23. dubna 2024

Hromadné - To se nikdy nestane, nedovolím to! - část 2.

(nový dům)


Tora, Hyde, Uruha, Tetsuya


Uruhovi je jasné, že Aoimu se to, co říká, nebude líbit. Ano, musí si přiznat, že mu na Torovi taky záleží, už byl součást rodiny a i když uměl být necitelný, teď to tak není. Přesto si však uvědomuje, co musí udělat a umí odsunout pocity stranou. Není si jistý, že by to samé dokázal, kdyby šlo o rukiho, ale…Kdyby mu šlo o život, tak by udělal úplně všechno, aby ho zachránil. Podívá se Aoimu upřeně do očí, ale ve tváři se nepohne, ani jediný sval. Pak se podívá na Rukiho a čeká hodně reakcí, ale to co řekne, ho překvapí. Pousměje se.“Dobře, kdyžtak ti pomůžu.“ Některé věci mu chce říkat, až budou sami, ale podle něj to Ru pochopí i tak. Jsou prostě věci, které může a chce dělat jenom s ním. Testyua oprati tomu vypadá od příchodu stejně jako vždycky. Tváří se, že takové věci se ho nikdy nedotýkají. Jenže to tak není. Toru chrání už hodně dlouho a ano, udělá co je potřeba, ale to neznamená, že nebude dělat všechno, aby se to nestalo. Někdy se nevyznal ani sám v sobě, naučil se s tím však žít. Jen mírně pozvedne obočí, když se na něj aoi podívá takovým způsobem. Je to intenzivní pohled, ale takových už viděl…Za ty roky kdy ho nikdo nemá rád, není ani divu.“Kdybych dostal yen pokaždé, kdy se na mě někdo takto dívá, jsme rozhodně nebohatší na této pitomé planetě.“ Utrousí a pozvedne sklenku na aoiho zdraví. Pak se opravdu uchechtne, když po něm Aoi vystartuje.“Měl jsi ho nechat, začala by být zábava.“ Ne, on rozhodně nebude Rukimu děkovat. Hyde už vypadá taky dost vytočeně.“už přestaň. Já vím, že ti to není jedno. Nikdy nebylo.“ Práskne na Tetsuyu něco, co se mu určitě nebude líbit.“A můžeš to hrát, jak chceš. Znám tě líp, než ty sám sebe.“ Nakloní hlavu na stranu a je jasné, že tohle neměl říkat. Tetsuya se narovná a teď je to on, kdo vytáhne svůj nejhorší pohled na světě.“Varuju tě, už ani slovo.“ Vrčí na Hyda,a by bylo jasné, že strká špičák za hranici jeho únosnosti, jestli v tom bude pokračovat, nebude to dobré. -

Nakonec Tetsuya vstane a zamíří rovnou k Aoimu. „vážně? Nemáš ani tušení, do čeho se pouštíš.“ Pozoruje jen černočerný pohled Aoiho. Přejde až k němu a nutí ho svou silou zůstat přikovaný na místě, aniž by pohnul byť jen obočím. To platí i pro všechny ostatní. “Jde po něm celá upíří společnost. Kdo si myslíš, že jsi, že ho ochráníš? Čím? Tím, že ho miluješ?“ vysměje se mu.“Neprovokuj mě. Ne když mám možné řešení, kdyby se cokoliv posralo.“ Vrčí dál a pak vytáhne malou lahvičku, kterou mu vtiskne do dlaně.“Naučit se mlčet, když ej to potřeba. Možná to nezachrání jen tebe.“ Hledí mu zblízka do očí. +Jestli Toru najdou a umře, pus´t mu to žilou. Pak s ním zmiz a už se nikdy nevracej.+ Pošle mu myšlenku, kterou může slyšet jen on. Tora se rozesměje, když si představí, že by byly v radě.“To spíš ty než já. Víš, jak by to pak vypadalo.“ Baví se nad tím královsky.“Zavedl bych taková zákony, který bychom si užili.“ Je jasné, že by to bylo dlouhá párty a polovina osazenstva by nevěděla, co dělá. “Začal bych Tetsuyou.“ Dodá zdánlivě nesmyslně.“tak jdeme. Tohle by mi aoi neodpustil.“ Po pár krocích se na něj podívá.“Ani ne, pamatuješ, to tys mě poslal ho balit. Z druhé strany žije s Tetsuyou. Co je větší důkaz jeho síly, než že to zatím přežil.“ Pokrčí rameny. Podle něj má Aqui dost koule na to, aby to zvládl. Ale na jeho názoru nezáleží. Zamračí se, když se Gackt tak lekne a podezřívavě si ho prohlédne.“Přísahám, že jestli zjistím, že mě podvádíš s jiným dealerem, tak jsme spolu skončili.“ Něco se mu na tom nezdá, ale nakonec jde s ním a cestou po něm po očku kouká, jak kdyby díky tomu mohl přijít na to co se děje. Když dojdou domů a vidí tetsuyu tak blízko Aoiho začne vrčet tentokrát on.“Já ti říkám vypadni od něj.“ Ozve se jeho hlas a už sahá do své bundy pro lahvičku, aby měl na něj dost síly.“No tak brzdi, tygře.“ -

