11. června 2022

Hromadné - Sebedůvěra je základ úspěchu. - část 4.


(Hydův club)





Tora, Tetsuya, Hyde


Tetsu se pobaveně ušklíbne, když vidí, jak se na něj Aqui dívá. Tušil, že se mu dostane podobné reakce. Jeho dnešní společnost nejspíš vůbec netuší, co se kdysi dělo, ale upřímně…Tetsu nebyl z těch, kdo by vyloženě s potěšením vraždil. Na to tu byli jiní experti. Jistě, tvářil se, že toho má na svědomí hodně, ale šlo spíš o reputaci a jistý respekt před ostatními. On se spíš vyžíval v tom, když donutil svou oběť, aby mu krev darovala dobrovolně. Pokud ho někdo bytostně odmítal, o to větší výzva to pro něj byla. Vlastně se snaží o to samé u Aquiho, jen si to zatím tolik nepřipouští. Pro podobné typy jako byl Aqui měl rozhodně slabost, bylo to něco na jeho sebeovládání. Krátce se ušklíbne a nakonec na Aquiho slova přikývne. 
"Ono to ve výsledku k tomu patří, Aqui-chan. Máme v sobě přirozené vzrušení, které se uvolňuje při pití krve. Svádíme lidi, lákáme je k sobě, a když ochutnáš krev po podobném vábení, má to něco do sebe. Nikdy jsi to nepocítil, když ses napil? Ani náznak?" Namlouvá mu, co by nejspíš cítit měl. 
"Je to silnější, pokud ochutnáš někoho, kdo tě fyzicky přitahuje nebo svou oblíbenou krevní skupinu." Šeptá mu klidně dál. 
"Většina z nich tady si k tomu ještě ráda něco přimíchá. Stupňuje svou citlivost na podobné pocity a pak to vypadá přesně takto. Nejspíš ani netuší, že to jde i jinak." Protočí nad tím očima v sloup. Pozvedne zlehka koutky, když se Aqui napije a zdá se, že mu chutná. Nakonec vybral dobře. Jinak by to ani dopadnout nemohlo. Zvedne pohled k dění na parketu. 
"Proto to není nejlepší společnost. Vrhalo by to na tebe špatné světlo a to by byla škoda." Vezme ho opatrně za bradu, aby jeho tvář natočil k sobě. 
"Postarám se o tebe, pokud budeš chtít. Řekni, Aqui-chan, chceš?" Nabádá ho k odpovědi a je mu úplně jedno, co se děje opodál. Jeho momentální zájem, je právě tady. 
Tora se ušklíbne přes rameno, když ho Ga napomene. No dobře, on už to možná vážně dělat nebude, ale jeho pověst ho předchází. Musí se krátce uchechtnout, když vidí, jak se Ga tváří. Tohle asi nezná, ale závislí upíři nejsou zrovna ideální společnost, a pokud něco chtějí, špatně se jim odmlouvá. Bylo lepší, když měl plné kapsy a taky na tom dost vydělal. To samozřejmě Rada nebrala jako plus. Ani jeden z nich nečeká, že se tu objeví ještě někdo a že toho dost slyšel. 
"Na něco jsi nejspíš zapomněl, Ga-chan." Ozve až přehnaně medový hlas a už za nimi stojí Hyde s rukama založenýma na hrudi. Kluci byli naposledy nahoře a probírali se jeho šatníkem a suvenýry. Možná nakonec sejdou dolů, ale spíš to vypadalo, že se z jeho kutlochu nehnou ani za pět let. On sám šel původně pro něco na pití, ale zajímalo ho, co ti dva tady chtějí. Za Hydem jsou další dva velmi mladí upíři, kteří na něm visí očima. 
"Nakonec by si měl dát pozor a jazyk někdo úplně jiný." Zamračí se na něj a je jasné, že to bude žehlit dlouho. 
"Tobě to naposledy nestačilo?" Pokračuje dál a ostatní už se trochu klidí, přece jen přišel pan majitel a vyhazov odtud nechce ani jeden. 
"Měl jsem strach, že budu muset dávat pozor na Toru a místo toho…Pak, že já jsem ten nerozumný." Nafoukne se.
"Haido-kun, on za to nemůže, to já sem chtěl jít, vždyť mě znáš." Brání Gackta trochu neobratně. Hyde po něm střelí pohledem, po kterém i Tora ustoupí o rok dozadu. 
"Nezkoušej mi lhát, Tora-chan. Vážně to nedělej. Nebo mi chceš snad říct, že jsi mu namluvil to, co před chvíli řekl? Stejně jako chování včera v Tetsuyově klubu? Pokud ano, tak v tom případě je na tom ještě hůř, než ty." Usadí ho Hyde během vteřiny. 
"A pokud vím, měl bys sedět doma a být hodný netopýr. Co myslíš, že se stane, když tě tady Aoi uvidí?" Dodá a trhne hlavou směrem k upírům, kteří na Toru pořád koukají a nejspíš čekají, že jim nakonec něco dá. 
"Takže?" Vrátí pomalu pohled ke Gackotvi, ale ruce zatím nerozplete. Je jasné, že ho pořádně naštval.

