25. srpna 2020

Hromadné - Polehčující okolnost. Určitě to moc dobře znáš. - část 1.

(hřiště)


Tetsuya, Hyde, Miyavi


Reita se pořád ze svého neplánovaného volna nevrátil. Zatím. Nebylo to však proto, že by si se svou teď už bývalou drahou polovičkou všechno vyříkali ale proto, že si balil kufry. Ale to věděl jen Sugizo, který plánoval záskoky a ředitel, kterému to musel samozřejmě dát vědět. Dostal celé tři dny volna. Co by ne, měl ještě dovolenou z loňska. A tak se stalo, že Tetsuya vyfasoval ty spratky na tělocvik. Už jen fakt, že by měl někde popoběhnout, byl pro něj naprosto neúnosný a k tomu jim pískat nějaký pitomý fotbal? No to ani náhodou. Nakonec si nechal zavolat Aoiho, který měl teď volno na oběd, aby se jich na chvíli ujal. Sám se spokojeně usadil na lavičku a s radostí, skrývanou samozřejmě, rozděloval tresty. A že jich bylo. I když trochu podezříval stážistu, že nepíská to, co má. A podle toho se taky tváří. K tomu se k nim připojí i Hyde, který si neopustí několik pitomých poznámek, jako třeba kdy uvidí běhat jeho.
"To se nikdy nestane." Sekne po něm a dál si ho nevšímá. Kdyby mu věnoval víc pozornosti, asi by si všiml, že Hyde hledí přednostně jen na jedinou osobu. Prostě si tělocvik venku nemohl nechat ujít. A že to Diemu jde a vypadá u toho...+Hlavně klid, Haido, hlavně klid.+ Uklidňuje sám sebe a pak už musí opravdu odběhnout, čeká ho sezení a už...No jo, už tam měl být.
"Tak se měj, Tet-chan, uvidíme se u oběda." Zamává mu konečky prstů, než se opravdu vypaří a Tetsu zuří ještě víc. Zvedne se prudce z lavičky a zavolá na Aoiho.
"Pohlídej to tady na chvíli a žádné problémy, jinak si to vyřídíme." Pohrozí mu bez obalu a odejde, míříc do svého auta, kde si dá pět minut pro sebe. Prostě se uklidní a snad bude o něco lépe. Však do těch sprch je zvládne nahnat sám. To ale netuší, že ho Miyavi pozoruje a kouká, kam jde. Teď nebo nikdy. Kývne na Hideho a na pár kumpánů ze skupiny. Akiho a Die vynechá, ti by jim moc nepomohli. Ale Hide, to bude jistě dobrá herečka. Je na čase zavařit Tetsuyovi, tak jak se domluvili. Po tom trestu, který s Hidem dostali a ty hodiny po škole mu klidně připočítá na vrub, i když za to vůbec nemohl. Ale možná dostane do problémů i Aoiho. Koutky se mu zvednou a přesně v okamžiku, kdy začne Hide hrát svůj zvrtnutý kotník a ostatní se hrnou do sprch, Miyavi to vezme úplně jinam.
"Pohni zadkem, máš málo času." Pobídne se, aby to nezkopal a sám přeběhne k lavičce, kde má Tetsuya věci. Nechal je tam a to ho přijde draho. Kolem Hideho je už hlouček a zjišťují, co se stalo. Za to Miyavimu trvá přesně pět sekund, než vyloví z Tetsuyovy tašky čipovku a strčí si ji do kapsy. Zatím, však on ji schová mnohem líp. Hned se vrátí zpátky k nim, jak kdyby do té sprchy opravdu mířil a zase si to rozmyslel, když je tam tak rušno.
"Ale ne, ne, Hide má bebíčko. Pojď, já ti to hezky pofoukám." Dobírá si ho pobaveně ale mrkne, když se zrovna nikdo nedívá. Pak kousek poodejde, aby Tetsuyovu čipovku zahodil do blízkého keře. Teď už ji nenajde.
"Pomůžu mu na ošetřovnu, bude to chtít jen zchladit." Zazubí se na Aoiho, který bude mít dost, co dělat se zbytkem, než se k nim připojí i Tetsuya.
"Co tady všichni děláte? Padejte do sprch a ty ho odtáhni. Kdo se má na vás dívat." Vyžene je všechny a naštěstí nevidí Miyaviho prostředníček. Přejde ke svým věcem, které si posbírá a zamíří zpátky do budovy. Teprve, když chce před sborovnou vytáhnou kartu, zjistí, že ji nemá. A hned mu dojde, jaký problém to bude. Prohledá tašku ještě jednou nic.
"No do..." Těch slov, která použije, je snad milion. Otočí se na patě a zamíří k Sugizovi do kabinetu. Prostě tam neurval vrazí, jakmile zjistí, že je otevřeno.
"Ty zmetci mi ukradli čipovku. Zabiju je, všechny do jednoho." Je mu úplně jasné, co ho teď čeká a na kobereček k řediteli fakt nechce ani on.
"Určitě to byli oni, kdo jiný. Jdu jim to všechno prohledat a je mi úplně jedno, kolik pokojů převrátím vzhůru nohama." Ve tváři výraz, který rozhodně vypadá nebezpečně a už se otáčí na podpatku, aby šel své výhrůžky splnit. A Aoiho si podá jako prvního. Ten je měl hlídat krucinál!

