22. listopadu 2021

Hromadné - Když na poker, tak stylově, hm? - část 3.

(pokerový club)




Tora, Uruha, Hyde, Tetsuya


Ta upírka bude Hydovi v žaludku ležet ještě hodně dlouho. On věděl, že je to na houby, když se nemůžou ani dotknout a stejně mu pije krev, že se ke Gacktovi tak tiskne. Ještě nikdy podobným způsobem nežárlil jako právě teď. Ten sladký koktejl v klíně byl možná trochu přehnaný, ale…Ne nebyl, bylo to úplně akorát. Hyde už se ani neohlédne, jen hází očkem na barmana, který občas málem něco převrhne. Trochu si jím zlepšuje náladu, ale co má dělat? Tora jen rozhodí rukama. On za to nemůže, že Hyde jemu poděkoval a Ga schytal studenou sprchu a to skoro doslova.
"To je asi kouzlo osobnosti nebo ne?" Prohodí s nádechem pobavení a ohlédne se na Hyda u baru. Nejen, že oni dva byli paf se svých objevů, ale zdá se, že Hyde to má podobně a dost se ho to dotklo. Nevzpomíná si, kdy byl na nějaká slova jeho mentor tolik háklivý. Podívá se na Gackta a trochu se ušklíbne. Skoro to vypadá, že mu říká, ber to pozitivně, je vidět, že žárlí. Nahlas ale nic neřekne, teď by tím propálil úplně všechno. Na jeho slova o soužití jen souhlasně přikývne.
"Přesně, přesně." Pokusí se to celé podpořit. Je rád, že se na něj Aoi usmál, ale začíná trochu tušit, že to nebude tak jednoduché. Zdá se, že nakonec to budou žehlit asi oba dva. Není si úplně jistý, který z nich to bude mít jednodušší. Možná nakonec otevřou flašku a budou se radit, co udělat, aby jim odpustili. Jak se mu celou dobu dařilo, teď je to úplně na nic. Karta vůbec nejde a je jasné, že na high card to prostě nevyhraje. Gackt na tom není o moc lépe a taky se podle toho tváří, když hra skončí. Tora se natáhne, aby ho poplácal po lopatkách.
"To nějak vymyslíme." Snaží se ho uklidnit a přemýšlel, jak by to šlo udělat. Musí někoho řádně přiotrávit nebo se k Hydově svobodě nikdy nedostanou. Jak ho tak sleduje u baru, možná by bylo lepší, kdyby mu ten obojek chvíli zůstal. Překvapeně se podívá na Aoiho, který na něj po vzoru Hyda spustí taky. Tohle se mu ještě nestalo. Taky ještě s nikým nechodil, i když tohle je dost velké tvrzení i ohledně jich dvou. Ani nestihne otevřít pusu a už má v klíně panáka. Rozhodí rukama znovu a chvíli sleduje odcházejícího Aoiho, než stočí oči na Gackta a rozesměje se.
"Bylo, ale ber to pozitivně." Nalije jim oběma další dva panáky, které si snad už v klidu vypíjí.
"Kdyby jim to bylo jedno, nedělají scény. Co lepšího by se mi mohlo stát, než to, že Aoi žárlí?" Přebere si to po svém. Teď má optimismu na rozdávání. Asi ho to brzo přejde. Překvapeně se narovná, když se Ga zvedne a míří k baru. On se pomalu vydá za ním, aby to nějak uklidnil. Uruha se podívá na Rukiho a když vidí výraz v Hydově tvář, jakmile ho Ga otočí čelem k sobě jen přikývne.
"Tohle je na mě moc velká jízda navíc….Doma nikdo nebude." Usměje se smyslně, než ho popadne za ruku a vleče z baru ven. Teď už je nezastaví nikdo. Hyde se na Gackta zamračí, než se mu na tváři objeví jakési zadostiučinění. To je tou ránou, i když pro něj to taky příjemné nebylo.
"Vrať se k ní, tam si můžeš sáhnout." Prohodí načuřeně, když si zakládá ruce na hrudi.
"Souhlasím, Aoi-chan. Někdo se jistě najde, kdo si užije, když se bude moct dívat." Sekne očima ke Gackotvi a Toru trochu odignoruje.
"No počkej…" Ozve se Tora a sáhne po Aoiho předloktí.
"Jen jsme se mu snažili pomoct, copak tebe ten obojek neštve?" Snaží se to žehlit, ale asi to nebude mít úspěch.
"Jdeme." Zavelí Hyde, než gestem hlavy popožene Aoiho směrem k dveřím. Ani k nim nedojde, protože když se ohlédne, vrazí do někoho, kdo ho sevře za paže a…Nic. Pomalu vzhlédne a hledí přímo do Tetsuyovy tváře.
"Jak to, měls dostat ránu." Nechápe vůbec nic, ale neuhne, když se setká s ledovým pohledem.
"Nedostal." Zkonstatuje chladně Tetsu.
"Už odcházíš, Hyde-chan?" Popíchne ho.
"Nikdo se ti tu nelíbí a gomen, já zapomněl, jen očima to není ono." Pokračuje dál ve svém rýpání.
"Můžu ti dělat společnost já." Krátce se podívá na Aoiho.
"Klidně oběma. Mám tu svůj salonek, skvělé občerstvení a ještě lepší pití." Pobídne je oba a téměř neznatelně si prohlédne výraz Gackta a Tory. Ten vypadá, že vyletí během tří sekund.
"Třeba si můžeme promluvit o tom, co s tím tvým trestem." Zatahá ho za obojek. Tora sevře dlaně v pěst.
"Vidíš ho, pitomce." Vrčí si pro sebe a už loví ve své bundě.
"Najdu něco, po čem bude týden lítat po městě a bude mu jedno, co na sobě má nebo ne." Pokračuje dál ve svém vzteku.
"Anebo mu prostě jednu střelím." Rozhodne se během vteřiny a nakročí si.

