16. června 2023

Hromadné - Vůbec jsem si nepředstavoval, že to dopadne takhle. - část 4.


 (areál skladiště)


Hakuei, Gackt, Ruki, Aqui, Sena

Ruki se mračí a dělá, že to Jovo štěkání ani neslyší, ale jakmile jsou spolu na liště a on zjistí, že se asi vážně hodně bojí výšek, začne ho J konejšit a přivádět ho na úplně jiné myšlenky a on je mu za to hodně vděčný. Někdo by mohl tvrdit, že tohohle jeho psychopat nikdy nebude schopný, ale on je a zas a znova mu tím dokazuje, jak moc mu na něm záleží. Jenže pak se něco stane, oni dostanou Aquiho volání o pomoc a J se okamžitě vrhne do akce. Ruki asi nikdy neslézal z okapu tak rychle jako dneska a dokonce se u toho ani nepřizabil. Honem utíkají směrem, kde by měl být Hakuei a tam se J rozhodne, že je čas, aby se rozdělili. Nelíbí se mu to, ale teď není čas mu překážet a tak přikývne a podívá se na Hyda, ke kterému byl přidělen. Oba dva běží za Ju-kenem, zatímco J se vydává někam úplně jinam společně s Gacktem. Asi oba dva věří, že toho vraha Ju zvládne, i když Ruki by si vsadil spíš na J.
Sena se konečně vyškrábe na nohy, ani ho nenapadne, že když poběží k Takeshimu, někdo z policistů by ho třeba mohl trefit. Doběhne až k tomu vrahovi, popadne ho za rameno ruky, ve které třímá meč a pokouší se ho od Takeshiho odtrhnout, ale na to má zoufale málo síly. Vrah se jenom ožene a odhodí ho jako slabou mouchu. Sena dopadne na beton, ale hned se zase zvedá a sáhne po vlastní zbrani. Namíří jí, ale bojí se vystřelit. Jestli se ale něco nestane, Takeshi za chvíli zemře. A ono se stane. Vzduchem prolétne Ju-kenovo tělo a srazí vraha stranou, takže spolu skončí v jednom propletenci na zemi, zatímco Takeshi je konečně volný. Sena zajistí zbraň a honem se k němu rozeběhne, aby mu pomohl alespoň do sedu a na vlastní oči se přesvědčil, že mu nic není. Na několika místech krvácí, ale na první pohled není zřejmé, jak moc jsou rány hluboké, a tak alespoň svlékne tričko a začne ho trhat na kusy, aby jednotlivé díly mohl přitisknout k Takeshiho ranám. Policisté okolo nich se pokoušejí jakkoliv pomoc, auta nejsou daleko a někdo dokonce přinesl lékárničku. 
"Budeš v pořádku." Řekne Sena naléhavě a obrátí tvář za bojujícím Ju-kenem. Je to strašné, má o něj opravdový strach, i když ho moc nezná. Nebesa vyslyší jejich volání o pomoc, když se tady objeví dokonce i Hyde s Rukim. Další vteřiny si Sena není schopný vybavit. Něco se prostě stalo, ozval se ohlušující výstřel a ten vrah zůstal prostě mrtvý. Vytřeštěné oči stočí na Hyda, který ještě drží namířenou zbraň před sebou a od její hlavně se kouří. Další nehybné ticho protne rána, jak se Ju-ken zhroutí k zemi a chvíli to snad vypadá, že ho Hyde zastřelil. Ruki sebou škubne a ihned se k Ju-kenovi rozeběhne. Teď se naplno zužitkují jeho lékařské schopnosti
"Pomozte mi ho obrátit na záda." Zavelí a několik policistů mu pomůže, zatímco lékárnička se přesune od Takeshiho k Ju-kenovi. 
"Je to čistý průstřel. Co to je, že to projelo jím a ještě tím chlapem a jeho lebkou?" Ohlédne se po Hydovi. To u sebe nosí bazuku nebo co? 
"Musím tu ránu okamžitě zašít, abys nekrvácel, ale budeš v pořádku." Řekne Ju-kenovi. Řekl by mu to, i kdyby to tak nebylo, ale naděje udrží naživu i ty, co je skoro po nich. 