Sugizo, Aoi, Hide

Když to dopoledne Sugizo odejde z ředitelny, tváří se poprvé v životě opravdu zaskočeně. Dlouhodobý zástupce odcházel "na odpočinek" na normální školu, už toho tady asi bylo dost a ředitel požádal zrovna jeho, aby uvažoval nad jeho místem. On a zástupce ředitele celého objektu? Yoshiki mu vysvětloval, že je to pro jeho nekonečný klid, vyrovnanost a spravedlivost. Je na něj spolehnutí a nikdy neudělal žádnou chybu. Sugizo si gratuloval ke štěstí, protože to tady byl spíš malý zázrak. Jenže on a takové pravomoci a povinnosti? Byl samé namasté a mír a láska a teď by měl reprezentovat celou školu? Na to si asi nemůže obléknout své oblíbené batikované tričko a žabky? Požádal o možnost trochu o tom přemýšlet a opustil ředitelnu. Hned se doslova schoval u sebe v kabinetu a uvařil si zelený čaj na uklidnění. Copak se ale dalo Yoshikimu říct ne? Úplně viděl ty oči… Málem se polije horkou vodou, když k němu do kabinetu vpadne Tetsuya a není to proto, že by si chtěl dát další kolo. Ohlédne se po něm a v několika vteřinách se dozví, co se stalo. A kruci! Tohle by mohl být strašný malér. Kluci by se mohli dostat kamkoliv nebo utéct a vyměnit všechny zámky bezpečnostních dveří? Yoshiki je zničí a oni si vezmou hypotéku na to, aby pořídili nové.
"Počkej!" Vyhrkne honem a dvěma kroky je u něho, aby ho chytil za rameno.
"Nemohl jsi ji prostě jenom někde ztratit? Co když ti jen vypadla?" Jenže i kdyby, někdo už ji asi zvedl a myslet si, že ji tu někdo odnese na ztráty a nálezy bylo naivní, obzvlášť s Tetsuyovou jmenovkou.
"Prohledávání věcí je zásah do osobního prostoru kluků, to nemůžeš tak zhurta, jinak tě někdo z rodičů zažaluje." Snaží se ho uklidnit. Můžou to udělat, mají na to právo, ale musí mít svědky a musí to mít klidný a jasný postup.
"Dojdu pro Hyda. Kdo s tebou učil? Aoi? Přiveď ho. Pošlu všechny na pokoje, aby sami otevřeli svoje tašky a skříně. Ty děti musí být u toho, je to jak bachařská razie. Všechno se musí sepsat do podrobného hlášení řediteli, kdyby si někdo stěžoval."  Ne, tohle před Yoshikim nikdy neutají. Tetsu z toho bude mít polízanici. A on už se jako zástupce chová teď, kruci. O tom mu teď říkat nebude a rovnou vyrazí jednat. Brzy už jsou na chodbě v plné sestavě a Aoi klopí provinile hlavu k zemi. Tetsuya ráno kartu měl, takže se to muselo stát teď někdy. Nebylo jisté, zda zrovna při tělocviku, ale pokud ano a někdo zjistí, že má pro Akiho slabost, obviní ho, že koukal, kam neměl, vyhodí ho, dostane pokutu, poletí ze školy, zažaluje ho Akiho táta a kdo ví jaké ještě příšerné scénáře a to jen proto, že je neuhlídal. Nečekal takový průšvih tak brzy. Kdyby tu byl alespoň Reita, ten by se ho určitě zastal. Je mu z toho úplně špatně a Tetsuya mu venku pěkně vynadal.
"Dobře, tak jdeme na to." Řekne Sugizo a otevře dveře do prvního pokoje. Kluci je propalují pohledem a Hide si nervózně kouše spodní ret. Alkohol tu zrovna neměl, ale za to sem propašoval plno jiných věcí. Třeba trávu… Sleduje pichlavýma očima prohledání prvních dvou kluků a pak se Sugizo dostane k němu. Snaží se mu očima naznačit, kam nemá sahat, u něj se dala hledat záchrana, ale Su mu vrátí omluvný pohled. Dneska prostě musí. Ředitel by mohl nařídit druhé kolo a pak by dostal, že neodevzdal všechno. Najde ten pytlíček. Normálně by si dal s ním, ale to by nesměli být tady.
"Hide-chan… kolikrát už..." Vydechne a podá to za sebe Tetsuyovi, který je jako sběrna a všechno sepisuje. Mají s sebou vozík na zabavené věci. Hyde to bere z druhé strany a Aoi je svědek.
"Víš, že se to trestá..." Povzdechne si Sugizo a Hide stiskne odhodlaně rty.
"Vím." Řekne jenom. Su vzdychne podruhé.
"Tak dobré studijní výsledky a pokaždé to zkopeš tímhle..." Posune se dál.

