28. července 2019

Hromadné - Jen trochu romantiky - část 2.

(zkouška)



Hyde (Kei), Reita, Uruha

Hyde jen na slova Aoie mírně pozvedne obočí a nakloní hlavu na stranu. Má opravdu co dělat, aby se nezačal smát. Tahle situace graduje do těch nejlepší rozměrů a jestli tady mají někde kamerový systém, chce tu nahrávku a bude si ji pouštět jako nejlepší komedii, kterou kdo kdy natočil.
"Protože máš jeho kytaru a jak tak koukám tu nejlepší…nemusím to dál rozvádět, že ne...ale prozradím Ti, že jsi s velkou pravděpodobností udělal dojem..." Broukne s úsměvem a smekne mu pomyslný klobouk.
" To je v pohodě Kaii..je to magor…" Mávne nad tím rukou, Kaz by se za něj klidně označil. Neunikne mu ovšem ani pohled Kaie na Uruhu, který se pod smějícíma se očima pomalu rozpustí.
Jen mu téměř neznatelně kývne hlavou, aniž by si uvědomil, že je někdo sleduje a znovu se rozesměje, když Ruki nahlas potvrdí Hydova slova o tom, jestli spolu spali nebo ne.
"Berete to hopem pánové…" Neodpustí si Uru poznamenat, i když hrozí, že dostane minimálně facku, jenže to prostě nešlo. Mezi jednotlivými záchvaty smíchu, se snaží nevnímat Rietův výraz a kryje Kaie za svými zády, tady to vypadá hodně nebezpečně, jenže pro něj je mnohem nebezpečnější jeho blízkost.
Rei se mezitím snaží chytit normální barvu, protože je úplně celý rudý vzteky. Samozřejmě si do něj musí rýpnout, Ruki si to prostě nemohl odpustit. Střelí po něm takovým pohledem, kterým by ho mohl minimálně zabít.
"Jo byl…ale..Já s ním nespal do háje…! Dělá si ze mě jenom srandu idiot.." Zamručí, sice lže, ale přece jim to všechno hned nevyklopí. Nehodlá to vůbec nikomu říkat a už vůbec ne to, že ho má plnou hlavu a příležitostně i jiné místa. Ne, nemusí na něj vůbec myslet, jinak si uřízne ještě další trapas. Tohle mu dá rozhodně sežrat.
"Hele nechceš se radši věnovat svému manželovi…nebo nejlíp odjet na svatební cestu…nebo vám jedna noc stačila.." Zamručí ještě jeho směrem s mírnou snahou mu to všechno vrátit.
Hyde pod Rukiho poznámkou zvedne dlaně do výšky hlavy v rezignovaném gestu. Měl si tu poznámku nechat pro sebe, protože tohle nedopadne dobře, tím si je jistý. Najednou se mu ve tváři objeví zamyšlený výraz, jak pečlivě přehodnocuje, co mu na to má odpovědět a jestli vůbec něco nebo raději držet pusu. Už se dneska přesvědčil, že není radno se v určitých chvílích potulovat kolem, ale baví ho to.
"Já už tu nelepší sebral…" Broukne nakonec snažíc se tvářit naprosto vážně, ale hned jak to řekne, dojde mu, že to nejspíš nebyl ten nejlepší nápad.
"Vidíš svatební cesta, to je nápad!" Pokusí se stočit téma jiným směrem.
"No tak spali všichni se všemi, to je toho..." Ozve se nakonec Uruhův hlas, který má pořád ještě za sebou Kaie a snaží se tvářit vážně, když rozhodí rukama. Jenže mu hlavě ještě pořád zní jeho slovo o tom, jak by se tvářili, kdyby nic. Jenže ono se něco stalo. Mírně se po něm ohlédne s přivřenýma očima, ale má co dělat, aby se nerozesmál nebo ho prostě nepopadl a udělal to první, co mu právě teď hraje v hlavě.
"Tak co Reii, neodepíšeš mu aspoň chudákovi?" Přisadí si ještě, než se s nenápadným štípnutím Kaie do boku odebere za Aoiem a jeho novou kytarou.
"Tak se pochlub, co Tě stála…začínám být po tom všem zvědavý." Prohlíží si nástroj s jistým zaujetím, protože je to přece jen precizní kousek a může na něm oči nechat.
" Ne, kašlu na něj…nebo jo, protože si ze mě nikdo dělat srandu nebude!!!" Zavrčí odpověď Reita, popotáhne si pro jistotu límec na triku nahoru a popadne telefon, aby mu naspal pořádnou smsku od plic, jenže sotva začne a už se zasekne, protože si vybaví jisté okamžiky a vlastně vůbec neví, co mu chce napsat. Napíše první a s pořád stejně vzteklým výrazem to odešle…jenže hned vzápětí začne psát znovu.