"Sanitku zatím nevolejte, mohli bychom záchranáře přitáhnout doprostřed přestřelky a někdo by mohl přijít o život." Rozkazuje dál, jako kdyby byl zase u policie, ale všichni ho poslouchají a nikdo nic nezpochybní.
Jakmile se Ju-ken ztratil Aquimu z dohledu a začala všechna ta mela, Aqui už nemohl na střeše vydržet. Po tom, co uslyšel zvuky zápasu a Ju-kenovo funění a vrčení, si vytrhl sluchátko z ucha, jinak by asi zešílel. Nakonec to udělal i s tím druhým od Hakueie, protože stejně nikoho neposlechne. Panikaří, ruce se mu šíleně třesou a když leze ze střechy, má pocit, že spadne už jenom kvůli tomu. Ještě, že to sluchátko nakonec vůbec nemá, protože by jinak slyšel ten osudný výstřel, nejspíš by omdlel na místě, někdo by ho tady našel a zavraždil. Takhle utíká, co mu nohy stačí směrem, kde Ju-ken je a nehledí nalevo ani napravo. Málem mu dochází dech a pak se ozve ohlušující rána. Někde něco vybuchlo, bylo to hodně blízko, země se mu zachvěje pod nohama jako při zemětřesení a i když rázová vlna není úplně blízko, stejně ho to kus odhodí. Cítí se omráčeně, ale začne si klekat a chce se zvedat na kolena. Jenže ho někdo popadne zezadu za límec a na nohy mu pomůže mnohem nepříjemněji.
"Ale, ale, tebe jsme hledali po celém Japonsku, copak tady chceš zrovna dneska?" Aqui poznává hlas, ale nevzpomíná si na jméno. Jedno ví jistě. Tohle je nějaká japonská rodina, která stojí proti Hakueiovi. Mají pravý kufřík a míří do přístavu. Někdo jim však zastoupí cestu. Čínský kartel, který vyslal svého vraha a myslel si, že vykoná jednu důležitou práci je na cestě do přístavu také, ale rozhodně ne proto, aby kryli bývalého šéfa protidrogového, ale proto, aby ho sami hned mohli vydírat tím, co ví a ovládnout tohle město. 
"Tenhle kluk je náš. Není to tak dlouho, co utekl ze Šanghaje a my s ním máme nevyřízené účty." Aqui se ohlédne. Si je hlavou klanu, ve kterém byl Aqui vězněný společně se Senou a oni se z nich snažili vymámit, co přesně Aqui ví. Teď už to zjistil sám a dostal se až sem. Všechny zbraně japonských mužů se namíří na čínskou protistranu a naopak. 
"Na tohle nemáme čas." Připomene někdo čas v přístavu, kde čeká zkorumpovaná část policie.
Jakmile se Hakueiovi ozve Showovo varování, že kufřík je falešný a že za žádnou cenu nemá vstupovat do budovy, je mu jasné, že tohle celé je past. Někdo si dal hodně záležet na tom, aby tohle naplánoval a zbavil se ho a dokonce to do poslední chvíle vážně nikdo nepoznal. +Tak proto po nás v tom autě nikdo nešel...+ O pár vteřin později k nim doběhnou J s Rukim a rozdělí svoje síly, aby dopadli kufřík a pomohli Takaeshimu. On sám chce se všemi svými muži taky zamířit do přístavu, kde samozřejmě musí být, J mu jenom vyčistí cestu, aby nevletěl do další pasti, ale Show má jiný plán. Chce, aby odtud Hakuei zmizel úplně. 
"Promiň, to nemůžu." Řekne mu a pak se to stane. Celá budova vyletí do vzduchu přesně v okamžiku, kdy měl se všemi vstoupit dovnitř. Ostatní by se jen dívali na to, jak končí a s ním většina jeho sil. Výbuch je příliš blízko a velmi silný, takže je to všechny odhodí daleko a ošklivě pocuchá. Gackt s J byli už vetší kus odtud, když se tohle všechno stalo. Zem se jim zavlní pod nohama v uších z toho píská dokonce i Gacktovi a donutí ho to udělat několik prudkých kroků dopředu, než zase najde rovnováhu. 
