14. února 2021

Hromadné - Shin už se koupat nemusí. - část 1.

(jezero)






Uruha, Tora, Zyean, Shinya


Ráno po odpoledni a večeru stráveném ve společnosti holek a hlavně jejich hlídání, bylo malinko chaotické. Jako první se vzbudil Toshiya a s hrůzou zjistil, že má jednu z nich přilepenou na sobě. Ten malinkatý úsměv, který vzápětí přišel…Ne, ten rozhodně nikdo neviděl. Vymanil se zpoza té malé příšerky a rychle zmizel do ložnice, kterou sdílel s Rukim. Jen představa, že by ho někdo takto viděl…To by prostě nepřežil. Vůbec si nevšiml, že jim někdo chybí. Zbytek se postupně probral taky a s nimi i Rei. Vážně měl za to, že Die usnul kousek od něj. Jediné, co ho však hřálo, byl malý Rei, který se k němu stočil na pohovku. Jasně, přebíral si ještě rozvor s Hitomi, ale nechal to být. Prostě to nebude řešit a nějak to dopadne. Sám vstal a šel se podívat do ložnice, aby zjistil, že Dieho věci jsou pryč, stejně jako Toshiyovo auto. Nakonec mu Hitomi prozradila, co se včera stalo a on…Vážně se tomu ještě diví? Se slovy, to nic, to je v pohodě, se šel obléknout a zmizel z chaty. Nezastavil ho ani Ruki. +Neměl jsi to po něm chtít. Podělal sis to sám.+ Proběhne mu hlavou, když se rozběhne do lesa. Musí si vyčistit hlavu a vážně uvažuje, že ani on na té chatě nezůstane. Však co, plánovat můžou i po telefonu a třeba by něco stihl oběhat za ně. Zye ho viděl, jak mizí mezi stromy. Měl nutkání jít za ním, protože i on už věděl, že Die odjel. Zdá se, že všem to přišlo divné, kromě Hitomi, která si to malinko dávala za vinu a nakonec se s tím svěřila i Kaiovi. Dneska byla starost o holky na nich a tak se rozdělili na dva tábory. Část zůstala v chatě a část se vydala na menší pohodové odpoledne u jezera. V čele samozřejmě Zye a Aoi. Trvá to sotva hodinku, kdy začaly přípravy a už jsou všichni v blízkosti jezera. Tora už šátrá, kde nechal cigarety, aby si připálil, protože přece nebude dýchat jen čerstvý vzduch.
"Vzal někdo pivo?" Houkne na ostatní a už zase majetnicky drží Ricka kolem ramen.
"Mám ho dost." Prohodí skoro hrdě Zye a snaží se udržovat dobrou náladu, i když...No jo pořád ty fotky z hlavy nepustil. Jak by taky mohl, pořád má malinko strach že by si to Aoi mohl třeba rozmyslet. Za to Uru…Hodlá se tvářit, že chytá bronz. Prostě si roztáhne deku někde pod stromy a dneska nehne ani malíčkem. No deku…Samozřejmě s sebou táhne lehátka, na které se klidně rozvalí. Elegantně ovšem. A jedno pro Senu, protože by ho na dece určitě nenechal. Za nimi cupitá malý Uru, který už má zase jiný obojek a nese se dost podobně jako jeho páníčci. Jeden by přísahal, že se to štěně povýšeně dívá na ty ostatní, hlavně malého Aoiho, který pomalu po hlavě skáče do jezera. Shinya kráčí na konci celé kompanie a na čele má malinkatou vrásku. Může za to odjezd Die, který neřekl ani slovo. Prostě se vypařil. Toshiya to jen tak přešel se slovy, že je dospělý a tvářil se, jak jedno mu to je. Shin mu na to neskočil a vůbec nepochybuje, že mu bude volat. On zkouší to samé a přidá i několik smsek. Tohle očividně nedopadlo vůbec dobře a když viděl výraz Reity. +Jste horší, jak děti.+ Počastuje je v duchu a na venek se začervená. Tohle by jim asi do očí nikdy neřekl. Možná…Ne, to by musel být naštvaný jako niky v životě. Už asi po desáté sáhne po telefonu.
"Já to vážně nechápu, co mu přelítlo přes nos." Postěžuje si a trochu si připadá jako máma pluku.

Die-chan, tak už mi aspoň odepiš. Víš, že si dělá starosti.




Naťuká poslední zprávu a pak mobil schová. Usadí se do trávy a koukne na Boogieho, s výrazem obejmi mě nebo do pěti sekund umřu. Jejich nový mazlíček Ru je ale mnohem rychlejší a už ho má v náruči a umytý skoro celý obličej.
"Shin už se koupat nemusí." Ozve se hlas Tory, který se usadí kousek vedle, než se pohodlně natáhne do trávy s rukou pod hlavou.
"Tohle je něco pro mě. Pane Z, pivo." Natáhne ruku do vzduchu a pak se málem vymrští na nohy, když mu Zye dá nad obličej orosenou plechovku a malinko ho pokape.
"Promiň, nemám čas. Jde se na ryby." Ukradne jim několik piv, přes rameno svou skromnou výbavu a už si to míří k loďce. Počítá s tím, že nepojede sám. Jakmile se odrazí od břehu, pohodlně se usadí a ujme se vesel a pak se koukne na Aoiho.
"Promiň mi." Pokrčí krátce rameny. Za celou tu dobu neměl moc možností mu to říct a moc to chtěl udělat.
"Vím, že jsi podobné věci řešit nechtěl." Dodá ještě a pořádně zabere, aby se dostali co nejblíže středu jezera. Malý Aoi je samozřejmě s nimi a očividně mu vůbec nevadí, že se loďka houpe. Je to, jak kdyby se na ní narodil.
"Hm, je vážně celý po tobě." Dodá ještě se širokým úsměvem.

