12. června 2023

Hromadné - Vůbec jsem si nepředstavoval, že to dopadne takhle. - část 2.

 (areál skladiště)




Hakuei, Gackt, Ruki, Aqui, Sena


Po Jových slovech Aqui nezdravě zbledne, i když to působí, že pod tou vrstvou make-upu už ani víc bledý být nemůže. Teď je to on, kdo se rychle podívá na Ju-kena, protože si myslel, že vesta mu rozhodně pomůže a vážně nechce poslouchat komentáře o střílení na hlavu. Ruki nad tím mávne rukou a zavrtí hlavou. 
"Prosím tě neposlouchej ho, řekne cokoliv, aby nevypadal, že na mě kašle. Pravda je, že ho to ani nenapadlo. Víš, kolik tam bude lidí? Policie a tak? Ne každý u mafie je tak dobře trénovaný, nikdo ti na hlavu nebude mířit víc, než kdy jindy." Dodá. 
"To jsi ho teda uklidnil." Odfrkne si Gackt. Když se Aquimu ještě k tomu dostane komplimentu od Showa, skoro to vypadá, že ho odtud budou muset odnést, ale nakonec to do auta zvládne sám. Jestli se tohle dozví Hakuei, zastřelí ho sám a Aqui ani nemusí nikam chodit. Vidí to Gacktovo přikývnutí, když mu J nabízí, že ho zaučí při mučení a chvíli uvažuje, kam se to vlastně dostal a s kým žije. Nejde o Ju-kena, ani jako člen mafie se nijak nezměnil, pořád drží svoje zásady a Aquimu připadá, že to vlastně není zlý člověk ani trochu, ale ti ostatní…? Jakmile dosednou do auta, cítí se o něco lépe. To proto, že jsou v tom svém sami a J sedí někde úplně jinde. A Show taky. Hakuei se podívá do zrcátka a chvíli si oplácí dlouhý pohled se Showem.
"Já vím." Řekne jenom tiše a dá mu pokyn, aby auto vyrazilo na cestu. U toho se opravdu upřímně usměje a snaží se mu dodat pocit, že mu plně věří. Je to tak, jenom nechce, aby se mu něco stalo, ale je mu jasné, že tohle Show sám moc dobře ví. Kdyby jen tušil, že o kousek dál má stařík úplně jiné myšlenky a choutky a zatímco Hakuei vnímá situaci velmi vážně, Takeshi si flirtuje a myslí na sex? Naštěstí nežije s Hakueiem, ale se Senou a ten vyfoukl jeho směrem velkou růžovou bublinu ze žvýkačky, jako by ho vyzýval, aby nahoru doopravdy šli. Ještě, že se mu nepřiplácla na nos, jak se toho Hyda prve lekl. Už jsou na cestě a zatím je asi jediný, kdo to nevidí tak tragicky, ale to je proto, že je zvyklý kráčet lvovi do chřtánu a vybruslit odtud slovíčky a flirtem. Na místě to asi bude úplně jiné a on není žádný J. Nezachrání ho ani černé vtipy ani skvělé bojové dovednosti. Když Hyde požádá Takeshiho, aby auto zastavil a nečekaně si vystoupí, neřekne na to vůbec nic, protože to neudělal ani Takeshi, ale jakmile jsou spolu zase sami, dotkne se jeho ramene. 
"Ty víš, kam šel a co chce dělat? Není to nebezpečné zůstat venku sám? Nikdo z nás přece neví, kde všude kdo je a odkud co hlídají, mohli by ho zastřelit v příští minutě." On ví, že tohle Takeshi taky ví a Hyde nejspíš taky. Je snad něco, co zjistil a o čem jim neřekl? Pokud ano, má mu to Sena trochu za zlé. Teď by si měli říkat všechno a tajemství jim mohou lámat vaz. +Kam jsi šel?+ Pomyslí si a mračí se. Co kdyby se jim to, co ví, mohlo taky hodit? Nebo chce jenom celou dobu stát vedle Gackta? +Trochu pošetilé a policejní kariéru jsi právě zahodil.+ Nečekal, že se rozhodne tak rychle. Zatím sedí vedle Takeshiho a poslouchá, jak rozdává povely svým mužům. O moc víc právě teď stejně dělat nemůže. A tak se alespoň pozorně rozhlíží a poslouchá. Mezitím se J zase spojí s Ju-kenem a ve čtyřech míří k jednomu z plotů. Aqui netuší, co chtějí dělat a proč jich není víc, Hakuei tady má mužů víc, než dost. Protočí očima, když si z nich pánově dělají legraci, že je budou přehazovat přes plot a není sám. Ruki má pocit, že poslední dobou ani nic jiného nedělá. Aqui je nečekaně mrštný a nahoru ani nepotřebuje moc pomáhat. Jako lasička je přes plot a Ruki si vzpomene, jak se vyprávělo, když ho naháněli na ulici. +Nechci být nejslabší článek skupiny.+ Řekne si v duchu, ale jemu jde přelézání o něco hůř. Na žebřík a střechu to naštěstí zvládne už v pohodě. Nahoře se teatrálně chytne za srdce. 