"Co to bylo?" Vypadne z něj automaticky, když se ohlédne. Budova je v plamenech, okolo nich létají kusy zdiva a on moc dobře ví, že Hakuei zůstal tam. Na několik vteřin si není jistý, jestli stále pokračovat do přístavu nebo ne a pomoct mu, ale někdo ten kufřík dostat musí a ten parchant v přístavu už je.
"Musíme dál." Řekne J, protože i když byl J chladnokrevný a pragmatický, Hakuei byl jeho bratr. A nejspíš je právě po smrti. J by mohl zareagovat jakkoliv a jestli za ním půjde, Gackt ví, že tohle sám nezvládne a všechno bude v háji. Jeden na to prostě nestačí.
Hakuei leží na zemi, napůl slepý a hluchý, nedovede si uvědomit, jestli ho něco bolí a jestli je celý ani se nedovede zorientovat okolo sebe. 
"Tohle je tak trapný...ani jsem nevytáhl pistoli..." Uchechtne se trochu nepříčetně. Plášť na něm hoří a on se z něj snaží vymotat, ale kůži má na mnoha místech popálenou.
"Jeden by řekl, že přijít o oko by stačilo..." Pokračuje dál ochraptělým hlasem, který skoro není slyšet. Nemůže vědět, že o několik bloků dál Lin skoro ztrácí nervy, ale pořád se drží Showa, jeho plánu, hlídá ho a ženou se Hakueiovi na pomoc. Okolo Hakueie začínají vířit kroky. Jeho sokové jsou tady i s Aquim. Čína i japonské nepřátelské klany. Hledají přeživší a kolem něj začínají létat náboje, ale on je skoro neslyší. Zdá se, že o něm zatím nevědí a on se snaží odplazit někam mezi kouř z plamenů. +Nemůžeš mu umřít, prostě mu nemůžeš umřít. Musíš za ním...+ Drží se té myšlenky jako klíště. On neumře!

Show, J, Ju-ken, Takeshi, Hyde


J by to samozřejmě nahlas nikdy nepřiznal, ale dělá mu neskutečně dobře, když se u něj cítí v bezpečí. Je to vážně vzácnost, že někdo takový vůbec existuje, ale i takový psychopat potřebuje, aby někoho takového potkal. Miluje ho a je schopný pro něj udělat úplně cokoliv. Nejradši by tu chvilku prodloužil, ale děje se spousta dalších věcí a musí Rukiho opustit. Ví, že kdyby to neudělal, ohrozil by tím všechno, o co se snažili a vlastně i Rukiho život. Jsou věci, které si možná dává do úplně jiné spojitosti, než všichni ostatní, ale je to tak. Mezitím se Takeshi pomalu zvedá ze země a vděčně se podívá na Senu, který mu pomáhá. 
"Je to jen škrábnutí." Ne, nehraje si na hrdinu, jen ví, že jsem tu daleko důležitější věci, které potřebují jejich pozornost a teď je to úplně nejvíc Ju-ken, který mu zachránil život. Ano, uvědomuje si, že tento boj nemohl vyhrát. Jenže to nemusí ani on. Zabijáci byli velmi dobře vycvičení a málokdo se jim dokázal postavit. Ju svůj boj už jednou vyhrál a stejně si Také není jistý, že to zvládne. Přitáhne si Senu k sobě, aby ho odsunul kousek stranou. Chtěl by mu pomoc, opravdu ano, ale není tu jediný a to se brzo potvrdí. Hyde se rozhodl během vteřiny. Ví, jak hrozně moc riskoval. S Ju-kenem ho pojí opravdu hodně. I když spolu nějakou dobu spali, o tom to není. Jejich vztah nevztah přerostl v opravdu dobré přátelství a on ho teď…Ať už slouží, jak dlouho chce, stejně ho v první chvíli přepadají slzy. Není schopný se pořád pohnout, ani když Ruki vyrazí do akce a začne jeho přítele zachraňovat. Kolem nich se sbíhají všichni, co doteď stáli kolem a očividně byli taky překvapení. Pomáhají Rukimu obrátit Ju-kena na záda. Tomu se ztěžka dýchá, je to spíš první šok z rány, která ho zasáhla a možná taky trochu vyčerpaní, protože to nebyl lehký souboj. Nedokáže otevřít oči ani se jakkoliv pohnout. 