Aoi, Sena, Ricko, Boogie, Die



U jezera je vážně krásně a Ricko je doopravdy rád, že je Die nakonec pozval. Seděli by ve městě, když můžu být s ostatníma klukama a navíc si s nimi začínal dost rozumět. Dneska se rozhodli strávit čas s tou druhou polovinou, která se tvářila o dost slušněji a spořádaněji, když tedy nepočítá Senu. Jen je škoda, že ten, kdo je sem pozval, nakonec v noci zmizel. Během dopoledne se samozřejmě dozvěděli proč, protože se to tu omílalo horem dolem, i když ne příliš okatě. Vypadalo to, že vztah Reity a dokonalé královny dostává trhliny a všem to bylo líto. Nezná všechny důvody toho, proč se Hitomi do Die opřela, ale upřímně, on by taky nechtěl dostat čočku od ženské, když by šlo o jeho vlastní soukromý život. Na druhou stranu, Reita nevypadal šťastně už když přijeli a ona mu prostě jenom chtěla pomoct a očividně mu byla dost blízká. Ricko ale pochybuje, že by Die odjel jenom kvůli ní, nebo ano? Radši se příliš nevyptával. Vezme si od Zye taky jedno pivo a chvíli kluky pozoruje, jak nakládají věci na loďku. Mohli nahodit i tady na břehu a být s nimi, ale… neplete se radši ani do tohohle, aby nenaštval ještě Aoiho, to by byla vážně asi poslední kapka. Sena postává vedle něj, ve větříku, který tu vane si přidržuje obrovský klobouk a na nose mu sedí glamour brýle, rozhlíží se po jezerní hladině a v dlani třímá slaměnou kabelku, nebo spíš kabelu, ve které má věci. Tedy oni oba s Uruhou. Na nožkách má sandálky na mírné platformě a nad bílými kraťásky má uvázanou džínovou košili na uzel, takže ukazuje bříško. 
"Tady chvíli vydržíme." Ohodnotí tu nádheru, postaví kabelku na zem a začne vytahovat osušky na lehátka, opalovací krémy, lahvinky s něčím lepším, než je pivo, jahody v ledu, foťák, lesk na rty, hračky pro Uruhu menšího… Ricko na to zírá a uvažuje, jestli ta kabelka má vůbec nějaké dno. Malý Aoi se polovinu cesty baví skákáním do jezera pro míček a teď je taky ve vodě. Jenom po břicho, protože páníčci v ní nejsou. Konečně je dojdou i Boogie se Shinyou. Boo celou cestu mlčí a nechává Shinyu, aby se hrabal v telefonu, zatímco občasně přikyvuje na jeho rozladěná slova, aby ho podpořil. V náručí tiskne malého Rukiho, který příležitostně chňape po Torově tričku a vždycky se omluvně usměje, když se mu to podaří. 
"To nevím, možná si řekli něco, o čem my ostatní nevíme..." Je jasné, že Hitomi v Die něco dorazila, ale kdo se v něm měl vyznat? On to nezvládal. Podle něj by si tím Shinya neměl kazit tak krásný den, jenže to nešlo tak snadno. Ani Zye nevypadal stoprocentně spokojeně a on by taky neměl být, ale pořád optimisticky věří, že se celá ta záležitost s jejich kopírováním nějak vyřeší. Ricko si to taky myslel a Sena se podivně nevyjadřoval. Tohle dělal vždycky, když se mu v hlavě líhnul nějaký názor nebo plán. Vytáhne to na ně, až v tom bude mít jasno, do té doby je tajnůstkář. Usadí se vedle Shinyi a když vidí, že potřebuje obejmout, skutečně rozpřáhne ruce a přivine si ho k sobě. Všichni společně se rozesmějí tomu Zyeanovu vtípku s plechovkou a pak zamávají klukům, kteří odrazí od břehu. Malý Aoi je s nimi a velký Aoi se snaží zabránit tomu, aby neskákal do vody přes bok loďky. Chce plavat a honit vodní ptáky. Zvedne oči k Zyeanovi, když zmíní, že pes je celý po něm a pousměje se, ale na jeho slova o omluvě chvíli nic neříká. 
"Není to tvoje vina, že náš vyfotili a i kdyby, pak je stejným dílem i moje. Jsme na té fotce oba, vzpomínáš?" Připomene mu a usměje se o to víc. Ani na vteřinu ho nenapadlo mu to dávat za vinu a i když ho o tom už ujišťoval, Zye si nechce nechat říct. 
"Podívej, když se do toho vašeho případu obují lidé jako je Toshiya a Ruki, za měsíc po tom neštěkne ani pes. Určitě přijdou s něčím perfektním." Ujistí ho i v téhle věci. Opravdu si to myslí. Jakmile loďku zakotví na místě, oba dva si připraví návnady a nahodí pruty. Pak už můžou jen spokojeně relaxovat. Aoi by do té vody nejraději skočil, ale vyplašil by si revír. Takhle se jen usadí na špici, chvíli sleduje Zye, který ještě stojí před ním a hrabe se v kufříku se třpytkami a jen tak ho štípne do zadku s rozvernými hvězdičkami v očích. Samozřejmě to neujde Senovu pohledu ze břehu, který na to hned upozorní kluky a všichni se začnou hihňat. On sám si vezme krém, přisedne si k Uruhovi na lehátko a začne se věnovat důkladnému mazání vší jeho odhalené pokožky. 
"Abys támhle nevynechal." Rýpne si trošku Boo, když sleduje, jak pečlivě to Sena dělá, ale v tu chvíli cinkne Shinyův telefon a oba k němu hned stočí obličeje. Je to Die. 