Ruki, Aoi, Kai, Gackt

Hyde Kaze hodně dobře zná, takže je Aoimu jasné, že tohle neokecá. Evidentně půjčuje kytary jen VIP milencům... ne, že by mu to zjištění neudělalo radost, ale zároveň by chtěl vědět, kolik jich tak asi bylo před ním? Kai si vymění smířlivý pohled s Hydem, zatímco se se smíchem pořád schovává za Uruhou, ale ten si sám koleduje o Rukiho pozornost a to není vždycky chtěné. Ruki mezitím nevěřícně zírá na Reitu, který ho tady vyhazuje na svatební cestu. Jeho největší komplic a spiklenec!!! Dá si ruce v bok a má ho právě tak dost.
"Ty si myslíš, že tě neznám Reita-kun? Právě proto, jak moc jsi vytočený a snažíš se nám namluvit, že jsi s ním nespal, všichni víme, že spal!" Otevírá si na něj pusu.
"Nebo ti Gackt koupil telefon, protože ti na něj šlápl v klubu?" A pak si něčeho všimne a v očích mu zajiskří přímo ďábelsky.
"Hm...." Přistoupí k němu a dvěma prsty mu pozvedne tu jeho rozkošnou bradičku.
"A co je tohle?" Ukáže na tu roztomilou značku, kterou Reita nosí pod hrdlem. Vytáhne obočí nahoru a Kai si tiskne obě dlaně na rty, aby se nesmál. Teď už se zvědavě otáčí i Aoi, který se přestal smát a říká.
"Reita a Gackt?" S jasným důrazem na jméno Gackt.
"Kamaráde do teď jsem neznal tvůj vkus." Zavrtí hlavou a znovu začne hrát.
"Který z vás je větší narcis?" Pronese ještě. Rukiho pozornost přeskočí zpět na Hyda, zatímco s mírným uspokojením sleduje jeho vzdávající se gesto. No proto!
"Hmm a to už jsi ji sebral někdy dřív nebo včera?" Doráží na něj dál, ale pak si jen odfrkne a pohodí vzpurně hlavou, když se Hyde té cesty chytne.
"Nemůžu, mám plno práce." vymlouvá se. Je zima, jeho nejklidnější období v roce.
"Všichni se všemi!" Zopakuje Kai po Uruhovi a znovu se začne řehnit, uhne bokem do strany, před jeho štípnutím a vrazí tak do Rukiho, který ho plácne po rameni. Aoi dělá, že se ho nic netýká, dokud se u něj Uru neobjeví. Kytaristi se nezapřou, taky je zvědavý na kousek, co má v ruce. Přestane hrát a kytaru mu za hrdlo podá s jaksi hrdým pohledem na ni.
"Stála mě... hm... spíš jeho stála." Pronese a takhle ve dvou a stranou ostatních se tolik neostýchá o tom mluvit.
"Jen trochu romantiky..." Přizná nakonec šeptem. Ne, ani on by si nepomyslel, že se nechá sbalit někým, jako je Kaz, ale stalo se to a navíc... na něj pořád hodně myslí. Na ty jeho oči jako trnky a šílené chování a na to, kdo se z něj stal, když Aoimu dovolil trochu něhy.
"Je to skvělá kytara. Trval na tom..." Prozradí mu. Už o něm obdivně mluví, o jéje.... Ruki trucuje kousek od ostatních a probírá se papíry, které si s Hydem pro ostatní připravili a Kai se přimotá k Reitovi. Nečte mu přes rameno, jen se vedle něj opře a prohrábne mu dlaní vlasy.
"Je to super telefon, nevadilo by mi takový dostat." Hlesne k němu, když shlíží na jeho tvář i značku pod krkem. Jak rád by mu řekl, že v tom není sám… ale na něčem se s Uruhou domluvili. "Takže… uvidíš se s ním ještě?" Přece jenom vyzvídá. Je zvědavý, ale Gackt na něj působí jako lovec, co má všechno a všechny. Těžko říct, co tohle mezi nimi bylo a jak se mu povedlo dostat jejich alfa Reitu. Ale povedlo, to znamená, že to je ještě větší alfa Gackt. To muselo vypadat. Ruki se nakonec přece jen uvolí zvednout oči k Hydovi, který se stále opírá bradou o opěru židle.
"Chci jet do New Yorku." Řekne mu tiše a měkce, i když stále trochu panovačně. Je tam zima, bude se jim tam oběma líbit, kromě toho… kdo se má na toho ďábla zlobit tak dlouho. Přejde k němu a sotva znatelně se ho konečky prstů dotkne na paži na opěře.
"Všechny ostatní kartičky roztrhej, rozumíš?" Řekne mu s nakrčeným čelem a jasnou obavou v hlase. Proč? Proč by mu na něm mělo záležet? Ale záleží… Kusoooo….