Takeshi přijde taky blíž, ale neplete se Rukimu pod ruce. Je to ta nejlepší osoba, která u něj může být.
"Sežeňte lékárničku a všechno co bude potřebovat." Opírá se trochu o Senu, ale už obstojně stojí na vlastních nohou.
"To je rozkaz." Jeho hlas se během vteřiny změní na něco tak autoritativního, že se všichni dají do pohybu a během pár vteřin už má Ru všechno, co potřebuje. Ju začíná přicházet k sobě, což asi není úplně dobré, když ho chtějí šít. V jejich arsenálu jsou však i anestetika, takže to nejspíš zvládne bez větší bolesti. Když Ju otevře oči, překvapeně zamrká, protože si není jistý, kde je a co se vlastně děje.
"Kde je Aqui?" Zajímá se jako první. Na ničem jiném nezáleží.
"Najdeme ho." Ujistí ho Takeshi a pošle několik mužů, aby se o to postarali.
"Ne, jim uteče." Vydechne Ju a snaží se zvednout na nohy. Nejde to.
"Tak mě zašij, je jedno, jak to bude vypadat, musím za ním. Bude panikařit, jeho hlava…." Snaží se jim to vysvětlit a pak si vzpomene na sluchátko, ale to je hluché. 
Takeshi se rozhlédne a pak ho něco napadne.
"Hyde-san." Zavolá na něj, ale Hyde je pořád mimo. Všichni mají plné ruce práce a nikdo si ho doteď nevšiml. Takeshi se pustí Seny a přejde k němu. Sevře pevně jeho rameno a podívá se do tváře.
"Haido-chan, bude v pořádku. Opravdu ano. Potřebujeme tě, hlavně Aqui." Hyde se na Takeshi podívá, jakoby se očima ptal, jestli teď vůbec může odejít.
"Tak běž." Zvedne Takeshi trochu hlas a konečně ho tím pořádně probere. Hyde kývne hlavou, zvedne svou zbraň a rozeběhne se. Na vteřinu se zastaví, když se ozve výbuch, ale hned pokračuje dál. Obíhá jednu budovu za druhou a míří k místům, kousek dál od výbuchu. Potká několik mrtvých mužů a je si čím dál jistější, že jde správně. 
"Show-kun." Vzpomene si taky na sluchátko.
"Slyšíš mě?" Snaží se někoho zastihnout. Úplně nejradši by byl za Gackta, protože vůbec neví kde je. Běželi ale dál od výbuchu, tak se jen modlí, aby byli dostatečně daleko.
"Hyde-san?" Ozve se Showův zlomený hlas. Ten výbuch otřásl s jeho světem. Ví, že by měl dál jít po kufříku, ale nemůže se ani nadechnout. Viděl ten výbuch a je dost pravděpodobné, že tam Haku byl.
"Nevím, kde je." Ozve se jeho hlas a zase po dlouhé době zní na to, kolik mu je.
"Show-chan no tak. Haku bude určitě v pořádku." Snaží se ho Hyde uklidnit. Kruci tak dlouho po něm v podstatě šlo celé Tokyo a teď by ho odrovnal jeden výbuch, to těžko. Hyde se mezitím dostane až k jedné z budov a když vyhlédne, uvidí hromadu mužů a mezi nimi Aquiho.
"Musím najít ten kufřík." Zasekne se Show, protože to bylo pro Hakueie nejdůležitější. 
"Ten už jsem našel, nedělej si o to starosti. Najdi Hakueie a dostaň ho do bezpečí, to je tvůj úkol." Hyde jedná racionálně, ale je to jen jeho obrana, aby se nesesunul k zemi. Navíc Ju-kenovi minimálně dluží záchranu Aquiho. 
"Pohlídám to tady a ty běž." Pobídne Showa, aby šel za novým úkolem.
"Ty to zvládneš, nevybral si tě pro nic za nic. Jen mi pošli J a Gackta, budu je vážně potřebovat."