Gackt, Aqui, Mana


Tetsuya má nejspíš pravdu. Ne, jistě má pravdu, ví přece mnohem lépe, než on, o čem mluví, ale stejně se Aqui trochu ošije a raději uvězní brčko mezi rty, aby se trochu zaměstnal. Nakonec k němu zvedne velké oči a dlouze se zadívá do těch jeho. 
"Ne." Řekne s brčkem v puse. Mluví pravdu. Jak by mohl? Nikdy nikoho nesváděl a potom z něj nezkoušel pít. Tahle zkušenost mu zatím zůstala skrytá. Vždyť byl naprosto nedotčený a jeho otec dobře hlídal, aby toho nikdo nezneužil. Do doby, než mu to Aqui osobně znemožnil dnešním polovičním útěkem z domu. Znovu se podívá na tančící dav před nimi a usrkne koktejl. Už to dává mnohem větší smysl. Podle toho, co se zrovna děje okolo Tory, to bude hodně populární. 
"Takže on je překupník." Zkonstatuje a ví, že Tetsu měl pravdu i v tomhle. Kdyby ho s ním otec viděl, dopadlo by to hodně zle. Aqui by zůstal zavřený doma a kdo ví, kam by zmizel Tora. A to nechce a v tu chvíli ho prostě definitivně pustí z hlavy. Není to tak složité, když se stejně neznají. Je sexy a přitažlivý a Aqui by za ním šel, kdyby nic netušil a neobjevil by se Tetsuya, ale takhle je všechno úplně jinak. A má toho milence! Ano, to vrhalo a Aqui nežije ve vrstvách, kde by to bylo nejlepší, i když by se o to neměl starat. Jenže je velmi mladý a pravda, taky ustrašený. Nechá si otočit svou tvář směrem k Tetsuyovi a znovu se mu podívá do očí. 
"Ano." Přikývne nakonec. Jeho podvědomí už hledá ochranu, jenom trochu jinou, než je ta jeho otce. 
To Gackt s Torou mají úplně jiné starosti a nejde jenom o nenechavé prsty upírů kolem nich. Jakmile Gackt uslyší hlas svého skoro milence, honem se otočí čelem k němu s prozářenou tváří a nadechuje se, aby ostatním vysvětlil, že tohle je jeho manžel, jenže Hyde se tváří tak, že tu větu spolkne. Místo ní nasadí opatrnou samolibost a hru o tom, jak je nad věcí a o nic nejde. 
"Vážně? "Dělá, že nechápe, o kom to Hyde mluví a už se přes jeho rameno mračí na ten jeho mladičký doprovod. Kdo to je a kde je Aoi? Ohlédne se po Torovi, jestli to taky vidí. Přednáška pokračuje a Gackt rozhodí rukama. 
"My tady přece nic špatného neprovádíme. Prostě jsme přišli do clubu. Jestli jsi zapomněl, byl jsi to ty a Aoi, kdo odešel jako první, tak jsme se rozhodli pobavit sami. To se teď nesmí? Já myslel, že nebudeš taková stíhačka." Hodí všechno elegantně na něj a okolo nich je najednou docela velké kolečko prostoru. Tora se ho snaží bránit, ale jemu se nelíbí, že by kvůli tomu musel lézt Hydovi do zadku a jakmile navíc dojde na to, co řekl… 
"Takže ty se mnou nechceš být?" Všechno vezme za takový konec, aby Hyde trochu ubral a zamračí se na něj. Sebereflexe a pokání nikde. 
"No tak by ho viděl, no a co?" Dělá Gackt ofuky a rozhodí znovu rukama, když se ho Hyde vyptává, co bude teď. Co by jako bylo? 
Aqui se mezitím rozhlédne znovu po sále a trefí tu chvilku, kdy celé tohle představení začne. 
"Hele." Upozorní na to Tetsuyu kývnutím brady a dobře se baví. Tedy do chvíle, než někdo zamíří davem směrem k hloučku a Aqui nepokrytě zbledne. 
"Schovej mě!" V tu chvíli doslova leze pod stůl někam mezi Tetsuyovy nohy. Dav se rozestupuje, jako moře před Mojžíšem a dlouhým, elegantním krokem k nim míří Mana. Má s sebou celkem slušný doprovod, všichni vypadají skvěle a polovina clubu se lepí na stěny, jestli tu není kvůli nim a nemají vroubek. 
"Copak, copak? Vypadá to, že vedete zajímavý rozhovor?" Zajímá se a mrtvým pohledem sklouzne na Hydův obojek, než se mu podívá do očí. Gackt trochu vroste do země, i když by měl být rád, že je Mana tady. To přece chtěl? Jenže kde je Aqui? Má dvě vteřiny, než jim někudy tajně uteče. 
"Jen zkoumáme temná místa, začal bych těmi boxy." Schová tu větu za odkašlání do pěsti a Mana vrhne dravčí pohled směrem k boxům. Teď už asi Hydovi dojde, že tu nejsou tak docela kvůli nim, ale zase šijí nějakou opičárnu.