Gackt, Aoi


Ušklíbne se, když dojde na to kouzlo osobnosti. Ne snad, že by ho Tora neměl, ale on sám si o sobě myslel, že ho má opravdu velké a teď to tak rozhodně nevypadalo. Znovu se podívá na svůj klín. Na světlých džínách je to prostě vidět a je zralý na převléknutí. Koho by tím tak mohl pověřit? Kluci už odešli, Aoi vypadá podobně naštvaně ani neví proč… Nakonec se rozhodne využít své schopnosti a vnutí kolemjdoucímu svou vůli, aby se teď hned sebral, došel do konkrétního obchodu a přinesl z něj konkrétní kalhoty v konkrétní velikosti. 
"Jakou máš velikost, kam ho mám poslat?" Zeptá se i Tory, aby drželi basu společně a mohli se za chvíli na záchodě převléknout oba dva. Nacpe klukovi do kapsičky plno peněz a poplácá ho po paži, aby si pospíšil. On teď nikam jet nemůže, protože by Hyda ztratil z očí. Jakmile ho Tora poplácá a slíbí mu, že spolu něco vymyslí, přikývne na jeho slova, ale pořád vypadá jako dítě, kterému někdo sebral lízátko. Natáhne se pro nového panáka a přiťukne si s ním. Koutky se mu zvednou nahoru. 
"To máš pravdu. Oba dva se pořád pěkně mračí, takže nás zbožňují. Jinak si to ani nedovedu přestavit." Najednou se mu hrozně uleví, když najde ztracené sebevědomí a rozvalí se na židli, jako by už žádný flek mezi nohama neměl. 
"Vypadáš teď trochu, jako kdybys to dostal." Nakloní se mu přes rameno pan Katsuro, když mu tak líbezně zašeptá do ouška, poplácá ho po rameni a odejde do nitra podniku. Nejen, že je slyšel a tudíž už odhalil jejich úmysly, ale ještě ke všemu ta poznámka! A navíc má pravdu! Gackt si odkašle, narovná se na židli a stáhne si bundu z ramen, aby si ji přehodil přes klín. Ta upírka, kterou před chvílí balil, to taky slyšela, sedí opodál na barovce a chichotá se jim. Mrcha! To všechno se ale stalo před tím, než impulsivně vyletěl za Hydem na bar. Aoi ho natolik vyvedl z míry, že by se na něj snad nakonec jenom díval, jak odvádí Hyda pryč. Vždycky byl šedou eminencí jejich domu, nikdy se do ničeho výrazně nepletl a teď ho smázl jako by Gackt nebyl hlava rodiny. To už je u nich ale i Tora a vezme Aoiho za předloktí. To Gackta dostatečně probere. Aoi stočí pohled na Toru a momentálně by jím mohl i zabíjet. 
"Nedívej se na něj upřeně, umí hypnózu." Zatřese Gackt Torovým ramenem jako by se Aoiho bál. Aoi si trochu nakročí. 
"A u toho sis musel brát k boku ženskou? Jdi se… hmm… jděte se bodnout spolu… bodat… jak chcete..." Má co dělat, aby se škodolibě nezachichotal vlastnímu vtipu, protože ti dva v jedné posteli? To dřív prase zhubne jen v pase. To už ho Hyde odvádí pryč a on klidně jde. Ve dveřích se oba dva srazí s Tetsuyou, kterého tady ani jeden nečekali tak rychle. Aoi se na něj udiveně dívá, pak na obojek a nakonec znovu na Tetsuyu, když jim udělá ten návrh. Zamrká jako by nevěřil vlastním uším a nadechne se dlouze nosem. 
"Ne, my… my musíme… my hlídáme Rukiho, Ogawa-san." Honem se mu ukloní a chce kolem něj s Hydem zmizet, ale to už se k nim dlouhým krokem blíží Gackt s Torou. Samozřejmě, že to vidí a bouří se v něm všechen testosteron. 
"Co kdybychom se ho prostě zbavili definitivně?" Šeptne k Torovi a už je skoro u nich, když se objeví ten kluk a začne jim pod nos strkat nové kalhoty. Vypadá jako pejsek, který zemře, když mu Gackt do vteřiny nehodí míček. Je to tak trochu zneužití upířích sil proti nebohému smrtelníkovi a to se bezdůvodně nesmělo. A rovnou Tetsuyovi před očima. Gackt spolkne všechno, co Radnímu chtěl a rozpačitě se poškrábe ve vlasech. 
"No tak přece tady nebudeme běhat bez kalhot i my..." Začne se z toho vykecávat.