Ale no tak, Shin-chan… oba jsme si všimli, že růžové brýličky opadly. Vidí ve mně někoho, kým nejsem a to kým jsem, se mu moc nelíbí. Všechny pohádky nemají hezké konce. Užijte si karanténu. Pac a pusu. 

"Co píše?" Vyptává se Boo. Ricko po nich taky kouká a je dost zvědavý, ale při tom se věnuje rozkládání malého přenosného grilu. Až ti dva na loďce něco chytí. Ostatní prohloupili, že s nimi nešli.

Uruha, Tora, Zyean, Shinya


"To rozhodně vydržíme." Podívá se na Senu Uru a spokojeně se usměje. Jak je tu on, vydrží asi všude Čím déle vedle něj je, tím víc se mu jeho blízkost opouštět nechce.
"Páni, ty máš vážně úplně všechno." Podiví se dokonce i Uru a v očkách mu zasvítí, jakmile vytáhne i lahev. Tak tohle se povedlo. Sám se ujme osušek, aby je na už rozložená lehátka rozprostřel a nakonec se krátce rozhlédne po okolí. To jezero se mu taky líbí, jen on by té loďce moc nevěřil. Nakonec se pohodlně usadí a skoro by ukradl Senovi krém, ale ten je rychlejší.
"Co všechno mi budeš mazat?" Zeptá se ho, když jej nepřestává sledovat a oči mu viditelně klesnou na jeho odhalené bříško. Možná, že se za chvíli přesunou o kousek dál, někde za stromy, kde na ně nepůjde vidět.
"Přiznej se, že mě chceš celou dobu provokovat, abych to prostě a jednoduše nevydržel?" Pozvedne nepatrně obočí, než začne přivírat víčka pod jeho doteky. Tohle je vážně skoro jako líbánky, i když jim je něco malinko zkazilo.
"Už se vážně těším, až dáme těm pitomcům společně na frak." Pohodí vzdorovitě hlavou, protože na jeho lásku nikdo beztrestně ukazovat nebude. Shin už je spokojeně uvelebený v Boogieho náruči a zapírá se temenem o jeho rameno.
"Všechno je možné, s Diem ani Toshiyou není nic moc jednoduché. Die se tomu hrozně bránil, když jsme spolu naposledy mluvili. Mám obavy, že tohle Rei prostě neustál." Povzdechne si tiše. Nedokáže to hodit za hlavu a je vidět, že mu k tomu ani nepřidá ona aféra.
"Vždycky se mu pokazit všechno najednou." Pokrčí krátce rameny a tulí se jak k Boogiemu, tak k malému Rukimu, který se od nich snad nehne ani na krok. Líbí se mu to, on by se taky mohl tulit pořád. Zye se krátce zasměje, když vidí, jak se štěně snaží hodit šipku do vody. Jsou oba roztomilí, to mu nikdo jen tak nevymluví. Nemůže se dočkat, až nahodí ale ne, pořád to všechno z hlavy nedostal i když Aoi…No dobře, asi má pravdu.
"Já vím, jen…" Odmlčí se na chvíli, ale nakonec zavrtí hlavou a upřímně se zazubí.
"Máš pravdu, už si s tím nebudu tolik dělat hlavu a radši si to s tebou užiju. Ty ryby jsem ti slíbil a teď bych to jen kazil." Blýskne se mu v očích, než se začne hrabat v kufříku. Málem vypískne jako holka, ale neubrání se, aby malinko nenadskočil, když ho Aoi štípne do zadku.
"No teda, Méďo." Dobírá si ho tím oslovením.
"Kdybych věděl, co s tebou jezero provede, už jsme tu dávno. A vy se nesmějte." Křikne na břeh, protože mu je úplně jasné, že ty drbny tam jen tak pokoj nedají.
"Začínám přemýšlet, kam bych mohl štípnout já tebe." Ve tváři už má hravý výraz.
"Nechceš jít malinko blíž." Láká ho a s tichým smíchem ho zve gestem ukazováčku. Je vidět, že se nestydí, ani na očích ostatním. Tora se trochu pozvedne, aby viděl, co se na té loďce děje. Zabere zrovna na Zyeanovo gesto a protočí očima v sloup.
"Aoi po něm vystartuje za dvě vteřiny, vsadíme se." Plácne do prostoru. Ale jeho oči už přitahuje Ricko chystající gril. To je něco pro něj. Za prvé jeho...No jo, vlastně kluk, je sexy. Za druhé chystá gril, což je lákadlo samo o sobě.
"Má pravdu, ještě nemá namazaný zadek, až budete dělat…" Nechá větu vyznít do ztracena a sám zamíří k Rickovi.
"Chceš pomoct?" Zeptá se ho a není tak úplně jisté, že myslí zrovna ten gril. Bez váhání mu nabídne cigaretu a začne zvědavě nakukovat, co všechno sebou k jídlu vzal a jestli je tam něco, co by mohl ochutnat rovnou. Nic lepšího, než Ricko jako zákusek tam není.
"Taky by mě zajímalo, co se Shin dozvěděl." Prohodí, protože si všimne jeho pohledu.
"Přemýšlel jsem, že mu napíšu, co blbne, ale jsem jak pařez, většinou. Asi bych tomu vůbec nepomohl." Ušklíbne se sám nad sebou, než si krátce přitáhne Ricka k boku.
"S tebou mi to jde líp." Mrkne na něj a nabídne mu plechovku k přiťuknutí. Shin sebou skoro trhne, když mu pípne smska a spěšně ji otevře. Neví, jestli je to ještě horší, než si myslel nebo se mu to zdá. Přemýšlí, co by mu na to odepsal a třeba zkusil oběma pomoci, ale první smsku ukáže Boogiemu. Vlastně mu ukazuje úplně všechno, protože je přesvědčený o tom, že by měl vědět úplně všechno. Proč by taky ne? Nadechne se krátce, pak o něco delší výdech. Nakloní se trochu do strany, aby mohl Boogieho líbnout na hranu čelisti.
"Už víš, proč jsem chtěl, abys mi všechno říkal. Tohle bych nechtěl zažít." Usměje se na něj láskyplně a pustí se do odpovědi.