Tetsuya, Hyde, Miyavi, Aki

Tetsuya se zastaví na místě a nevěřícně podívá na Sugiza jestli to myslí opravdu vážně.
"Ztratit? Máš mě za idiota?" Zarazí se hned, jakmile to vysloví a dojde mu, že ten idiot vážně je. Kdyby neodešel, neměl by teď pěkný prů....No věděl by ještě o dalších slovech, které by mohl použít.
"Není to jedno, jestli žaloba nebo tohle?" Sekne po něm ale je vidět, že se trochu uklidňuje. Samozřejmě, že má Sugizo pravdu a  je to asi jediná osoba na škole, které by to možná i přiznal.
"Až přijdu na to, kdo to byl. Zabiju ho." Pokračuje dál ve svém vyhrožování a podívá se na Sugiza znovu, aby mu jen přikývl. Pak si ale neodpustí sjet celou jeho postavu.
"A to jsem měl v plánu nejít na oběd." A ano, to tomu zmetkovi, který mu kartu ukradl připíše na vrub taky. Umučí ho úkoly a tresty a zařídí mu doživotní pobyt tady, aby si to pořádně užil. Pak se ale odporoučí a opravdu pro Aoiho dojde a dá mu co proto. Stážista pitomý, co neuhlídá pár puberťáků. Propaluje ho celou dobu pohledem a v duchu mu slibuje pomstu do dvacátého kolene.+Ještě si se mnou užiješ.+ Ukládá si v duchu, že mu pobyt tady pěkně znepříjemní. Však on mu taky nepomohl! Sám míří za Sugizem a vyloženě si užívá pohled, jak probírá jejich věci a hned první dostanou do ruky sáček.
"Tak hlavně, že to víš." Počastuje ho svým hlasem, napíše, co našli a založí si ruce na hrudi.
"Byl jsi na hřišti taky. Takže mi hezky vyklop, kdo se mi hrabal ve věcech. Jinak vyfasuješ trest za tohle u mě a budeš se hodně divit, co všechno dokážu vymyslet." Propaluje Hideho pohledem. Prostě je přesvědčený, že v tom má prsty. Kdo taky jiný? Ještě možná Miyavi. Oni dva, určitě.
"Polehčující okolnost. Určitě to moc dobře znáš." Uhodí na něj podruhé. Kdyby to z něj vyrazil, bylo by po problému. Žádný ředitel, žádný průšvih. Kdyby to nebyla karta ale nějaká drobnost, podezříval by klidně Hyda, že se mu hrabal ve věcech on. Takové vtípky by mu byly podobné. Ale tohle už je přes čáru, je si jistý, že něco podobného by ho nenapadlo, i když je magor.
Hyde mezitím kráčí po boku Aoiho a snaží se tvářit pozitivně. Je to velký průšvih, to si uvědomuje, ale Aoi se tváří jako hromádka neštěstí. Úplně vidí, jak si na něj Tetsuya došlápl.
"Jen klid, najdeme ji a bude všechno v pořádku." Pokusí se ho uklidnit.
"Byla to od Tetsuyi trochu školácká chyba, že tam nechal své věci. Ti kluci jsou schopní vymyslet všechno a nemáš oči všude." Pokračuje dál a po očku ho pozoruje.
"Co se tam přesně stalo? Třeba na to přijdeme společně." Pobídne ho, aby mu řekl víc.
"Rozptyloval tě někdo?" Pokouší se najít tu skulinu, které někdo využil, protože i on si uvědomuje, že Tetsuya by nic neztratil. To musí být jasné každému, kdo ho jenom trochu zná.