Hyde (Kei), Reita, Uruha, Kaz


Rei zrovna hodlá odložit telefon, když s na něj došlápne Ruki. Možná to se svým komentářem trochu přepískl, ale když prostě byl rozzuřený do běla, tak se mu nemůže divit. Stáhne obočí k sobě, když mu začne vykládat, jak moc dobře ho zná anebo nezná a nejhorší na tom, že má pravdu. Založí si ruce na hrudi, aniž by pustil svůj nový telefon. V duchu si musí přiznat, že je z něj nadšený, až na ten vzkaz samozřejmě!
" Ano, rozbil mi telefon a sobě kytaru!!.." Pokusí se to ještě zahrát do autu a záměrně na jeho první slova nereaguje, je mu jasné, že by řekl něco, co by ho usvědčilo ještě víc. Jenže to trvá přesně do doby, kdy se k němu Ruki přiblíží a odhalí všem Gakkovu značku. +Do prdele už!+ Zanadává si v duchu a jedním dobře mířeným máchnutím mu to ruku odsune bokem.
"To je jenom…" Začne podrážděně a vlastně vůbec netuší, na co by to mohl svést, z tohohle už se nejspíš nevyvleče. K tomu se přidá ještě Aoi a on se zmůže jen na svezení o pár centimetrů níž na židli a koukání do stropu.
" Jste neuvěřitelní vážně…" Zamručí, čímž vlastně potvrdí, že mají pravdu.
"no já rozhodně ne Aoi-kun! A vůbec…nechcete raději zkoušet" Zní jeho hlas nakonec rezignovaně, když znovu vezme do ruky telefon a začne si s ním hrát, nic podobného v rukách neměl. Musí se hodně přemáhat, aby se neusmíval.
Hyde mezitím těká pohledem z jednoho na druhého, ale vždycky se nakonec zastaví na Rukim, které ho s s jasným zalíbením v očích prohlédne. Před očima má jeho výraz večer, kdy byli opravdu spolu a nemůže to dostat z hlavy. Dokonce i poledne ve sprše se mu tam občasně vloudí. Nějak úplně přestane vnímat realitu, když padne otázky znovu na jeho hlavu. Nakloní hlavu na stranu, kdy se objeví mezi jeho rty skoro až mlsně špička jazyka a věnuje mu svůj typicky okouzlující úsměv.
"Tu nejlepší jsem si vzal včera, pane Takarai…" Odpoví mu bez rozmýšlení, protože to tak prostě je a ví to. Hlavně jeho slova v noci byla naprosto upřímná a on se za svou náklonnost k němu vůbec nestydí, právě naopak, klidně by si vyrobil transparent -Miluju Rukiho- A chodil by s ním všude, akorát si uvědomuje, že by se to minulo účinkem, i když….
Uru ještě hodí po Kaiovi pohledem ve stylu -Já za to nemůžu to samo-, ale když se ostatní nedívají mrkne na něj úplně uvolněně a věnuje se Aoiově kytaře. Ten, jak to tak vypadá, stranou od ostatní hodlá mluvit. Samozřejmě, že jej bude poslouchat s radostí.
"Nevypadal zrovna jako romantický typ…" Poznamená tiše a zkoumavě přejde po kytaře prsty, je to vážně výstavní kousek, může na ní oči nechat.
"Ty donutíš k romantice i kus šutru…očividně…a co dál?" Vyzvídá, jakoby se v tom snažil najít nějaký další krok pro sebe a Kaie. Možná, že když bude vědět, jak to kluci berou, bude jednoduší s tím nakonec vyjít na světlo. Jestli teda bude s čím a Kai mu nakonec neřekne, že to byl blbý nápad. Těkne pohledem zase k němu a kousne se do rtu, byl by opravdu nerad, kdyby to tak dopadlo.
Reii si skoro ani nevšiml, že Kai stojí kousek za ním, zrovna se chystal ještě něco napsat. Trhne sebou, když promluví a koukne na něj, v očích se mu pořád blýská, ale už to nejsou ty naštvané plameny jako před chvíli.
"Vypadá dost našlapaně.." Broukne s nádechem spokojenosti v hlase a jak se zdá, když je tu jenom Kai a nerýpe do něj, je pro něj jednodušší být v klidu. Pak ale padne přímá otázka…
"Ehm…asi jo...slíbil jsem mu,že ho zabiju..." Prohodí, když se krátce uchechtne, ale úsměv mu zmrzne, když zapípá smska. Chvíli váhá, koutkem oka sledujíc Kaie, jestli to před ním má vůbec otevírat, pokrčí rameny ve stylu -radši- a dá telefon přece jen kousek stranou a zírá na zprávu od něj.
"Uhm.." Vypadne z něj jen, když se plácne do čela odložíc na chvíli telefon displejem dolů na svoje stehno. Je mu z té zprávy celkem dost horko, ale naštěstí se dokáže uhlídat a nezrudnout.
"Přivede mě do hrobu.." Oznámí Kaiovi, aniž by si uvědomil, že o něm mluví jak kdyby spolu žili deset let ale pootočí se k němu bokem, aby neviděl co píše a začne datlovat odpověď.