Nebudu se do toho plést, je to mezi vámi i když jsem doufal, že to bude jako z pohádky. Jen… Myslím si, že Rei možná vidí to, co znám i já a co na tobě mám rád. To, co si necháváš pro sebe. Dávej na sebe pozor a ozvi se brzy.

 
Dopíše a schová telefon do kapsy.
"Stejně si pořád myslím, že si k sobě najdou cestu, hm?" Zasměje se tiše sám nad sebou.
"Za to můžeš ty, že všechno nevidím tak černě." Podívá se koutkem oka na Boogieho.

Aoi, Sena, Ricko, Boogie, Die


"Samozřejmě, že mám. Přece bych nedovolil, abychom strádali." Souhlasí Sena a šťastně se na Uruhu usměje. Nikdy by si nemyslel, že najde někoho, s kým si bude tolik rozumět snad úplně ve všem. 
"Hrozně ti to slušelo, když jsi nesl ta těžká lehátka, víš?" Zabrnká i na jeho mužnou strunu a stáhne si brýle z nosu, aby Uru viděl jeho trochu stydlivý úsměv a klopení očí. Odloží je stranou, ve stínu je nepotřebuje. Rozpustile se zasměje jeho otázce o mazání a podívá se mu do očí. On se zase velmi výmluvně podívá na jeho klín. Přesně tohle by mu opravdu moc rád namazal a samozřejmě k jeho uším dolehne i ta Torova poznámka, po které se na něj ohlédne. 
"Zkus to taky někdy, ať toho chudáka nedřeš na sucho. Aby nám Ricko neochraptěl před koncertem, až bude křičet víš?" Pěkně jim to vrátí a Ricko se po něm nevěřícně ohlédne. 
"To je prasák, co?" Klidně Senu počastuje pěkným označením a dává si u toho ruce v bok. Boogie se hihňá do dlaně, ale nic k tomu neřekne. Umí si živě představit celou situaci. Obě dvě… Boo nezůstane s poznámkami pozadu. 
"Jestli to chcete nevydržet, tak budete muset někam dál, než kdekoliv v okolí jezera, Sena je dost slyšet." Hihňá se dál a Sena odloží i klobouk, zatímco se tváří jako že má nadhled. 
"To je kapela, co? To jsou kamarádi..." Říká Uruhovi, ale spokojeně se usmívá. Kluky by nevyměnil ani za nic. Věnuje Uruhovi láskyplný pohled, když ho chce tolik bránit před světem. Však on ví, on ví a pohladí ho za to po tváři. 
"Aháá..." Vydechne Boogie. Shinya mu sice říkal úplně všechno, ale k tomuhle se zatím nedostali. Pokud se Die toho vztahu bál, což by samozřejmě nahlas nikdy nepřiznal, možná vezme zavděk jakoukoliv možností útěku. 
"Vzdává se moc rychle..." Broukne. Die se nejspíš rozhodl utvrdit sám sebe v názoru, že to byla chyba, ale Boo přece viděl, jak si spolu rozumí, jak je u Reity Die spokojený. Nejradši by s ním zatřásl, ale úplně jinak, než Hitomi. 
"Myslím si, že kdyby se Die uvolnil a konečně dovolil všemu jenom plynout, věci by se vyřešily samy. Pořád si drží tu svou masku, i před Reitou. To je to, co je od sebe odhání." Rei asi chce, aby se občas choval mile a někomu pomohl, ale Die je celý život zvyklý na přístup, jaký měli s Toshiyou. Paradoxně je to on a ne Totchi, kdo z toho neumí ven. Vtipné… Sevře Shinyu víc v náručí, když se zlobí, že se všechno kazí. 
"Jemu černé brýle nenasadíš." Ozve se Ricko. 
"To je samé namasté a hakuna matata." Ubezpečí Shinyu, že Boo se bude usmívat asi i v hrobě. Aoi nespokojeně mlaskne. 
"Nic nekazíš." Už na Zye trochu vrčí. Pan černá náladička je tady zásadně on a Zyean mu to momentálně bere. Spokojeně zvedne koutek nahoru, když Zye konečně začne laškovat a kmitne obočím. 
"Mám pořád ten tvůj dárek. Strkal jsi mi ho do kapes pod naší zkušebnou, vzpomínáš?" Usměje se o něco víc. Po tom jeho zvolání se taky podívá ke břehu a skutečně jsou všechny hlavy otočené směrem k nim. Protočí nad nimi očima. Pak už se ale znovu dívá na Zye, který se probral až moc nebezpečně. On na rozdíl od něho se tedy rozhodně stydí, když se všichni dívají! 
"Už bere!" Vykřikne, vyskočí na nohy a málem je převrhne, ale naštěstí to není výmluva, ale pravda. Jinak by se mu Zye asi smál ještě za rok. Tváře má kvůli tomu úplně červené. Ricko se té podívané rozesměje. Aoi sice vystartoval, ale úplně jinak, než si Tora myslel. Na chvíli přestane s rozkládáním grilu a vezme si od Tory cigáro. Normálně moc nekouří, ale takhle na čerstvém vzduchu, s pivkem v ruce a kamarády kolem, se rád nechá zlákat. Nechá Toru nakukovat do přenosné ledničky, odkud vytáhne lahůdkové párečky, které se dají jíst i za syrova a pak z batohu vytáhne i dřevěné uhlí na podpal. Kdyby si vzali auto, udělali by snad líp, ale všechno statečně odnosili. Snad je jich banda chlapů, ne? Banda chlapů a Sena, zasměje se v duchu soukromému vtipu. Když ale Tora začne mluvit o tom, že by s Die sám prohodil slovo, ustane v činnosti a vážně se na něj podívá.
"Z nějakého důvodu tě sem pozval a taky to mezi váma jiskřilo. Třeba by se ti otevřel právě proto, jaký jsi, když je mu to blízké. Hitomi ho sjela jak kluka a Shinyu zná a ví, co po něm chce, ale ty za ním nejdeš s tím, aby vzal rozum do hrsti a vzpamatoval se, jdeš za ním, protože budeš na jeho straně, hm?" Nadhodí a pokrčí rameny, zatímco roztápí uhlí. Možná Die někdo takový chybí. U koho by cítil, že chápe zase jeho, místo výčitek. Nechá se přivinout blíž, přiťukne si s ním a pak mu sáhne do kapsy, aby odtud vylovil jeho telefon. Samozřejmě se nezapomene důkladně otřít dlaní o jeho klín. Boogie si přečte smsku od Die a chvíli mlčí. Do hlavy se mu vkrádá možnost, že má Die třeba pravdu, ale ještě pořád to nechce vzdát, nikdo z nich. Jak kdyby jim po tom něco bylo. Stočí svoje oči k Shinyovi a přikývne. 
"Je mi to nepříjemné a to vůbec nejde o mě, úplně ti rozumím." Souhlasí. Jeho by nenapadlo mít strach z podobných věcí, ale teď, když to má před očima? Takový malý soukromý horor, který by se vyřešil, kdyby spolu ti dva normálně mluvili jako dospělí lidé. Počká, až Shin dopíše a rozesměje se. 
"Jsem rád, že mám na tebe zrovna tento vliv. Ale taky si to myslím." Rozhlédne se mimoděk kolem a všimne si, že Sena už není na lehátku. Loví něco pod velkým keřem opodál a když se narovná a otočí se k nim čelem, drží za krovky obrovského brouka, co vypadá jako šváb. 
"Hele, Ricko-kun!" Zavolá nadšeně.

