4. června 2022

Hromadné - Pojďte honem do obýváku, hned! - část 2.

(jiná dimenze)




Tora, Inoran, Zyean, Uruha, Hyde, Kamijo, Shinya


Ino se podívá na Kaie. Zatím drží Aoiho za ruku a je jasné, že se oblékali trochu ve spěchu, ale toho si nejspíš nikdo ani nevšimne. Ani on nemá sílu nad tím víc přemýšlet nebo se stydět.
"Říká se, že pokud se rozpadne, odešle vás to na místo, na které myslíte nejvíce. Zkus se na to soustředit." Poradí mu jen něco málo a není vůbec jisté, že to zabere. Zye je rád, když se na chvíli může přitisknout k bratrovi a plyšáka svírá taky. Upíná se k němu stejně jako k Taijimu a Kaiovi, protože má skutečný strach. 
"Musí to být jedině on, jinak by Hyde neměl šanci nás najít. Pamatuju si, když říkal, že tyto dimenze tvořené anděli nesnáší, neví pak, kde jsou." Sdělí jim své vlastní zkušenosti. Ino se zarazí uprostřed pohybu, ale nakonec jen přikývne a nechá Tai a Yoshikiho, aby se o Zyena a postarali, třeba tuto realitu udrží dostatečně dlouho. Trvá to jen dvě sekundy, než se mu kniha objeví v rukách. Uru vykročí za Kaiem k Inoranovi, protože ví, že ho budu potřebovat. V tu chvíli nepřemýšlí a rozhodně je znát, že se nebojí. 
"Jdeme na to." Promne si ruce a v očích se mu zablýskne. Jen krátce střelí starostlivým pohledem k Inoranovi, ale nesmí otálet příliš dlouho. Vezme Kaie na ruce a nechá víčka klesnout. Kniha brzo odhalí jeho pravou podstatu a odhalí kosti čelisti na pravé straně. Sám vidí všechno, co Kai, ale nevyčerpává ho to tolik, jako Inorana. Pro něj a Kaie je smrt mnohem bližší, proto jim tolik neublíží. Za to Ino…Musí si opravdu pospíšit. Tora příliš nepřemýšlí, když se vrhne k Aoimu a popadne ho v pase. 
"Ještě chvíli vydrž." Šeptá mu do ouška. 
"On to vydrží, věř jim." Pokračuje dál ve svém konejšení a přitom sahá do své bundy, kterou si stihl přehodit přes ramena, než mu nabídne jednu lahvičku s rudou tekutinou, je jí jen trochu. 
"Vypij to. Ani jeden nevíme, co nás čeká, ale tohle nám zařídí mnohem větší sílu. Budeme ji oba potřebovat." Přemlouvá ho a asi pro něj bude těžké, aby mu věřil, ale nemají jinou možnost. 
"Můžeme zatím jen udělat to, že budeme nejsilnější." Nekouše se mu to snadno, když vidí Kaie, jak se drží s Uruhou a očividně vidí něco, co ostatní ne. Ještě se ohlédne na Zyeana, jehož moc naplňuje okolí. Má pocit, že musí nutně znovu explodovat, jak je jeho nově nabité energie příliš a ještě jí dopují dva andělé. Jak tohle dopadne? Sám si rychle cvakne z druhé lahvičky, aby byl skutečně připravený na všechno a oči mu rudě zazáří.
 Kamijo se usmívá před sebe. Je to úžasný pocit, když je plný energie a může konečně pořádně ukázat, za co stojí. Je tím doslova posedlý. Jde hlavně o Manu, ale taky o Hyda, aby věděl, že je na něj spoleh a nešel mu po krku. Pak budou mít třeba s Manou klid a on by mohl postoupit na žebříčku mnohem výš, vždycky byl hodně cílevědomý. 
Shin vypadá snad i vyděšeně, když Hide vedle něj promluví. 
