19. listopadu 2022

Gackt x J - Vím, sám jsem ho chytil. - část 1.


(bar)





J


J se prochází po domě hodně neklidně. Ru už dávno spí a on strávil několik desítek minut tím, že ho pozoroval. Haku se ale dlouho nevracel a tak začínal být opravdu naštvaný. Vůbec nechápal, proč si nevzal jeho a jel s Ju-kenem. Jistě, byl to jeho bratr, ale kruci, kde byl, když bylo nejhůř? Zalezlý na tom jejich oddělení a tvářil se, že žádného bratra nemá a teď…Když mu hoří za zadkem, tak přitáhne. Nešlo o to, že by žárlil a bál se o své místo, bylo v tom úplně něco jiného a bylo to hodně podobné jako u Rukiho, prostě o něj měl strach. Nevěřil nikomu, že by ho dokázal ochránit stejně dobře jako on. J by totiž udělal úplně cokoliv, aby ho zachránil, i kdyby ho to mělo stát život. Kouří už asi pátou cigaretu a u toho popíjí, než se ve dveřích objeví Haku. Je celý a Ju-ken je tu společně s ním. Ti dva se rozloučí a J dostane pár informací, co se dělo a jak to probíhalo. Pak se konečně vrátí do svých pokojů a může se chvíli prospat. Odešel hlavně s jedním úkolem a to bylo mluvit s tím policajtem, kterému dal jejich vizitku. Ráno ho však čeká příjemné překvapení, které mu úkol hodně zjednoduší, Ga se ozve sám. Domluví si s ním schůzku následující večer v jednom z menších klubů, které je zatím neutrální. Nepotřebuje ho tahat na místa, kde by mohl ten fízl vidět víc, než by měl, dokud ho nedostane na jejich stranu nebo alespoň nezjistí, o co mu jde. Samozřejmě, že tam půjde on sám, kdo taky jiný? Pro Hyda si tak šel on, jen to úplně nedopadlo a to hlavně kvůli Takeshimu, který mu v tom přes Hakueie zabránil. Všechno Hakueiovi řekne a má v plánu odejít už ráno. Jde hlavně o jednu věc a to je jistota, že Gackt přijde sám a nebude mít sebou dalších dvacet chlápků, kteří tam naběhnou hned, jak J něco řekne. K tomu mu slouží ještě jedna hračka, kterou má zabudovanou v náramku a vyřadí elektroniku v jeho nejbližším okolí. Ideální pro posezení u stolu a vyřazení z provozu nežádoucích odposlechů. Takto vybavený avšak beze zbraně se vydá poblíž onoho clubu, kde se dostane na jedno požární schodiště domu opodál. Tam se usídlí dost vysoko a prostě jen sedí a pokuřuje. Vydrží bez hnutí klidně i týden, když je potřeba a teď mu stačí jen necelý den. Pomalu se začíná stmívat, když odkládá už asi dvacátý nedopalek do krabičky vedle sebe. Nic tu po něm nesmí zůstat. A pak ho uvidí, jak si to míří rovnou ke clubu. Počká ještě dalších pět minut, pak obejde část ulice schovaný za rohy domů a pak teprve zamíří dovnitř. Má asi patnáct minut zpoždění, ale věří tomu, že to za to stálo. Jak byl v hodně věcech lehkovážný a klidně vešel doprostřed palby, tohle si vždycky hlídal. Projde dveřmi klubu s rukou v pase a zběžně se rozhlédne. Uvidí ho z a pár vteřin u jednoho ze stolů, vezme to přes bar, kde si objedná a vydá se k němu. 
"Popřál bych to dobrej večer, ale většina by ti řekla, že se mnou ho mít nebudeš, tak si to odpustím." Zapluje na židli, dosune se trochu dozadu a zapře si špičku boty do vzpěry té vedlejší. Automaticky tahá z krabičky cigaretu. Počká si, až mu přistane pivo na stole a pak se předkloní, zapírajíc se předloktími o stůl. 
"Copak práce u policie tě už nebaví, Gackt-kun?" Zeptá se jako první s pozvednutým koutkem.
"Máš recht, vždycky tam mizerně platili. Platíme rozhodně víc." Zasměje se krátce, než se zase narovná a pak pohodlně opře. Pozvedne pivo v náznaku přípitku a pak do sebe půlku obrátí. Venku jednoho chytne parádní žízeň a on tam seděl vážně dlouho. 
"Nemají tu zlý pivo, ale mizernou obsluhu." Okomentuje to rovnou, když se ohlédne na servírku, která se na všechny pěkně šklebí. 
"Jeden by jí nechal i něco navíc, kdyby se trochu usmála." Zdá se, že mlčení není jeho silná stránka. 
"Panáka?" Nabídne mu rovnou, rozhodně nemá problém popít ani s policajtem.

