezakecá. Těžko si vymyslí, že jde na noční střelnici, protože byla prostě zavřená. 
"To jsem mohl, ale vážně jsem chtěl, abys byl doma a odpočíval." Řekne mu, když ho Hyde nechá nadechnout. Gackt má pocit, že to snad nerozdýchá a prostě se tady na něj vrhne, ale nutně potřebuje utíkat za těmi dvěma a podívat se, kam se dostali a jestli nemají potíže. 
"Víš co? Co kdybys jel napřed, trochu to tam pro nás připravil, já jim zadám práci a dorazím za tebou?" Popadne ho za ruku a už ho zase vleče ven z kuchyňky, aniž by mu býval udělal to kafe. V kójích na oddělení sem tam běží nějaký ten počítač a u něj mžourá ospalý klega. A pak Gackt uslyší něco, co vůbec slyšet nechtěl.
"Hele, někdo se pohybuje u dveří na protidrogový. Myslel jsem, že tam nikdo nesmí? Jsou to nějaký kluci v uniformě." Řekne jeden kolega druhému. 
"Já se o to postarám!" Zavelí Gackt, natáhne se a vypne jim kameru a gestem je vyžene zpět k jejich práci. Oba pánové zahučí něco jako Ano, pane a udělají, co chce. Gackt se usměje na Hyda jako by nic, kývne bradou přes rameno, že má tu práci a postrčí ho ke dveřím. Ale už v tu chvíli je mu jasné, že tam Hyde ani omylem nepůjde. Jenže on už nemá čas, jestli nechce, aby tu někdo spustil poplach. Už dost na tom, že tihle dva ho budou spojovat s tím, že šel na kontrolu, která kiksla. Gackt se dlouhým krokem velmi rychle vydá k výtahu, aby se dostal o pár pater výš, ale ani se nemusí ohlížet, Hyda už nesetřepe. Jsou v tom spolu a on se za to hodně nenávidí.

Žádné komentáře:

Okomentovat