Zastoupí mu cestu Hyde a už protáčí očima. “Je tu najednou nějak moc testosteronu.“ Promluví tentokrát Uruha s tichým povzdechem. „Nemá to úroveň.“ Tetsuya už je propustil a tak si odejde pro sklenku.

Aoi, Gackt, Ruki, Aqui


"Tak na tom bude něco hodně k zamyšlení, hn?" Odsekne Aoi. Tetsuya může předstírat jak chce, že mu vyhovuje být největším hajzlem na planetě, ale neměl by zapomínat na jednu věc. 
"Nezapomeň, že sis pořídil moc hezkou slabost. Když se jí něco stane, nejen že to nepřežiješ, ale i kdyby ti to snad líto nebylo, dorazí tě Mana." Zavrčí dunivě a Aqui se na něj pohoršeně pootočí. 
"Chceš nám vyhrožovat?" Zeptá se sice klidně, ale v jeho očích se zaleskne něco z pohledu jeho otce. Aoi se víc opře a zatváří se nenuceně. 
"Ne, jenom konstatuju fakta, která si někdo neuvědomuje. Možná by pak neměl na mě a Toru takové pitomé kecy." Ruki protočí očima a podívá se na Uruhu vedle sebe a pak na Hyda. Gackt tady není, aby Aoiho nějak usměrnil. 
"Celá staletí jsi málem v Torporu a teď tě přestaneme zvládat?" Prohodí a Aqui by se zasmál, kdyby ho Aoiho řeči tolik nenaštvaly. Vypadá to, že Hyde se rozhodl Aoiho trochu podpořit, protože přede všemi řekne na Tetsuyu něco, co by nikdo neměl vědět. Ani to není tolik o tom, že mu záleží na Torovi, jako spíš o tom, že ho zná Hyde líp, než on sám sebe. Aqui prudce stiskne rty a je vidět, že se mu ani trochu nelíbí, že za Hydem zaostává. Teď začíná žárlit a to by mohlo být nebezpečné. Ruki v duchu zaprosí Gackta, aby už přišli s Torou domů. Aoi by vůbec nečekal, že donutí Tetsuyu, aby vstal a šel k němu. Lhal by, kdyby měl tvrdit, že nemá strach a víc se zakloní na židli, ale neuhne pohledem ani o milimetr a dokonce ho napadne, že kdyby ho viděl Tora, jak se ho zastává, možná by na něj byl hrdý. Navíc jsou tady ostatní, ti by ho přece nenechali zavraždit, ne? Vůbec se mu nelíbí, co musí poslouchat, stejně jako ví, že není nikým mocným, ale… 
"Nikdy nebudu takový hajzl jako ty, i když ti to kvůli některým dost ujíždí." Řekne o poznání tišeji, ale prostě to řekne. Ruki znovu protočí očima.