Gackt


Gackt je dost velký parchant na to, aby si o sobě myslel, že ho nebude žrát svědomí, ale opak je pravdou. Celou dobu, co míří na místo, myslí na Hyda a na to, jak ho prosil, aby za J nikdy nechodil. Tehdy nějak zamlžil svou odpověď, už ani neví jak, možná dokonce lhal, ale stejně utíkal ke kanálu lovit tu vizitku, jakmile k tomu měl příležitost. A ona tam byla. Od té doby měl hodně nad čím přemýšlet. Neměl v plánu za ním jít a stát se členem mafie. Nechtěl přeběhnout nebo rovnou někoho zradit, ale rozhodně toužil po informacích a možnostech, jak spolupracovat. Takových policajtů bylo plno, co měli nějaké domluvy a službičky s mafií, koneckonců Takeshi byl jedním z nich, když za ním Hakuei chodil až do kanceláře a Gackt si myslel, že to dovede držet pevně v rukou stejně jako on. Hyde by ho neměl podceňovat. Od té doby, co zmizeli Ruki, Ju-ken a korunní svědek Aqui, mu bylo jasné, že se děje něco sakra vážného. Sice to vůbec nesouviselo s jeho oddělením, pokud nepočítal zavražděné mafiány v okolí pevnosti, ale to neznamenalo, že to Gackta nevábilo. Vždycky chtěl víc a dál, tohle oddělení mu bylo prostě malé. Byly to odvážné a nejspíš i dost pitomé myšlenky na nováčka, ale on měl vždycky hodně velké ego. Rozhodně chtěl být u toho, až to vypukne, chtěl být o krok napřed a připravený a jeho intuice mu říká, že to bude důležité a že to bude potřeba. Až se to stane a všichni budou zmateně pobíhat kolem, on bude vědět, co dělat a Hyde to nakonec ocení! Pochopí to! Musí. Protože Gackt o něj nechce přijít, teď když tak pěkně začali… Když mu J řekl, kde se sejdou, radost z toho vůbec neměl, protože to bylo exponované místo. Ve městě bylo tisíce míst, kde se zašít a nikdo by si jich nevšiml, i kdyby to mělo být někde v lese, ale J chce jít na pivo. Určitě to udělal schválně, aby potrápil jeho nervy a odhodlání. Pokud Gackta někdo uvidí, bude to jenom jeho problém a pro J z toho nekouká vůbec nic. Jenže kdyby Gackt couvl, tohle všechno by bylo k ničemu a on by byl opatrný řadový policajt. +Nikdy.+ Pomyslí si zatvrzele. 
"Dobrej." Odpoví mu klidně a přejde ten jeho vtípek lehkým, trochu ironickým úsměvem. 
"Nejdeme přece na rande." Řekne mu. Představa jich dvou vedle sebe je vážně komická. Raději na to nechce ani myslet… Přes vyhazovače prošel do klubu v klidu, nepoznali ho. Měl výhodu, že tu byl nová krev a jeho obličej ještě nebyl tak profláknutý. Kromě toho byl v civilu, nebyl ve službě a zbraň nechal doma, jakkoliv je to bláhové. Šel na pivo s největším psychopatem ve městě, četl jeho složku, ale teď by si nepomohl. Prozatím nijak nekomentuje ani jeho poznámku, že ho práce nebaví a snad by ji chtěl měnit. To rozhodně neřekl, ale není si jistý, že má smysl se s J hádat. Zatím ho jen pozoruje a odhaduje jeho povahu. Co jsou vtípky, co myslí vážně… unáhlené obranné řeči by J spíš pobavily. Oplatí mu ten polovičatý přípitek a sám se napije mnohem střídměji. Očima provází servírku a musí dát J za pravdu. Je hrozná. Pak zavrtí hlavou. 
"Ne, díky, zatím stačí pivo." Řekne konverzačním tónem. Nemyslí si, že by ho J chtěl dostat pod stůl a pak se na něm vyřádit, ale zároveň opovrhoval opilostí. Vždycky to tak bylo. Později s ním nejspíš nějakého panáka dá. 
"Byl jsi první, kdo udělal ten krok a nabídl mi vizitku. Muselo tě k tomu něco vést. Nejspíš je na čase vyložit karty. Já ti klidně vyložím ty své. Nemám problém s tím říct, co si od tohohle slibuju. Zmizelo několik důležitých lidí, těla se nikdy nenašla, v podstatě ani jiné stopy. Dělali jsme na tom tajně ve dne v noci, ale nic. Ani smítko nebo provázek z oblečení, při tom se tam střílelo. Řekni… je Ruki na živu?" Začne tím jednodušším. Pochybuje, že by mu prozradil informace o Ju-kenovi nebo Aquim, ale Ru teď vlastně nikoho nezajímá. Je divné, že zmizel. Jeho patologie vylétla do vzduchu. 
"Co Ruki věděl?"