Tora, Hyde, Tetsuya


Tora se zatváří naprosto nechápavě, když dojde na nějaké bodání. To je jak s tím, že to dostal. On přece nic nedostal nebo o tom rozhodně neví. Někdy má vážně dlouhé vedení a teď ještě víc, když se snaží ukecat Aoiho. Na tu hypnózu skoro zapomněl, ale klidně by se nechal, kdyby si to tím vyžehlil.
"Cože?" Podívá se na Gackta a vzápětí mu to dojde.
"U všech krevních bank, to ani náhodou!" Vyděsí se na první dobrou. To si nedokáže ani představit, prostě nechce. Pít s ním půjde kdekoliv, pokecají si u flašky a klidně i celou noc, ale tohle je na jeho představivost prostě příliš.
"Nic ve zlém." Dodá ještě směrem ke svému příteli, aby bylo jasné, že je to jen čistě intuitivní reakce. Jak jinak, když má oči jen pro Aoiho. Ten momentálně stojí před Tetsuyou společně s Hydem.
"S těma upírkama to bylo jednodušší." Pošeptá Gacktovi. Myslí samozřejmě chvíli, kdy vyhrávali, to se stačilo jen podívat. Kdyby to ale bylo s kluky jednoduché, ani jednoho by to tolik nedrželo.
"Podívej, jemu se nic nestalo." Kývne hlavou, než se rozejde společně s ním. Začíná to v něm pěkně vřít. Hyde se jen krátce ohlédne přes rameno a vidí, že se ti dva blíží. Ta pomsta by mohla být ještě o něco kořeněnější, kdyby….Ne, to je asi silný kalibr i na něj, ale Tetsuya jim odchod nehodlá usnadnit.
"Myslím, že Ruki hlídat nepotřebuje. O to se dost dobře stará poslední člen vaší povedené rodinky." Tetsu je samozřejmě viděl, jak kráčí ruku v ruce pryč.
"Ještě nějaká povedená výmluva?" Podívá se na Aoiho s pozvednutým obočím. Hyde se jen ušklíbne, mohlo ho napadnout, že Tetsu má oči všude.
"Ne už žádná jiná, jen pravda. Jsem otrávený z celého večera a rád by se šel zavřít k sobě do pokoje." Poukáže na svůj obojek, aby bylo jasné, že s ním ho to nebaví. Tetsuya se na něj dlouze zadívá, než se ušklíbne.
"Nemilé." Zkonstatuje.
"Ale já jsem jediný, kdo ti ho může sundat." Ujistí ho o tom, co si Hyde myslel celou dobu. Tetsuya měl pod palcem velkou část a tresty taky. Tora jen krátce přikývne.
"Myslím, že hodně z nich by nám poděkovalo, možná i většina Rady." Prohodí, aby ho slyšel jen Gackt. Nadechne se, aby Tetsuyu poslal do patřičných míst, ale když vidí toho kluka, je mu jasné, že jsou v háji úplně.
"Ale ale, tady je zdá se jeden trest málo. Začínám být rád, že jste pohromadě, nemusím jezdit daleko." Sykne s nádechem ironie.
"Co takhle jednou zkusit si některé věci zařídit sám. To je pod tvou úroveň, Ga-san?" Ušklíbne se znovu.
"Tetsuya-san, za to můžu tak trochu já. Nechal jsem se unést a…" Pokouší se Hyde zachránit situaci. Je sice naštvaný, ale to neznamená, že by chtěl pro Gackta nebo Toru nějaký trest.
"Ticho." Umlčí ho Tetsu rovnou a znovu se podívá na ty dva s mokrými klíny.
"Tak za to může Hyde…No, nevidím se, ale že byste si museli zrovna ulevit do kalhot." Neodpustí si poznámku, tohle prostě říct musel.
"Mám pocit, že mi s vámi brzo dojdou tresty." Protočí očima.
"Tak nemusíme úplně žádný dostat. Bylo to jen nouzové řešení." Vloží se do toho Tora, ale je mu jasné, že to neprojde.
"Myslím, že jich v zásobě ještě pár mám." Stočí oči na Hyda a vezme ho za bradu.
"Půjdu s tebou Tetsu-san, třeba vám dokážu všechno vysvětlit." Zase je Brání Hyde.
"Půjdete, ale oba." Pustí Hydovu bradu a krátce střelí očima k Aoimu, aby bylo jasno, že myslí jeho.
"Vy dva zatím dáte do pořádku toho kluka a zařídíte mu hezký večer." Zaúkoluje Gackta s Torou.
"Pak přijdete a chci slyšet ty nejlepší důvody, proč bych vás měl jen tak pustit." Pobídne Hyda a Aoiho gestem dlaně, aby ho následovali. Po cestě se ještě ohlédne přes rameno.
"A převlékněte se. Kdekdo by řekl, že ti mladí jsou nevycválaní a nadělají spoušť ve společnosti." Odfrkne si, protože tohle celé sleduje samozřejmě celý klub.
"To je takový zmetek." Prská si pro sebe Tora a zatíná ruce v pěst.
"Přísahám, že mu dám něco do pití a to bude teprve spoušť. No přece s ním nepůjdeš!" Sykne na Aoiho s nevěřícným výrazem.
"Hyde-chan, tak řekni něco." Otočí se na svého mentora a ten jen pokrčí rameny.
"Třeba bychom nemuseli, kdybyste nám to nezavařili ještě víc, než se mi povedlo." Opáčí mu Hyde zlomyslně.