"Myslel jsem, že jsem tady ten nejdrzejší…" Prohodí. Začíná mít docela strach a pořád hypnotizuje dveře do kuchyně, ale pánové pořád nikde. Aoi si vážně myslí, že ho Tetsuya chytí pod krkem a skončí to s ním, vlastně by se mu nedivil, ale stane se něco divného. Možná někde na dně své černé duše ocenil Aoiho bezhlavou statečnost a tajně mu cosi předává. Aoi to ucítí v dlani, poslouchá jeho myšlenky ve své hlavě a všechno mu pomalu dochází. Nakonec to vypadá jako domluvené divadlo, i když se spolu nikdy na ničem nedohodli. Ve stejný okamžik se dveře otevřou a vejdou Gackt s Torou vysmátí jako berušky. Celou cestu si povídali o tom, jaké zákony by zavedli a co všechno by Tetsuya musel dělat, aniž by o tom věděl a náramně se tím bavili. Pak došlo i na Aquiho a na to, že když přežije Tetsuyu, tak vážně přežije všechno. Gackt se po cestě lekne ještě asi pěti dalších koček, ale Tora si naštěstí vůbec ničeho nevšimne. Tora netuší, o co doma jde, ale když Gackt přelétne celou scénu očima, moc se mu nelíbí, co Tetsuya u Aoiho dělá. Ti dva ale najednou vypadají jako by nic. Rukiho oči nesou výraz nakopnutého štěněte. 
"Ty návštěvy nikdy neskončí, říkal jsem si, že rodina by měla být kompletní." Prohodí Gackt, ale Aqui už vstává. 
"Vlastně jsme na odchodu." Je vidět, že tady nechce být. S Hydem tady nechce být. Gackt rozhodí rukama. 
"To jsme mohli zůstat v té hospodě." Zamrmlá na oko a Aoiho málem trefí. Ještě se toho Tora chytne a bude chtít jít zase ven. 
"To jsem rád, že jsi tady, strávíme spolu noc?" Řekne, vstane a honem jde chytit Toru za ruku. Už jenom proto, jakým způsobem chtěl Tora vystartovat po Tetsuyovi. Uvnitř mu to dělá náramně dobře. 
"No jo…" Vykoktá ze sebe Ruki.
"Všichni se musíme připravit na ten večírek." Prohodí a podívá se na Uruhu vedle sebe. 
"Tak ahoj." Zamává těm dvěma odcházejícím. Uruha má už jenom několik desítek hodin na to, aby vymyslel, co si vezme na sebe. Nejvyšší čas!