"Tak nádech výdech, jedem na to. Připrav se i na nadávky, pokud něco najdeme. Víš, kolik jsem jich už slyšel a věř mi, některé nevymyslíš, ani kdyby ses shodně snažil." Ohlédne se na něj a vejde do prvního pokoje. Tam se na posteli rozvaluje Miyavi s cigárem v koutku, které vzal čert ví kde a šklebí se na ně.
"Ale ale to jsou k nám hosti." Počastuje oba dva a okázale mrkne na Akiho, který stojí způsobně stranou a mne si konečky prstů o sebe. Kouká do země ale mírně se usmívá. Je tu Aoi, to prostě nejde jinak. Sám má své věci pečlivě srovnané a poskládané za to Miyaviho bordel přehlédnout nejde. Trochu pozvedne očka, aby si užil pohled na Aoiho a jeho výraz ho donutí přestat se usmívat. Vůbec mu nedošlo, že by z toho humbuku mohl mít problém taky on. Aki ale neví, že s pachatelem sdílí pokoj.
"Můžu tu ještě trochu uklidit." Nabídne se tichým hlasem za doprovodu Miyaviho ušklíbnutí a odfrknutí.
"Nesnaž se, oni ti tu udělají stejně bordel." Zazubí se na oba dva, ale uvnitř se necítí úplně v klidu. Má tu a svoje flašky a cigarety. Hyde si chvíli měří pohledem Akiho ale nedá najevo, že si něčeho všiml. Jen to byl on, kdo jim dvěma povolil cestu do města a označil ji za dobrý nápad. Jen nečekal, že to Akimu tolik prospěje. I na sezení to bylo poznat a teď ten pohled a úsměv. Málokdo by si ho všiml ale on ví, co hledat.+Tohle bude na rozhovor, Aoi-chan.+ Uculí se trochu, když prohledává jejich věci, ale nemyslí si, že zrovna tam něco najde. Brzo toho nechá a začne přecházet po pokoji.  Konečky prstů klepe do stěny, kde zrovna nic není a pak shlédne na jednu malou skříňku, u ní je trochu odřená podlaha. Ohlédne se na Miyaviho, které se snaží tváři nad věcí a pak jí odsune a najde několik placatek přilepených na zadní straně páskou.
"Zásoby na večírek pánové?" Pozvedne obočí, když je začne postupně vytahovat a dávat do vozíku. Neodpustí si, aby zjistil svým citlivým nosem, co je uvnitř.
"Takže vodka, hm. Tohle asi nebude tvoje Aki, že?" Zeptá se, Aki zarytě mlčí a rudne a pak se podívá na Miyaviho.
"Nechceš mi rovnou dát ty cigarety?" Pobídne ho konečky prstů.
"Já přece žádné nemám. A ty flašky, to přece nic není, trocha chlastu ještě nikoho nezabila ne?" Protočí nad nimi očima, ale zvedat se z postele nebude.
"No oni jsou totiž..." Ozve se Akiho hlas, aby Myiavimu trochu pomohl. Byl by to první jeho prohřešek, určitě by neměl tak zle jako on.
"Jsou moje." Utne Miyavi bez váhání Akiho snahu.
"Jeho by zabil první panák." Dodá ještě a tváří se pořád stejně nad věcí a ne tak, že se právě práskl, aby Aki neměl problém navíc. Vždyť by se chudáček sesypal.
"A nechceš mi taky říct, kde je ta karta?" Zkusí ještě Hyde.
"Co já vím, kde ji nechal a kde se před tělocvikem flákal. On ji někde prodrbe a nám to připíšete na vrub. To je super."

