27. dubna 2024

Hromadné - To se nikdy nestane, nedovolím to! - část 4.

(večírek)





Tora, Hyde, Uruha, Tetsuya, Kamijo


Kamijo se docela dobře baví nad Aoiho otázkami. Je znát, co přesně chce slyšet a on mu to s radostí dá. Přece jen je to Torův přítel, stojí za to, aby se cítil dobře a ve výsledku je to u tak krásného muže velmi jednoduché. Jeho hlubší slabost sice leží někde jinde, ale to na věci nic nemění. 
"Protože jsem chtěl." Řekne narovinu. 
"Zaujal jsi mě, to přece není nic špatného." Pokrčí zlehka rameny a vychutnává si tekutinu ze skleny. Je to výborné, na tohle si vždycky potrpěl. Krátce se svým sametovým hlasem zasměje a prohlédne si s blýsknutím v očích Aoiho. Ten upírek se nedá, rozhodně postrádá pud sebezáchovy. 
"Dobře, nebude to dlouho trvat a pojedeme. Když si to přeješ, Aoi-chan." Je pro něj výzva, aby to zrealizoval a nepošramotil vztahy. To se mu líbí. Je mu jasné, že svým prohlášením ohledně Tory rozvířil vody. Ne, nikdo o nich nevěděl a oba dva si slíbili, že to tak zůstane. On to teď porušil, ale nechtěl Aoimu lhát. Když dojde na Manu, očividně se zamyslí.
"Velice rád bych s ním chodil a tajně doufám, že na to brzo dojde, ale zatím konkrétní slova nepadla." Prozradí mu i tohle. Tora se na Aquiho ujištění o tom, že by obstál, mile pousměje.
"Díky, jsem rád, že to říkáš." Krátce jeho směrem kývne hlavou. Ne, on vůbec netuší, co se děje za jeho zády a vlastně je to pro něj zatím dobře. Bude se hodně divit, až přijde na to, kdo všechno za něj hodlá bojovat. Málem se utopí ve svém panáku, jakmile dojde na večeři a když dokašle, tak se rozesměje.
"Ty chceš, abychom měli společný pohřeb?" Protáčí nad ním očima, ale nakonec přikývne.
"Pozvu a rád. Snad to oba přežijeme." Ne, necouvne, Aoimu to snad vysvětlí. Klidně mu ukáže, jak moc mu na něm záleží, a že se nemusí bát. Hyde se spokojeně přitulí a malinko se uklidní.
"Budeš mě objímat minimálně týden v kuse, až to skončí." Je jasné, že je z toho celého na nervy. 
"Já vím, ale hrozně se bojím." Ne samozřejmě sebe, ale o Toru a o všechny ostatní. Zatáhnul do toho víc upírů, než původně chtěl. Uruha ví, co svým odchodem způsobil, jenže nemohl jinak. Zkusí se později Manovi omluvit, i když ví, že to nebude mít žádnou váhu. Jenže potřeboval dodržet svůj úkol, aby měli ostatní dostatek času. Hyde se snaží celou situaci s Manou zachránit, ale očividně to nemá smysl. Kamijo vypadá stejně klidně jako vždycky, umí v tom dobře chodit. 