Tora, Hyde, Uruha, Tetsuya


Je dost vidět, že Aoi to svým prohlášením přepískl. Na něj může vrčet, co chce, ale to, že se trefil přímo do Aquiho a označil ho za slabost je něco, co snáší jen velmi těžce. Asi vteřinu má sto chutí si svou pomoc rozmyslet. 
"Varuju tě, jsou věci, které v mé přítomnosti už nikdy neříkej. Nezapomínej na svou slabost." Pošeptá mu, když je hodně blízko a je jasné, že by Aoi neměl dál pokoušet, jinak ho k té zemi přiková natrvalo. V očích se mu pobaveně blýskne, jakmile uslyší Aquiho hlas. Ano, učí se hodně rychle a pro Tetsuyu je velmi příjemné to sledovat a vědět, že je zatím on sám. Pro tyto pocity měl vždycky slabost, ale do nedávna nenašel nikoho, kdo by jeho pozornosti byl vůbec hoden. Hyde se neuměl chovat, i když ho nějakou dobu bavil. Teď je tu však Aqui a nikdo jiný se mu prostě a jednoduše nevyrovná. Hyde rozesměje po Rukiho poznámce a Uruha se taky uchechtne.
"On vždycky věděl, kdy je nejhorší chvíle na to, aby se ozval." Protočí očima, ale už není schopný se ně něj zlobit, za jejich chování. Ostatně na večírek už pozvání mají, tak co by se nafukoval. Sice tam mají jistý úkol, ale to neznamená, že by si ho nemohl užít a sehnat pro ně pozvánky na jiné párty. V jejich společenství bylo postavení důležité, i když si to ostatní nemysleli. Díky tomu si občas mohli dovolit víc, než ostatní a Uruha byl dost schopný na to, aby v tom uměl chodit. Hyde to taky věděl, jen díky tomu na něj roky nikdo nemohl, protože se sice Tetsuya tvářil, že ho nemá rád, ale vždycky našel způsob, jak ho dostat z dohledu ostatních v Radě. Hyde si všimne Aquiho pohledu, který jasně dává najevo, že si se svým prohlášením dovolil příliš. Udělal to samozřejmě schválně a Tetsuya to registruje taky. +Je roztomilý a očividně žárlí.+ Proběhne Hydovi hlavou a ví, že si to Tetsu v jeho pohledu přečte. Testuya nehne ani řasou, přesto vypadá egoističtěji, než kdykoliv jindy. Pak už je tu i Tora s Gacktem a hrozí, že to dopadne hodně špatně. Tora najednou nevidí ani neslyší a dobrá nálada je fuč. Ne, nesnese Tetsuyu blízko Aoiho a už vůbec ne s takovým výrazem. Tetsuya se podívá na Aquiho a klidným krokem přejde k němu.
"Máš pravdu, je zbytečné tady dál být." Dodá svým typicky ledovým hlasem.
"Mám mnohem lepší plány." Podívá se mu upřeně do očí a pomůže mu vstát.
"Už tak jsme tu byli na můj vkus až příliš dlouho." Vrátí se ke svém typickému já a jakmile Aqui vstane vezme ho kolem pasu. Hyde se jen ušklíbne.
"Taky jsme vás rádi viděli. Přijďte zas." Utrousí pobaveně a u toho protáčí očima. Sám se ujme toho, aby ty dva vyprovodil. Tora ještě chvíli vztekle kouká za Tetsyou, ale jakmile Aoi prohodí magickou větičku, už má jeho plnou pozornost. 
"Klidně i celé století." Uculí se a už je u Aoiho. I za cenu toho, že bude prskat, ho vezme do náruče a rovnou míří k nim do ložnice. 
"Pardon, na rodinné dýchánky teď nemám čas." Ozve se ještě jeho hlas a vůbec si nevšimne, že Rukiho stín jde s nimi. To bude řešit později, ale možná až potom, teď na to nějak nemá myšlenky. Hyde se vrátí zrovna, když Aoi s Torou mizí. 
"No tak to vypadá, že se uvidíme až na večírku." Vezme Gackta za ruku. 
"Pojď, potřebuju párkrát slyšet, že mi to hrozně sluší, než vyrazíme." Ano, i on si to rád užije. Uruha se uchechtne a podívá se na Rukiho.
"Arigato." Pohladí ho po tváři.
"Mysli na to, až mě dneska budeš nenávidět, já totiž ještě vůbec nevím, co si vezmu na sebe." Je jasné, že tohle bude na dlouho a počítá s tím, že ve výsledku všichni nebudou stíhat a určitě přijdou pozdě. 
"Když budeme rychlí, třeba…Ti poděkuju mnohem víc." Otočí se na něj ve dveřích a gestem ukazováčku ho začne lákat k sobě. Jsou věci, na které si jeden musí vždycky najít čas. Ostatně dobrou náladu budou všichni na večírek rozhodně potřebovat.