"To děje." Prohodí sotva slyšitelně. Nemůže jim pomoct, nesmí vstoupit doprostřed rituálu, mohlo by to mít daleko horší důsledky. I Kamijo to cítí, ale nedováží se ohlédnout. Soustředí se mnohem víc a posílá hromadu energie do oné dimenze, aby ji zničil. Už není čas. Hyde zavrčí hodně vztekle, když si i on všimne vlka. Přesto se soustředí dál na Kamija a pošle k němu téměř smrtící dávku energie, kterou zařídí, že se svět kolem nich najednou ponoří do tmy, stejně jako nad druhé straně se objeví bílá záře a dimenze se rozpadne. Hyde se vzpamatuje jako první. Pomalu se vysouká na nohy a rozhlédne se. Vidí Kamija opodál, ale Mana už se pomalu zvedá. Najde tedy Boogieho a daruje mu svou vlastní krev, aby se probral. 
"Boo-chan." Pošpetá mu. 
"Vím, že jsi unavený, ale potřebuju, abys našel upíry." Prosí ho, aby v sobě sebral poslední zbytky energie. Pošle za nimi ty dva.
"Není čas na odpočinek."
Shin se stiskne k Hidemu a děkuje mu, ale víc nestihne. Kamijo pořád leží na zemi a zdá se, že je v bezvědomí, dýchá jen velmi mělce. Odnesl to z nich nejvíce. 
"Ukaž mi, kde jsou." Vezme Boogieho za spánky a podívá se mu do očí. Za chvíli už vidí místo vzdálené stovky kilometrů a to samé místo vidí i Shinya.
"Je čas." Pošle démonka na místo určení společně s Hidem. Shin sice sotva jde, ale nakonec se vzpamatuje nejrychleji a obejme Hideho, aby se mohl přemístit. 
Tora má pocit, že má polámané všechny kosti v těle. Ví, že jen díky Uruhovi žijí a možná i díky jemu mají vůbec nějakou sílu. Odkašle si, když se snaží zvednout ze zaprášené podlahy a u toho dost sprostě nadává. 
"Pakty s peklem." Zní to, jakoby si odplivnul, ale je to jen dobrý herecký výkon. Když se mu podaří vysoukat do sedu a rozhlédne se, vidí Uruhu sedět v křesle s nohou přes nohu. 
"Může mi jeden z vás vysvětlit, na co myslel, že jsme tady?" Svede to na ně ne moc příjemným hlasem a pak prudce vstane, aby sebral knihu. Byl zvyklý na nálož podobného cestování a zdá se, že se s tím vyrovnal nejlépe. 
"Ty jsi to nebyl hm?" Vrátí mu to Tora a promne si čelo. 
"Jsi celý?" Zeptá se Aoiho a přesune se k němu, aby se ujistil, že je v pořádku. Uru mezitím přejde po místnosti a vyhlédne z pavučinami omotaného okna. Ušklíbne se, protože to je rozhodně pod jeho úroveň. Vzápětí nechá víčka klesnout a začne každou buňkou svého těla volat Yoshiho. Nic…Podél páteře mu přejede mrazení. Jak je možné, že ho nemůže najít a neslyší ho? Kdyby se mu cokoliv stalo, určitě by to cítil. +Yo-chan.+ Zkusí to ještě jednou, ale je to marný boj, o to mrzutější je. 
"Musíme zjistit, kde jsme a pak se vrátit a rychle." Nebere na ně ohledy. V tu chvíli se dveře do dřevěného obydlí otevřou. 
"Páni." Ozve se Shinův jemný hlásek.
"Někdo nám vlezl do pelíšku." Uculí se a pak kývne za sebe, kde se objeví Hide.
"Ahoj, můžu nějak pomoct?" Zeptá se a nechává velmi zlehka a opatrně působit svou vlastní energii. Uru to zná a ihned zostražití, sám by se dokázal bránit, ale jsou tu ještě ti dva. 
"Dávejte si pozor, je to démon." Varuje je rovnou a prská u toho jako naježená kočka.
"To jsem, ale to ty částečně taky." Usměje se na Uruhu skoro nevinně. 
"Co za to budeš chtít, když nám pomůžeš?" Ozve se vzápětí Tora, který pomáhá Aoimu na nohy. On samozřejmě ví, že to není zadarmo. 
"Dejte mi chvilku, promyslím to." Shin se kousne roztomile do rtu a prohlédne si oba upíry s jistým zaujetím. 
"Pusu, třeba." Nejde mu to tak snadno, když se Hide dívá, ale musí, jinak to oba odnesou. 
"Jak jinak." Protočí očima Uru.