"Tak to není Mana-sama." Vloží se do toho Kamijo, bez většího váhání.
"Právě jsem zjistil, že se něco děje." Opraví jeho tvrzení, protože on sám taky nic do této chvíle netušil. Ten zklamaný pohled mu neujde. 
"Důvody proč to tak bylo, se jistě dozvíme později." Dívá se Manovy do očí, dokud to jde, ale ví, že tohle mu jen tak neodpustí. Přesto se nehodlá vzdát a pokusí se o dobrý konec pro všechny. Jsou věci, které dokáže pochopit i přes pravidla, která jejich společnost má. Tetsuya se zatím vrátí společně se svou gardou, která se nenápadně rozmisťuje po obvodu místnost. Když ale vidí Manu u kormidla, je mu jasné, že tohle dobře nedopadne. Tora sedí pořád dost spokojeně u baru, než ho Mana vytáhne na nohy.
"Co to k sakru…" Začne vrčet, dokud mu nedojde, kdo to je.
"No do háje." Polkne hlasitěji a vůbec nechápe, co se děje.
"Já nikomu nic neprodal." Brání se, to je to jediné, o co by mohlo podle něj jít. Hyde s Uruhou se mezitím snaží ovládnout atmosféru kolem nich. Tetsuya jim pomáhá tím, že drží stranou upíry kolem, kteří začínají panikařit. Tora se snaží přijít na to, co se děje. 
"Nepatří, spíš už nechtějí, aby Tora odcházel." Ozve se Tetsuya, který vstoupí do kruhu.
"Já určuju pravidla, společně s radou. A nehodlám dopustit, aby se stalo někomu něco, když je pod mou ochranou." Ano, je hlavou rady, on tu má hlavní slovo. Mana sice mluví o jeho městě a to mu nevyvrátí, ale ještě pořád je ve vedení on a ne jeho syn. Mana by si měl dávat pozor, nepůjde s ním do konfliktu, ale právě zpochybnil jeho pozici. Tora vykřikne, když se žena vrhne na Aoiho a pak mu to dojde.
"Naome? Co tu k sakru chceš? Přestaň dělat kraviny." Napomene ji a Hyde se na něj nechápavě podívá, i když se před vteřinou chtěl vrhat do chumlu.
"Ty ji znáš?" Uhodí na něj a už ho bere pod krkem.
"Co je zač?" Hyde teď vypadá, že ho asi přerazí.
"Znám." Utrousí Tora a má popravdě trochu nahnáno. Po očku pokukuje po Aoim, že je v pořádku. Toho pro tuto chvíli chrání Kamijo svým štítem, aby se mu nic nestalo. Gackt se o sebe jistě postará. Hydova pozornost trochu utíká pro změnu ke Gacktovi. 
"Páni, tomu to sekne." Utrousí, ale hned se zase mračí na Toru.
"Tak to vyklop." Tora se ušklíbne.
"No víš…Je to moje ex, ehm." Je mu jasné, že teď na něj bude zírat polovina sálu a…Tohle bude u Aoiho žehlit roky.