Tora, Tetsuya, Hyde


Tetsuyu potěší, když mu Aqui potvrdí jeho domněnky. V tu chvíli u něj neskutečně stoupne na ceně. Kde kdo by se s podobnými křehotinkami nezabýval, ale on pro ně má slabost, vždycky měl. Krátce přikývne, kdy dojde na Toru. 
"V podstatě ano. Je to trochu takový výměnný obchod, co já vím a že toho většinou vím opravdu hodně." Odmlčí se na chvíli, než se rozhodne pokračovat. 
"Mnohým připadá úplně neškodný a v podstatě to tak je, jenže naše rasa se snaží zůstat v jakémsi utajení. Po jeho dryácích však upíři dělají neuvážené věci, což není žádoucí. Někdo pak musí ten bordel uklízet." Nespokojeně si mlaskne, víc se opře do sedačky a sáhne po svém drinku. 
"Zatím to vypadá, že si dal na chvíli pokoj, tak budeme doufat, že mu to vydrží." Ušklíbne se, protože tomu sám nevěří, ale dal Hydovi slib, tak mu nezbývá, než stopy zametat. To ale neznamená, že si ho nechá lézt do cesty. Koutky se mu spokojeně zvednout, když Aqui souhlasí s jeho starostí. 
"Výborně. V tom případě vítej v novém světě. Bude mi potěšením ti ho ukázat. Ještě budeme muset vyřešit jeden větší problém." Napije se podruhé. 
"Přesvědčit tvého otce, že je to dobrý nápad." To bude vlastně nakonec ten největší problém, jak znal Manu. Bude rád, když to celé přežije, až se dozví, kam Aquiho vzal. Bude to chtít hodně vhodně použitých slov a stejně má tak deseti procentní šanci na úspěch a to ani neví, jak blízko Mana je. 
Hyde se nafoukne, když ho Ga označí za stíhačku. Zabodne ukazováček do své hrudi. 
"Já? Stíhačka?" Zamračí se na něj.
"To nemyslíš vážně?" Nafoukne se snad ještě víc. 
"To jsem neřekl, ale měl jsem za to, že včerejší rozruch stačil. Ale očividně ne a děláte další tady. Byl jsem přesvědčený o tom, že chceš, abych se toho obojku zbavil, ale to asi ne co?" Obrátí to zase zpátky na něj a Tora už protáčí očima. Nejvyšší čas, aby se ztratil z dohledu a zkusil zjistit, jestli je tu Aoi nebo ne. Snad nebude tak útočný, jako právě Hyde. Nikdy ho v podobném rozpoložení neviděl a vůbec nechápe, co mu přelétlo přes nos. V tom bude něco víc, na to má čuch! 
Tetsuya pozvedne obočí, když se Aqui začne schovávat a pak přeostří na Manu. Vlastně jen čekal, kdy se objeví. 
"Sám musíš vědět, že se před ním neschováš." Prohodí Tetsu. 
Hyde se ohlédne, a když uvidí Manu, zatrne i jemu. Je to už hezká řádka let, kdy ho viděl naposledy. 
"Mana-sama, to jsou k nám hosti. Jen trochu rovnám poměry, aby se tady nestrhlo něco, co si nikdo z nás nepřeje." Vysvětlí mu to Hyde menší oklikou a věnuje mu svůj nejlepší úsměv. Trochu strne, když Ga promluví a on na něj velmi pomalu stočí pohled s podezřívavě přivřenýma očima. Sám se ohlédne k boxům a jako první spatří Tetsuyu. Není to sám, ale kdo to…To snad ne! Vrátí oči ke Gackotvi a očima pokládá jasnou otázku, o co tady krucinál jde. Tohle bude ještě na dlouhou debatu, o to víc, když do toho tahá Toru, který měl v nejlepším případě zůstat ideálně mimo dění. 
"Nakonec bude naše debata delší, než jsem si myslel." Naznačí mu, že společně ještě neskončili. 
"Něco k pití, Mana-sama?" Zeptá se váženého hosta a může jen doufat, že se to tu celé nezvrhne v něco, co by jeho klubu neprospělo. 
"Je čas." Ozve se Tetsuya.
"Počítám, že jsi utekl, tak bude nejspíš lepší, aby ses ukázal sám. Půjdu klidně s tebou, ale tím, že se schováš, to spíš jen zhoršíš." Povzbuzuje Aquiho, aby se svému otci postavil. 
"Můžeme zkusit zmizet, moje schopnosti by nám k tomu pomohly, ale myslím, že znáš svého otce lépe, než já. Jaká je vlastně šance, že se nám to podaří?" Nebojí se, i když k Manovi cítí respekt, asi jako k jedinému z okolí. Sám pomalu vstane a natáhne k němu ruku, aby mu pomohl vstát. 
"Půjdeme?" Nabídne mu svůj vlastní doprovod. 
"Tobě přece neublíží, možná tak mě, že jsem si dovolil na tebe vůbec podívat, vůbec bych se mu nedivil." Je to zvláštní vtip, který v jeho podání spíš zní jako ironie a zároveň je to kompliment pro Aquiho.