"Potřebuju kouřit." Řekne, ale není si jistý, jestli teď smí. Znáte to, kouř, munice a takové ty věci… Snaží se pohybovat podobně jako J a Ju-ken, aby na střeše nebyli vidět a zároveň toho sami viděli co nejvíc. Je neuvěřitelné, jak tady mají všechno jako na dlani a kolik chlapů je dole. Aqui je už o pořádný kus dál a rukama jim naznačuje, že na vedlejší střeše jen malý kousek od nich jsou nepřátelské hlídky. Jsou zády, ale je otázka vteřin, než se otočí. 
"Ještě že jsme si vybrali správnou střechu." Zašeptá Ruki. Hakuei ještě nějakou dobu sedí v autě a přemýšlí, když na něj promluví Show. Mají čas, než se ozve J a Ju, jak to kde vypadá. Podívá se na Showova záda. 
"Nevadí mi, že bys šel se mnou, jenom mám strach, že už se ví, že jsi můj a půjdou kvůli tomu výhradně po tobě." Řekne a pak se usměje. V jeho jediném oku se zablýskne cosi nostalgického. 
"Napadlo mě, že to nenecháš jenom tak." Řekne mu, že to celou tu dobu tušil. 
"V tom případě musíš ale žít hlavně ty. Lin!" Zavolá na svou druhou nejlepší bodyguardku. 
"Chci, abys ho hlídala. Pořád." Je to změna plánu, ale Show potřebuje ochranu. 
"Půjde s námi." Dodá, Lin stiskne čelist, ale přikývne. Bylo to možná bláhové, ale pokud chtěl Show jít, bylo to jeho přání a Hakuei ho respektuje. Nikdy ho nebude strkat za sebe, jen proto, že si myslí, že ví víc. Show není jeho podřízený, je jeho partner, na rozdíl od ostatních. Ruki a Aqui koneckonců taky šli. Ano, Show má v plánu s ním žít a Hakuei rozhodně nemá v plánu umírat. +Nesmíš se kruci ani nechat zavřít.+ Připomene si a konečně vezme za kliku auta, aby vystoupil. Dlouhý kabát si zatím nechává na sobě, aby nebylo hned tak jasné, jak moc a čím přesně je ozbrojený, ale takhle to nezůstane dlouho. Brzy mu bude překážet. Zapne vysílačku a čeká, až se J ozve, kudy bude nejlepší jít. Zatím nechtějí nikoho zneškodnit a upozornit na sebe. Potřebují tu předávku. Když se teď hned něco semele, kufřík zmizí a už ho nikdy nikdo nenajde. 
"Šedesát let. Uvědomuješ si, že bych umřel v devadesáti? To ani náhodou..." Dodá z ničeho nic, i když je to už chvíli, co to Show řekl.

Show, J, Ju-ken, Takeshi, Hyde


Show je vážně nadšený z toho, co mu Haku řekl těsně před odjezdem. Ne, že by si nevěřil, ale slyšet to od něj je v tuto chvíli nejvíc. Mohl ho klidně poslat k šípku s tím, že mu ještě tolik nevěří. Ne, vůli tomu, že by ho zradil, ale spíš kvůli tomu, kolik je Showovi let. Jenže Haku mu nikdy nedal pocítit to, že je mladší a že je s ním jen chvíli. Vždycky z něj měl pocit, že mu bezpodmínečně věří a to bylo pro něj velmi důležité. O to víc na sobě pracoval a taky na svém úkolu. 