Aoi, Gackt, Ruki, Aqui, Mana

Tak on ho prý zaujal… Ano, asi na tom nebylo nic divného. Mohl vás zaujmout i někdo, s kým jste se zrovna nechystali spát. Prý pojedou do Francie brzy? Aoi trochu vytáhne obočí a to mu ani Kamijo nemusí říkat Aoi-chan. Navíc ten dovětek, že si to přeje on… Mana by mu utrhl hlavu, kdyby to slyšel a ne, nemyslí tím Kamija, ale sebe. Kamijo mu svěří, že nic oficiálního s Manou ještě nemá, ale že by rád a on se zvědavě pousměje. 
"Jsi docela odvážný. Říká se toho o něm hodně a taky, že je to samotář. Doma bude chtít určitě vládnout a ty nevypadáš jako poddajný typ." Řekne mu ještě před tím, než se semele to všechno. Aqui se těsně před tím zvonivě hihňal, když svými slovy Toru tak zaskočil a líbilo se mu dostávat do rozpaků zase jeho. Tora sice mluvil o společném pohřbu, ale vzápětí mu přislíbil i tu večeři a on si musí přiznat, že se na ni těší. Otec ho držel dost zkrátka a Tetsu ho zase velmi pečlivě hlídal v tom nejlepším slova smyslu. Byl za to rád, tenhle svět byl nebezpečný, ale jít někam ven s takovým divochem, to bude prostě zábavné. A tím nemyslel, že by byl Tora neandrtálec. A pak už se jeho otec stane centrem všeho dění. Jako první je u něj Kamijo a snaží se mu vysvětlit vlastní roli v tom všem. Mana Kamija podrobí dalšímu dlouhému pohledu a zvažuje, jestli by mu mohl lhát nebo ne. Nakonec ve své mysli usoudí, že on by asi pravdu řekl, ale teď má důležitější věci k řešení. Jedním uchem slyší, jak se Tora brání, že nikomu nic neprodal, což by mu nemohl věřit ani archanděl osobně, ale zatím trestu ujde. 
"Raději si dej pozor na to, v čem všem mi lžeš." Řekne mu jenom tiše. Tetsuya na sebe samozřejmě nenechá dlouho čekat, aby se ozval s tím, kdo je tady údajně nejvýše, ale Mana se jenom nevypočitatelně pousměje. On nikdy nebyl upír, kterého by šlo ovládnout nebo zkrotit, dal se jenom usměrňovat, ale jestli Ogawa stál o jeho syna, bude pro to muset něco obětovat. „Jistě…“ Řekne mu tónem, který dává tušit, co si o Radě a všem tom okolo ve skutečnosti myslí. A pak Tora udělá něco nečekaného. Totiž osloví tu dívku, co po něm jde. 
"Naome?" Zopakuje Aoi, který před chvílí málem strachy omdlel a přeskakuje mezi nimi očima. Ruki se zrovna nevybíravě snaží protlačit davem, aby na všechno dobře viděl a klidně do upírů strká a vrčí na ně. Mana Toru pustí, když k nim přiskočí Hyde s sám ho vezme pod krkem. 
"Na tohle se rád podívám." Řekne potěšeně. 
"Asi tě začnu mít rád, Hydo-san." Řekne a Gackt vytáhne obočí nahoru. No neee? Pro jistotu přejde blíž, aby byl Hydovi po ruce. A Torovi nejspíš taky, protože za chvíli z něj Hyde nadělá pět dalších. Ruki sekýruje obsluhu, aby hned přinesla popcorn a vyfasuje za to pohlavek od Aoiho, který očima varuje Uruhu, aby nic neříkal. V podstatě všichni tři jsou teď za Kamijovým štítem, protože Kamijo chrání Aoiho a on je blízko u Uruhy a Rukiho. Aoi si to uvědomí a dlouze se na Kamija podívá. Nikoho jiného, chrání jen jeho. To kvůli té záchraně života? 
"Budeš to dělat napořád?" Broukne směrem k němu a Ruki mu věnuje šokovaný pohled. Namíří na něj prst a chce volat na Toru, ale Tora má teď trochu jiné starosti. Ruki vyfasuje druhý záhlavek a Aoi čeká, kdy se na něj vrhne Uruha. Gackt se společně s Tetsuyou snaží držet všechny ostatní v šachu, ale v tom davu je to těžké. Davem jako voda propluje Aqui a pomalu se po všech rozhlédne. 
"Tvoje ex?? Tahle??" Ozve se do ticha Aoiho šokovaný hlas. Prudce se nadechne a zadrží dech. To jako že jsou oba jeho typ? Aoi rozhodí rukama a na místě se otočí. Teď by se rád přidal k Hydovi. Aqui se podívá na tu holku. 
"A co ti chce, tvoje ex?" Zeptá se konečně. 
"Alimenty?" Prohodí pobaveně a Mana se taky usměje. Aqui si dělá legraci, ale Aoi se na něj otočí tak prudce, že je mu ho snad i líto.