Gackt, Aoi


Aoi udělá obličej ve stylu Zkusil jsem to a dotčeně zvedne bradu. Mohl si vymyslet něco jiného, ale Tetsuyův návrh ho dokonale vykolejil. Podobné prostě nedostával a už vůbec ne od členů Rady. Kromě toho měl kousek za zády Toru a už teď v něm hlodal takový ten pocit, že s někým chodí a byl by to podvod, i když spolu nechodí a nespali spolu. Jenže spolu randili… A to je pro Aoiho jako svatá smlouva. Hyda má na podobná zdržení asi tolik nálady jako on sám a taky to nahlas řekne, ale Tetsu ho nelituje ani trochu. Nic dalšího už nestihnou, protože to už jsou u nich Gackt s Torou a očividně to není ta nejlepší záchrana pod sluncem. Aoi otevře na prázdno ústa, sjede jejich mokré klíny pohledem a pak mu dojde stejně jako Hydovi, že za tuhle část mohou vlastně oni dva. Kousne se do spodního rtu, až na něm ucítí vlastní krev. Gackt se trochu narovná v ramenou a nasadí smířlivý pohled. 
"Ale no tak, ty víš, že jiné problémy s námi nikdy nebyly..." Řekne nepopiratelný fakt a náhodou to byl obrovský úspěch, když měl v domě Rukiho. On sám se držel všech pravidel, tak by teď z jedněch kalhot nemuseli dělat takové drama? Ta poznámka o úlevě do kalhot přijde Aoimu nepatřičně vtipná a tak tiše vyprskne a vzápětí se ovládne a uhne očima stranou. Nechce kluky shazovat, přesně naopak, jenže tohle Tetsu prostě trefil. Z Hyda se tohle muselo stávat kde komu, koho potkal. To, jak Tetsu bere za bradu Hyda se ale nelíbí ani jemu. Decentně dá dvěma prsty jeho ruku zase stranou a umanutě se mu podívá do očí, zatímco Gackt uvažuje, jestli by mu někdy v neživotě prošlo, kdyby ho namístě zavraždil. Tím spíš, když si chce Tetsuya odvést Hyda s Aoim někam s sebou. Na Aoim je vidět odmítání i zmatení, protože v tom zatím nehledá nic tak moc postranního jako automaticky Gackt. Za to Gacktovi je jasné, že by si to s nimi Tetsuya nejradši rozdal s oběma najednou. A na to neměl právo. 
"Tohle není policejní stát ani diktatura. Nemůžeš po nich nic podobného chtít a jestli to uděláš, půjdu s tebou do otevřeného sporu." Řekne Gackt tiše, ale výhrůžně. Udá ho Radě za vydírání a sexuální obtěžování, minimálně mu udělá tu ostudu. Katsuro je tady taky, nepochybuje o tom, že tohle slyší a i když je to Tetsuyův přítel a podpůrce, Gackt nechce věřit tomu, že by byl tak křivý a nepřiznal, co přesně se tady dělo. Aoi se na Gackta udiveně podívá, ale ten udělá razantní gesto, že ani slovo, protože oni jsou prostě jeho svěřenci a hotovo. Když Tora vyzve Aoiho, aby nikam nechodil, ten jen rozhodí rukama. Vůbec si není jistý, co by teď musel nebo nemusel udělat. Pravdou bylo, že on nic neprovedl a tudíž neměl žádnou povinnost chodit někam, ani vlastně neví kam. I kdyby k oficiálnímu výslechu, tak proč? A tak si postaví hlavinku a přesune se po bok Torovi, čímž dá Tetsuyovi najevo, že je součástí téhle rebelující skupiny. Gackt si vůbec není jistý, kam tohle povede, za to si je jistý, že Hydovi nařeže, jakmile mu to ten stupidní obojek dovolí. On by snad šel nebo co? A ještě se jim jízlivě posmívá! Katsuro se přitočí k celé skupince, která už přitahuje pozornost a smířlivě se usměje. 
"Nebudeme z toho dělat rovnou soudní spory, Gackt-san. Ogawa-san jim může chtít něco úplně jiného. Jsi možná jejich mentorem, ale nejsou tví nevolníci. Zaručuji se, že to není nic takového, jako si myslíš a na oplátku vám promineme ten hřích s kalhotami." Kývne na Tetsuyu, usměje se a vyžene Aoiho od Tory, aby šli pánové tedy s ním. Naopak popožene Gackta s Torou zpět do lokálu, aby napravili stav toho hocha a pak šli, kam chtějí. Aoi protáhne obličej, ale velmi neochotně tedy jde. Třeba chce Tetsuya jenom sundat Hydovi ten obojek? Nebo jim sdělit něco úplně jiného?