"Dobře." Souhlasí Show možná až podezřele snadno a pak už se pokusí zkontaktovat ty dva. 
J sebou ani netrhne, když se ozve výbuch. Jen se prudce ohlédne k místu, kde by měl být Hakuei. Prudce se ohlédne na Gackta, když na něj promluví a jeho výraz je na hranici mezi masovým vrahem a bombovým atentátníkem.
"Já nemusím vůbec nic." Štěkne po Gacktovi zpátky a je jasné, že nemá v hlavě nic jiného, než Hakueie.
"Nevíš o tom vůbec nic." Dodá ještě vztekle podruhé. Gackt je mezi nimi chvíli, neví nic o tom, jak ho Hakuei našel a co s ním za tu dobu udělal. Jeho bratr, nikdy jím nepřestane být. Ani si neuvědomí, že už Gackta drží za látku pod krkem. Pak ho z jeho zatmění ale vytrhne Showův hlas.
"J-kun, poslouchej mě. Jdu pro Hakueie. Hyde vás potřebuje, mají tam kufřík a taky Aquiho. Jsou na severní straně. Postarám se o Hakueie, věř mi. Víš, že mi na něm záleží stejně jako tobě. Tak běžte, prosím." J několikrát zamrká, jak kdyby si nebyl jistý, co má v první chvíli dělat, pak ale pustí Gackta a ušklíbne se.
"Byl jsi po ruce. Jdeme, Hyde našel kufřík a Aquiho. Zdá se, že bude velká párty." Ne, on není z těch, kdo by se omlouval. Rozběhne se daným směrem a brzo narazí na Hyde. Sám se do ničeho nepouštěl, jsou v přesile. Ani jeden z nich ale netuší, kde se tu vzal Takeshi. 
"Tento den, zdá se ne úplně šťastný." Ušklíbne se Takeshi a s pokřiveným úsměvem vyjde zpoza budovy rovnou ze strany střelby. Vytáhne zpoza opasku granát, který si půjčil a hodí ho za všechny muže, aby je na chvíli zastavil. Ozve se ohlušující výbuch, ale dostatečně daleko, aby nikoho nezranil. Sám popojde kousek stranou, jeho cíl je jinde.
"Je to zvláštní vidět tě po tolika letech Kuro-san." Osloví muže z japonské strany. 
"Jak je to dlouho, kdy jsme se naposledy viděli? Už víc jak třicet let." Stojí kousek od něj v úkrytu, potřebují čas, než se sem dostanou jeho muži, které povolal, když viděl co se tu děje. Navíc jsou na cestě posily, ale ty jsou ještě daleko.
"Musím říct, že to byl velmi důmyslný plán. Má jen jednu malou chybičku. Hakuei žije." Ne, neví to jistě a tak trochu blufuje.
"Váš, plán jsme odhalili příliš brzo." Mluví dál s naprostým klidem.
"Pokud se podíváš do mé kapsy, je v ní gps signál lidí, kteří právě míří sem to tady ukončit. Můžeme si ještě chvíli povídat, anebo to celé ukončit. Ano, můžeš mě zabít, ale to vás zdrží a Čína taky. Možná bych ale měl řešení. Záleží to na vás. Mám takový malý lístek pro život a svobodu. Mám jen jedinou podmínku. Chci toho kluka. Je vám už v podstatě k ničemu, protože totožnost některých je odhalena a právě ho hledají všechny policejní složky v okolí." Takeshi pozvedne pravý koutek.
"Je čas některé hodit přes palubu." Napoví jim ještě, co by mohli udělat. 
"O co jde Takeshi-san?" Promluví Kuro ale pořád tak nějak s úctou. Takeshi je totiž ten, který ho před třiceti lety zachránil před kulkou a vězením. 
"Je to tvůj miláček?" Teď to zní trochu výsměšně. Takeshi jen zlehka pokrčí rameny.
"Mám pro jisté věci vážně slabost a vám už zas tolik k ničemu není, po tomhle bude spíš potřebovat dlouho terapii. Jeden kluk proti vašim mužům pánové. Možná i ten kufřík by se mi hodil, když na to přijde. Přece jen to nejsou důkazy proti vám." Je vážně zvědavý, jestli to zabere nebo vůbec ne. 