Tora, Hyde, Uruha, Tetsuya, Kamijo


Kamijo vypadá trochu pobaveně, když Aoi komentuje jeho odvahu. Nakonec nad tím zavrtí hlavou. 
"To není o odvaze, ale spíš schopnosti zvládat různé situace." Vlastně se tím většinu času dobře baví. Rád se dostává do situací, ve kterých by ostatní být rozhodně nechtěli a pak se z nich snaží vybruslit s tím nejlepším výsledkem. Každý má nějakého koníčka a on má zrovna tohle. Zamyslí se nad jeho dodatkem o tom, kdo bude doma vládnout.
"Máš pravdu, nejsem ten typ, ale ono se to nevylučuje. Všechno je jen o tom, jak si s tím umíš poradit. Něco tě můžu naučit." Je vidět, že si věří natolik, aby o tom byl přesvědčený. Svou nabídku myslí naprosto vážně a rád by si s Aoim povídal dál, ale dění kolem, mu to dost znemožňuje. Tora v tuto chvíli nemá na žárlivost ani pomyšlení. Popravdě má z Many trochu nahnáno a ví, že by mu mohl pěkně zavařit, kdyby se rozhodl, že ho v okolí města nechce. A Torovi se odtud rozhodně nechce. Tady se mu líbí a tady je doma. Zarazí se, protože teď vážně nelže, ale pro teď radši mlčí a to je co říct. Mana je sice obecně sexy, ale momentálně vypadá, že ho nacpe do krabičky od zápalek a nechá ho tam dalších tisíc let.
"Já si dávám pozor, no vážně. Posledních pár týdnů opravdu." Je vidět, že dost přikrotl, ale možná měl mlčet dál. Tetsuya vidí, že Manovi šlápl na kuří oko, když se mu rozhodl připomenout, kdo je ve vedení. Je mu jasné, že to nebude mít stejný efekt, jako na kohokoliv jiného, ale stejně to udělal. Přece jen nepotřebuje, aby zkoušel kdokoliv po Manových slovech zpochybňovat jeho autoritu. Tím by mohl zavařit i Aquimu, kdyby Tetsuyu veřejně potopil. Snad mu to nebude muset připomínat. Pro tuto chvíli se rozhodne mlčet, ale v jeho hlavě to zůstane a ještě se k tomu nejspíš vrátí. Jsou věci, které upír jako on nenechává jen tak. Vždycky si Many vážil a stál za ním, shazovat se ovšem nenechá a už vůbec ne veřejně. Tora střelí pohledem k Aoimu, když zopakuje jméno, které vyslovil. Tohle nebude vůbec hezké. Pak už je tu však Hyde a ten sebere všechnu jeho pozornost a není sám. Hyde rychle střelí nabručeným pohledem k Manovi a teď z něj nemá strach vůbec. Skoro to vypadá, že po Torovi klidně vezme někoho dalšího. 
"Tak začni povídat a ideálně ve zkratce. Nevím, jak dlouho budu mít trpělivost." Vrčí na Toru a ten vypadá, že je najednou menší než Hyde.
"O co vám všem jde?" Snaží se bránit, ale asi je to marné. Hledá pohledem pomoc u všech kolem, ale nikdo se k němu nehrne. +No výborně.+ Kamijo se podívá na Aoiho a mírně se pousměje. 
"Dávej si pozor, co si přeješ." Nabádá ho s blýsknutím v očích, ale štít nezruší. Ne, dokud se nezjistí, o co jde. Uruha se pohne, když Ru vyfasuje záhlavek a teď je to on, kdo se mračí na Aoiho.
"Nevadí ti, že tu máš vztahové problémy?" Upozorní ho, kam by se měl dívat. Žena se konečně pomalu ohlédne a podívá se na Toru.
"Dlouho jsme se neviděli. Přesně dva roky." Odmlčí se na chvilku a víc se narovná s hrdě pozvednutou hlavou.
"To tak po rozchodu bývá." Odkašle si Tor a vůbec nechápe, co se to děje a proč se to děje.
"Ano, to ano, ale ty jsi u mě něco zanechal." Ušklíbne se Naome a odfrkne si.
"Zodpovědnost nula. Je čas, aby ses začal starat. Na mě to není." Vypadá vlastně dost arogantně a Torovi se to taky nelíbí.
"Tak o co jde, ať už mám konečně klid." Opáčí jí a Naome vytáhne z kapsy fotku. 
"Říkala jsem, že se budeš starat." Ukážu mu dítě, které je…Tora zbledne.
"Cože? To je vtip ne?" Ozve se Hyde a natáhne se pro fotku, aby si ji pořádně prohlédl. Tora vypadá, že se za chvíli sveze k zemi. Je mnohem bledší, než obvykle a to je co říct.
"Já mám…?" Koktá a je znát, že tomu nevěří.
"To je blbost." Odmítá to čistě z principu. 
"Není a já se odmítám starat. Už toho mám plné zuby." Je vidět, že to rozhodně mateřský typ nebude. Jako první se začne smát Uruha na celé kolo. 
"Tak tohle je gól." Podívá se na Aoiho.
"Budeš krásná máma." Ne, tohle nešlo ovládnout.