Tora, Hyde, Tetsuya


Tetsu nepatrně pozvedne obočí a podívá se na Gackta pochybovačným pohledem.
"Vážně ne? Poslední dobou jich je poněkud víc. Dráždění vlkodlaků, běžci v parku." Stočí pohled na Toru a ten vypadá, že za pět vteřin vyletí. Jak je možné, že ví všechno? Kde se to krucinál dozvěděl?
"S vámi možná ne, ale s novým svěřencem ano." Pokračuje pohledem zpátky ke Gacktovi.
"Nejspíš je čas tomu trochu dát řád, než se to nehezky zvrtne." Obhajuje si své vlastní jednání. Když dojde na Aoiho vyprsknutí, podívá se na něj Hyde a koutky mu vyběhnou nahoru. Tohle prostě trefil dokonale a nejde to ovládnout. Tetsu má oči všude, takže si toho všimne taky, jeho výraz se ale ani trochu nezmění.
"Pořád jsme dost mladí. Možná nám budou jen ostatní závidět, že to pořád funguje jak má. Kdykoliv a kdekoliv." Neudrží už Tora jazyk na uzdě. I kdyby ho měli upálit, tohle prostě říct musel. Samozřejmě naráží na Tetsuyu a jeho věk, jen ne na přímo, to si nedovolí ani on. Nicméně dobré jméno si nedělá, protože těch pohoršených pohledů je daleko víc.
"Máš pravdu." Ozve se najednou Tetsuya, protože ví, že přestřelil.
"Nařídit jim nic nemůžu, ale můžu je požádat, aby šli se mnou. Na to snad ještě právo mám." Změní Tetsu trochu taktiku. Aoiho vyškubnutí nějak nekomentuje, jen se mírně ušklíbne. Kdyby je neznal, asi by se urazil, ale přece jen je pozoruje už nějaké ty roky. Nejsou mu proti srsti, ale jsou věci, které si nedokáže odpustit a vidina moci je tak lákavá. Občas ji musí ukázat, aby se neřeklo, že za roky vyměkl.
"Vidíš, nemusíš jít nikam." Chytne se Tora Tetsuyových slov a přitáhne si Aoiho za bok k sobě. Vypadá najednou spokojeně krotce, když nehrozí, že by kamkoliv musel.
"Byla u mě jen proto, aby to nějak vypadalo." Obhajuje dívku, co stála u něj při pokeru.
"Já na holky nikdy nebyl." Omlouvá se mu v podstatě a je mu jedno, že se Testu tváří dost pobaveně. Hyde si tiše povzdechne. Má to dva důvody. Jeden je takový malá provokace, která nese ovoce, když vidí, jak se Gackt tváří a druhá…Až to jednou praskne, bude to hodně zajímavé. Zatím se ani nepohne, jen se všichni jako na povel otočí na Katsura, který to hodlá celé urovnat. 
"Vypadám jako někdo, kdo by tohle měl zapotřebí?" Ozve se Tetsuya s protočením očí v sloup.
"Měl by sis dávat pozor, Ga-san. Jakmile mu sundají obojek, zblázníš se." Neodpustí si poznámku, protože Hyda znají samozřejmě všichni. Kývne hlavou ke Katsurovi, že tedy půjdou a trest jim promíjí. Přece jen moudřejší ustoupí a to je rozhodně on sám. Pohodí hlavou, aby ho následovali, když se rozejde ke svému soukromému salónku. Sám jde rovnou ke křeslu, kde se pohodlně usadí na stolku už má sklenici s rudou tekutinou.
"Zavři dveře, Haido-chan." Pobídne ho a Hyde ho bez váhání poslechne. Mezitím v baru Tora už zase zatíná ruce v pěst. Katsuro už je pryč a všichni kolem nich se dají do pohybu.
"Chápeš to? Dělá to jen proto, aby nás nas…" Zarazí se a rozhlédne, jak kdyby z toho mohl být další průšvih.
"Nic jiného za tím není." Prská dál a sáhne po nových kalhotách. Nejradši by si ty staré stáhl rovnou tady, čistě jen pro dobrý pocit, že je všechny vytočil ještě víc, ale Aoi je uvnitř. Skoro to vypadá, že cokoliv udělá, bude mít následky i pro něj.
"Idiot, tohle mu přijde draho." Sáhne po panácích, které nese obsluha ke stolu. Jednoho z nich vrazí Gacktovi do ruky a sám si druhého pošle do krku.
"Co se stane, když tam prostě vrazíme?" Zeptá se a dělí jej asi vteřiny od toho, že to udělá. Mezitím se Hyde přesune k druhému křeslu a usadí se.
"Nešlo to jinak?" Střelí po Tetsuyovi vyčítavým pohledem.
"Nešlo, zkazil bych si pověst. Neboj, on to přežije." Ušklíbne se, než krátce upije. Hyde už protáčí očima.
"Oba to přežijí." Těkne krátce očima k Aoimu.
"Tak co máš?" Zeptá se Hyde a zatahá se za obojek na krku. Tetsuya k němu střelí očima.
"Ale no tak, vydrž ještě měsíc. Pak tě pustím na podmínku. Víš, že to jinak nejde. Můžeš si za to sám a já tě musel potrestat." Tetsuyův tón je stejně ledový, ale o něco smířlivější.
"Je možné, že se budete Tora muset zase přesunout. Zatím se dostali k poslednímu místu, kde byl." Prozradí mu Tetsuya, co ví.
"Je kolem něj příliš rušno." Hyde si povzdechne.
"Aoi by ho mohl trochu pokrotnout, navíc můj dům je víc z očí, možná že to bude stačit." Ani jednoho nenapadne, že Aoi vůbec netuší, o co jde.