Gackt, Aqui, Mana, Aoi


Tohle Aqui samozřejmě dobře chápe a vlastně mu připadá dost nebezpečné, když tohle Tora dělá. Jak pro celou jejich rasu, tak pro ty jedince, kteří si snad ani neuvědomují, jak blízko zničení by mohli být. Má takovou nutkavou potřebu chránit je sám, když to sami nedokážou, za což by se mu asi od srdce zasmáli oni sami, Tetsuya a nakonec i jeho otec. A vlastně i Tora. Proto na to nahlas raději nic neřekne a jenom sklopí oči k drinku. Povzdechne si, když dojde na jeho otce, protože si nedovede představit, že by si kdy nechal podobnou věc vysvětlovat od kohokoliv, ale to bylo všechno před tím, než se tady Mana osobně objevil. Tetsuya Aquimu zabrání v tom, aby zalezl pod stůl a on nechápe proč. Nejradši by mu v záchvatu paniky řekl, že si myslel, že podobnou věc spíš uvítá, ale tím by si pořádně zatopil na pozdější dobu. Jeho otec už se rozhlíží po sále, doslova na sobě cítí jeho pohled, ale vypadá to, že Mana si jich ještě nevšiml. Za to ten druhý upír, Hyde, ten se sem podíval zcela jistě a taky ho poznal. Na několik úderů srdce to Aquiho vynechá – kdyby ho snad potřeboval -, ale Hyde na něj přímo v tu chvíli Manu neupozorní. Aqui honem střelí pohledem k Tetsuyově tváři a zbledne. Tohle přece nemůže myslet vážně? Panika je mu vidět v očích i v projevech těla. 
"Nezhorším, když si vůbec nevšimne, že tady jsem ale už pojď!" Pověsí se mu doslova na ruce a pokouší se ho vytáhnout z boxu pryč tak, aby se sám držel za ním a nebyl vidět. Tetsuya si stojí paličatě na svém, pořád ho pobízí, aby se šel otci ukázat a domnívá se, že jsou schopni to na místě vyřešit, ale to prostě nejde! Na to Aqui nemá odvahu a nikdy mít nebude!! 
"Vysoká, ale musíš to udělat hned!" Už na něj opravdu naléhá. Nechce, aby se sem kdokoliv z nich podíval znovu, protože pak už by na ně Hyde nejspíš upozornil. 