Aoi, Gackt, Ruki, Aqui, Mana


Aoi si nemohl nevšimnout toho Kamijova blýsknutí v očích, když ho nabádal, aby si dal pozor na to, co si přeje. Na chvilku se musel zarazit, ale ani on ani Kamijo teď nemají čas hlouběji o tom mluvit, protože na scéně je Tora osobně a to i se svojí ex. O co jim všem jde? Ano, nedivil se mu, že to nechápe. Byli tady úplně všichni a jenom jemu jedinému nic neřekli a v tom se muselo opravdu těžko orientovat. Chce udělat krok dopředu a jít za ním a všechno mu říct, ale Uruha na něj zrovna prská kvůli Rukimu. Mračí se na něj, jenže Tora začne konečně mluvit a tím si získá jeho plnou pozornost. Prý to bylo před dvěma roky. Aoi honem v duchu počítá, jak dlouho jsou spolu, proč o tom nic neví a jestli je to dost dlouho na to, aby od ní nic nehrozilo. Ne, není!! Naome se do toho vloží a taky začne mluvit o něčem, co Tora někde zanechal a jakmile dojde na zodpovědnost a starání se, Aoi zbledne a vypadá to, že omdlí a budou ho muset chytat. Rukimu místo toho klesne brada, protože podle něj Naome odněkud vytáhne mimino a bude po všem, ale zatím se to neděje. I tak na ni třeští oči a nejspíš se nechá zaměstnat v nějakém bulváru, jak tohle celé prožívá. Jenže on to vtip vážně není, Naome už tady mává fotkou, Uruha se směje, Aoi skutečně padá dozadu a nejspíš ho bude muset chytat Kamijo a Mana má obočí tak vysoko, jak to jenom jde. Aqui se vyděsí a uteče k Tetsuyovi. Když si pomyslí, že chtěl být v Aoiho kůži!! Gackt zatím vypadá, že neuvěřil ani slovu. 
"A co ti lovci tady? Co ty problémy s cizí krví a s iluzemi, co to znamená? Proč po něm šli, proč jsou tady?" Rozmázne to na celý lokál a lovci pokročí dopředu. 
"Nejsme tady kvůli němu, ale kvůli ní." Namíří prst na Naome. 
"Dělala si z upírů dobrý den a míchala jim přípravky, po kterých přechodně zešíleli. Bude za to potrestána." Přiblíží se víc dopředu. Ruki se taky začne pochechtávat. 
"Takže tohle je s Torou spojovalo? Láska k míchání dyáků? Máma jde do lochu a táta se bude starat. Mít upíří dítě, to je vzácnost. Aqui je v sále snad jediný. Ani nevíš, jakou máš kliku, Tora-chan a co víc, bude pod drobnohledem Rady." Připomene mu, kdyby si to náhodou sám nedomyslel. Gackt rozhodí rukama. 
"Takže žádné prokletí neexistuje? Nikdo nezešílel? A kam mizeli? Vy jste je nelikvidovali?" Mana protočí očima. 
"I kdyby, tak co?" Prohodí a lovci zavrtí hlavou. 
"Byli jenom posílání na léčení…" Rozhodí rukama zase oni. Gackt se podívá na Tetsuyu, protože téhle konspiraci uvěřil i on. Všechny důkazy tomu nasvědčovaly!! 
"Tohle, to nedává smysl!" Zlobí se Gackt. 
"Vy jste se spikli, tohle není pravda!!" Ukazuje na ně na všechna a lovci si vymění pohled, který jasně říká Doneste svěrací kazajku, tomuhle už taky něco dala. Aoi zatím leží na zemi a dívá se nahoru na Kamija. 
"Že tohle celé není pravda?" Vypadá, že se asi obrátí v prach. On nemůže mít dítě, není na to připravený!! Nad ním se objeví Rukiho hlava. 
"Ale je a je mu tak maximálně rok. Hodně probdělých dní a žádné rande s Kamijem." Popřeje mu škodolibě. Ještě, že to jemu a Uruhovi nehrozí. Honem se na něj podívá, jestli náhodou taky nemá podobné touhy, ale vypadá to, že ne. Mana znovu protočí očima. 
"Tolik povyku a pro úplné nic. Vy jste si vážně mysleli, že tu někdo tráví upíry?" Pronese okázale, i když sám nevěděl, jak to bylo. O těch šílených upírech se mluvilo všude a dlouho. Stejně jako Gackt i on pořád čeká, že to má ještě nějaké další rozuzlení. Gackt si odkašle, protože nejspíš je čas přiznat Torovi barvu. 
"My… my jsme si mysleli, že ti jdou po krku, tak jsme… chtěli jsme je tady všechny porazit a…" Bože, zní jako úplný idiot… Snaží se nepropadnout na místě a tak dělá, že se toho zase tolik nestalo, ale ani se na Toru nechce podívat.