Gackt, Aoi


Aoimu nezbude nic jiného, než následovat Hyda a Tetsuyu a v duchu se probírá tím, jak se mu Tora začal po svém omlouvat. Opravdu mu vysvětloval přítomnost té dívky a dost mu vadilo, že měl s Tetsuyou odejít a to byly věci, na které Aoi slyšel. Původně si myslel, že odtud pojedou někam pryč, ale nakonec míří jenom k soukromému salónku. Projde za Tetsuyou do dveří a hned se rozhlíží kolem sebe, zatímco Hyde zavře dveře. Pak kolem něj projde a jakoby nic se posadí. Dokonce Tetsuyovi vyčte způsob, jakým vedle vystupoval a Aoi pomalu pozvedne obočí. Počkat, co má tohle být? A jaké Hydo-chan? Myslel si, že se ti dva nesnáší a teď vypadají jako staří přátelé na pokecu. I ta následná domluva o tom, kdy mu obojek sundá, se nese v duchu Musí to být takhle, protože moje místo to vyžaduje. Žádné přísné kázání o Hydově chování. Ale Aoi by přísahal, že se Hyde doma nerozčiloval jenom na oko, takže… co se to tady děje? Aoi ještě pořád stojí na místě dost blízko dveřím a natočí hlavu k rameni, když dojde na Toru a jeho možný přesun. Není to ale kvůli jeho chování. Jde tady zřejmě o něco úplně jiného a nejspíš o tom Tora ani neví, protože Aoi pochybuje, že by na něj dovedl sehrát to divadlo se stěhováním kvůli vlastní kázni. Vypadal, že je doopravdy přesvědčený, že je to kvůli tomu a že na to dost sázel, když chtěl změnit plac. Ti dva se baví jako by tady ani nebyl a dokonce už má od nich svůj úkol. 
"Kdo se kam dostal?" Najednou se mračí a vypadá, že udělá jakoukoliv nepřístojnost, když bude mít pocit, že je to potřeba. Je jen malý kousek ode dveří. Klidně stihne vyběhnout a začít na Toru pokřikovat, když bude chtít. Je to proto, že už mu není lhostejný a tohle najednou vypadá nějak vážně a nebezpečně. 
"Proč by měl být z očí a proč bych ho měl krotit?" Mhouří na ně oči pořád víc a dokonce trochu couvne. Mezitím Gackt tráví všechno, co jim Tetsuya řekl. Ani on nechápe, jak to že ví o všech Torových výstřelcích, ale i kdyby… Ruki dělal podobné v jednom kuse a nikomu to nevadilo. Na tom všem něco smrdělo jako zmoklý vlkodlak. Když si Tora rýpl s těmi mokrými kalhotami, měl co dělat, aby se nerozesmál a taky byl rád, že ho ještě počítá mezi ty mladé upíry, i když už zase tak mladý nebyl. I on si všiml, jak Tora bojoval za to, aby Aoi neodešel a přišlo mu to milé. On sám má hlavu plnou Tetsuyových slov o tom, že se zblázní, až Hydovi sundá ten obojek. +Nezblázním. Zařídím, aby na to neměl čas.+ Pomyslí si a všichni by mu dali za pravdu, kdyby to býval vyslovil nahlas. 
"Jo." Přisvědčí na Torova slova s očima ještě chvíli upřenýma na dveře salónku, ale uvnitř si tím už není tak jistý jako ještě před chvílí. Pak se ale na Toru usměje, obrátí do sebe panáka a vezme ho kolem ramen. 
"Pojď, dáme toho kluka do pořádku, ať mu nedarujeme další střelivo." Vede ho za tím nešťastníkem. Je to jen jednoduché kouzlo a už jsou svědky toho, jak se kluk zmateně rozhlíží na všechny strany a drbe se ve vlasech, protože je najednou asi o hodinu víc, než si pamatuje a taky stojí kousek jinde. Na kalhoty už si nikdy ani nevzpomene. 
"Taky bych tam nejradši vrazil. Budou tam pěkně dlouho, ale stejně bych tady radši počkal." Navrhne a kývne k toaletám, aby se zašli převléknout. Za tu dobu snad Tetsuya a kluci lokál neopustí. Brzy jsou oba jako ze škatulky a ještě si raději u baru ověří, že je to tak a nikdo odsud nezmizel a pak si Gackt najde pěkné místečko na barovce, odkud je všechno vidět. 
"Tetsuya by si rozhodně zasloužil, aby ho něco vyhodilo ze sedla. Nebo někdo..." Zazáří mu trochu oči, když v prstech protáčí panáka. 
"Jeden by si po dnešku dal něco silnějšího..."