Takeshi se podívá na Senu a jeho bublina ho zaujme. Měl takové chování rád, hlavně ho u něj velmi rád pozoroval. Jsou věci, které prostě nikdy neomrzí. Možná taky proto si vždycky vybíral o hodně mladší milence, měli pro něj zvláštní kouzlo, které si velmi rád vychutnával. Hyde je brzo opustí a Takeshimu to přidělá několik vrásek. Stejně nic neřekl, protože ví, že to bylo zbytečné. 
"Nevím, Sena-chan, ale věřím jeho úsudku. Navíc má na druhé straně někoho na kom mu záleží, vědomě ho neohrozí. Spíš se už rozhodl a připojí se k nim." Řekne mu, co si o tom celém myslí. Nakonec asi o Hyda jeho oddělení přijde, jen…Nemůže se mu divit, jen málokdo by snesl takové odloučení. On si vlastně bez Seny nedokáže představit ani den, už to prostě nejde. Za pár minut zastaví na domluveném místě. Je to částečně úniková cesta, ale taky se hravě může stát, že jí bude utíkat někdo úplně jiný, totiž jejich cíl. Takeshiho muži jsou rozmístění na různých místech, kudy by mohl kdokoliv chtít utíkat a zároveň mají instrukce, koho pustit a koho ne. Takeshi vybral jen ty, kterým opravdu důvěřoval a byl si jistý, že jsou loajální a zároveň si uvědomují, kdo je na jejich straně. Nebylo jednoduché podobné muže sehnat, ale povedlo se.
"Rád bych řekl, že s tím můžeme trochu pohnout, ale nezbývá nám, než jen čekat." Pokrčí rameny. Očividně mu to není příjemné a radši by byl blíž v centru dění, zároveň je rád, že Sena tam není.
Ju-ken nemohl spustit z Aquiho oči, když tak obratně překonal plot. Vyloženě na něj byl hrdý a hned se podíval na J, jak kdyby to byla nějaká soutěž, kdo je lepší. J to odmávl rukou a protočil očima. Tohle vyplašené kuře mu nic moc neříká. Ne, že by nebyl hezký, ale chyběla mu Rukiho povaha, kterou naprosto zbožňuje. Nejednou mu to řekl.
"Vím, kam lezu." Prohodí J tiše.
"Tohle není dobré strategické místo na pozorování okolí místa předání, ale je dobré na zjištění, kde kdo stojí." Dá na odiv svou vlastní logiku.
"Venku jich není moc, zatím to vypadá, že to můžeme přežít." Zavtipkuje po svém a Ju si neopustí ukázkový facepalm.
"Můžeš aspoň jednou znít, že to není přímo sebevražda?" Protočí nad ním očima s úšklebkem. Ju trochu zaostří na muže na střeše, kteří jsou zatím zády a pak se přikrčí a vezme Aquiho s sebou k zemi, to samé udělá i J, protože se právě otočili. Za vyvýšeným krajem střechy je nepůjde vidět.
"Mají armádní výzbroj. Úplně všechno." Oznámí jim, co vypozoroval.
"A na střeše v právo byl odstřelovač." Dodá ještě Ju.
"Hlídky dole chodí ve třech. Zabírají tak větší prostor. Obchází to v kruzích a končí vždycky tak, aby byl někdo u budovy a někdo u plotu. První se musíme zbavit odstřelovače a pak těch na střeše. Možná by bylo dobré zbavit se všech naráz." Dokončí J a Ju přikývne.
"Bylo by to ideální, chce to správné načasování. Vezmem si odstřelovače." Ju samozřejmě bere Aquiho s sebou.
"A my hlídku na střeše. Dám vědět Hakueiovi." Stiskne sluchátko ve svém uchu a spojí se s ním, aby mu všechno předal.
"Musíme se zbavit minimálně těch nahoře, pak už by šlo proklouznout." Dodá ještě do sluchátka a Ju už se pomalu přesunuje k žebříku dolů. Oba čekají na instrukce, i když už se dávají do pohybu. Nemůžou tu zůstat dlouho, hlídky budou za chvíli dole. 
Show se podívá do zpětného zrcátka a pousměje se.