Show vůbec neví, co se děje dál. Nahlásil všechno, co ví a to samé řekl svému otci, který je díky všem kami taky naživu. Sám míří s Lin do okolí výbuchu. Trochu se brodí troskami, ale Hakueie nikde nevidí. Show začíná brát zoufalství a je to vidět na jeho tváři. 
"No tak, přece jsi mě tu nenechal." Mumlá si pro sebe už skoro nepříčetně. Střelba ho nezajímá, i když se krčí při zemi a sám občas někoho trefí. Má pocit, že jsou ze špatné strany. Jenže když vyhlédne zpoza jedné z trosek, tak ho konečně uvidí. Je tam Hakuei a kryje se, aby o něm nevěděli. Jsou to Číňani, to pozná až odtud. 
"Tak dobře, aj čas si ušpinit ruce." Broukne si pro sebe klidným hlasem a ve tváři má odhodlaný výraz. Sáhne po zbrani jedné z mrtvol, vytáhne i tu svou a společně s Lin, která je jeho jedinou palebnou silou vykrčí, aby ty nejbližší zlikvidoval. Kruci je holkou mafiánského bosse. Tohle musí dát levou zadní.

Hakuei, Gackt, Ruki, Aqui, Sena


Sena stojí ještě chvíli opodál a všechno pozoruje. Všichni jsou pod tlakem, i Take, protože policisté nosili věci i bez rozkazu. Nebyli to žádní hlupáci, ale vycvičený tým a přesto slyšel v Takeshiho hlasu intenzitu, která tam normálně nebyla. Velice mu na Ju-kenovi záleželo a chtěl se ujistit, že udělají všechno proto, aby nezemřel nebo neměl nějaké trvalé následky. Jeho oči se posunou i k Hydovi, který tam pořád stojí a vypadá, že se nedovede pohnout. Dokonce vidí i slzy, které se snaží probojovat na povrch, ale než k němu stačí přijít, je u něj Takeshi a mluví spolu a tak si Sena klekne alespoň k Rukimu, aby mu mohl podávat věci, protože jinak se tu cítí zbytečně. Pokoušel se tomu vrahovi zabránit v tom, aby někomu ublížil, ale prostě na to nestačil. Usměje se na Rukiho, když k němu udiveně zvedne oči a podá mu první čtverec a Ruki se kupodivu usměje zpět. 
"Nikdy jsem neměl tak hezkou sestřičku." Řekne Ruki tiše, zatímco šije a Sena ránu suší, aby na to Ruki viděl. 
"Nech toho, už mě láká J. Mám najednou víc práce, než zvládnu." Řekne Sena v hraném vtipu, ale Ruki pokrčí rameny. 
"Zdravotnickou školu bys zvládl ještě před třicítkou. Přemýšlej o tom. Je to mnohem lepší, než střílet do lidí." Řekne mu a Sena zvážní a upře na něj pohled. Ten nápad se mu najednou zarývá hluboko do hlavy. 
"Jen když budu v patách tobě." Řekne Sena a Ruki se tiše zasměje. 
"Většinou pitvám, nebojíš se?" Mrkne na něj a pak se usměje i na Ju-kena. Oni tři vypadají, jako by bylo po všem, ale v okolí je slyšet intenzivní střelba a ten výbuch Ruki ani nechce vidět. 
"Připrav se sestřičko Seno, protože tam vpředu bude strašně moc práce. Bude tam hodně našich zraněných." Řekne Ruki, protože má v úmyslu tam jít a dělat svoji práci. Nikoho tam nenechá jen proto, že ho nezná jménem. Sena odhodlaně přikývne. Stejně je tady jinak k ničemu. Vezme si policejní kufřík, a začne do něj ukládat všechny věci. Pak společně s Rukim vstanou a nechají Ju-kena v péči jeho kolegů od policie, dokud si nebudou moci dovolit zavolat sanitku. 