Aoi, Gackt, Ruki, Aqui


Kdyby Aqui tušil, že jeho rozpoložení nemá vůbec žádný efekt a Hyde si o něm myslí, že je roztomilý, asi by ho trefilo. Měl by být nejmocnějším upírem široko daleko a copak to takhle jde? Jenže on to netuší a pak tu byl rozměr, že Tetsuyovi se to líbilo. Někdy to bylo vážně těžké… Oba dva rychle odejdou a jakmile se za nimi zavřou dveře, mají všichni najednou hodně co na práci, jenom to není chystání na večírek. Gackt by skoro řekl, že jim tikají hodiny, že se kdykoliv může cokoliv stát a přes to… +Je to jako ve filmu, když vám jde o život a vy si chcete užít poslední vteřiny.+ Pomyslí si a samozřejmě hrozně přehání, protože teď o život nikomu nejde. Nikdo sem nevtrhne už jenom proto, že je mají Tetsuya s Aquim na očích a dům je zabezpečený. I kdyby o tom snad chtěl pochybovat, Hyde ho nenechá. Za to Aoi se vzteká, jenom se jeho paty odlepí od země. Vůbec to nečekal a před ostatními si připadá pitomě. Kope nohama a mává rukama, ale není mu to vůbec k ničemu. Slyší za sebou Rukiho hlasité řehtání a určitě není jediné. Ještě, že jsou brzy z dohledu, on se trochu uklidní a pořádně se k Torovi přitiskne. Najednou přede jako starý kocour a rychle se dostává do nálady. Co jiného by taky mohlo pomoci jeho plížícímu se strachu o Toru? Nikdo z nich se nebude toho večírku bát tak jako on. Ani Ruki s Uruhou nezůstanou v kuchyni dlouho. Potřebují si trochu popovídat o tom, co se bude na večírku dít a Ruki pak vůbec nezvládne čekat, než si Uruha vybere něco na sebe. Je velmi iniciativní a chce ho hned a ani ho nenapadne, že se jeho stín toulá kdo ví kde. Uruha měl pravdu. Nakonec všichni přijedou pozdě. Kamijovi to nejspíš vadit nebude, ale Gacktovi něco říká, že Tetsuya se bude pěkně vztekat kvůli té akci, co mají naplánovanou. Před rezidencí se hemží plno aut a upírů, na oko to vypadá jako jakýkoliv jiný lidský snobský večírek a Uruha vypadá, jako večernice, jak nadšením září. Ani by na sobě nemusel mít všechny ty šperky a třpytky. Ruki vedle něj vypadá celkem obyčejně, na sobě má sametové temně modré sako a kalhoty, pod sakem rozhalenku a velké množství šperků i líčení. Uruhův vliv se rozhodně nezapře. 
"Vypadá nějak dospěleji, nemyslíš?" Řekne Gackt Hydovi a málem zamáčkne slzu. Hyde vypadá neskutečně přitažlivě jako vždycky a on sám sázel spíš na eleganci. Září tady v bílo zlatavém obleku, na všechny strany vrhá pohledy pána všech bank a dojde mu, že… 
"Kde jsou Aoi a Tora?" Aoi ještě stojí skoro u auta, courá se a vypadá, že ho sem dovlekli násilím. Vůbec se sem netěší a nejraději by Torovi navrhl dalších sto let v ložnici, jen aby tohle nemuseli podstupovat, ale bylo to nutné. Bohužel je nějaký pikolík na schodišti nutí ukazovat pozvánky a nažene je dovnitř, aby tady nepřekáželi a nezdržovali ostatní smetánku. Hned v hale se potkají s Kamijem a Gackt se začne mračit. Vypadá samozřejmě skvěle a i když Kamijo hází ty samé pohledy úplně po všech, Gackt si paranoidně myslí, že všechny patří Hydovi. Ruki to celé pozoruje a zatahá Uruhu vedle sebe za rukáv. 
"Nepřijde ti, že s takovou si žádných lovců ani nemůže všimnout?" Řekne mu a málem se kousne do jazyka, protože Tora najednou stojí vedle nich. Naštěstí to vypadá, že si ničeho nevšiml. 
"Kde je Aqui? Když Gackt žárlí na Kamija a Aqui na Hyda, došel bych si pro popcorn." Řekne a vedle něj se jako stín zastaví Mana. 
"Na Hyda? Nesmysl…" Pohodí hlavou a Ruki se málem propadne do země. Je tady dvě minuty a už stihl pronést dvě takové pecky. Jen ta druhá už slyšet byla. 
"Nikdy by mě nenapadlo, že ze všech lidí tady budete na prvním místě hledat právě Uruhu." Řekne a postrčí svého přítele dopředu. Mana vypadá zaskočeně, Uru asi taky, ale Ruki se nechtěl zbavit Manovy pozornosti, opravdu ne, chtěl Uruhu vystrčit na výslunní, když to minule tak pokazil.