Tora, Hyde, Tetsuya


Hyde chvíli mlčí, stejně jako Tetsu. Oba mají v rukou sklenky a oba si dopřejí několik doušků. Hyde vypadá mnohem víc zamyšleně a přemýšlí, jak dlouhodobý problém vyřešit. Trochu oba zapomínají, že Aoi je v tu chvíli s nimi a že potřebuje, aby v tom sehrál určitou roli. Toru je potřeba hlídat ve všech směrech a je kolikrát hlučnější a viditelnější, než banda sjetých vlkodlaků. Ke smůle jeho samého. Tetsu se jen ušklíbne a pokyne Hydovi, aby mu podstatnou část vysvětlil. On sám se s tím rozhodně zdržovat nebude, na to nemá nervy.
"Jak už ti nejspíš došlo, Torovo věčné stěhování, není jen náhoda. Ovšem musím říct, že se toho ujal dost svědomitě a nikdy s tím nebyl problém." Pokrčí zlehka rameny a musí se krátce zasmát. Jeho chování jim dost dobře hrálo do karet.
"Nechceš se na to posadit?" Zeptá se ho s mírně pozvednutým obočím, když vidí jeho pohyb ke dveřím. V tu chvíli zpozorní i Tetsu.
"Byl to dobrý nápad?" Zeptá se Hyda pochybovačně a ten jen přikývne. Podle něj víc očí, víc vidí a on sám nemůže být všude.
"Je to skvělý nápad, Tora tu chce zůstat a je to dost znát." Blýskne se mu v očích a s nádechem rozvernosti mrkne na Aoiho.
"Něco ho tu dost obstojně drží. Co myslíš?" Zeptá se ho, než se znovu napije.
"Asi už víš, že jsem Toru neproměnil já." Pomalu zjišťuje, co všechno o něm ví a možná i doplňuje informace, které Aoi neměl. Ale asi tuší, že si možná o něčem podobném povídali.
"Když jsem ho našel, trochu řádil, protože ho tam nechali ležet bez pomoci." Ušklíbne se.
"Chudáček malý." Ozve se chladný hlas Tetsuyi a vyfasuje si od Hyde pohoršený pohled.
"Má ho na svědomí jeden ze zatoulaných členů upírů z Jižní Ameriky. Někdo ho sem přivezl a snažil se o prozrazení celého společenství." Tetsu si jen pohrdavě odfrkne.
"Bylo víc Torovi podobných, které stihl proměnit a většina z nich brzo propadla podivnému šílenství. Proto se Rada rozhodla jim podobné odstranit a zamezit tak problémům. Tora ale podobné sklony nemá. Možná je to tím, jak obstojně ovládá iluze. To šílenství způsobovaly jisté představy a těmi on netrpí nebo je spíš dokáže ovládnout." Hyde se spokojeně pousměje, jak kdyby byl Tora jeho syn. V podstatě je.
"Poslali hledače, kteří se snaží najít kapky podobné krve zničit je všechny do jednoho. Bohužel je nezajímá, jestli tomu propadnou nebo ne. U každého to trvá jinak dlouho." Podívá se na Tetsuyu, který pozoruje obsah své sklenice.