Uruha, Tora, Zyean, Shinya


Uruha vyroste snad o dvacet čísel, když přijde na kompliment od Seny. Tohle by taky mohl poslouchat věčnost.
"Hm, tak to abych začal pořádně trénovat. Tobě na očích samozřejmě." V očích se mu spokojeně blýská, protože pořád ještě neodpustil Aoimu, že si Zyeana přestěhoval k sobě, než to stihl udělat on se Senou. Jak kdyby se tím něco změnilo, ale...Lepší už to s ním asi nebude.
"A můžu klidně začít se zbytkem tvých věcí." Nadhodí s mírně pozvednutým obočím a konec věci dodá spíš jako otázku, aby viděl, jak se na to bude tvářit.
"No fajn, Reitova dodávka bude mít krušný měsíc. Už tak přesluhuje." Směje se tomu Tora a už šmejdí v ledničce, protože viděl něco, co by se dalo sníst hned a tomu jen tak odolat nedokáže. Tedy do okamžiku, kdy se ozve Sena s poznámkou jejich směrem.
"Díky za radu, Sena-chan. Asi rozšířím svůj domácí sortiment. Ono by toho nakonec nejspíš bylo málo." Ušklíbne se s jistou provokací vepsanou ve tváři a bez váhání plácne Ricka po tom jeho výstavním pozadí. Musel by být někdo jiný, aby se tím dal rozhodit.
"Jsou Sena-kun, starají se přece o tvou pověst." Přidá se k dobírání i Shin, ale je vidět, že ho starost úplně neopustila. On to prostě jinak neumí a kluci…Jsou pro něj důležití. Jenže Boogieho slova v něm probudila ještě něco navíc. Skoro plachým pohledem s rozvernými jiskřičkami se na něj podívá, trochu se povytáhne a pootočí, aby byl blíž k jeho oušku.
"Jak myslíš, že bychom měli jít daleko my?" Broukne tiše a tváře mu malinko zrudnou. Nedokáže si pomoct, aby ho trochu nepřivedl do rozpaků. On v nich už je, no vážně, ale přesto…Znovu se nenápadně uvelebí a pak pokývá hlavou.
"Máš pravdu a možná by bylo na čase, aby to někdo udělal. Je to škoda, když to všechno schovává." Pokrčí rameny a těkne očima k Rickovi.
"Já vím, že ano a je to dost nakažlivé." Usměje se vřele. Jinak, než jako kompliment to přebrat neumí.
"Ani bych nechtěl. Nic bych na něm neměnil, ani trošičku." Přesně tohle potřebuje, aby neupadal do svých černých myšlenek, tak jako dřív.
"Moje okouzlující záchrana." Tohle už prohodí o něco tišeji, nemusí to slyšet všichni. Hlavní je, že to uslyší Boo. A v tu ránu je zase u nich Ruki, který šmejdil kolem a snažil se vykrást Senovu kabelku.
"Ty taky samozřejmě." Ujistí pejska bez váhání, protože se cpe do jejich náruče, že on je tady taky ten důležitý. Nejspíš nejdůležitější.
"Hm, mohl bys to říct ještě jednou." Prohodí Zye, když přijde na to, že nic zkazit nemůže. Jeden by si to poslechl ještě několikrát, protože to zní skvěle. Jeden měl pocit, že u Aoiho jde zkazit úplně všechno, ale jemu se to, zdá se zatím nepodařilo. A to je rozhodně úspěch. On si moc hlavu s tím, kdo je na břehu neláme, Aoi to vidí jinak a ryby v jezeře taky. 
"Paráda." Zapomene v okamžiku na to, že ho chtěl svádět, protože přece berou! Málem se vrhne ke kraji společně s ním, ale v poslední chvíli se zarazí a radši se pohne k druhému kraji, aby ji trochu vyvážil.
"Tuhle dostaneš." Podporuje ho s nadšením v očích a v poslední chvíli hrábne po štěněti, protože Aoi mladší očividně sdílí jejich nadšení a chtěl rybu minimálně zakousnout, jak se vrhal po hlavě do vody.