"Kdyby něco, zavolejte mi, ale měl by být stabilní." Řekne ještě Ruki. O Aquiho se snad postará Hyde a kdyby něco, oni jsou mu v patách, aby je ošetřili. Sena se podívá na Takeshiho a pošle mu vzdušný polibek. On sám má se svým policejním týmem práci a Sena by se mu jenom pletl, ale sedět tady nechce. A tak se jejich cesta rozdělí. Ale jenom na chvíli. Pomyslí si ještě.
Gackt tu Jovu reakci měl čekat, ale doopravdy nečekal. Málem udělá krok dozadu, když se na obličeji J usadí ten výraz a vykročí k němu, aby ho popadl za límec a zacloumal s ním. Gackt se zase tolik nebrání, jenom ho chytne za zápěstí, aby byl schopný reagovat, kdyby se J přestal ovládat úplně. Rozumí mu a zároveň ho teď pěkně štve, protože Hyde tady někde byl taky, hrozilo mu úplně stejné nebezpečí a on tady takhle nevyšiloval. Udrží jazyk za zuby, protože kdyby mu řekl, aby se uklidnil, spíš by docílil toho, že mu J jedinou fackou pošle hlavu z kroku dolů, ale nakonec se ozve Show a je to právě včas. 
"Nejspíš jsi mi právě zachránil život." Řekne mu do sluchátka. Je rád, že je o Hakueie postaráno, ale mnohem víc chce být tam, kde je Aqui a Hyde a taky ten zpropadený kufřík. 
"Co kruci dělá Aqui-kun zrovna u kufříku?" Nechá Jovu rádoby omluvu být a rozeběhne se k tomu místu. Zbraň už má v ruce připravenou. Samozřejmě je poučený o tom, jak nepředvídatelně dovede Aqui reagovat, takže musel něco udělat mimo plán, když se s Ju-kneme rozdělili. Nějak se mu nezdá, že by zahlédl kufřík a šel po něm na vlastní pěst a protože Hyde je v okolí a Ju-ken ne, domyslí si, že Ju je někde mimo. Zraněný nebo s Takeshim, který tady taky není. Stejně jako Sena a Ruki. Jestli J dojde, že v okolí není Ruki a nic o něm neví, tak mají vážně po akci. Nechce se ale Showa ptát na podrobnosti, aby se nevyváděli z míry. Jakmile jsou poblíž toho místa, oba dva zabrzdí. Hyde je jen malý kousek od nich a taky se schovává. Zatím očividně mapuje situaci. Tiše dojdou až k němu a podaří se jim zůstat nepozorováni. Gackt ho sjede pohledem a vidí, že je v pořádku. Z jeho teď už soustředěného výrazu nedokáže vyčíst, co Hyde prožil před chvílí a povídat si moc nemůžou, aby na sebe neupozornili. Vidí Aquiho v zajetí dvou skupin, které se navzájem přou a někdo z nich má v rukou i kufřík. Než stačí kdokoliv z nich tří něco vymyslet, objeví se tam i Takeshi a rovnou jedná. 
"Doufám, že máš hodně dobrý plán." Zašeptá Gackt, ale pořád se schovávají a dělají Takeshimu tajnou zálohu. Ruki ani Sena s Takeshim nejsou, takže jsou možná někde spolu. Ani ve snu by ho nenapadlo, kde přesně. Gackt se ohlédne na J. 
"Chceš se nějak rozdělit? Někudy to obejít?" Možná by nemuseli stát tři na jednom místě a mohli by si víc pojistit situaci, ale dohadovat se s J nemá teď smysl a tak to chce nechat na něm. Už tak má nervy kvůli Hakueiovi, to na něm viděl před chvílí. Muži opodál se o něčem přou a je jich pořádně velká skupina a Takeshi jejich rozhovor utne tím, že hodí ten granát. Všichni zmlknou a otočí se tím směrem, někdo se dokonce kryje nebo si lehá na zem, ale začnou se zase rychle oklepávat. 
"Taky mohl něco říct." Mračí se Gackt a začne Takeshiho vyjednávání. 
Kuro se otočí a mhouří na Takeshiho oči. Zřejmě loví v paměti a nebo taky ne. 