J


"Ne, to rozhodně nejdeme. S tebou bych to vážně vyhrál." Odpoví mu J bez váhání. Ga rozhodně nebyl typ, za kterým by se otočil, a na kterého by cokoliv zkoušel. Navíc by to asi nikdo nečekal, ale jeho už nezajímá nikdo jiný, než Ru a ten je teď momentálně u něj v pokoji a přemýšlí, čím by mu mohl opepřit život. Vážně se těší domů, dneska je to pro něj vyloženě za trest, ale zvládne to jako všechno, protože Hakueovi by se to mohlo hodit. Okolí zdárně přehlíží, i když někteří komentují alespoň pohledem jeho posed a taky chování. Kdyby ho někdo naštval, asi by jim vážně řekl a důrazně připomněl, kam se mají koukat a kam ne, ale teď to nechá být. Má tu pivo, zatím je spokojený. Když ho Ga s panákem odmítne, jak pokrčí rameny. On ostatně nepotřebuje nikoho, aby s ním pil, takže objedná pro sebe rovnou celou lahev, aby se na tu servírku nemusel dívat znovu. Když mu na stolek přistane lahev i se sklenkou, nalije si a vyprázdní jí během sekundy. Není to rozhodně levný alkohol, i když se toho neštítil. Prostě co zrovna podniku teklo, to pil, ale když si měl vybrat, na své objednávce rozhodně nešetřil. J ho zatím poslouchá, když se Ga rozhodne mluvit jako první. Skoro to vypadá, že ho to vůbec nezajímá a mnohem podstatnější je obsah sklenice, ale je to jen zdání. Hodně mužů tím dokázal vytočit a pro něj to byl určitý postoj, který si držel a při něm se často dozvěděl víc, hlavně co se povahy týká. Obočí mu jde lehce nahoru, jak kdyby ho vážně něco zaujalo a pomalu k němu stočí pohled, ale pořád to spíš vypadá, že ho Ga obtěžuje, než že by řekl něco zajímavého. 
"Ani smítko hm. Asi kvalitní práce." Zkonstatuje bez špetky zájmu, dokud nedojde na Rukiho. Nalije si další sklenku, otočí ji bez mrknutí do sebe a pak se mu podívá upřeně do očí. V těch je vidět známka pobavení. Takže o Rukim neví, to je skvělá zpráva. Ani o Aqui a Ju-kenovi. Ga mu tím prozradil jednu důležitou věc, Takeshi zatím nic neprozradil a drží se domluvy s Hakueiem, to bylo důležité. 
"Viděl jsem tu márnici, můj skromný odhad je ten, že je mrtvý." Pokrčí nenuceně rameny. 
"Možná bych první popřemýšlel, jestli od vás jsou vůbec schopní někoho najít pod troskami." Zesměšní první policejní schopnosti, ale sám moc dobře ví, že jestli nepřijde s něčím, co by ho mohlo zajímat, tahle schůzka byla úplně zbytečná. 
"Možná by bylo lepší se podívat na věci, které už víš. Policejní postupy, jsou zdá se pořád na mizerné úrovni. Vypadal jsi chytřejší." Tentokrát se trefí přímo do něj. Mávne na servírku, nechá si přinést ještě jednu sklenici a nalije mu taky, aniž by se ho ptal, jestli chce nebo ne. Je to sice rum, ale hodně kvalitní. 
"Zmizel chlápek s protidrogového hm." To je informace, která se dostala snad ke každému v Tokyu. Tedy k těm, kdo o tu informaci měl zájem. Museli by být hodně špatně informovaní, kdyby to tak nebylo. 
"Ten už je nejspíš taky mrtvý. A teď otázka. Odkdy kšeftuje Japonsko s drogami hm?" Nakloní hlavu na druhou stranu a pozvedne sklenku. 
"V ulicích jsou přestřelky na denním pořádku. Nebo se pletu?" Poslední dobou jich je čím dál víc, i když to vypadá, jako válka uvnitř. 
"Těla z jedné z nich přivezou do márnice a tu někdo vyhodí do vzduchu i se všemi důkazy a koronerem." Nakloní hlavu na druhou stranu, než se rozesměje. Pobídne ho kývnutím hlavou, aby do sebe panáka otočil taky. 
"Vážně věříš na náhody, Ga-kun?" Neřekl mu nic, co by už nevěděl, jen mu napovídá, jak by si je měl spojit. 
"Někdo hodně nechce, aby se zjistilo, kdo za tím je. A proč? Malý vliv, chystá se něco většího? Zatím má hlavně podezřele moc informací z toho vašeho baráku." Pozvedne pravé obočí a dolévá další. 
"Vypadal jsi jako někdo, kdo ví, že je občas potřeba projít minovým polem, aby došel k cíli. Občas přece jen hledám někoho, s kým se dá pít." Nabídne mu osobitě možnou spolupráci.