Kai, Aoi, Yoshiki, Taiji, Boogie, Mana, Hide


Boogie se zakucká a málem udáví, když ucítí Hydovu krev, jak mu stéká do krku. Byl příliš omámený a nebyl připravený na to, že by měl něco pít. Okamžitě ho to ale začne stavět na nohy, stejně jako poprvé. Okolo kotníků se mu plazí jeho had a pomáhá mu dodat energii. Otevře nestejné oči, naplněné Hydovou temnotou. Je pořád silně otřesený, příliš si neuvědomuje, co se stalo a že přežil něco neuvěřitelného jako je roztržení dimenze, ale okamžitě začne poslušně plnit Hydův příkaz. Ne, je to jeho přání! Nedá mu to příliš práce, protože ti druzí už nejsou na chráněném místě a jsou velmi zesláblí. Je s nimi však někdo silný. Někdo, koho Hyde hledá. A ten má teď knihu. Mohli by tam dojít všichni, ale nevědí, kde je zbytek skupiny a on s Kamijem momentálně nejsou ničeho dalšího schopni. Omámeně vydechne a znovu klesne do Hydovy náruče. Jeho role je pro dnešek splněna. 
Mana se dlouze nadechne nosem. Jejich úkol je splněn, odčerpal mu mnoho energie, ale teď je další krok na někom jiném. Proto se skloní, aby vzal Kamijovo bezvládné tělo do náruče, roztáhne černočerná křídla, kterými mohutně mávne a bez rozloučení s ním odlétne do bezpečí. Teď může. I Hyde půjde odpočívat a on se potřebuje postarat o svého kouzelníčka. O svou… lásku. Všichni andělé a konce světa teď musí počkat. 
Hide si vůbec není jistý, jak se mu povedlo povolat jakékoliv kouzlo. Nikdy nevěděl o tom, že to umí a jen těžko by to zopakoval, ale on i Shinya jsou v pořádku. Vnímá destrukci a zkázu okolo nich, kilometry mrtvé půdy i zvířat a rozvrat dimenze někde nad nimi. Prostupuje ho to, naplňuje beznadějí, odporem a pohrdáním, ale nemůže jinak, než tomu pomáhat. Pomůže Shinyovi na nohy, nechá se jím obejmout a pak se oba přemístí. 
Když se ocitnou na místě, Hidemu je jasné, že to není Země. Ne jeho realita. Je to nějaká další dimenze, kdo ví kde, odtržená od všeho možného. Není mu tady dobře a nelíbí se mu tady. Dům, ke kterému se blíží, jen sotva vypadá jako něco, kde by Shinya bydlel. Je starý, zničený, černý, temný a děsivý… Pomalu kráčí směrem k němu a drží se s ním za ruku. 