"Ten tvůj ksicht se vůbec nezměnil." Řekne Kuro místo pozdravu a několik chlapů se zasměje. Takeshi jim nabídne volnou cestu odtud výměnou za Aquiho a on zatím mlčí a převaluje to v hlavě. Tvrdí mu, že Hakuei žije, že všechno odhalili, ale on je lety protřelý mafián. Viděli dost jasně, že Hakuei tuhle návnadu spolkl. Na všech jeho reakcích. Takeshi blufuje, ale otázka je, jak moc. Po jeho boku stojí jiný dlouhovlasý muž, očividně jeho pravá ruka. Takeshi tvrdí, že má pro Aquiho slabost, ale on mu nevěří. 
"Ten kluk je mnohem užitečnější v našich rukou." Šeptá Kuroovi. 
"Je jako počítač, bude pro nás pracovat a o Číně ví všechno." Snaží se vrátit pozornost zpět k čínské straně, která má Aquho v rukou. Teď na Takeshiho nemají čas. Chce po nich, aby s ním spojili své síly, ale takhle Hakueie neporazí. 
"Jestli chceš být pánem města a Hakueie se zbavit, tak kývnout nemůžeš. Takeshi byl vždycky Hakueiův, ať ti slíbí cokoliv." Dodá a Kuro ví, že má pravdu. Pokud chce vyhrát, tak musí sám za sebe. Čína jim rozumí díky několika svým překladatelům a cosi si rychle řeknou mezi sebou. To oni změní strany, ale trochu jinak. Vykašlou se na šéfa protidrogového, protože na něj už to stejně prasklo a nechají válku na Hakueiovi a Kuroovi. Pak půjdou po oslabené vítězné straně, ale pokud všichni chtějí Aquiho, vezmou si jeho. Začnou ho strkat do nitra své skupiny, vytáhnou zbraně a začnou střílet, aby odtud mohli zmizet. Kuro a ostatní zanadávají, opětují palbu a utíkají se schovat. Několik chlapů už je na zemi na obou stranách. 
"Kruci!" Křikne Gackt a na nic už nečeká. Prostě vběhne do té mely, aby mu Aqui nezmizel z očí. Kufřík už nevidí. Snad ho vidí někdo jiný.
Lin společně se Showem prolézá trosky v bezprostředním okolí výbuchu. Je to složité, protože se všude válejí velké kusy budovy, jsou ještě horké a taky je tu hodně těl nebo kusů těl. Hakuei měl výrazné oblečení i tetování, poznali by ho, ale zatím na něj nenarazili. Za to je tu hodně mrtvých důležitých kolegů. Lin se mračí, ale slzy nepustí. Teď se snaží chránit Showa, jak to jenom jde, občas po někom vystřelí, ale moc živých tu není a zbytek se přesunul někam dopředu. Dlouho je ticho, pak se ozve nový, o hodně slabší výbuch a nakonec zběsilá střelba. Něco se tam děje. Mohl by být Hakuei tam? A pak ho oba dva konečně uvidí. Schovával se tam za kusy sutin, ale malá skupina nepřítele ho našla a teď po sobě vzájemně střílí. Pro ni není zase tolik těžké všechny je postřílet, ale brzy by jim mohly dorazit posily. 
"Honem!" Pobídne Showa, doběhnou k Hakueiovi a zjistí, že na nohy se nepostaví. 
"Kruci…" Zanadává Lin, protože ho se Showem až k autu neunesou. Hakuei vypadá příšerně. Je živý, ale ohořelý a velmi zraněný výbuchem. 
"Ahoj vy dva." Zachraptí a usměje se. O chvíli později sem doběhne velká čínská skupina a uprostřed někoho schovávají. Lin strčí Showa za Hakueie, sáhne po velkém plechu a rychle je začne opevňovat.
"Show!" Křikne z druhé strany Ruki, který sem zrovna doběhl se Senou, ale oba prudce otočí hlavy za Číňany, smykem se zase otočí a pádí za nejbližší trosky. Čína je viděla a začínají střílet. 
"Potřebujeme ho tady." Zavrčí Lin. Co by je zachraňovala, ale je to doktor!!! Teď by vážně chtěla vidět reakci J. Potměšile se pro sebe zasměje.

Žádné komentáře:

Okomentovat