Sugizo, Aoi, Hide

Hide stiskne rty, když na něj uhodí přímo Tetsuya. Byla to otázka času, kdy se do toho vloží, protože tohle byla hra na hodného a zlého poldu. Měl Sugiza rád, všichni měli, ale nesměli zapomínat, že byl taky učitel. Přivře na Tetsuyu oči a vrátí mu pohled plný výbojného vzdoru.
"Takže vy někde upustíte čipovku a rovnou se vám někdo hrabal ve věcech? Každý tady ví, že na nás hodíte jakoukoliv špínu, obzvlášť, když vám jde o krk." Otevře si na něj pusu a Sugizo se dlouze nadechne.
"Třeba se vám válí doma na stole..." Pokračuje dál, ale z těch Tetsuyových trestů mu dobře není. S nohou samozřejmě nic nemá, dostal na to led a momentálně se tam nevybarvila ani modřinka. Kdyby se teď přiznal, možná by k tomu skutečně přihlédli, ale to on nikdy neudělá. Chce se odsud dostat už dlouho a i když o tom Miyavimu ještě neřekl, má to v plánu. A pak prostě zdrhne a už ho nikdo nikdy nenajde. Na podmínky a do pasťáku si mohou zavírat někoho jiného. Stačilo mu, kde sedí už druhou noc Ruki. Tady tohle je vězení křížené s psychiatrií! Sugizo moc dobře ví, že neválí. To se Tetsuyovi nestalo za celu dobu, co tu pracuje. Buď mu vážně vypadla a jen si to nechce přiznat nebo mu ji ukradli… ale jak? Nechá Hideho být a prohledá i další kluky v pokoji, ale nikde nic. Na vozíku se jim navrší několik zabavených věcí, kupodivu žádný alkohol, ale za to pěkný zavírací nůž. Kdyby do sebe kluci někde vlítli a někdo to vytáhl… Ještě že tu razii udělali. O pokoj vedle se Aoi loudá v Hydově doprovodu, ale nedává pozor. Hlavu má plnou Tetsuyových slov a výčitek a k tomu strach z toho, co by se stalo, kdyby mu přišli na ten románek. Dal Akimu jenom pusu, ale vztah mezi učitelem a žákem byl naprosto nepřípustný a tím spíš tady. Určitě by ho nepustili ke zkouškám, už by mu prostě nevěřili a když odjede, Aki tu bude zavřený a on ho už nikdy neuvidí… Po chvilce ticha si uvědomí, že na něj Hyde vůbec mluvil a pokouší se vzpomenout si, co to bylo. Na jeho konejšení jen chabě zvedne koutky vzhůru, ale je vidět, že to vůbec nepomohlo. Pokýve hlavou teprve, když někdo konečně nahlas vysloví, že si za to Tetsuya mohl sám. Copak je zodpovědný za to, co kam položí? Vzpomene si, jak nechal vlastní čipovku na lavičce, když se šel sprchovat s Akim… tedy vedle Akiho! Kousne se do rtu. Mohlo se to stát i jemu a bylo to tak snadné… Zvedne hlavu a podívá se Hydovi do očí, když se ho jako jediný zeptá, co se na hřišti dělo.