"Ne, že bych tě chtěl vyvádět z míry, ale nechceš vyletět ještě jednou. Měl jsem skvělý výhled." Musí si ho malinko dobírat, když vidí, jak se červená. Tohle taky nikdy neomrzí a nikdy by si nepředstavil, že by Aoiho mohl přivádět do rozpaků. Ale kruci, je to hrozně návykové. Tora už mezitím loví párečky, do kterých se hodlal pustit a vůbec ho netrápí, že ještě nemá dokouřeno.
"Hm, tohle vypadá lákavě." Mumlá si pro sebe, ale napůl kouká spíš na Ricka, jak kdyby v tom byla nějaká provokace. Je zvědavý, jestli ho napadne to samé. Přejde ho to ve vteřině, když se přijde na téma Die a Rei.
"Já ti nevím. Nemyslím si, že jsem zrovna já někdo, kdo by to uměl." Zatváří se dost pochybovačně. On na to většinou vůbec neměl buňky. Trochu se zarazil, když přišlo na to jiskření. Přijde mu malinko divné, když to říká zrovna Ricko, jak kdyby čekal žárlivost, ale nepřijde. +Já věděl, jak si vybrat.+ Proběhne mu hlavou spokojeně a stejně se trochu rozpačitě podrbe ve vlasech. To už ale Ricko loví jeho telefon z kapsy a kruci ještě chvíli a bude to on, kdo někoho popostrčí víc do lesa.
"Tam bych nesahal." Upozorní ho s hladovým výrazem, ale vzápětí protáčí očima.
"Tak fajn, já mu zkusím zavolat." Odfrkne si, prostě se na to necítí.
"Ale jestli to bude ještě horší, na mě to není." Varuje ho předem. Pak už hledá Dieho číslo a s rukou v kapse poodejde pár kroků. Prostě u toho musí nutně pochodovat a trochu tlumit nervozitu.
"No máš víc štěstí, než rozumu, žes mi to zvedl." Počastuje ho se smíchem hned z kraje.
"Co blbneš mě tu s nimi nechat?" Vyčte mu ale úplně něco jiného, než všichni ostatní.
"A navíc jsem si nezval svého nafukovacího kamaráda." Další poznámka na sebe nenechá dlouho čekat.
"Hele v klidu, mě je po tom kulový a je to tvoje věc, ale říkal jsem si, když Shinovi řeknu, že ti zavolám, dá ti pokoj. Dokážeš si představit, jak se tváří? Je to příšerná hérečka." Protáčí očima v sloup.
"Ale štveš mě, vzal jsem flašku skvělého rumu, prvotřídní zboží na dnešní zápas a…" V tu chvíli se ohlédne přes rameno a vidí, co Sena vylovil. Nevyjekne, ale dost jaderně si zanadává a už rychle ustupuje dozadu a telefonem pořád u ucha.
"Okamžitě to polož! To je hnus." Šklebí se nad tím.
"Co je to za potvoru. Říkám ti, okamžitě to zahoď." Ukáže na něj ukazováčkem. Uruha nevypadá o nic lépe. Málem se přizabije o lehátko, jak se snaží na druhé straně dostat na nohy a být od něj co nejdál.
"No fuj." On rozhodně žádnou podobnou havěť nesnese a představa, že by to měl třeba v posteli. Ošije se a ustoupí ještě víc.
"Sena-chan, Miláčku. Okamžitě tu příšernou věc dej zpátky nebo už ti nedám ani pusu." +A rozhodně na sebe nenechám ani sáhnout.+ Už si zakládá ruce v bok a je vidět, že malinko panovačnější já je zpátky.
"Jé, co to je?" Vypískne nadšeně Shin, který už se hrabe na nohy a tahá Boogieho s sebou. 
"Pojď se kouknout, vypadá hrozně roztomile." Pak se zarazí, když si uvědomí, že mu Boo něco před chvíli řekl. Tohle jeho nadšení podobnými maličkostmi se těžko ovládá.
"Já jsem taky rád a doufám, že budeš mít ještě jiné vlivy." Vezme jeho tvář do dlaní, když nad ním stojí a pořádně ho políbí.
"Miluju tě." Šeptne mu do rtů a už ho zase bere za zápěstí.
"Musím ho nutně vidět. Určitě je roztomilý." Rozplývá se už teď. Možná stihne podobně obhlédnout ještě dvacet motýlů v okolí a pět berušek, kterým spočítá tečky. No jo, s ním je odpočinek v přírodě taky peklo.
"Ty taky?" Koukne na Shinyu nevěřícně Uru a právě sympatizuje s Toru, který už s flaškou v ruce couvá dál a dál. Tohle jen tak nepřipije.