Chvíli se zarazí, když koukne z okna ven, a pak k tomu přece jen přípíše.





Reita je tolik zabraný do psaní, že si ani nevšimne pookřání Rukiho, jinak by se do něj rozhodně strefil. Zato Hyde, si toho všímá moc dobře, už nějakou chvíli totiž sleduje jen jeho. Kouká na něj do výšky, nespouštějíc pohled z jeho očí a po slovech se mírně pousměje.
"Pojedeme, kam budeš chtít Ruki-chan…klidně hned dneska…bude tam krásně v tuhle dobu.." Ujistí ho naprosto vážně, když krátce shlédne na jeho prsty dotýkající se bledé kůže. Bez váhání je přikryje svou dlaní a přeje po hřbetu jemně palcem.
" Všechny ostatní už přestaly existovat…mám jen jednu a tu si budu hlídat na zlatém podnose…" Dodá ještě, když se skloní a krátce hřbet jeho dlaně políbí, kousek od prstenu s rudými kameny, než mu věnuje krátké mrknutí a úsměv s jistou něhou vepsanou v očích.
" A teď do práce mmm.."
Kaz mezitím stihl vykoupit polovinu obchodu s potravinami a nechal si to samozřejmě odtáhnout až domů, kde mu trvá maximálně půl hodiny, aby úklid vzal za své. Když v tom dostane spásnou myšlenku. Vytáhne telefon a nadatluje smsku Hydovi o tom, jak nutně potřebuje číslo na Aoie. Ten samozřejmě hned za čerstva ukáže smsku Rukimu a ještě se u toho potměšile usmívá s výrazem -Já to říkal- Ke Kazově překvapení ho dostane skoro obratem a se šíleným úsměvem začne psát.