"To by vlastně nebylo na škodu, pak by měli menší povědomí o tobě a můžeš toho využít." Ne, že by se do podobné návnady hrnul, ale dává mu tím najevo, že s tím vlastně počítá.
"Vím, jaká jsou rizika Haku-chan. Počítám s nimi." Ujistí ho, že není naivní a nemyslí si, že se mu nemůže nic stát. Jakmile Haku kontaktuje Lin, je mu jasné, že bude vyloženě skákat radostí. Neslyšně si povzdechne, ale stejně se pousměje.
"Věřím, že teď si myslí něco o školce." Okomentuje to nahlas a asi jí to nemá ani za zlé. Nejspíš by se tvářil stejně. Show se pomalu ohlédne a krátce se uchechtne. 
"Budeš vypadat stejně dobře i v devadesáti. Stejně mám pocit, že mi to po tvém boku nebude stačit." Ne, že by byla vhodná chvíle na vtipkování, ale tohle prostě říct musel. J se ozve a předá jim všechny informace. A taky jednu navíc, kterou zjistil, až když všichni slezli dolů.
"Hyde asi dostal něčím po hlavě. Je tu taky a míří rovnou k vám. Poslal jsem ho prozatím za Gacktem." Dodá J.
"Jinak s ním bude k nevydržení, s oběma." Protočí očima, i když to Haku nemůže vidět, ale ten povzdech slyšet rozhodně bude. 
Hyde se mezitím dostal nepozorován až k plotu, kde uviděl J a zbytek a nechal se nasměrovat tam, kam chtěl. Asi to bylo všem jasné, co naplat. Brzo se dostane, že ke skupině, ve které je Gackt a jako první dárek od nich dostane namířené hlavně. J je sice upozornil, ale pořád je to policajt. Zvedne ruce nahoru, aby ukázal, že v nich nemá.
"Jsem tu jako posila." Oznámí jim a čeká, až dostane svolení dát ruce dolů. 
Ju se mezitím dostane až k budově, kde by měl být odstřelovač. Podařilo se jim i s Aquim proklouznout za zády hlídce. Zůstanou dole u jednoho ze žebříků. 
"Půjdu první." Pošeptá mu. 
"Jakmile ho zneškodníme, bude to skvělé místo na hlídku pro nás. Uvidíš tam do všech stran. Vidíš víc, než my ostatní." Naznačí mu, že by ho tam mohl nechat samotného. Z jedné strany bude ve zdánlivém bezpečí a z druhé využije svůj pozorovací talent a hlavu. Pohladí ho krátce po tváři, než se skloní pro krátký polibek a pak už začne stoupat nahoru jako první. 
J a Ru jsou taky v pohybu a dostanou se k další budově. J se krátce rozhlédne a pak ho napadne jediná možná cesta. Sáhne do bundy a vytáhne menší zbraň je tichá a rozdává paralyzující rány. Nepotřebují výstřel ani výkřik.
"Potřebuju tě." Prohodí J, když se mu podívá do očí a menší zbraň mu vtiskne. 
"Sám je oba nezvládnu. Sundáš toho dál ode mě. Půjdeme každý z jedné strany." Nastíní mu svůj plán.
"Napočítej pomalu do třiceti a pak vylez a střílej." Pozvedne koutky.
"Představ si třeba mě, tímhle to vážně bolí." Nebyl by to on, kdyby nepřidal poznámku
"Tak jdeme." I on se natáhne pro pusu pro štěstí a pak začne stoupat a v hlavě počítat. Jakmile dojde na dvacet devět, vyleze přes hranu střechy.
"Hej, překvápko." Sykne na stráž a doufá, že všechno klapne, jak má. Bez přemýšlení se rozmáchne a sundá jednoho k zemi. Naprosto Rukimu věří, takže druhého bez váhání nechá jemu.