"Stěhujeme ho z místa na místo, aby to nikdo nezjistil. Běžný upír to nepozná, jde to jen díky přidání jisté přísady do kapky krve nebo podle tetování, které má na rameni. Jsou to jen drobné jizvy. Já celou dobu všem tvrdím, že vím, kdo Toru proměnil. Že jsem ho viděl, ale není to pravda. Ovšem hledači mají své metody a dost často se příliš přiblíží. Teď byl pár let klid, ale vypadá to, že se znovu objevili. Proto mám obojek. Ten člen, kterého jsem omámil a svedl, začal něco tušit. Díky tomu oblouznění na to zapomněl, ale mělo to vedlejší následky." Uculí se pobaveně.
"Tetsuya je jediný, kdo něm ví, známe se už dlouho a slíbil mi pomoc." Tetsuya si odfrkne znovu.
"Úplně dobrovolně, že?" Střelí po Hydovi vražedným pohledem, ale ten nad tím jen mávne rukou.
"Mělo by o tom vědět, co nejméně upírů, ale ty máš k Torovi blízko., chce s tebou trávit čas, proto bys nám mohl pomoct. Nechci mu o tom říkat, je moc horká hlava a mám obavy, že by si chtěl poradit s hledači sám a to není dobrý nápad." Dá mu chvilku, aby to celé vstřebal. Mezitím se Tora a podívá na Gackta a kývne hlavou. Tady stejně nic nevymyslí.
"Je to idiot." Označí Tetsuyu rovnou, než odchytí kluka a míří k toaletám.
"To budou a jen proto, aby si to pořádně užil." Vrčí trochu dál. V čistém oblečení se cítí hned mnohem lépe a ještě líp, když se konečně přesunou k baru.
"Máš někoho v merku, kdo by to dokázal?" Kuje s ním klidně plán, který by mohli uskutečnit. Bavil by se královsky, kdyby za někým Tetsuya běhal jako pejsek, ale to by chtělo silný kalibr. Zpozorní mnohem víc, jakmile dojde na silnější pití.
"Myslím, že bych mohl mít něco pro tebe." Blýskne se mu v očích, kradmo se rozhlédne a pod krytím díky iluzi, se mu v prstech objeví malá lahvička.
"Stačí jedna kapka a budeš mít mnohem lepší náladu. Dvě kapky a zostří se ti smysly na maximum. Je to dost šílené, když vidíš svět do každé buňky a asi i za roh. Hlavně všechno slyšíš. Dal bych si to taky, ale nemůžu. Mám po tom příšerné halušky a věř mi, že to zažít nechceš. Nikdo jiný kromě mě, je nemá. Z druhé strany, možná uslyšíš, co se děje za dveřmi." Široce se usměje a je to takový malý plán, jak je tajně šmírovat.




Žádné komentáře:

Okomentovat