Když se Aoi trochu probere z omámení, dojde mu, že neklečí někde v prostoru a prázdnu, ale na skutečné podlaze. Jenom to není jeho byt, jaký si přál, ale nějaké jiné, temné a podivné místo. Slyší Uruhův hlas i jeho výtku, ale ještě je příliš otřesený, něž aby na to dokázal reagovat. 
"Asi ano." Odpoví Torovi a mne si týl dlaní, než se na něj konečně podívá. Pak se prudce rozhlédne. Ostatní tady nejsou. 
"Kde je Inoran?!" Vletí do něj panický strach, popadne Toru za ramena a vypadá, že v další vteřině prostě vyběhne ze dveří ven. Pamatoval si, jak ho kniha vysává, jak možná umíral a teď…! Trhne sebou, když se ve stejnou chvíli otevřou dveře a v nich stojí dva cizinci, které nikdy neviděl. Rozhodně nikdo z jejich rodiny. Vypadají všelijak, jenom ne jako někdo, kdo tady doopravdy bydlí. Na takovém místě přece nikdo trvale bydlet nemůže a oni dva jsou až příliš upravení na to, aby to tak bylo. Náušnice, obarvené vlasy, oblečení… Aoi se zamračí a přivře oči. Uruha je ihned varuje a tím spíš si Aoi nakročí. Má v sobě Torův posilující lektvar, nebojí se. Právě démoni shodili jejich dimenzi a teď tu na jednoho narazí? Cizinec okamžitě pozná Uruhův původ a Aoi se na něj honem podívá. Ten druhý zatím nic neříká, jen se na ně ošklivě mračí. Aoi se šokovaně podívá na Toru, když se nabízené pomoci hned chytí. Nejradši by po něm vyjel, co blbne, ale možná moc jiných šancí nemají? 
"Co umí on, co nezvládneme sami?" Řekne, ale ptá se spíš Uruhy, který obecně působí, že všemu rozumí mnohem lépe. Při té puse se Aoi ušklíbne, jako by před ním nestál někdo velmi přitažlivý. Nikoho líbat nebude a už vůbec ne, když má v hlavě jenom Inorana. Shinyovo kouzlo se k němu sice plazí, ale jeho hlava je zatím ještě silnější. 
"Nikomu pomáhat nebudeme, dostaneme se odsud sami." Nasadí Hide odmítavý postoj někoho, kdo tady skončil náhodou stejně jako jejich noví známí. Tím zároveň vysvětlí, proč mají pelíšek na takovém místě. Nevybrali si to, nic jiného jim nezbývá.