Hakuei, Gackt, Ruki, Aqui, Sena


Tak je to nakonec tak, jak se Sena domníval. Hyde doopravdy utíkal za Gacktem, ale ne proto, aby ho varoval nebo mu jinak pomohl, ale čistě pro to, aby byl s ním. Sena se pro sebe mimoděk usměje a vypustí z hlavy myšlenku, že by jim Hyde něco zatajil. Kromě toho, on sám se vzdal života, který vedl a rozhodl se být čistý, jenom kvůli Takeshimu. Stejně tak ví, že stranu kdykoliv otočí, pokud Takeshi řekne, že to tak bude lepší, ale pokud to sám neudělá, půjde s ním a J nadobro odmítne. To už taky ví a ještě se ani nemuselo nic stát. Zvláštní bylo, že ještě v tom apartmánu si vůbec nebyl jistý sám sebou a tím, že to vydrží, ale teď už o ničem nepochybuje. Jako by potřeboval vidět Hyda a pochopit, že v tom není sám. Zatím se pořád nic neděje, ticho se natahuje a Senova pozornost polevuje. Odtud není nic vidět, jenom hlídají a i když si je jistý, že někde za těmi domy už k něčemu dochází, oni na to nemají výhled z první řady. 
"Začínám být nervózní." Přizná se Takeshimu tiše. Povzdechne si a najde v kabelce lahev s vodou, kterou otevře a napije se, ale moc mu to nepomůže.
Aqui si na střeše vymění pohled s Rukim, když se jejich miláčci kočkují a zároveň jim říkají, co vidí a co by mohli udělat. Oni tomu ani jeden nerozumí a nechávají se naprosto vést, i kdyby to bylo na popravu, ale Aqui obdivuje, že je toho někdo jiný schopen. Ruki vypadá, že je mu to jedno, hledá po kapsách cigarety, ale je to spíš proto, aby zamaskoval vlastní nervozitu. Když už to cigáro konečně má, chce si ho zapálit a říct těm dvěma, aby si laskavě dělali legraci z někoho jiného, J ho sundá k zemi, až mu málem brada zazvoní o beton a on má pocit, že ho jednoduše sám zabije. 
"Co..." Hrkne v něm, ale dojde mu to hned, zmlkne a přikrčí se. Cigareta mu vypadne z ruky a on za ní zoufale stočí oči. Vážně by po ní natáhl prsty, kdyby mu na nich J neležel. Aqui ani nedýchá, ze svého místa to vidí a má pocit, že největší magor je tady vlastně Ruki a ne J nebo Ju. Pánové si všimli věcí, o kterých se jim dvěma samozřejmě ani nezdálo, rychle si rozdělí role a popohánějí je na nová stanoviště. J leze po žebříku dolů první, Ruki je hned za ním a oni zatím zůstávají přikrčení na střeše.
Hakuei na své tváři nejdřív nedává znát, co si o tom Showově prohlášení myslí. On má samozřejmě pravdu, ale Hakuei nechce dovolit, aby ze sebe dělal volavku. Nakonec se na něj však znovu jenom usměje a z reakce ho vysvobodí J ve sluchátku, aby jim sdělil rozmístění nepřítele a taky to, co jdou s Ju-kenem udělat. Jakmile to bude, vyrazí konečně i oni. Hakuei upřímně doufá, že potrvá ještě hodně dlouho, než se tady ukáže někdo další, aby měli cestu co nejvíc volnou. Musí se znovu upřímně usmát, když mu Show řekne, že by mu po jeho boku nestačila ani věčnost, je to vážně krásné a taky neuvěřitelné. 
"Nikdy jsem si nemyslel, že potkám někoho jako jsi ty. Děkuji ti za to." Řekne mu. Pomalu vystoupí z auta a protáhne se. Pohodí dlouhým kabátem, který skrývá všechno důležité a zezadu se k nim připojí i Gackt. I on vyčkává na povely od J, protože je stále v jeho učení a ještě dlouho bude a zároveň má zůstat s Hakueiem, natolik mu J věří. Ještě netuší nic o tom, že sem míří Hyde a Hakuei úmyslně mlčí, protože tohle setkání chce vidět na vlastní oči. Když se všichni muži okolo něj prudce pohnou a zarachotí zbraně, je mu jasné, že jejich nová posila právě dorazila. Usměje se ještě víc a skoro líně se otočí právě ve chvíli, kdy to dělá i Gackt a dochází mu, na koho přesně se dívá. Hakuei dá gestem dlaně povel, aby všichni sklonili hlavně a Gackt se na něj ještě stačí otočit. 