Gackt


Sledovat J, jak pije a doufat, že skončí pod obraz, mělo asi takový smysl jako se učit létat. Měl určitě neskutečnou výdrž, dokonce i na Japonce a tak ho Gackt jenom sleduje, jak do sebe otáčí panáky a sám si pohrává s podtáckem na stole. Jeho rýpavé poznámky na schopnosti policie přechází, ale vnitřně jsou opravdu otravné. Tohle oddělení bylo špičkové, celá tokijská policie byla a všichni to věděli. Nemělo smysl dělat z nich nějaký podřadný zdroj zablešených pochůzkářů rozdávajících botičky. Gackt si byl jistý, že třeba tohle by Hakuei nikdy neřekl, protože to prostě byl nesmysl, ale J byl jiný a svým chováním úmyslně vytáčel lidi k nepříčetnosti. Buď je pak snadno zabil nebo se jich minimálně nadobro zbavil. Pokud tam policie nic nenašla, Ruki tam s největší pravděpodobností doopravdy nebyl. Stávalo se často, že chtěl někdo zahladit stopy, odvezl tělo a zničil důkazy, ale to by nesmělo jít o podobný výbuch, kdy DNA stříká na kilometry daleko. Věřil by tomu v případě Ju-kena, ale ne v případě koronera. Ruki nezemřel, byl někde v celku, mrtvý nebo živý, ale vcelku. J si jen těžko mohl doopravdy myslet opak, takže buď nevěděl kde a s Hakueiem jim to překáželo nebo to věděl moc dobře a nechtěl to prozradit. Škoda… Tuhle stopu Gackt nezíská, tím si je jistý. Pak mu J navrhne, aby se podíval na věci, které zná. Dělal to dnes a denně do noci, tajně za Hydovými zády a nic nenacházel. Tuhle radu nebere na lehkou váhu, takže ho doopravdy vnímá. Narážku na sebe opět přejde, protože kdyby se urážel a honil si mužské ego, opět by vůbec nikam nedošel a navíc nechce J umožnit zábavu z toho, jak mění barvy jen proto, že ho J uráží. Prostě to od sebe nechá odrážet jako kulky od pancéře a poslouchá dál. Zmizel chlápek z protidrogového… hlídal Aqiho… v pevnosti… Japonsko nekšeftovalo s drogami… protidrogové oddělení… nejčastěji jde po Číně nebo Thajsku… válka v ulicích, kterou se někdo snaží ututlat…
"Ruki něco našel. Něco v těch tělech bylo nebo na nich, nějaké konkrétní důkazy." Nikam jinam tohle nevede. 
"Pokud to měl u sebe a nezbylo z něj nic, už to nezjistíme, ale ty víš, že zbylo." Blufuje, ale přece J musí být jasné, že někde nějaký kousek z Rukiho je. 
"Vím, že to není náhoda." Prohodí a skutečně si skleničku vezme, aby ji do sebe otočil. Má pocit, jako by ho ta odpověď lechtala v mozku hned za nejbližší zatáčkou, ale ne a ne ji dohonit. 
"Všechno dohromady. Určitě má vliv a určitě něco chystá. Válka se stupňuje, mizí důležití lidé z míst, o kterých si všichni mysleli, že to nejde..." Pak vystřelí očima k těm Jovým a dlouze se do nich podívá. 
"Chodí tam hodně lidí. Tvůj boss víc, než často." Řekne. Zrovna Hakuei by mohl být na seznamu hlavních podezřelých úplně klidně. Stejně tak Takeshi. Někdo by to mohl klidně chtít hodit na ně. Najednou mu ta hrozba přijde reálná a pravděpodobná a nejraději by Takeshiho varoval. Projít minovým polem… to znamená nepříjemné otázky, lidi, místa, kam nemá strkat nos… J pořád mluví o drogách. Kdyby věděl, kde je Ju-ken… 
"Je to kšeft, obrovský byznys, do takových bývají často zapletení politici. Je to vysoká hra. Je to tak, hn?" A kdo je on, aby strkal nos zrovna sem? Obyčejný začínající polda z kriminálky. Zdá se to beznadějné, ale přeběhnout nechce. 
"Určitě máte s Hakueiem nějaký plán… můžu vám v něm pomoct." Zkusí to z jiné strany. J a jeho šéf musejí něco čenichat, mít nějaký svůj postup. Službička za službičku a třeba se Gackt dostane blíž?