Tora, Uruha, Shinya


Tora vidí Aoiho výraz a taky je mu jasné, koho bude jako první hledat. On už si před chvílí uvědomil, že tady je jen těžko najdou a podle toho, že jsou tu, jen oni usuzuje, že ostatní, díky svým schopnostem dopadli úplně jinak. Možná taky trochu sám sebe ujišťuje, že jsou někde na Zemi a v pořádku. +Záleží ti na něm mnohem víc, než sis myslel.+ Připomene mu jeho podvědomí debatu, kterou měli před tím celým výbuchem. Ani ho nestihl vzít na nějaké pochybné rande, kterých měl v rukávu stovky. To by teprve Kai koukal. Zatím ale visí tady a Uru zatím nevypadá jako někdo, kdo by jim pomohl pryč. Ten drobný blonďáček na to taky nevypadá, ale možná by jim opravdu mohl pomoci. U démonů ale nebylo nic zadarmo, na to je zná až příliš dobře a zdá se, že to ví i Uru. Tora se postaví hned vedle Aoiho a oběma se dostane odfrknutí od Uruhy. On už se přece dávno naučil, že bojovat s jinými entitami není nejspíš nápad. Mnoho z nich disponuje speciální mocí, a dokud neví, co přesně umí oba dva, není dobré se s nimi pouštět do křížku. Pomalu dojde k oběma a položí Aoimu ruku na rameno. Podívá se na něj a sdělí mu pohledem, že sami se odsud rozhodně neodstanou. Jen musí vymyslet způsob, jak využít démona, aby je dostal zpátky a přitom nepadnou do rukou Hyda. Prostě ví, že s tím má něco společného. Musí, je to až moc náhod najednou. 
"Pusu? To je hodně malá cena pro Incuba." Obrátí k Shinyovi pomalu pohled a vypadá jako velká kočkovitá šelma, která po něm během vteřiny skočí. Sám se snaží odolávat kouzlu, které se po jeho mysli plazí. Shin se jen zlehka pousměje a pokrčí rameny. 
"Nové zkušenosti, nová energie. Nedávno jsem se krmil, nepotřebuju zase tolik, ale odolávat jde těžko." Upře zářivá očka první na Uruhu a pak je stočí na Aoiho.
"A tady cítím upřímné city." Nadechne se dlouze, jakoby to bylo patrné ve vzduchu.
"Chtěl jsem jen ochutnat." Uculí se nevině a pak pomalu stočí očka přes rameno na Hideho. Položí mu zlehka ruku na předloktí, po kterém sklouzne prsty. 
"Oba víme, že nedostaneme. Potřebuju trochu víc temné síly, abych dokončil rituál." Naoko odhaluje karty, jak kdyby se potřebovali navzájem. 
"Už jsme to přece zkoušeli." Pohladí ho po tváři, než musí vrátit oči k Uruhovi.
"Jak to? Démoni nikdy neměli problémy s jinými světy." Přivře na něj podezřívavě oči. 
"Máš pravdu…" Odmlčí se Shin, aniž by se přestával usmívat. Sám pak proplete prsty s Hideho a zatváří se jako malá holčička. 
"Ale ne, pokud jsem tu za trest." Kousne se do rtu a dojde na smutný výraz. Mělo to sice vypadat jinak, ale nakonec bude asi lepší řešení hrát to na svůj vztah s Hidem. 
"Poslali mě sem, protože jsem se rozhodl bránit člověka a před vyššími démony. Občas to prostě musíš udělat. Ale myslím, že nejsem jediný, kdo to chápe." Podívá se znovu na Aoiho a Toru. Z Uruhy to zase tolik necítí, i když v sobě má stopu podivného světla, díky kterému se mu ježí vlasy na zátylku. 
"Jsem ostudou všech démonů a nezasloužím si pobyt na Zemi. V určitém smyslu mají pravdu, ale já se za to nestydím." Pozvedne skoro hrdě bradu a udělá krok, aby se mohl opřít zády o Hideho hruď. Uru si ho pořád podezřívavě měří, protože už se naučil, že démonům nemůže věřit ani slovo. Ať se to snaží rozluštit sebevíc, nevidí nic, co by mu napovídalo, že se plete. Hide nevypadá jako Shinova loutka, nedívá se na něj tak, i když cítí jejich propojení. 
"Je k to tobě připoutaný, jaký je v tom rozdíl?" Ozve se Tora, protože jasně vidí zlatavý kroužek v jejich očích. 
"Ano to je." Kývne hlavou Shin.
"Neovládl jsem se." Povzdechne si, nic hraného v tom ale není. 
"Ukážu ti to." Natáhne k Torovi dlaň, aby si to vyzkoušel. Tora vypadá nerozhodně. Nejspíš by se tím hodně vyřešilo a zároveň tuší, jakou by mohl mít moc. 
"Nedělej to." Nabádá ho Uru, mohl by jít on, ale ví, co by se stalo a spojení s démonem, by jej poslalo na kolena. 
"Neublížím mu, proč bych to dělal? Chci nás odsud dostat, stejně jako vy."  Ujistí ho Shin