Ruki, Aoi, Kai, Gackt

Aoi jemně pokrčí rameny a pousměje se.
"Ne, to on není, ale... je to tady." Poklepe si dvěma prsty na spánek.
"Ještě nevím proč se brání, ale když to prolomíš, vypadá spokojeně." Prozradí na sebe svou taktiku, vlastně to, že nějakou taktiku vůbec má. A tím vlastně odhalí i celou náklonnost k Hydovu kytaristovi.
"Čert ví, co na něj udělalo takový dojem, že trval na tom, abych si ji sem vzal." Vydechne nakonec, když se rozhlédne kolem sebe a trochu odvádí téma jinam. Však on moc dobře ví, ale... má tady opravdu mluvit o tom, kolikrát to od včerejška dělal a hlavně KDE? To by mu snad ani kluci nevěřili, dokud by jim někdo neukázal kamerový záznam z obchodu. Pak se uculí, když mu Uru řekne, čeho je on se svou romantikou schopný a překvapeně k němu otočí oči.
"Dál? Jak, co bude dál?" Dělá na něj nevinné oči, ale usmívá se. Vůbec nemá ponětí, že se ho Uruha neptá jenom kvůli němu, ale taky kvůli sobě a jeho nové zkušenosti. Ono by ho totiž hlavně vůbec nenapadlo, že by si Uru sám nevěděl rady. Neujde mu ale, že se Uruha podíval na Kaie a jak. Proč si u toho kouše ret?
"Hm?" Udělá jenom s jasnou otázkou v očích, jenže pak mu pípne smska, on vytáhne z kapsy telefon a... otevře pusu, div mu piercing nevypadne. Hned začne psát odpověď.







Odpoví mu to, co nechce slyšet, ale od mistra romantika to měl čekat.
"Kde vzal moje číslo?" Mumlá pro sebe. Kai přikývne na našlapanost telefonu a pak protáhne rty do širokého úsměvu, když mu Reita potvrdí, že se ještě s Gacktem uvidí. Hrcne ho dlaní do ramene nad prsním svalem, ale v ten okamžik Reitovi přijde smska. Zvedne obočí a nejradši by se mu zvědavě podíval přes rameno, ale Reita telefon samozřejmě odklání a tak taktně odvrátí oči až do okamžiku, když se ozve plesknutí jeho dlaně.
"Co ti napsal?" Hned se k němu zase nakloní a natáhne dlaň po telefonu, aby ho otočil nahoru.
"Něco romantického? Ještě ti něco koupí?" Je zvědavý, až to hezké není. Není na škodu mít prominentního milence, Reita by mohl mít věci, které by si jinak nikdy nedovolil. Znovu se zasměje, když mu Reita řekne to o hrobu, je z nich úplně nadšený. Ještě víc, jak z Rukiho a Hyda. Bohužel nezachytí pohled Uruhy, ale zatímco Reita píše svou zprávu, vyhledá očima jeho záda vedle Aoiho a chvíli si ho zálibně prohlíží. Až dokud Reitův mobil nepípne znovu.



Ruki se rozpačitě zasměje, když zvedne oči někam nad Hydovu hlavu.
"Hned dneska? Hned dneska si ani nebudu schopný zabalit. Ale můžeme to naplánovat…?" Připustí, že by přece jenom rád jel. Mohli by se tam skutečně lépe poznat a vidět něco nového. Co slyšel, Hyde létal do Ameriky docela rád a často, i když spíš do L.A. Nechá si od něj políbit ruku, ale pak ho začne honit do práce. Těkne očima po klucích, kteří si po skupinkách povídají o svém, Aoi a Uruha dokonce zády a Kai se snaží vidět do mobilu Reitovi. Pak ale dojde na prásknutí Aoiho čísla, což rád udělá. Nakonec tleskne dlaněmi o sebe.
"Takže… poslechnete si konečně, co jsme vymysleli pro náš společný koncert, když už konečně víme, kdo s kým souloží?" Oznámí jim s hlavou nakloněnou k rameni.