2 komentáře:

  1. Popravdě, když jsem viděla "Epilog", začala jsem to čtení trochu odsouvat :D Protože sice se hrozně moc chci dozvědět, jak to se všemi dopadne, ale na druhou stranu prostě nechci, aby to ještě skončilo...
    Nom, ale zvědavost mě porazila :D
    Aww, já prostě věděla, že to v tom Toshiyovi někde je :33
    Toho Reity je mi fakt líto... i kdyby se Die nakrásně vrátil, že si to teda rozmyslel, ale stejně že po něm nemá Rei nic chtít, stejně už se v něm zahryzává trápení, a nejspíš by v něm zůstala i určitá ostražitost :(
    Die je Die, s ním by nehnulo, ani kdyby ho Hitomi profackovala :/
    No jo, jak se jde k vodě, kdo jiný by měl být v čele :D
    No já už jsem si říkala, že s dekou by se Sena jen tak nesmířil :DD
    Ty fotky vítají hlavou i mně... tak trošku mě napadlo, jestli třeba Die neprásknul do bot, aby tuhle věc zařídil a předvedl Reitovi, jaká je to královna a že by mu měl pod nohy natahovat červený koberec, házet plátky růží a ovívat ho peřím a vůbec všechno, na co si zrovna vzpomene :D A k tomu by si ještě užil jejich strachy, starosti a pozornost :D
    Aww :33 Boo a Shin jsou hrozně zlatí :33 Ru byl rychlejší :'D No tak to věřím, že už se ani nemusí koupat :'DD
    Naah, Zye, tak už si přiznejte, že jste pro sebe jak dělání :33 Vyfotit vás mohli kdykoli a kdekoli. Za všechno můžou jen a jen všeteční paparazzi...
    No je to takové... když prostě zmizí ten, kdo je pozval... ale naštěstí to není žádná cizí akce, má tam kluky a je supr, že s Gaze taky skvěle vychází :)
    Hm, nebo Dieho vážně porazila čočka od ženské...? Že by jeho ego dostalo tak na frak, že se spíš stydí na toho Reitu, neli na ostatní i podívat a radši dělá, že neexistuje? :D No... vůči Reitovi by mi to bylo líto, ale jinak palec hore pro Hitomi :'D Sorry, Die-chan, ale já tu ženskou žeru :D
    Sena jako vždy vybavený jako na módní přehlídku i do lesa :D Pořád ještě z toho nemůžu :D
    Já bych se nedivila, kdyby měl Hermioninu kabelku :'D
    Proč jsem si vzpomněla na tu scénu z Kameňáku, jak tam všichni šmírují loďku ze břehu?:DD
    Ouch, tak to nevypadá dobře o.O Ale je mi takové zvláštní, jak si to prostě ukončil, hlavně i po tom, co si zažárlil a tak... No jo, ledová královna, ta nepotřebuje bojovat, co by se namáhala, ta potřebuje, aby se snažili ostatní, protože s tim sebevědomím to prostě není tak slavné, a potrebuje tu podporu. Já myslím, že Rei v něm vidí dost hezkého a hlavně to, co sám Die není schopný si přiznat nebo ho to naopak na sobě štve. A když to vydržel doteď, ty jeho vrtochy... No, jsem zvědavá, co Rei, jestli se o něco pokusí nebo to vzdá... až tak jednoduché to není, jak to Die napsal, navíc dělat závěry a hned utíkat... No, tak, chlapi, myslete na to usmiřování :DD
    Aww, líbí se mi ta jejich idylka, i když teda trochu pokažená starostmi kvůli fotkám a aférou mezi Reiem a Diem... ale jsem ráda, že se snaží tím víceméně netrápit :)
    No jo, jak je tam sexy chlap a jídlo k tomu... :33
    Aww :33
    No jo, Uru nesoucí lehátka... kdo by tomu odolal
    Tak to sedlo! :'DD
    Jak popichuje i Boo-chan :D Já žeru, když vystrkuje růžky :33
    Tak teď to Boo trefil úplně přesně :33
    Já se divím, že s tím randálem vůbec něco zabralo :'D
    Omg, Sena a brouci :'DD
    Aww i Shin je k sežrání, když vystrkuje růžky :33
    Já úplně vidím, jak tam loví :D Ještě aby ti na břehu zatleskali :'D Hmm a Aoi v rozpacích, to je taky kapitola sama pro sebe :33
    Hm, taky přemýšlím, jestli by zrovna Tora s Diem hnul... na druhou stranu, aby to pak nedopadlo úplně jinak :D
    Tora na to jde dobře, si myslím :) Ale ty poznámky kolem k tomu :'D No, nevím, slyšet Die o broucích, asi bude rád tam kde je :D
    Chudák Uru, úplně vidím, jak se málem přerazil :'D A ty výhrůžky:D Ale dobře, že tam má Sena někoho s podobnou náturou :'D
    Aw, musím hned na další díl :33