"Půjdeme, ale jinam!" Už to nevydrží, prosmýkne se kolem okraje boxu a je připravený se vysmeknout i Tetsuyovi, kdyby ho nechtěl pustit. O kus vedle zatím Gackt čelí Hydově útoku. Zrovna si zakládá paže na prsou a okázale se dívá jinam, protože Hyde ho obviní, že nestojí o to, aby se zbavil obojku a vzápětí taky z ohrožování Tory. Na to tak nějak nemá co říct, takže nejlepší bude předstírat, že nic podobného neslyšel. Rozhodně z toho ale vyjde s hlavou vztyčenou! Naštěstí ani odpovídat nemusí, protože se k nim připojí Mana. Je to skoro legrační sledovat všechny okolo, jak se můžou přetrhnout, aby mu vlezli do zadku nebo rychle utekli a Hyde sám najednou musí prokazovat dostatek úcty a respektu. 
"Jaké poměry?" Zajímá se Mana a jeho modrý pohled zakotví pro změnu na Torovi, protože to je samozřejmě známá firma a pokud je tu on, Hyde a jeho opatrovník, musí se to týkat jeho. Gackt maličko zbledne, ale boxy přitáhnout Manovu pozornost. 
"Ano, díky." Řekne Mana na nabídku drinku, aniž by upřesnil, co by si dal a několikrát boxy prověří svými schopnostmi, ale nic neobvyklého tam nevidí ani necítí. Když se Gackt pořádně podívá, není tam ani Aqui ani Tetsuya. Vypadá to, že utekli a tohle celé bylo zbytečné. Kruci, takový kousek!! Teď už neměl moc možností, jak na ně upozornit a za chvilku budou už daleko v ulicích. V tu chvilku se objeví Aoi. 
"Co tady všichni děláte?" Žasne s úsměvem, když přeskakuje pohledem z Hyda na kluky a nakonec i na Manu, kterému se uctivě ukloní. Teprve potom mu dojde, co tady kluci vlastně dělají, jeho úsměv opadne a podezřívavě se zamračí. Gackt se pořád dívá jinam, i když zamumlá pozdrav. Aoi se odpovědi zatím nedočká, ale obrátí pohled k Manovi. 
"Je to poprvé, co je vidět vás a vašeho syna pohromadě." Řekne mile a v tu chvíli Manovi oči vypadají jako mrtvé špendlíky.
"Prosím?" Vypadne z něj zaraženě a Aoi zmateně ukáže palcem přes rameno. 
"Měl jsem dojem, že jsem ho viděl vzadu. S někým byl. N-ne? Ne? Asi ne, asi mu je jenom někdo podobný..." Začne koktat, stahovat se do sebe a maličko ustupovat za Gackta. Gackt se tím spíš dívá jinam!!! Mana málem proletí jejich středem, rozrazí je tím trochu od sebe a zmizí v davu. Aoi rozhodí rukama. 
"Drink?" Řekne Gackt a nasadí americký úsměv.