Hyde (Kei), Reita, Uruha. Kaz

Uru celkem zaujatě poslouchá Aoie a jeho vyprávění na téma šílenec Kaz. Mírně stáhne obočí k sobě, ale není to nesouhlas spíš jen zamyšlení nad celou situací. Místy poklepává na kytaru a prohlíží si ji s neskrývaným zájmem. Zarazí se, když mu Aoi prozradí, že je to v hlavě, vlastně má podobný problém, protože prostě nad sebou a Kaiem až moc přemýšlí. Hlavně, co se budoucnosti týče, vždycky to bral tak nějak moc vážně a tohle není výjimkou.
"No nejspíš jsi na něj hlavně udělal dojem Ty…spíš mě napadlo…jestli spolu ti dva…" Kývne hlavou směrem k Hydovi, ale nepodívá se na něj, aby mu to nebylo podezřelé.
"něco měli…co když to je kvůli němu.." Pokrčí krátce rameny, je to jen myšlenky a vůbec neví, co by na ní mohlo být pravdy nebo ne. Jenže taky by se mohlo stát, že by to nakonec třeba odnesl Ruki a to se mu vůbec nelíbí. Nakonec ho ale vytrhne z myšlenek jeho odpověď na budoucnost nebo spíš převedení v otázku.
" Dobře…" Uchechtne se krátce.
"Myslím, že to mi jako odpověď stačí.." Naštěstí mu už dál odpovídat nemusí, protože se ozve Aoiův telefon s smskou. Takže loupne pohledem po Kaiovi a koutky mu zase samovolně vystoupají vzhůru, napadl ho totiž plán na dnešní večer, pokud tedy bude chtít. Vrátí pohled k Aoiovi zrovna, když se na něj upře pohled a na jeho otázku jen pokrčí rameny.
"Mě se neptej, zkus to kousek vedle.." Poradí mu pobaveně, když mu pípne druhá smska, to vypadá na dlouho.
Kaz seděl celou tu dobu u telefonu a nadšeně čekal na odpověď. Moc dobře předpokládal, co mu přijde.



"Hej co děláš…" Zabručí Rei směrem ke Kaiovi, který do něj šťouchne, ale má co dělat, aby se nezačal smát.
" Nemyslím si, že by mi ještě něco koupil…heh…" Odpoví mu nakonec trochu nejistě, protože mu přece nemůže říct, co za zprávu mu přišlo, musel by se propadnout do země.
"Promiň Kai- kun…ale tohle bych nedal přečíst vůbec nikomu…" Řekne mu nakonec rezignovaně naprosto upřímně, když zvedne pohled k němu přesně ve chvíli, kdy Kai kouká na záda Uruhy.
"Co takhle, kdyby jsi zkusil ty nějakou tu romantiku kousek vedle…" Neopustí si do něj rýpnout, ale není v tom nic zlého, spíš jakoby ho pobízel. On nic z včerejšího blbnutí mezi nimi nepostřehl, ale takový pohled…přijde mu to minimálně podezřelé. Uchechtne se ještě, než vezme telefon a začne odepisovat. 






Hyde mezitím nespouští pohled z Rukiho tváře a jen kývne hlavou. Trochu ho zaskočili slova, která se donesla k jeho citlivým uším od Uruhy. Nikdy si neuvědomil, že by mohl mít třeba na Kaze takový vliv. Možná by si s ním měl promluvit anebo to raději nechá na Aoiovi, jak se zdá, Kaz na něj zabral a on nevypadá, že by mu chtěl ublížit. +Hlavně si to nepokaz Kazi…+ Povzdechne si v hlavě.
"Užijeme si to uvidíš..udělám si dlouhé volno…" Mrkne na něj a musí se široce usmát, protože představa dovolené s Rukim v NY se mu rozhodně líbí. Možná by mu mohl říct kým je, třeba by to nějak šlo dát dohromady. Tyhle myšlenky by si měl zakázat, to vůbec není dobré. Naštěstí ho vytrhne jeho komentář k ostatním a upřímně se zasměje, tohle bylo opravdu povedené.
Dál už se ale opravdu začnou bavit o práci, které rozhodně věnují všichni tu největší pozornost. Odkládají mobily a rozvíjejí představy o následujícím koncertu, který evidentně všechny nadchl. Ono kolikrát se taky něco takového podaří. Nakonec se zdrží ještě déle, než přepokládali, ale všichni do jednoho odcházejí se spokojenými výrazy na tváři.

(konec)

Žádné komentáře:

Okomentovat