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to takové hořkosladké. Na jednu stranu mám hroznou radost, že se ti to tolik líbí a taky nechci konec, na druhou se zas těším, co vždycky napíšeš a nejradši bych, aby to bylo hned. Je těžké se od nich odlepit, ale nakonec nám to narostlo do slušného počtu kapitol <3
      To víš, že je, ale jeden žasne, že to je míň hluboko, než v Die, co? XD
      Mě je Reity taky líto, vybral si vlastně docela komplikovanou osobu, sám dává všechno, celé srdce na dlani a zpátky dostává jedno v dost zapeklitém trezoru.
      Myslím, že to by věci hodně zhoršilo Xx
      Přesně tak XD
      Čeče tohle ani nebyl Seny nápad, ale byl by blázen, kdyby odporoval XD Rozhodně si tím Uru zase neskutečně našplhal. Jak kdyby musel XD
      To je zajímavá úvaha, ale obávám se, že na Die hodně komplikovaná XD Tohle by mu asi musel někdo poradit, aby zvedl zadek a šel to udělat, ale to by nejdřív jeho hlava musela vědět, co vlastně chce.
      Oni jsou taky ten pár na cukrovku, ale občas to není na škodu, že?
      On to Zye ví, ale pořád to sebeobviňování… no ale alespoň Aoi nemá čas, aby to sám dělal XD
      To jo no, tohle vymyslí jenom Die XD Někoho si pozve a pak ho tam nechá XD To je ta jeho sebestřednost.
      Stydí? Tak za tohle slovo by tě vynesl v zubech XD A za to druhé taky XD Myslím, že teď sis doopravdy rozlila mlíčko, protože Die je jeden z těch, co vážně potřebují lechtat ego a ty jsi prostě řekla TOHLE! XD
      Od Seny už nikdy nelze čekat nic jiného. I kdyby ztroskotal, asi si ty podpatky vyrobí nebo nevím. Ani já ne XD
      To si už ani nepamatuju XD Ale takhle nějak to určitě vypadá XD
      Ty toho prostě nenecháš XD Sice jsi to trefila přesně, ale klidně na férovku napíšeš, že to s tím sebevědomím pokulhává. Já nevím, ten Die už je teď jako balónek plný hélia, já tady s ním nevydržím XD No, že jo <3 Rei to vidí a do teď to vydržel, Rei to prostě zachrání, kdo jiný by to měl dokázat, než on? <3 Ru stejně není k mání, tak co… ok, teď jsem si to rozlila já XD
      Je to pěkná scénka, co taky se mi líbí XD
      Já taky XD Boo to umí nevinně, ale trefně, když už se odhodlá. Musí vědět, že mu za to nic nehrozí XD Shin je o trochu větší čertík, ale jemu to prostě sluší <3
      Všichni loví XD Jedni brouky, druzí ryby a třetí příčetnost XD Na Aoim můžu úplně všechno XD On smí všechno XD
      Copak, nějaké obavy o věrnost zmíněných protagonistů? XD
      Pánové a brouci, ještě, že tam není taky Rei, to by je bylo slyšet až v Tokyu.

      Vymazat