Tora, Tetsuya, Hyde


Aqui vypadá, že se za vteřinu propadne do země, jestli odtud nepůjdou. Tetsuya se tím vlastně celkem baví a zároveň je mu ho trochu líto. To má ze svého otce takový strach? To on teda nezná a svého otce už před několika desítkami let poslal do háje. Taky co s ním, když si udělal jméno úplně sám a nikoho k tomu nepotřebuje. Aqui je ale zdá se vychováván úplně jinak. Nakonec jen krátce přikývne, než se ohlédne přes rameno. 
"Dobře, půjdeme jinam." Souhlasí s ním a zamíří společně s ním do zadní části klubu, odkud se dostanou ven. Vlastě je mu ho trochu líto. On by tak žít nedokázal. 
"Jednou to ale budeš muset udělat." Připomene mu, že se přece takto nemůže schovávat celou věčnost. Jeden z hlídačů u zadního východu na ně první jen nechápavě kouká, ale nakonec je pustí ven. Tetsuya Aquimu přehodí paži kolem ramen a vede ho ke svému autu. Sám se usadí za volant, nastartuje a vyrazí nočními ulicemi. 
"Vrátíme se do mého klubu, půjdeme zadem, tam je jistota, že tě nenajde." Úplně se neptá, protože jestli nechtějí, aby je někdo viděl, jiná možnost není. Jakmile auto dorazí ke klubu, vede ho neomylně k zadnímu vchodu. Podrží Aquimu dveře, aby mohl projít dovnitř. 
"Ukážu ti jiné aspekty z naší přirozenosti." Slíbí mu ještě s trochu děsivým pousmáním. 
Hyde nahodí svůj typický úsměv a tváří se, že se vlastně nic nestalo.
"Jen takové drobnosti, co se chování v mém klubu týká." Zamračí se na Gackta, protože na něj je ještě pořád naštvaný. Kývne hlavou k obsluze, aby Manovi sehnali jeden z nejlepších drinků, kterého tu jsou schopní. Je z jeho přítomnosti trochu nesvůj, protože už ho dlouho nikdo nikdo neviděl, tak si není úplně jistý, co tu dělá. Tedy už to možná tuší, ale když přijde Aoi a doplní zbytek, začne tušit, kam se to celé stáčí. Pro Toru začíná ta pravá noční můra, protože přesně toho se bál. Jestli Aoi zjistí, co tu provádí, nikdy už s ním nepromluví. Podívá se krátce na Gackta s výrazem, já říkal, že to bude průser, ale radši mlčí. Někdy je to vážně lepší a tohle bude přesně ta situace. Mana je brzo opustí a Hydovi se malinko uleví. Torovi vlastně taky. Hyde střelí pohledem po Gacktovi a zamračí se na něj. 
"Nechce mi náhodou vysvětlit, o co tu krucinál jde?" Zeptá se obou a zdá se, že je naštvanější, než kdy jindy. Je si stoprocentně jistý, že to není jen tak a že Aoi určitě viděl Manova syna. Zarazí se trochu, když k němu přiběhne klouček a něco mu pošeptá do ucha. Nakloní se trochu dopředu, sáhne po Gackotvě svršku, aniž by se dotkl jeho kůže a přitáhne si ho blíž. V očích se mu blýská. 
"To je mi náhoda, že jste tu zrovna vy dva a ty náhodou víš, kdy seděl v boxe. O co tady jde Ga-chan?" To oslovení rozhodně nebylo láskyplné. 
"Proč se tu objevíš chvíli po tom, co se tu objeví Testuya?" Ohlédne se, kde je mana, ale ten je dost daleko. 
"A Aqui a ještě se oba chováte divně." Uhodí na něj.
"Jestli tu jde o nějakou pitomou pomstu Tetsuyovi, tak si mě nepřej." Vrčí na něj trochu jako naštvaná manželka, ale nejde to jinak. 
"Asi nakonec budu muset jít za ním a prosit ho na kolenou, aby mi od toho obojku pomohl, když s vámi to asi tak rychle nebude." Trochu popichuje jeho představy a schválně ho tím dráždí. Je jasné, co by na těch kolenou mohl dělat. 
"Možná za ním zajdu i tak, pokud mi neřekneš, o co tady jde." Krátce přeostří na Toru, ale ten se tváří přesně jako Ga před chvílí, totiž že tu vůbec není. Zná se, kdyby začal mluvit, určitě by se do toho zamotal. 
"Já myslím skočím pro něco k pití." Ozve se Tora, ale Hyde ho pohledem uzemní. 
"Něco mi na tom hodně smrdí a vlkodlačí spodky to vážně nejsou." Prohodí, když Gackta pustí a už si zase zakládá ruce na hrudi. Tak on se celé roky snaží udržet Toru naživu a oni mu to tady zkazí během dvou dnů.



Žádné komentáře:

Okomentovat