Aoi, Hide


Aoi se pořád velmi mračí, ale když k němu Uruha dojde a dotkne se ho, vymění si s ním pohled a přikývne. Vůbec ho sice nezná, ale věří mu archanděl, tak by měli oni taky. Jsou spolu na jedné lodi a Uru je nejspíš zachránil. Aoi by tudíž udělal to samé i pro něj. Ihned se bojovně naježí, když Uruha Shinyu pojmenuje a obviní ho z toho, že je to podezřele nízká cena. Shinya má však okamžité vysvětlení a drží se s Hidem za ruku. Mohlo by to ale být divadlo. Co když ho políbí a on je nějak očaruje? 
"Já nikoho líbat nebudu." Rezolutně to zamítne a pohřbívá tím jejich šanci na záchranu a spolupráci. Shinya z něj okamžitě vycítí jeho lásku k Inoranovi a tím spíš ho asi láká. Vytřeští na něj oči a o kus ustoupí. 
"Nepřibližuj se." Varuje ho s dunivým vrčením. Hide za Shinyovými zády se na něj šklebí, ale peklo ví, že by nejraději vrazil každému, kdo by se k Shinyovi hrnul. Jestli ho tady budou všichni líbat, asi dostane infarkt. 
"Pokud je všechno, jak říkáš, tak bys to měl udělat, protože chceš a potřebujete se odtud dostat bez ohledu na nějaké ceny." Řekne mu Aoi a Hide s ním v duchu musí souhlasit, ale démoni byli někdy hrozně paličatí. Pořád to bylo samé něco za něco a ideálně udělat za hodně velkou cenu hodně málo muziky. Shinya v tomhle přece nemohl být jiný, to by bylo podezřelé ještě víc. 
"Ne, nedělej." Připojí se i Aoi, když se chce Tora vydat směrem k Shinyovi a položí dlaň na jeho předloktí. 
"Nevíme, co se stane, napovídá ti klidně cokoliv. Tohle přece není člověk, to víme všichni." Kývne bradou směrem k Hidemu. Něco v něm bylo a Uruha to musel cítit. Oni dva s Torou neměli takovou moc, ale Aoi vnímal něco cizího a nepřišlo mu to jenom jako pouto s démonem. Pár čarodějů už potkal. Nebylo to stejné, ale hodně se to blíží. 
"Máš pravdu." Řekne Hide a podívá se Aoimu přímo do očí. Je potřeba začít hrát na upřímnost a přátelství, ale jak z nich dostanou tu knihu, to tedy neví. Je tady a je hmotná, takže to vypadá, že tu není nikdo z nich strážcem. Uruha ji však objímá jako by nic, takže je dost mocný na to, aby ji snesl. Hide už toho o knize hodně ví, díky Shinyovi. Tenhle Uruha… co je zač? Může to snadno zjistit. 
"Nejsem jenom člověk. Vlastně sám nevím, co přesně jsem, ani Shinya nikoho takového nikdy nepotkal." Klidně prozradí jeho jméno, protože stejně není pravé. 
"Ty a ty, vy jste upíři." Kývne k nim bradou. Není těžké odhalit jejich podstatu, i když se mu ty cenící zuby a ohavně změněné tváře opravdu nelíbí. 
"A ty..." Pomalu pustí Shinyu, obejde ho a stoupne si před něj. Na chvíli zavře oči a pokusí se rozkrýt jeho podstatu. Ve vzduchu zajiskří druh zvláštní magie. Jako by tady byl cítit ozón. Hide se jí probírá jako závojem, dává na stranu jednotlivé vrstvy a pak to přijde. Prudce otevře oči, když ho do sebe vtáhne pohled na to, co přesně Uruha je. Vidí jeho pravou tvář, obličej ohlodaný na kost, do mozku ho udeří jeho démonická podstata i upíří zuby a pak na chvíli spatří Hyda a nějaký strašný rituál. Je to jenom chvilka. Díky poutu má tuto informaci i Shinya, i když trochu šetrněji zprostředkovanou. Hide se přinutí ustoupit a všechno jako na povel ustane. Rychle se podívá na Shinyu. A taky je mu jasné, že Uruha moc dobře ví, co se stalo. 
"Co je?!" Zamračí se Aoi a nemá daleko k sebeobraně. Tohle se mu vůbec nelíbí. Honem popojde Uruhovi po bok. Tu knihu nikomu nedají a jeho taky ne. 
"Doufám, že se ho hodně bojíš." Řekne Hidemu a ten nakrčí nos. Ještě chvíli a jednu tomu upírovi pleskne.



3 komentáře:

  1. Bohužel se v těch povídkách nevyznám ale mám v plánu si něco přečíst

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budeme moc rády <3 Musíš přes Rozcestník a tam si vybrat. Jsou tam i anotace. Je tam hodně dokončených věcí, ale v současnosti pracujeme na 15 najednou a vycházejí na přeskáčku, proto tě to mate.

      Vymazat