Tora, Hyde, Uruha, Tetsuya, Kamijo


Tora se náramně baví, když se Aoi snaží bránit a přijde mu neskutečně roztomilý, možná proto ho tak rád trápí, ale jen něžně. Jakmile za nimi dveře ložnice zapadnou, už je jasné, že to nebude na chvíli a že pak budou hrozně pospíchat, ale to asi všichni. Z pokojů se ozývají různé zvuky a po pár hodinách i drobné hádky. Tora si vážně chtěl vzít ty tepláky, ale samozřejmě má připravené i jiné kousky, které bude moci vzít, ale to by nebyl on, kdyby to aspoň nezkusil sabotovat. Aoi má však své přesvědčovací metody. Na chvíli mu zmizí do koupelny i s pár ramínky s oblečením, a když vyjde má na sobě čistě bílou košili, samozřejmě bez kravaty a ještě rozepnutou do poloviny hrudníku, aby mohl ukazovat svá tetování. Pro tentokrát je však i učesaný a dokonce má zvýrazněné oči, čím prohloubí svůj nezvyklý pohled. Ne, nikdy nebude vypadat jako Kamijo, nebo jemu podobní, ale to ani nechce. Pořád si však připadá trochu divně. Za to Aoi je očividně ve své živlu a on na něm může oči nechat. Uruha a Ruki měli hromadu věcí na práci, tedy hlavně jednu a Uru je pak samozřejmě ve stresu, protože nestíhá. Ještě při pochodu z ložnice si upravuje vlasy. Na sobě rudé sako poseté kamínky, které dokonale ladí s jeho vlasy. Není na něm ani jediná chybička. Ru však vypadá taky naprosto dokonale a může si zkusit kdokoliv říct něco jiného. Taky mu to pochválí. Když se však podívá na Toru, nestačí se divit. Ne, na něm by to vypadalo divně, ale jemu to sedne.
"No teda. Kdo jsi a kde jsi nechal toho neandrtálce?" Zeptá se pobaveně. Hyde si prohlédne všechny a pak se podívá na Gackta s krátkým přikývnutím.
"Víš, podle mě jim to svědčí všem. Podívej na Toru." Prohodí a pak svůj hlas o něco zesílí.
"Kde máš tepláky, Tora-kun?" Zeptá se ho pobaveně, než všichni vyrazí, i když Aoi vypadá, že by nejradši zůstal doma. 
"Ale no tak, to zvládneme všichni." Uklidňuje ho Uru, který sedí vedle něj. Jakmile dorazí na večírek, je všem jasné, že se dostali do té nejlepší společnosti. Už jen první pohled na Kamija dává jasně najevo, jak drahé všechno bylo.
"Jsem velice rád, že jste dorazili." Krátce spočine pohledem na Hydovi, kterému trochu zatrne, protože si není vůbec jistý, jak by mohl Ga zareagovat, až se dozví jisté podrobnosti z dob minulých. 
"Ten popcorn ti klidně posvětím." Zatváří se pobaveně, ale dlouho mu to nevydrží. Je jasně vidět, že se tu necítí vůbec dobře. 
"Kde je ten netopýr, když ho jeden potřebuje." Mumlá si pod nos a skřípe zuby, když Kamijo naznačuje líbání na hřbet dlaně, jakmile se přivítá s Aiom. +Mazej do něj, nebo budeš mít něco v pití.+ Vyhrožuje mu alespoň v duchu a schytá loket od Uruhy, aby se tvářil normálně. Ru je očividně ve svém živlu a nadšeně Rukimu povídá, kdo je kdo. Na chvíli očividně zapomněl, co se tu má dít. Uruha se rychle ohlédne na Manu, který se u nich objeví, aniž by si ho vůbec všiml a překvapeně zamrká, když je zrovna Rukim popoháněn dopředu.
"Vlastně jsem hledal já vám, moc rád bych si promluvil o vaší poslední kolekci." Naštěstí je v obraze a má o čem mluvit. Vypadá hodně zaujatě a je jasné, že se nenechá jen tak odbýt. Když se Mana rozmluví, dokáže sám přitáhnout pozornost ostatních a nepochybuje o tom, že za chvíli se kolem nich vytvoří hlouček. Tora míří rovnou k baru, kde narazí na Aquiho. Aoi debatuje s Kamijem a Hyde se snaží utéct hloučku obdivovatelů. Gackta se snaží zaměstnat velevážené paničky upírky.
"Pfff, nemyslím si, že bys e tu měl zdržovat dlouho." Utrousí a uchechtne se.
"Co říkáš na panáka někde v zaplivaném baru. Tetsuyu by kleplo." Baví se a ani na vteřinu ho nenapadne, že by ho Aqui mohl prásknout. Někdy prostě dřív mluví, než myslí. No vlastně skoro vždycky.
"Jak se daří Aqui-chan?" Momentálně kolem nich nikdo není. Je to jediné štěstí, jinak by ho asi někam zavřeli za to, jak si k němu dovoluje. Tetsuya se objeví nedaleko Gackta. Tváří se, jak kdyby tady toho měl plné zuby.
"To byla teď společnost." Vlastně ho svým příchodem zachránil. Tyhle slepice si podle něj nemohl užívat.



Žádné komentáře:

Okomentovat