Tora, Hyde, Uruha, Tetsuya, Kamijo


Uruha si nic z Aoiho mračení nedělá. Viděl to už tolikrát za jejich neživot, že mu to nepřijde nic, čeho by se měl obávat. Mračil se i kvůli špatné barvě ručníku. A ne, nikdo nebude nadávat Rukimu v tom má jasno. Nakonec i on musí stočit pozornost k Torovi. Začíná to být opravdu hodně zajímavé. Všichni měli strach, že to jsou lovci a že dojde na boj, ale tohle na to rozhodně nevypadá. Nakonec překvapí úplně všechny a Uruha by si to nejradši nechal natočit a pak by si to pouštěl pořád dokola, dokud by ho to neomrzelo. Tora vypadá, že se za chvíli promění na prach jen díky tomu, co slyší z úst své ex. Podle něj je to naprostá blbost. Nemůže být zrovna ten, který potomka mít může. Zrovna on, který se po většinu času neumí postarat ani sám o sebe. Tetsuya se snaží stejně jako Gackt poskládat dílky k sobě. Je pravdou, že každého upíra, kterého pro Torovu ochranu zabil, mluvit nenechal. Možná kdyby nebyl tak...Rázný, dozví se mnohem dřív, jak to celé ve skutečnosti je. sám střelí pohlede k Hydovi, protože je to jednoznačně jeho vina. Ten se ohlédne a zatváří se naprosto nechápavě.
"Já za to nemůžu." Brání sám sebe, ale pak už je zase na řadě Tora. 
"Takže ty ses spustil s někým, kdo je jako ty a pak jste terorizovali všechny kolem a ještě si uplácali malého krvesajce. No skvěle." Ne, vztek ho neopustil ani trochu. Roky se snaží, aby byl v bezpečí, a přitom to vůbec není potřeba. Tora se vážně snaží sebrat a rychle vyhledá pohledem Aoiho.
"Já vážně o ničem nevěděl, vůbec o ničem." Nejradši by si odešel k baru, vypil minimálně dvě lahve a pak by se možná vrátil. No spíš ne. Ruki to zabije svou poznámkou o tom, kdo se o dítě bude starat a Uruha už se dusí smíchy.
"Aoi máma, to je něco. Má to někdo nahraný?" Zajímá se jako první, protože Torovi očividně nehrozí smrtelné nebezpečí. Tetsuya udělá krok dopředu.
"Tak ji odveďte. Ať vám řekne, kde je dítě a přiveďte ho sem." Začne to celé organizovat, aby na něj náhodou někdo nezapomněl. Tora zpozorní, jakmile začne Gackt vysvětlovat, jak to celé bylo.
"Takže jste mě všichni vodili celé roky za nos?" Mračí se tentokrát on. 