"Pískal jsem zápas a Tetsuya-senesi seděl na lavičce a něco si zapisoval. Kluci do sebe vrazili a Hide-kun upadl a zhmoždil si kotník. Chvíli tam byla strkanice a trvalo mi, než jsem je zase přinutil hrát a jeho jsem poslal na ošetřovnu. Nic neobvyklého." Popíše mu, jak to bylo přesně.
"Bylo to chvilku potom, co jste odešel a Tetsuya-sensei si pro něco zrovna zaběhl do auta. Byl hned zpátky, ale..." Rozhodí rukama. Semlelo se toho moc najednou, když tam byl sám. Neměl takové zkušenosti jako třeba Rei, aby si s tím poradil, ale obhajuje se jen ve své hlavě. Radši… Toho, že se z hloučku oddělil Miyavi, si vůbec nestihl všimnout. Před pokojem přikývne na Hydovo varování a vejdou. Nejdřív jeho oči přitáhne Miyavi, se kterým ani nehne, že jsou tady a on klidně kouří. A navrch uvnitř pokoje. Teprve, když se Aki nabídne, že po všech douklidí, zvedne k němu oči a na okamžik si podrží jeho pohled, ale z toho co se stalo má tak stažený žaludek, že je raději rychle sklopí. Aby Hyde nic nepoznal. Sám stojí u vozíku a soupisu a nechá Hyda dělat svou práci. Jde mu to dobře, protože za chvíli má alkohol a je tu několik studentů, léčených ze závislosti. Kluci to komentuji bučením a tichým nadáváním. Aoi nevěřícně stočí oči na Akiho, když se pokusí vzít vinu za flašky na sebe. Jednak by mu to neuvěřil ani svatý a jednak proč chce chránit zrovna jeho? To není nejlepší nápad, chtít být za dobře s takovými kluky. Většinou ty hodné stáhli rychle na dno. Vůbec by byl tak nějak nejraději, kdyby Aki spal jinde a ne s ním v pokoji. +Třeba s tebou?+ Přistihne se u nevhodné myšlenky a oči zase skloní. Překvapí ho ale i Miyavi, který v tom Akiho nenechá a stáhne trest zpět na sebe. Projdou v podobném duchu i zbytek pokoje a pak všechny ostatní a na konci chodby se potkají se Sugizem a Tetsuyou. Aoi má v hlavě jenom jedny černé oči a vinu za ztracenou kartu. Pořád nemluví.
"Nic." Rozhodí rukama Sugizo.
"Musíme za ředitelem. Nedá se nic dělat. Je potřeba, aby řekl, co dál, než toho někdo zneužije o dost víc." Stočí oči na Tetsuyu, protože tenhle průšvih je už dokonaný.
"Někdo by měl zavolat Reitu z volna, v noci musíme posílit službu na chodbách a kolem budovy." Stočí oči na Tetsuyu. Zašívárna ani volno se v dohledné době nekoná.




Žádné komentáře:

Okomentovat