J


Ga má nejspíš tužší kořínek, než se mohlo původně zdát a ani jedna Jova narážka nemá dopad na úrodnou půdu. Vážně by se dobře bavil, kdyby po něm tady začal startovat a on ho mohl vyřídit. Je spokojený i druhou stranou mince, protože to znamená, že má proti sobě někoho, kdo se umí držet pod kontrolou a nevyvede ho jen tak něco z míry a to se vždycky hodilo. Tu první část J postrádal a Haku to věděl, přesto všechno si ho držel blízko a věděl proč. Věrných psychopatů bylo málo a jen málokdo věděl, jak si udržet jejich věrnost a taky mělo schopnost je použít. Haku takový byl, věděl přesně co J říct, aby ho dostal, kam potřebuje a za to dostal Jovu naprostou věrnost a odhodlání zemřít, kdyby to bylo nutné. Tohle pouto bylo víc jak rodina. Ruki tam spadal taky, ale s ním to bylo v úplně jiné rovině. Ne silnější ani slabší, jen jiné. Pohodlněji se opře o opěrku a pozoruje ho, jak mu to postupně dochází. Nešlo to dřív, protože to prostě byl policajt. Nevnímal detaily, které viděli oni. Spojil by si to tak či tak ale asi o něco později. Hyde možná taky, kdo ví, kde je mu konec. Je pravda, že co ho Haku plácl přes prsty na popud Takeshiho, nechal ho být a ztratil zájem. Ten malý vtípek s výbuchem prostě nepočítá. To byla jen legrace. Nakloní hlavu na stranu a pak krátce přikývne. Ruki něco věděl, byl první na ráně, když tam šel ten zabiják. Chvíli rozvažuje, zda mu říct víc. 
"Koroner nebyl pitomec, ale prý byl ve špatnou dobu na špatném místě." Prozradí mu ještě něco málo. A pak ho zase nechá, aby pokračoval v dedukci. Jde mu to opravdu dobře na nováčka. J je spokojený s tím, jak dobře si vybral. Kdyby Ga nepokračoval a vypadal, že mu to nedochází, asi by si dal ještě panáka, zvedl se slovy, že je k ničemu a prostě by odešel. Zamračí se, jakmile Ga narazí na Hakueie a jeho častou přítomnost na policii. Tohle byl rozhodně špatný směr a je jasné, že v tomto ohledu by si měl Haku dávat pozor na jazyk. 
"Ty prdelky od vás by měly být rády, že je vůbec ochotný tam chodit." Trochu po něm vystartuje, ale brzo se zase uklidní. Podezření hozené na Hakueie je rudá zóny, kam by se Ga neměl vůbec pouštět. 