"Nikdo mi nic neřekl." Pokračuje dál a Hyde už malinko couvá. 
"Bylo to všechno pro tvé bezpečí." Snaží se ho trochu uklidnit.
"Bezpečí? Myslel sis, že mě někdo chce zabít? Proto to stěhování? Byl jsem celou dobu jak pitomec." Rozhlédne se po ostatních. 
"Vy jste to věděli?" Zeptá se jich a podle provinilých výrazu, je mu jasné, kdo v tom všechno jede.
"I ty?" Uhodí na Aoiho. 
"Takže jsi byl se mnou, jen abys na mě dával pozor?" Převrátí si to úplně jinak.
"Tora-kun." Ozve se Kamijo svým melodickýma pro tuto chvíli smířlivým hlasem. Štít už nechal zmizet, žádné nebezpečí kromě několika zástav nemrtvého srdce očividně nehrozí.
"Dělali všechno proto, abys měl život bez starostí." Zkouší ho přemluvit, aby se na celou věc podíval úplně jinak. 
"To, že to všichni kolem úplně nedomysleli, jen dokazuje to, jak jim na tobě záleží. Většinou podobné emoce dost zatemňují mozek." Nemyslí to zle, i když to nejspíš vyznělo všelijak, nakonec to nebyl úplně špatný vtip. Ohlédne se ke dveřím. Jeho večírek už se dost vylidnil, o to se postarali Kamijovi zaměstnanci. Dovnitř vejde několik Tetsuyových podřízených a jeden z nich nese dítě. Má tmavé vlasy a každé oko jiné. Je jasné, že o otci není pochyb. Tora už začíná pomalu couvat a narazí zády do Many. Ohlédne se přes rameno, tiše se omluví, ale pak už zase zírá před sebe a vrátí hlavou.
"Tohle rozhodně není moje." Brání se rovnou. Jenže Hyde už se zlehka usmívá.
"Ne vůbec ne." Protočí nad ním očima a pomalu jde k malému stvoření. Vypadá to, že si nejrychleji zvykne on. Vezme si velmi opatrně dítě a to se mu během vteřiny zakousne do ruky. 
"Heh, taky věčně hladové." Baví se nad tím královsky. Ohlédne se na Gackta a je zvědavý, jak se bude tvářit. Uruha vypadá podobně vyděšeně, protože to znamená…
"Tohle s námi bydlet nebude, že ne? Bude hrozně řvát a dělat bordel všude." Ošije se nad tou představou, jak se mu bude třeba hrabat ve věcech.
"Nebyly by lepší rybičky?" Dodá ještě jako mnohem lepší návrh. Hyde se po něm zamračeně podívá.
"To víš, že bude. Je to Torova krev, nenecháme ho vyrůstat, netopýr ví kde." Zdá se, že aspoň někdo v tom má jasno. Podívá se na Aoiho, jestli bude taky proti nebo ne.