"Tys to věděl a nic jsi neřekl!" Obviní ho, ale pak už je dvěma kroky u Hyda a popadne ho okolo ramen v pevném objetí. Je mu úplně jedno, kdo zírá a co si o něm myslí, třeba, že je gay. Rozbije hubu každému, kdo by si myslel, že není dost chlap. Teď má prostě svoji chvilku. Chvíli to trvá, než je ochotný Hyda pustit. Má asi tisíc otázek, třeba na to, jak se mu dařilo, kde se tady vzal a taky jak se cítí po tom útoku, ale Hyde je tady a celý, mají práci a taky je tady hodně očí a uší. Jenom se na něj povzbudivě usměje a podívá se zpět na jejich velitele.
Mezi tím vším se Aqui s Ju-kenem dostanou pod žebřík na střechu, kde je obávaný střelec. Aqui se podívá nahoru do Ju-kenovy tváře, odkývá mu jeho instrukce a když dojde na to, že nahoře se bude rozhlížet on sám, cosi studeného se usadí v jeho žaludku. Nebojí se a ví, že Ju chce jenom naplno využít jeho potenciál, ale zároveň má strach, že ho nebude mít na očích, že nebude vědět, co se děje a jestli je v pořádku. Až uslyší ve sluchátku střelbu, bude zmatený. Nedokáže vnímat nikoho jiného, než Ju-kena a není si jistý, že ho jeho smysly nezradí a on se nebude krčit někde za okrajem a tisknout si ruce k uším. Bude toho moc, bude to zmatek a on… by mu tohle nahlas nikdy neřekl. Oplatí mu polibek, odhodlaně přikývne a vyleze za ním po žebříku nahoru. Zůstává přikrčený dostatečně daleko a v bezpečí, dokud Ju neodvede svoji práci. Mezitím Ruki s J obíhají budovy. Ruki vůbec neví, co dělá ani kam jde, nejraději by celou cestu nadával, ale následuje J jako stín a neudělá nic neuváženého. Jakmile se zastaví a J mu řekne, že ho potřebuje, je mu jasné, že teď přijde něco, co nesmí podělat a že se mu to nebude vůbec líbit. 
"J, já tě někdy vážně nesnáším." Řekne mu skoro zoufale. On má vážně přiběhnout z druhé strany sám a zneškodnit toho chlapa? 
"Jsem doktor, ne ty!" Šeptne, ale samozřejmě si zbraň vezme a udělá všechno proto, aby se tohle povedlo. Vymění si polibek a on mu v duchu slibuje, že ho touhle pistolí trefí hned jak bude po všem. Schová se za svůj roh, vážně počítá do třiceti, ale copak on ví, jakým tempem? Nakonec se zhluboka nadechne, vykročí, málem ho raní mrtvice, když proti němu někdo nakročí z druhé strany, ale je to J a oba prakticky unisono sundají své cíle. Ruki na to chvíli třeští oči a pak se mu vlijí endorfiny a adrenalin do žil s takovou intenzitou, že má pocit, že tady všechno vyřeší sám. Rozesměje se a plácne se dlaní do čela. 
"Brnkačka, nic to nebylo, kde je další?"
Hakuei brzy dostane povel do sluchátka, že je všechno vyřešeno a že mohou vyrazit. Dá povel všem kolem včetně Gackta s Hydem, sundá plášť, který nechá na zadní sedačce a nechá Showa s Lin, aby odtud odjeli na svoje pozice. Přišel o ní, ale získal Hyda, to půjde. Show má vlastní instrukce a plán, kterého se bude držet. Vyrazí na místo, kde má dojít k setkání a snad je zastihnou přesně v okamžiku, kdy se to stane. Ve sluchátku to zapraská, je to Aqui. 
"Jsou tady. Právě parkují nová auta, někdo vystupuje a nese docela velký kufřík. Je pancéřovaný a kódovaný." Začne diktovat všechno, co vidí, od poznávacích značek po drobné náušnice na mužích. Všechno, co by Hakueiovi pomohlo poznat, kdo to přesně je. Tihle jsou od policie, není to mafie. Takže zametají důkazy. Chtějí, aby to zmizelo. Pro Hakueie je toho opravdu hodně, co mu Aqui říká, ale získává obrázek. Potřeboval by to tlumočit, ale jeho linku má jenom Show. 
"Pošli to i staříkovi." Řekne Showovi a Aquimu sdělí, co všechno potřebuje vědět zase J a Ju. Gacktovi s Hydem to řekne sám.

Žádné komentáře:

Okomentovat