"Můžete být rádi, že máte někoho, jako je stařík, který je ochotný dělat kompromisy. Jinak byste to nikam nedotáhli." Dodá ještě, ale tím mu dá další vodítko, že tohle je rozhodně špatný směr. Ga naštěstí pokračuje správně a to ho donutí se zase uklidnit. Ještě chvíli by v tom pokračoval a z toho baru by nezbylo nic, ani z něj. Pak přikývne, když se Ga dobere nějakého konce.
"Ani si nedokážeš představit, jak vysoká." Přikývne.
"Jede se na nejvyšších příčkách, ale tam se útok zahrát nedá. Dobrej bluf tě tady nezachrání." Posune mu panáka blíž, aby konečně začal pořádně pít. Rozhodně by nesnesl, aby tu seděl třeba s abstinentem. Narval by to do něj, i kdyby se bránil. Vlastně by si to asi užil víc. Krátce se zasměje a pak se nakloní blíž. 
"To víš, že nám pomůžeš. A my pomůžeme tobě." Ujistí ho, že jejich dohoda bude možná. 
"Tohle celé začne a skončí u krys. V kanálech, víš." Pravý koutek se mu pozvedne.
"Minimálně jedna tam je a už hodně dlouho. Unikají tajné informace, ke kterým se do nedávna nedostal vůbec nikdo." Podívá se mu upřeně do očí.
"Ty víš, co cenného schovávalo protidrogové hm?" Zkoumá dál, jak moc dobře je informovaný. O plánech samozřejmě nepadne ani slovo. První potřebuje vědět, jak moc je na něj spoleh. 
"A nejednou je fuč. Během dvou dnů? Máme skvělé páky, ale tyhle jsou kurevsky silné." Opře se zase zpátky a tentokrát je na řadě pivo.
"Ta krysa je tam už dlouho, takže ty to nejsi. Nejspíš." Je si jistý, že Ga jí není, ale pořád by měl být opatrný. 
"Takeshi to taky není." Prozradí mu ještě něco, ale to si podle něj myslí Ga taky.
"Pak už to může být kdokoliv, klidně i Hyde." Narazí na jeho kolegu a prohlíží si výraz, jaký bude mít po vyslovení jeho jména. Věří mu nebo bude pochybovat? 
"To víš, že nám můžeš pomoci a na oplátku ti já řeknu, co budeš potřebovat vědět." Nastaví určité hranice.
"Začnu tím rovnou. Ruki žije a není u nepřátel. Dokonce už nemá ani zkřivený vlásek a dlouho mít nebude." V očích se mu blýskne, protože to je věc, o kterou se rozhodně postará.
"Můžeš zkusit zjistit, kdo se hrabal jako poslední v jeho práci. Hlavně co se důkazů z posledních přestřelek týká." Už si připaluje další cigaretu.