Aoi, Gackt, Ruki, Aqui, Mana


Když Hyde naštvaně promluví, Aoi odlepí hlavu od země a podívá se jeho směrem, ale jeho slova ho pošlou zase zpátky na podlahu. Kdo je stejný jako on… terorizovali okolí… to o dítěti už je jenom třešnička na dortu. Když se Uruha zeptá, jestli má tohle někdo nahrané, Ruki okamžitě vytáhne telefon a začne natáčet alespoň ten zbytek. Celá tahle sešlost a Aoi na podlaze bohatě stačí na to, aby se tím bavili do jejich závěrečné smrti. Tetsuya nařídí, aby šla ta dívka za mříže, kam taky patří, ale zároveň s tím pošle i pro dítě a Aoi sice mává rukama, že to snad ani nebude nutné, ale vůbec nikdo mu nevěnuje pozornost. Gackt si mne dvěma prsty kořen nosu a začíná mu docházet, že se s Hydem stanou dědečky. To uvědomění je tak příšerné, že si málem ustele vedle Aoiho. +Nejsem tak starý!!!+ Ignoruje fakt, že všichni upíří staří být chtějí, protože společně s tím přichází i moc. Celou dobu se všichni zlobí na Toru za to, jak to bylo, jenže Tora najednou pochopí a rozčílí se on na ně, že ho vodili za nos. Aoi se konečně posadí a opře se dlaněmi o podlahu. 
"Nemohli jsme vědět, že to tak není." Ozve se konečně nahlas. 
"Říkali to všichni!" Podívá se na Tetsuyu a Mana se zatváří vítězoslavně. Tohle se Tetsuyovi moc nepovedlo. 
"Cože?" Vyletí z Aoiho, když ho Tora obviní, že s ním chodí jenom proto, aby ho hlídal. Na podobná slova byl osudově citlivý a tohle samo o sobě mu stačilo na to, aby se na příštích tisíc let zavřel do kobky a neuvěřil vůbec nikomu. Tora vážně zpochybnil jeho city a tady přede všemi? Prudce se nadechne nosem a něco v jeho bledém výrazu se změní. Do všeho se vloží Kamijo a když řekne, že emoce zatemňují mozek, Gackt se nafoukne jako balónek, zatímco Mana nemá daleko od toho, aby se poprvé v neživotě začal na veřejnosti smát. +Ano, všichni jste pitomci, měli jste mě poslouchat.+ Pomyslí si a doufá, že se Aqui učí a nebude taky jen slepě poslouchat, co mu Ogawa řekne. Když se v místnosti objeví to dítě a Tora před ním začne utíkat, narazí při tom do Many a ten sevře jeho ramena. Skloní se k jeho oušku a pošeptá mu. 
"Neboj se, pomůžu ti s jeho výchovou…" Zapřede. Upíří dítě se nemohlo nechat růst jenom tak! 
"Tak moment, já jsem děda!" Zahřmí Gackt a podmračeně vykročí k dítěti, které popadne do náruče a hned ho obloukem vrazí Hydovi. 
"Na, hlídej ho!" Mračí se na Manu. Vytáhne obočí nahoru, když dítě Hyda rovnou kousne. 
"Má hlad, nikdo mu nedal najíst!" Zlobí se dál Gackt. Uruha se začne děsit toho, že by v domě vůbec nějaké dítě mohlo být a Ruki si vůbec není jistý tím, co si vlastně myslí. Za to si všimne, jak Aoi pomalu vstává a pokouší se zmizet. Hydova pohledu si očividně vůbec nevšiml, za to moc dobře slyšel, co si myslí Tora. Ruki na nic nečeká a vyrazí za ním, ale dožene ho v podstatě až venku. Ta holka už je pryč, většina lovců taky a hosté pomalu odjíždějí z pěkně nevydařeného večírku.
"Počkej, Aoi-kun, on to tak nemyslel." Není to poprvé, co se něco žehlí. Zrovna on. Ale díky tomu, co si nadrobil u Uruhy, v tom má docela praxi. Aoi se zastaví a pomalu se ohlédne. 
"Ne? Nevěří mi. Pochybuje o mě." Řekne silně dotčeně a Ruki rozhodí rukama. 
"Je v šoku, divíš se mu? Co kdyby tobě někdo donesl dítě? No…" Sjede ho pohledem, protože Aoi byl trochu jako jeptiška. Aoimu to dojde a znovu vyrazí pryč. Ruki na tohle prostě nebyl stavěný! 
"Ale no tak, přece se nerozejdete teď, když už mu žádné šílenství ani vraždy nehrozí? To to pro tebe začala být nuda nebo co?" Ne, ani tohle nebylo nejlepší. Jenže Aoimu se do cesty postaví jeho stín a když jím Aoi omylem projde, Ruki vykřikne bolestí, popadne se za hrudník a ohne se v pase dopředu. Aoi se vyděsí a honem se k němu rozeběhne. 
"Co to bylo?" Řeknou víceméně najednou. Když stín procházel zdmi, nic Rukiho nebolelo.

Žádné komentáře:

Okomentovat