Gackt


Ruki mohl jen těžko být ve špatnou dobu na špatném místě. Bylo o něm všeobecně známé, že v práci spí a málokdy chodí domů. A když, tak jen na pár hodin. Jeho rozvrh byl nepředvídatelný, takže pokud tam někdo šel, počítal s tím, že ho tam najde, stejně jako počítal s tím, že ho unese nebo se ho zbaví. Pokud se ale Ruki dostal včas do bezpečí… Slehla se po něm zem, nikde nebyl, nezahodil by svou kariéru jenom tak. Gacktovi to všechno dojde a pomalu k J zvedne oči, zatímco si sám nalévá dalšího panáka. 
"Někdo Rukiho varoval. Věděl dopředu, že se to chystá a odvezl ho pryč. Ale kdyby to bylo jenom o tom, Ruki by se vrátil do práce. Nic mu nikdy nebylo dražší, nevyměnil by to jenom tak. S nikým nerandil, neměl skoro přátele. Hyde ho znal dobře a o ničem netuší, takže… V tom nutně musí být nějak namočený." Buď s někým spolupracuje, jako teď Gackt a přehnal to a potřeboval zmizet nebo jsou v tom ještě jiné důvody, to už je celkem jedno jaké. 
"Ten, kdo ho hlídá, ví o všem, co Ruki zjistil. Má v ruce všechna vodítka a opravdu velký mozek, plný databáze všech případů a schopný mnoha věcí v jakýchkoliv rukách." Dokončí. Najednou si je jistý, že je Ruki u Hakueie. Bylo by divné, kdyby to byl kdokoliv jiný, J to věděl a ještě ho odtud nevytáhli. To by protivníkovi darovali moc velkou zbraň. Nahlas to však neřekne, stačí, když to leží mezi řádky. Musí si pohlídat doopravdy pobavený úsměv, když J začne vyšilovat kvůli Hakueiovi, jako by snad Gackt řekl něco špatného. On neřekl, že si to myslí nebo o tom uvažuje, on řekl, jak by to mohlo vypadat pro ostatní a že by se vůbec nedivil, kdyby to ten ptáček uvnitř na něj chtěl hodit. J by ho měl spíš urychleně najít a ne se vztekat na Gackta, díky kterému by mohl být za to uvědomění vůbec rád, ale musí si pořád připomínat, že je trochu na hlavu a nejedná racionálně. Musí s těmito výkyvy prostě počítat. Pořád neví, jak si z věty Někdo by to mohl chtít hodit na ně přeložil Myslím si to a udělám to, ale to bylo vedlejší. Hmm, takže šlo nejspíš o nějakého vládního činitele. Ty šlo těžko obviňovat a sami měli dlouhé prsty. Bylo velmi pošetilé pokoušet se na ně cokoliv vytahovat, pokud jste neměli celý arzenál neprůstřelných důkazů. Možná ani Takeshi si ještě neuvědomoval, o jaký průšvih se tu jedná. J mu posune nového panáka a krize mezi nimi je snad zažehnána. 
"Vím, sám jsem ho chytil." Řekne. Pokývá hlavou. Ano, to že Aqui zmizel z hlídané pevnosti bylo moc velké sousto dokonce i na čínské zabijáky. V tom měl J pravdu. 
"Říká se, že Aqui to věděl. Věděl, kdo za tím vším je." Dodá. Pokud by Aquiho někdo měl, nutně musel mít i klíč k tomu všemu. Nikdy by ho ani nenapadlo, že by to byl Takeshi, to by byl opravdu skvělý herec se všemi vedlejšími rolemi. Těch ochranitelských aktivit kde koho bylo až moc. Když mu J vrátí trefu do Hakueie zrovna Hydem, v Gacktovi to maličko škubne, ale uhlídá si pokerový výraz a hledí při tom do skleničky. Ne… ani on by nemohl být tak skvělý herec a kromě toho má ještě před očima jeho výraz, když ho prosil málem na kolenou, aby za J nechodil. Mohlo to být ze strachu, že ho Gackt odhalí a možná má jen na nose zamilované brýle, ale ne, Hyde to není. Tenhle večer je nakonec natolik plodný, že vydechne nosem, znovu k J zvedne oči a nakloní se maličko blíž, aby si poslechl jeho instrukce. A pak se mu J přizná ke všemu, co si už chvíli myslí. Mají ho. A starají se o něj. 
"Proč zůstává?" Zeptá se spontánně a teď nejde o práci. Je to otázka mimo tohle všechno, na kterou J odpovídat nemusí, ale upřímně ho to zajímalo jako člověka. Vzápětí dostane svůj úkol a zní nejen logicky, ale taky velmi přitažlivě. Je to stopa jako poleno, která nikoho nenapadla, on bude první a probudí se v něm ambice a i detektivní duch. Najednou má šílené nutkání jít a ihned se do toho pustit. Nejspíš tu nevydrží sedět ani vteřinku. 
"Dobře." Řekne odhodlaně. 
"Dám ti vědět, jakmile to projdu." Řekne a začne se zvedat. Řekli si všechno potřebné, stejně by je tu neměl nikdo vidět společně a on… prostě musí jít. Jenom on sám ale ví, že práce přece jen počká do rána. Musí jít za Hydem. Protože by na to mohl přijít. Protože chce… protože ho miluje.



Žádné komentáře:

Okomentovat